Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok hocam batarya çıkmıyor ya :-( sadece siyah ekran pc ye bağlıyorum flaştool görüyor önce kernel yükle yapıyorum telefonu çıkar geri tuşuna basarak tak diyor yapıyorum kabul etmiyor sanki bağlı değil gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hımm
    normalde ilk yüklemeden Sonra Cihazı tanır İşlemi iptal eder cihazı usb den çekip 10 saniye bekleyip yazılımı tekrar yükletmeyi dene ...
  • Arkadaşlar telefonumda çatlak oluştuğu için garantiye gönderdim ama yazılımla oynandığı için garanti kapsamı dışına alındı diye bir cevap geldi. Ben telefonu root yapmadım ama bir arkadaşım kilit açmaya çalıştım demişti. Bootloader olduysa, nasıl orijinal haline getiririz ve sayacı nasıl sıfırlarız? yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozsevgec88

Arkadaşlar telefonumda çatlak oluştuğu için garantiye gönderdim ama yazılımla oynandığı için garanti kapsamı dışına alındı diye bir cevap geldi. Ben telefonu root yapmadım ama bir arkadaşım kilit açmaya çalıştım demişti. Bootloader olduysa, nasıl orijinal haline getiririz ve sayacı nasıl sıfırlarız? yardımlarınızı bekliyorum.

Sayaç Diye Bir şey Yok Cihazı Bootlaoderini Bu Konunun 5. mesajdaji anlatımla kapatıp Tekrar yazılım atın Ancak Servis 1 kere Garanti Dışı demişse Tekrar yolladığınızda eski kayıtlardan bunu görüp yine garanti dışına alabilir....
    yukarda dediğim işlemi servise yollamadan yapıcaktınız ...
  • teşekkürler hocam.
  • Telefon recovery moduna hiç girmiyor ki :-( sadece siyah ekran

• quote:

Orijinalden alıntı: omerynd

Telefon recovery moduna hiç girmiyor ki :-( sadece siyah ekran

Recovery değil Flash Mod İşlem Abort edince cihazı usb den sök kapanınca Tekrar yazılım atmayı dene ...
  • Beyler biri Xperia P JB rootu biraz ayrıntılı anlatabilir mi? Pm olarakta gönderebilirsini :)

• Telefonum hic acilmaz olmustu, kapkara bir ekrani vardi ve surekli kapanip aciliyordu , pil bitene kadar bekledim sonra tamamen dolsun diye 4-5 saat bekledim, ve nihayetinde Wotanserver.com dan uygulamayi indirdim ortalama 10 dakika ve yaklasik 4 liraya duzeldi telefonum.

uygulamanin kullanimi cok kolay

benim telefonum Xperia X10 Mini, yani E10i diye geciyor
    http://www.wotanserver.com/en/sony-ericsson/se/xperia-x10-mini-e10/2-1-1-c-0-0/language-download
    buradan goruldugu gibi firmware numarasi 2.1.1.C.0.0

ve asil onemli olan
    http://www.wotanserver.com/en/sony-ericsson/se/xperia-x10-mini-e10/unlock-tool/debranding-flash buradan
    once 'USB Flash Driver' i indirip kurmak , usb den telefonu baglayinca suruculeri yuklemesini beklemek. Digeri 'WotanClient 3 ' ise gereken firmware yi tiklayip yuklemek icin gerekiyor

uygulamayi satin alirken paypal odeme seklini kullanmislar, kredi karti numarasi girmis oldugum icim direkt odeyebildim.

iki uygulama da indirilip denenebilir, sadece ikinci asamada yani WotanClient uygularken ortada bir yerde kullanici hesabi soruluyor, en azindan ona gelene kadar neler yapilabilir gormek guzel :D

Saygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Recovery değil Flash Mod İşlem Abort edince cihazı usb den sök kapanınca Tekrar yazılım atmayı dene ...

Kardeşim merhaba
    İlk sayfadaki 11 inci mesajda kodların değiştirilmesi uygulamasını xperia z yede uygulamalımıyız yoksa gerek yokmu.Yüklediğimiz roma göre o kodlar değişiyor,ayrıca anlattığın işlemi yapmamız gerekirmi.Gerekirse doğru kodu ve değişim kodunu nerden öğrenebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grolof

quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Kardeşim merhaba
    İlk sayfadaki 11 inci mesajda kodların değiştirilmesi uygulamasını xperia z yede uygulamalımıyız yoksa gerek yokmu.Yüklediğimiz roma göre o kodlar değişiyor,ayrıca anlattığın işlemi yapmamız gerekirmi.Gerekirse doğru kodu ve değişim kodunu nerden öğrenebiliriz.

uygulanabilir türkiyeden alınmış Bir xperia Z bulup
    CDA kodunu Almak için Arama Ekranına Bu kodu yazıp *#*#7378423#*#* çıkan menuden service İnfo -- Software info
    yazan menuye girip
    Customization version yazan yerdeki Kod CDA/CDF kodudur

bu işlemi yapmamızın amacı örnek yurtdışından bir cihaz aldık veya turkcellden bi cihaz aldık üzerindeki romda gereksiz turkcell uygulamaları vs vardır
    bunun yerine ücretsiz şekilde türkiye romunu yüklemek için CDA kodunu değiştirip cihazı yazılım onarımı yaptırmak gerekir
    paylaşılan türkiye Romu varsa bunu yapmanıza gerek yok ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 14 Mayıs 2013; 13:11:39 >

