Şimdi Ara

[Xperia İon LT28h] Root yapma, Bl kilidini açma, Rom yükleme, Relock yapma, [Detaylı anlatım] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
10
Favori
50.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acil yardımcı olursanız sevinirim. root yaptıktan sonra telefon açılmamaya başladı. sony yazısı çıkıyo ve sonra kapanıyo sürekli.

şuandada hiç açılmıyo telefon. sony pc companionu açıyım dedim ama bilgisayar teli görmüyo ne yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oleylek

acil yardımcı olursanız sevinirim. root yaptıktan sonra telefon açılmamaya başladı. sony yazısı çıkıyo ve sonra kapanıyo sürekli.

şuandada hiç açılmıyo telefon. sony pc companionu açıyım dedim ama bilgisayar teli görmüyo ne yapmalıyım

Telefonunuzu kapatın,

Eğer durmadan bootloop halindeyse yani sony yazısı gelince tekrardan başlatıyorsa ses açma tuşu + kapat tuşuna basın. 20 saniye civarı bekleyin. 3 kere titreşim geldikten sonra parmağınızı çekebilirsiniz.

Sonra kendinize flashtool ile temiz bir firmware flashlayın, arkadaşlar sanırım anlatmış önceki mesajlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhtintin

cm 10.2 çıkmış yükleyen deneyen varmı?

ion icin cıkmısmı baktın mı ben gecen cm nin indirme sitesinden baktımda 10.1 bile yoktu bizim tel icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: amelih

quote:

Orijinalden alıntı: muhtintin

cm 10.2 çıkmış yükleyen deneyen varmı?

ion icin cıkmısmı baktın mı ben gecen cm nin indirme sitesinden baktımda 10.1 bile yoktu bizim tel icin

Piyasada ION için CM 10.1 ve 10.2 var , gayriresmi olarak yayınlanmış biçimde.

CM 10.1 Hattınızı görmemekte

CM 10.2 Bootloopta takılı kalmaktadır. Yani telefon açılmıyor bile..

Bu romlar için biraz daha beklemek gerekmekte.
  • Arkadaslar Yardımınız gerekli :) ben 1 hafta önce bu işlemleri yaparken telefonum Hard Brick oldu ve türk sitelerinde pekde yardımcı olunabilicek bişiy bulmadım telefonculara verdim yapamadılar yabancı sitelerin birinde lastik ile ses kısma tusuna basılı tutup sarj edilebildigini ve pcye okuta bildigimizi gördüm pcye bir şekilde okutuyorum fakat flashtool ile bootloader kilidini kapatamıyorum yapmam gereken nedir yardımcı olun lütfen şimdiden teşekkürler fotolar ektedir.
     [Xperia İon LT28h] Root yapma, Bl kilidini açma, Rom yükleme, Relock yapma, [Detaylı anlatım] [Xperia İon LT28h] Root yapma, Bl kilidini açma, Rom yükleme, Relock yapma, [Detaylı anlatım]

• telefon numaram 530 038 83 15 yardımcı olabılıcek bir arkadas varsa lütfen ulaşşsın :)

Telefonu tamir etmeyi başardım arkadaslar bu hatayı alan kısıler arasın her türlü yardımcı olurum kimse yardım etmedi kaç tane foruma yazdıysam boş.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dersimlee62 -- 5 Aralık 2013; 12:28:01 >
  • Arkadaşlar xperia ion telefonum kendiliğinden kapandı ve çok ısındı bir daha açamadım şuan şarz da reset attıktan sonra şarz almaya başladı ama hala açılmıyor sizce ne yapmalıyım durum servislik mi flash atılabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fischmann

Arkadaşlar xperia ion telefonum kendiliğinden kapandı ve çok ısındı bir daha açamadım şuan şarz da reset attıktan sonra şarz almaya başladı ama hala açılmıyor sizce ne yapmalıyım durum servislik mi flash atılabilir mi?

