Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: dozi17

Selamlar,ben xperia ray imi es kaza 4.0 a yükseltmiştim yapmaz olaydım:( tel.numu açamıyorum formatta atamıyorum açılmıyor sony yazısı çıkıyor daha öte gitmiyor...
    sizce 4.0 dan 2.3 e nasıl geri dönerim lütfen yardım edermisiniz arkadaşlar uzmanlar proflar.

telefonu Kapalı Şekilde Şarja Koy 30 dk Felan
    Daha Sonra ilk sayfada 5. mesajda Flashtool var kullanımı ve detayları mesajda yazıyor
    Flashtooldan Yazılım Yükleyip 2.3.4 dönebilirsin

quote:

Orijinalden alıntı: ms_savas

root, cwm. unlock. rom yükleme hapsini yaptım Allah a şükür. şimdiki sormak istediğim şey ise bazı orjinal xperia uygulamalarını cm de kullanmak istiyorum. örneğin walkman, traackId bunun yolu var mıdır. bir de bu cm 10.1.2 de jb 4.2.2 olanda bravia engine 2 çalışıyor mudur.

Track id Marketten İndirebilrisin
    Walkman Ve Media uygulamaları için
    aşağıdaki siteyi incele burda paket olarak verilmiştir aramak gerek :) yüklemeyi cwm den yapıcaksın yüklemeden önce CWM den Backup Almayı Unutma
    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1803

Allah razı olsun kardeşim...

• quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

@orochi hocam telefona viper v6 romunu yüklediğimde ' malesef kurulum sihirbazı durdu ' hatası alıyorum bunun nedeni ne olabilir acaba ? bide bu romda ayarlara, bildirim çubuğuna, kameraya( ana ekranda kilit ve kamera kısayolu gözüküyor ) falan ulaşabildiğim halde bir türlü menü açılmıyor kildi açtığımda ekran siyah oluyor ( batarya, şebeke durumu, saat falan görülüyor )
    acaba kernel kaynaklı bir durum olabilir mi ? telefonuma önerilen vengeance kerneli yükledim ve bu kernelde yukarıdaki sorunlar oluyor
    son olarak bu kernel ile cwm 'den viper romunu yüklediğimde telefon açılıyor yukarıda ki sorunlardan dolayı telefonu reboot yaptığımda ise telefon bir türlü açılmıyor

büyük ihtimalle kernelle telefondaki imzalar uyuşmuyor
    romlar hakkında fazla bi bilgim yok ancak dediğin kurulum sihirbazı hatasını CM 10.1 de almıştım kernel değiştirince düzelmişti
    diğer sorunlar için Xda sitesinden veya burdaki romun konusuna sorman daha iyi olur :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

@orochi hocam telefona viper v6 romunu yüklediğimde ' malesef kurulum sihirbazı durdu ' hatası alıyorum bunun nedeni ne olabilir acaba ? bide bu romda ayarlara, bildirim çubuğuna, kameraya( ana ekranda kilit ve kamera kısayolu gözüküyor ) falan ulaşabildiğim halde bir türlü menü açılmıyor kildi açtığımda ekran siyah oluyor ( batarya, şebeke durumu, saat falan görülüyor )
    acaba kernel kaynaklı bir durum olabilir mi ? telefonuma önerilen vengeance kerneli yükledim ve bu kernelde yukarıdaki sorunlar oluyor
    son olarak bu kernel ile cwm 'den viper romunu yüklediğimde telefon açılıyor yukarıda ki sorunlardan dolayı telefonu reboot yaptığımda ise telefon bir türlü açılmıyor

büyük ihtimalle kernelle telefondaki imzalar uyuşmuyor
    romlar hakkında fazla bi bilgim yok ancak dediğin kurulum sihirbazı hatasını CM 10.1 de almıştım kernel değiştirince düzelmişti
    diğer sorunlar için Xda sitesinden veya burdaki romun konusuna sorman daha iyi olur :)

Cevabınız için teşkkür ederim hocam başka kerneller ile deneyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bir şey sormak istiyorum,

xperia mini ics 4.0.4 /587

rootlu - bootloader kilidi açık - cynogenmod 9.0 yüklü.