• arkadaşlar xperia neo telefonum var 4.0.4 kurdum cwm kuruluydu sonra tekrar geri 2.3.4'e dönmek istedim ve döndüm root+cwm kurulu geri dönünce şöyle bir sorun yarattı kamera kırmızı ve ters gösteriyordu ve cwm'den Xperia_Neo_camera_fix_v3 kurdum kamerayın normal ayarları yerine geldi ama busefer resim çekince bilinmeyen hata yazısı alıyorum ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum :)
  • @.::Orochi::.
    Teşekkür ederim.Aslında arkadaşlar türkiye romunu paylaştılar ama benim telefonum C6602 modeli ve rom 6603 e ait olduğu için onarım yapamadım.
    Verdiğin bilgiler her zamanki gibi çok işe yaradı .
    Aslında seni sony telefonları konusunda yönetici ve bilirkişi yapmaları gerek.Bunu içtenlikle söylüyorum.Bu hususta senden daha bilgili birinin olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Travincal

arkadaşlar xperia neo telefonum var 4.0.4 kurdum cwm kuruluydu sonra tekrar geri 2.3.4'e dönmek istedim ve döndüm root+cwm kurulu geri dönünce şöyle bir sorun yarattı kamera kırmızı ve ters gösteriyordu ve cwm'den Xperia_Neo_camera_fix_v3 kurdum kamerayın normal ayarları yerine geldi ama busefer resim çekince bilinmeyen hata yazısı alıyorum ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum :)

2.3.4 Hangi Sürümünde bu hatayı Aldın ?

kendi cihazımda Gb nin 42-58-62 olan sürümlerinde bu sorunu hiç yaşamadım belki neoya ait bir sorun diyeceğim ama daha önce kimse bildirmedi bu sorunu garip

• orochi ismini bilmiyorum idare et :)
    şimdi bende st 18i rootlamak istiyorum 62 sürümü 2.3.4 42 sürümüne geçip tekrar 62 yüklemeyi düşünüyorum teli yükseltmek istiyorum ama yavaşmış sen ne önerirsin

ikincisi senin paylaştığın yazılımlarda sim kilidi sorunu varmı bunları düzeltmek gerekirmi şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: humatun_55

orochi ismini bilmiyorum idare et :)
    şimdi bende st 18i rootlamak istiyorum 62 sürümü 2.3.4 42 sürümüne geçip tekrar 62 yüklemeyi düşünüyorum teli yükseltmek istiyorum ama yavaşmış sen ne önerirsin

ikincisi senin paylaştığın yazılımlarda sim kilidi sorunu varmı bunları düzeltmek gerekirmi şimdiden teşekkürler

42 geçmene gerek yok 62 yükleyip aşağıdaki konudan Direk Rootlayabilirsin 2. mesajdaki anlatım eskidi yeni anlatımı herkes kavradıktan sonra anlatımı kaldıracağım

Yeni Anlatım Tüm sürümleri Direk Rootlayabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_74181669/tm.htm

• Merhaba kardes.

Ben xperia ultimate HD rom yuklemek istedim. attim SD karta.CWM ile yaptim. reboot yaptim. Sonra telefonda Sony yazisi yaniyor ve sonuyor.Telefon acilmadi simdi Flashtool ile flashliyorum telefonu acmak icin.

Ben ama xperia ultimate HD romu cok begendim onu yukleyemez miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vustic -- 16 Mayıs 2013; 0:49:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vustic

Merhaba kardes.

Ben xperia ultimate HD rom yuklemek istedim. attim SD karta.CWM ile yaptim. reboot yaptim. Sonra telefonda Sony yazisi yaniyor ve sonuyor.Telefon acilmadi simdi Flashtool ile flashliyorum telefonu acmak icin.

Ben ama xperia ultimate HD romu cok begendim onu yukleyemez miyim?

Yükleyebilirsin Yüklemek için Aşağıdaki İşlemleri yap

CWM gir
    Wipe Data/Factory Reset seçip cihazı sıfırla
    Mounts and Storage --> bölümüne girip Format /System seçip onayla
    Advanced > bölümüne girip Wipe Battery Stats seçip onayla
    Install zip from SD card > girip Xperia Ultimate HD kur
    Aroma Ekranından Locked BL seçip Diğer Seçimleri yapıp Kuruluma devam et %99 hata vermemesi lazım :)

• Tamam da simdi flashladim ama eski acilma ekraniyla aciliyor telefon Sony ericsson yazdi yani 2.3.4 surumunde ne yapmam lazim?

CWM ye de giremiyorum telefondan silindi mi acaba ayrica root falan gitti mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vustic -- 16 Mayıs 2013; 1:09:58 >
  • 2.3.4 sürümü varken UHD zaten kuramazsın Açılmaması Normal ICS 587 tabanlıdır UHD Flashtool ile Cihazına ICS 587 sürümünü yükleyip ROOT+ CWM yükledikten sonra UHD kuracaksın ...
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.