Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bootloader açıp root yapıp rom deneyip memnun kalmazsak, bootloaderı kapayıp orjinal rom yükleyip garantisine zarar vermeden kullanabilir miyiz?
  • bootloader kilidi açıldıktan sonra DRM keyleri silinir Bununda geri dönüşü yoktur

2012-2013 serisi cihazlar için TA backup işlemi Yaparak DRM keyler yedeklenebiliyor Bootlaoder kilidi açıp tekrar kilidi kapadıktan sonra cihazı rootlayıp alınan yedek yüklenebiliyor ancak bu işlem 2011 cihazlarında yok olsa benim gibi önceden BL kilidini açanların artık işine yaramaz
  • Merhaba arkadaşlar bi sorum var . Bootloader kilidi açma esnasında CMD ekranında;
    fastboot.exe -i 0x0fce getvar version kodunu yazdığımda WAİTİNG FOR DEVİCE yazısı geliyor ve daha hiç bir komut giremiyorum, nedeni nedir acaba ?
  • '' Merhaba arkadaşlar bi sorum var . Bootloader kilidi açma esnasında CMD ekranında;
    fastboot.exe -i 0x0fce getvar version kodunu yazdığımda WAİTİNG FOR DEVİCE yazısı geliyor ve daha hiç bir komut giremiyorum, nedeni nedir acaba ? ''

konuyu yukarı taşıdığım için kusura bakmayın. Sorduğum soru hakkında bilgisi olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Mihawk

'' Merhaba arkadaşlar bi sorum var . Bootloader kilidi açma esnasında CMD ekranında;
    fastboot.exe -i 0x0fce getvar version kodunu yazdığımda WAİTİNG FOR DEVİCE yazısı geliyor ve daha hiç bir komut giremiyorum, nedeni nedir acaba ? ''

konuyu yukarı taşıdığım için kusura bakmayın. Sorduğum soru hakkında bilgisi olan varmı ?

cmd yi aç ondan sonra bağla telefonu ve tuştan hemen çekme elini. biraz bekle ve hemen yazıyı enterla
  • quote:

Orijinalden alıntı: az sonra

xperia j kullanıyorum. 4.1.2 yüklü . orjinal hali olan 4.0.4 e döndüremedim. lütfen biri yardımcı olsun 1. sayfadaki konuları yapamadım. canlı yardımcı olacak pm atsın lütfen.

Flashtool ile yazılım yüklemen gerek bu aralar pc başında çok olmuyorum işlemler basit anlatımları uygulaman yeterli ....

quote:

'' Merhaba arkadaşlar bi sorum var . Bootloader kilidi açma esnasında CMD ekranında;

cmd ekranını açmadan önce cihazı Kapalı şekilde Fastboot modunda bağlaman gerekir sana gelen uyarı cihaz Bekleniyor diyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 6 Haziran 2013; 21:48:30 >

• /044/2013 16:44:04 - INFO - Device connected in flash mode
    08/044/2013 16:44:11 - INFO - Selected LT18_4.1.A.0.562.ftf
    08/044/2013 16:44:11 - INFO - Preparing files for flashing
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Please connect your device into flashmode.
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Opening device for R/W
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Reading device information
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Phone ready for flashmode operations.
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Start Flashing
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Flashing loader
    08/044/2013 16:44:17 - INFO - Loader : S1_Loader_Root_773f - Version : R4A066 / Bootloader status : ROOTABLE
    08/044/2013 16:44:17 - WARN - This file is ignored : simlock.ta
    08/044/2013 16:44:17 - INFO - Flashing kernel.sin
    08/044/2013 16:44:19 - INFO - Flashing fota0.sin
    08/044/2013 16:44:21 - INFO - Flashing fota1.sin
    08/044/2013 16:44:22 - INFO - Flashing adsp.sin
    08/044/2013 16:44:25 - INFO - Flashing amss_fs_ayame.sin
    08/044/2013 16:44:25 - INFO - Flashing amss.sin
    08/044/2013 16:44:34 - INFO - Flashing apps_log.sin
    08/044/2013 16:44:34 - INFO - Flashing system.sin
    08/046/2013 16:46:55 - INFO - Ending flash session
    08/046/2013 16:46:55 - ERROR - ERR_SEVERITY="MAJOR";ERR_CLASS="MEMORY_CLASS";ERR_STATIC="HASH_VER";ERR_DYNAMIC="Final data verification failed";