şimdi ben orijinal 587 yazılımını yüklemek istiyorum. önce ne yapmam gerekiyor. bootloader kilidini özel mod yüklü iken kapatsam sorun olurmu.

telefonumu mevcut halinden orijinal haline getirmek için neler yapmam gerekiyor. yanlış bir şey yapmak istemedim. kısaca özet lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: keceli32

hocam bir şey sormak istiyorum,

xperia mini ics 4.0.4 /587

rootlu - bootloader kilidi açık - cynogenmod 9.0 yüklü.

şimdi ben orijinal 587 yazılımını yüklemek istiyorum. önce ne yapmam gerekiyor. bootloader kilidini özel mod yüklü iken kapatsam sorun olurmu.

telefonumu mevcut halinden orijinal haline getirmek için neler yapmam gerekiyor. yanlış bir şey yapmak istemedim. kısaca özet lütfen

Bootloader kapat
    Sonra yazılım at tamamdır ;-)

• arkadaşlar xperia u var bende yeni sürümde root olmuyormuş sanırım.10 sürümü de bende yok,aradım bulamadım,link verebilecek arkadaşlar var mı acaba?
  • cep telefonu almak isteyenler aşağıdaki siteyide ziyaret edebilirler....
    http://ucuzinternetalisverisseteleri.blogspot.com
  • .::Orochi::. kullanıcısına yanıt
    hocam orijinal yazılımı nerden atayım flashtol mu, pc companion mu
  • quote:

hocam orijinal yazılımı nerden atayım flashtol mu, pc companion mu

Fark etmez ikiside olur

• Xperia arc s de en hızlı ve sorunsuz çalısan rom wifi falan hepsi çalısıyor

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2290527

Yanlız google market sıkıntılı sorun olmaz apk şeklinde yüklerim derseniz tel çok hızlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalora

Xperia arc s de en hızlı ve sorunsuz çalısan rom wifi falan hepsi çalısıyor

Yanlız google market sıkıntılı sorun olmaz apk şeklinde yüklerim derseniz tel çok hızlı

google uygulamaları için Gapps paketi verilmiştir onu yükleyin tüm google uygulamaları yüklenir...
    konudaki link
    http://www.mediafire.com/download/k0l3eauybevt7ag/Superlite_GAPPS_v3_4.2.2.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 31 Temmuz 2013; 4:17:03 >

tabi önce orijinal SONY kernel atmak şartıyla değilmi hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keceli32 -- 31 Temmuz 2013; 15:24:41 >
  • xperia s'mde şimdi custom rom yüklü. başka bi roma geçmek istiyorum. flashtoolla stock romu flaşlayıp mı geçmem gerek yoksa direk cutom romdan custom roma geçebilir miyim?
    ben 4.1 jb cynogenmod 10.1 nightly rom yükledim, gayet iyi ve güzel ancak kamera yok fotoğraf makinesi kayboldu. başka yazılımlarla idare edyorum ama orijinal gibi olmuyor. bu konuda yardım ve görüşünüz nedir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kalora

Xperia arc s de en hızlı ve sorunsuz çalısan rom wifi falan hepsi çalısıyor

google uygulamaları için Gapps paketi verilmiştir onu yükleyin tüm google uygulamaları yüklenir...
    konudaki link
    http://www.mediafire.com/download/k0l3eauybevt7ag/Superlite_GAPPS_v3_4.2.2.zip

Hocam teşekkürler sorunsuz oldu suan ben kurmayı denemiştim demekki inerken sıkıntı oluştu dosyayı kurmadı fakat simdi yine attım sorunsuz kurdu ..

• Yav hocam ben de xperia ray var rootladim. Ama facebook'u falan hafıza kartına atamıyorum hızlandıramadım cihazı ne yapmalıyım öyle elimde bilgisayar da yok şu sıralar başka rom deneyemedim ne yapsam bi yardımcı olsanız telefon hafızasında 45 mb falan boş yer kalıyor valla çok sıkıldım artık bi yardımcı olun 2.3.4 var

• quote:

Orijinalden alıntı: gegirti

xperia s'mde şimdi custom rom yüklü. başka bi roma geçmek istiyorum. flashtoolla stock romu flaşlayıp mı geçmem gerek yoksa direk cutom romdan custom roma geçebilir miyim?