cihazım arc s rom yüklerken SONY ekranında takılıp kaldı.flashtool ile orjinal rom atmaya çalışsamda olmadı.yukarıdaki hatayı almaktayım.başka bir yöntem bilen var mı acaba servise vermeden önce :(

vermiş olduğunuz başka bir rom ile flash ladım.düzeldi.yazınız için teşekkür ederim. iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa_Caliskan -- 8 Haziran 2013; 17:15:09 >

• orochi teşekkür ederim bilgilerin ve emeğin için 2.3.4 e döndüm rahatladım sayende. bir kaç sorum olacak:

1. root explorer ücretli .apk'sı var mı sende :D

2. xperia ray kullanıcısıyım dokunsal veya geri bildirimlerde titreşimin şiddetini azaltma veya arttırma gibi bir imkanımız var mı? veya böyle bir .apk var mı? çünkü sanırım titreşim şiddeti sabit

3.Not:
    GB 2.3.4 Sürümlerini Rootlarken Busybox Yükleme uyarısı Gelince Yes Direk Onaylıyoruz Daha Sonra Menuden Superuser Açıyoruz Ekrana SuperUser Shell İzni verildi Uyarısı Geldikten Sonra 1 kaç Saniye Sonra İşlem tamamlanıcaktır... demişsin
    onu görmedim busybox falan olmadan rootlayıverdim sıkıntı olur mu yeni yöntemle? (iroot ile yeşil temalı program)

4- cwm yüklemedim sanırım cwm bios erişimi gibi birşey yüklemeli miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spunky24

/044/2013 16:44:04 - INFO - Device connected in flash mode
    08/044/2013 16:44:11 - INFO - Selected LT18_4.1.A.0.562.ftf
    08/044/2013 16:44:11 - INFO - Preparing files for flashing
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Please connect your device into flashmode.
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Opening device for R/W
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Reading device information
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Phone ready for flashmode operations.
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Start Flashing
    08/044/2013 16:44:14 - INFO - Flashing loader
    08/044/2013 16:44:17 - INFO - Loader : S1_Loader_Root_773f - Version : R4A066 / Bootloader status : ROOTABLE
    08/044/2013 16:44:17 - WARN - This file is ignored : simlock.ta
    08/044/2013 16:44:17 - INFO - Flashing kernel.sin
    08/044/2013 16:44:19 - INFO - Flashing fota0.sin
    08/044/2013 16:44:21 - INFO - Flashing fota1.sin
    08/044/2013 16:44:22 - INFO - Flashing adsp.sin
    08/044/2013 16:44:25 - INFO - Flashing amss_fs_ayame.sin
    08/044/2013 16:44:25 - INFO - Flashing amss.sin
    08/044/2013 16:44:34 - INFO - Flashing apps_log.sin
    08/044/2013 16:44:34 - INFO - Flashing system.sin
    08/046/2013 16:46:55 - INFO - Ending flash session
    08/046/2013 16:46:55 - ERROR - ERR_SEVERITY="MAJOR";ERR_CLASS="MEMORY_CLASS";ERR_STATIC="HASH_VER";ERR_DYNAMIC="Final data verification failed";

cihazım arc s rom yüklerken SONY ekranında takılıp kaldı.flashtool ile orjinal rom atmaya çalışsamda olmadı.yukarıdaki hatayı almaktayım.başka bir yöntem bilen var mı acaba servise vermeden önce :(

vermiş olduğunuz başka bir rom ile flash ladım.düzeldi.yazınız için teşekkür ederim. iyi forumlar

Geçmiş Olsun Bazı sürümlerde bu olabiliyor hata veren FTFleri düzeltmek için 5. mesajdaki uyarıları bi oku

quote:

Orijinalden alıntı: husopa

orochi teşekkür ederim bilgilerin ve emeğin için 2.3.4 e döndüm rahatladım sayende. bir kaç sorum olacak:

1. root explorer ücretli .apk'sı var mı sende :D

2. xperia ray kullanıcısıyım dokunsal veya geri bildirimlerde titreşimin şiddetini azaltma veya arttırma gibi bir imkanımız var mı? veya böyle bir .apk var mı? çünkü sanırım titreşim şiddeti sabit

3.Not:
    GB 2.3.4 Sürümlerini Rootlarken Busybox Yükleme uyarısı Gelince Yes Direk Onaylıyoruz Daha Sonra Menuden Superuser Açıyoruz Ekrana SuperUser Shell İzni verildi Uyarısı Geldikten Sonra 1 kaç Saniye Sonra İşlem tamamlanıcaktır... demişsin
    onu görmedim busybox falan olmadan rootlayıverdim sıkıntı olur mu yeni yöntemle? (iroot ile yeşil temalı program)

4- cwm yüklemedim sanırım cwm bios erişimi gibi birşey yüklemeli miyim?

1. rootexplorer full sürümü elimde var ancak forum içersinde paylaşmak yasak :) google dan Blackmart Aplha programı arayıp indir bu program ile paralı uygulamaları bedava indirebilirsin

2. dediğin gibi titreşim sabit ben o özelliği kapattığım için hiç üzerinde durmadım ama istersen xda sitesinde bi araştırma yap

3-4. Root için aşağıdaki konuya bak aynı konudan CWM ve busybox için detaylı anlatımlar var
    http://forum.donanimhaber.com/m_74181669/tm.htm

• arkadaşlar telefonu onarmaya çalışıyorum yazılımını ''telefon değiştirilmiş bir yazılıma sahip olduğundan yazılım güncellenmiyor'' hatası veriyor ne yapmalıyım brick olmuş galibanasıl düzeltebilirim arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: keles1234

arkadaşlar telefonu onarmaya çalışıyorum yazılımını ''telefon değiştirilmiş bir yazılıma sahip olduğundan yazılım güncellenmiyor'' hatası veriyor ne yapmalıyım brick olmuş galibanasıl düzeltebilirim arkadaşlar

Flashtool ile ROm atıcaksın daha sonra Seus ve Pc companion Onarım yapar
    birde bootloader kilidini açtınmı ? açtıysan yazılım yüklemeden önce Bootloader kilidini kapat...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: keles1234

arkadaşlar telefonu onarmaya çalışıyorum yazılımını ''telefon değiştirilmiş bir yazılıma sahip olduğundan yazılım güncellenmiyor'' hatası veriyor ne yapmalıyım brick olmuş galibanasıl düzeltebilirim arkadaşlar

Flashtool ile ROm atıcaksın daha sonra Seus ve Pc companion Onarım yapar
    birde bootloader kilidini açtınmı ? açtıysan yazılım yüklemeden önce Bootloader kilidini kapat...

hocam saolasın bootloader kilidini kapayınca sorun halloldu yükledim yazılımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: suLumanco

quote:

cmd yi aç ondan sonra bağla telefonu ve tuştan hemen çekme elini. biraz bekle ve hemen yazıyı enterla

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: az sonra

xperia j kullanıyorum. 4.1.2 yüklü . orjinal hali olan 4.0.4 e döndüremedim. lütfen biri yardımcı olsun 1. sayfadaki konuları yapamadım. canlı yardımcı olacak pm atsın lütfen.