şuanki Rom ile Yeni Rom tabanları Aynı ise Yeni Yükleyeceğin Romun kerneli Gerekiyorsa Kerneli Yükleyip CWM den Romu Yükleyeceksin
    işimi Şansa Bırakmam Hatasız Temiz Kurulum Olsun Diyorsan
    bootloderi kapat
    Flashtool dan Stock Rom Yükle
    Bootloaderi Açıp kerneli Yükleyip CWM den romu Yüklet
    Sana kalmış

quote:

ben 4.1 jb cynogenmod 10.1 nightly rom yükledim, gayet iyi ve güzel ancak kamera yok fotoğraf makinesi kayboldu. başka yazılımlarla idare edyorum ama orijinal gibi olmuyor. bu konuda yardım ve görüşünüz nedir.

Cm romlarında Orj Kamera uygulamasını Kullanamazsın Kamera Orj Olsun istiyorsna Stock Rom veya Stock Tabanlı custom Rom kullanacaksın

CM - MIUI - AOSP - AOKP romlarına bulaşmayacaksın :)

quote:

tabi önce orijinal SONY kernel atmak şartıyla değilmi hocam

Bootloaderi açtıysan Yazılım Atmadan Önce Flashtool İle bootloaderi kapatıcaksın Ve yazılımı Yükleyeceksin
    kernel Atmaya Gerek Yoktur FTF yazılımın içinde Zaten Kernel Vardır
    Bknz : Kernel.sin

Bootloaderi açık cihazlarda Pc Companiondan yazılım Onarımı Yapıcaksanız
    Önce flashtool ile Bootloaderi kapatıp PC comp Kullanacaksınız
    Yanlız cihazda Cyanogen Gibi Romlar Varsa BL kapatsanız Dahi Pc companion Cihazı Güncellemeyebilir Bu Yüzden Flashtooldan yazılım Atıp Öyle Yazılım Onarımı yaptırabilirsiniz Bilginize...

quote:

Orijinalden alıntı: kaano12

Yav hocam ben de xperia ray var rootladim. Ama facebook'u falan hafıza kartına atamıyorum hızlandıramadım cihazı ne yapmalıyım öyle elimde bilgisayar da yok şu sıralar başka rom deneyemedim ne yapsam bi yardımcı olsanız telefon hafızasında 45 mb falan boş yer kalıyor valla çok sıkıldım artık bi yardımcı olun 2.3.4 var

facebook sd karta aldığın zaman telefonu kapatıp açınca şifreni tekrar girmen gerekir
    system/app den facebook.apk silip Facebook en son sürümünü marketten indir aynı anda hem systemden hem de tel belleğinden yer kullanmaz
    Facebook yerine farklı uygulamaları sd taşıyarak alamn açabilirsin bunu yapmak için marketten LİNK2Sd programını indir
    Link2sd ayarlarına girip Uygulama kurulum yerini SD karta al bunu yaptıktan sonra kurulan her uygulama sd kurulur daha önce kurulan
    programları Sd taşımak için Telefonun Ayarlar --- > uygulamalar girip taşıayacağın uygulamaya tıklayıp sd karta taşı basman yeterli
    Link

önemli Not :
    uygulamaları SD taşımak için Link2SD kendi Menusunu kullanma menu düzeninde sorun verebiliyor menu düzenini ayarlıyorsun teli kapatıp açınca menü düzeni karışık bi hal alıyor :)

Ayrıca GB devamlı Kullanıyorsan absolute system root tools programını kullanabilirsin
    programın ekranında configure app2sd basıp kurulum yerini sd alabilirsin ICS de çalışsa Çok Süper bi Program :)
     XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 1 Ağustos 2013; 7:39:31 >

• cevap için teşekkür ettim de benim bootloader kapalı zaten. cwm'den yüklemiştim leopardx'i, şimdi trinity vengance'ı denemek istiyorum. neyse tembellik etmeyim gene de stock'a geçiyim sonra değiştiriyim
  • Eyvallah hocam cevaplar için ama face'nin apk'sini silmiyor silinemiyor diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kaano12

Eyvallah hocam cevaplar için ama face'nin apk'sini silmiyor silinemiyor diyor

@.::Orochi::. bide o son önerdiğiniz programı yükledim ama kullanamadım nasıl kullanacam tam işlevi nedir?@.::Orochi::.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximus Meridus -- 1 Ağustos 2013; 20:06:17 >
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.