Flashtool ile yazılım yüklemen gerek bu aralar pc başında çok olmuyorum işlemler basit anlatımları uygulaman yeterli ....

quote:

cmd ekranını açmadan önce cihazı Kapalı şekilde Fastboot modunda bağlaman gerekir sana gelen uyarı cihaz Bekleniyor diyor :)

Malesef arkadaşlar fastboot modunda yapıorum dediklerinizi fakat yinede aynı yazı var ekranda . bilgisayar biraz eski ama Xp işletim sistemi var bu sıkıntı olurmu ? telefonu görüyor taktıuğımda driverlarıyla ilgili bi sıkıntı göremiyorumda.

• Arkadaşlar birşey sormak istiyorum
    Ben xperia cihazıma 2.3.7 den 4.0.4 ics güncellemesi yaptım flashtool programı ile yaptıktan sonra bi güncelleme daha geldi telefona onuda telefonla güncelledim BU YAPTIGIM İŞLEM CİHAZI GARANTİ KAPSAMINDAN ÇIKARTIYORMU YANİ BEN O BOOTLOADER FALAN NEDİR PEK BİLGİM YOK YAPTIGIM İŞLEMİ YAZDIM BURAYA
  • teşekkürler @Orochi çok güzel açıklama yapmıssın. jb ye gectım xperıa s ımde sayende :D
  • quote:

Malesef arkadaşlar fastboot modunda yapıorum dediklerinizi fakat yinede aynı yazı var ekranda . bilgisayar biraz eski ama Xp işletim sistemi var bu sıkıntı olurmu ? telefonu görüyor taktıuğımda driverlarıyla ilgili bi sıkıntı göremiyorumda.

Sanırım Driverları Tanıtmamışsın Flashtool Programın Kurulu Olduğu dizinde Usb driveri vardır Driver kurulumunu çalıştır Çıkan ekrandan En alttaki Flash Mode ve Fastboot Mode Driverlarını Seçip Yüklet
    daha sonra cihazı Fastboot modunda bağla pc cihazı tanısın tanıma işlemi bitince cihazı usb den söküp tekrar fastboot modunda bağlayıp yapmak istediğin işlemi yap
    quote:

Orijinalden alıntı: qwertyy1

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum
    Ben xperia cihazıma 2.3.7 den 4.0.4 ics güncellemesi yaptım flashtool programı ile yaptıktan sonra bi güncelleme daha geldi telefona onuda telefonla güncelledim BU YAPTIGIM İŞLEM CİHAZI GARANTİ KAPSAMINDAN ÇIKARTIYORMU YANİ BEN O BOOTLOADER FALAN NEDİR PEK BİLGİM YOK YAPTIGIM İŞLEMİ YAZDIM BURAYA

Hayır Çıkmaz Yüklenen Güncellemeler Resmi güncellemedir Orj Yazılımdır :)

• quote:

quote:

Sanırım Driverları Tanıtmamışsın Flashtool Programın Kurulu Olduğu dizinde Usb driveri vardır Driver kurulumunu çalıştır Çıkan ekrandan En alttaki Flash Mode ve Fastboot Mode Driverlarını Seçip Yüklet
    daha sonra cihazı Fastboot modunda bağla pc cihazı tanısın tanıma işlemi bitince cihazı usb den söküp tekrar fastboot modunda bağlayıp yapmak istediğin işlemi yap
    quote:

Orijinalden alıntı: qwertyy1

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum

Hayır Çıkmaz Yüklenen Güncellemeler Resmi güncellemedir Orj Yazılımdır :)

hocam falstool dizinin içinde driver klasörü vardı ordaki setup ı kurdum telefon modelimi seçtim. ondan sonra cmd ekranında o fastboot.exe kodunu yazdıgımda bu sefer bu yazı çıktı ?http://k1306.hizliresim.com/1b/f/p3ldt.jpg

• Kodu grmedn önce cihazı fastboot modda bağladın dglmi ?
    fastboot.exe -i 0x0fce getvar version

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet yeşile benzer ışık yandı sonra kodu girdim . xperia sola cihazım
  • selamn aleykum beyler bende sony ericson lww var. önerebileceğiniz hızlı ve sorun cıkartmayan rom ve kernel var mı acaba. ?
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.