Telefonu açık renk kırmızı lede dönene kadar şarjda bırakın.

Açık kırmızı led rengini gördükten sonra ses kısma tuşuna basarak bilgisayara usb aracılığıyla bağlayın, fastboot modunda açılması lazım,

flashtool aracılığıyla temiz bir firmware flashlayın.
  • dün akşamdan Sabaha kadar bıraktım şarzda açık renk kırmızıdan kastınız nedir bilmiyorum ama şarz sonrası da flash atamadım zaten şarz aldığınıda sanmıyorum. Flşashtool telefonu görmedi bi türlü.
  • quote:

dün akşamdan Sabaha kadar bıraktım şarzda açık renk kırmızıdan kastınız nedir bilmiyorum ama şarz sonrası da flash atamadım zaten şarz aldığınıda sanmıyorum. Flşashtool telefonu görmedi bi türlü.

bir önceki mesajda şarj oldugunu söylemişsiniz, ışık yanmıyorsa nasıl vardınız bu kanıya..

hard brick olmuş muhtemelen, telefonu 36-48 saat şarjda bırakın(prizden) kırmızı led ışık gelene kadar. Eğer kırmızı led yanarsa işimiz ondan sonra kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |ZorbeY|

quote:

dün akşamdan Sabaha kadar bıraktım şarzda açık renk kırmızıdan kastınız nedir bilmiyorum ama şarz sonrası da flash atamadım zaten şarz aldığınıda sanmıyorum. Flşashtool telefonu görmedi bi türlü.

bir önceki mesajda şarj oldugunu söylemişsiniz, ışık yanmıyorsa nasıl vardınız bu kanıya..

hard brick olmuş muhtemelen, telefonu 36-48 saat şarjda bırakın(prizden) kırmızı led ışık gelene kadar. Eğer kırmızı led yanarsa işimiz ondan sonra kolay.

kırmızı ışık bazen yanıyor bazen sönüyor. Şarz almadığı kanısındayım çünkü akşamdan sabaha kalan bi cihazın şarzı dolar diye düşünüyorum. Cihazın çok fazla ısınmasından dolayı işlemcinin zarar görebileceği aklıma geldi sanırım servise göndereceğim..

• hocam sony xperia ıon da 3g mobıl verı butun gun acık halde mı 16-17 saat gıdıyor yoksa 2g mi.ayrıca stock rom da mı cm9 cm10 mu belırtırsenız sevınırım.cunku ona gore tele sekıl vercem
  • hocam sony xperia ıon da 3g mobıl verı butun gun acık halde mı 16-17 saat gıdıyor yoksa 2g mi.ayrıca stock rom da mı cm9 cm10 mu belırtırsenız sevınırım.cunku ona gore tele sekıl vercem
  • Tekrar ii gunler.zorbey ozellikle senden yardim istiyorum tabi anlayan baskasi varsa ondan.xperia ion da orjinal 4.1.2 yukluydu.once root ve cm9 yukleyecektim.konu basindaki talimatlar dogrultusunda once bl kilidi actim ve root icin b1 ile baslayan yani stock 4.0.4 e ait rootlu kernel dosyasini yuklerken telefon galiba brick oldu.sarja takinca kirmizi led yaniyor hatta bazen acilip sony yazisina kadar geliyor ama bu durum bir kac kez tekrarladiktan sonra kapaniyor.ne flashtool pc telefonu gormuyor.flashtool u konunun basindaki linkten indirdim.acaba benim teli desteklemiyor mu diye dusunuyorum.yardim edecek varsa cep tel no veririm.ayrica pc nin telefonu fastboot modunda gormesi ne demek.ben bunu nasil anlarim.konudaki butun linkleri indirdim.bu programlar yeter mi baska bir programa mi ihtiyac var.acil yardim ustadlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar ii gunler.zorbey ozellikle senden yardim istiyorum tabi anlayan baskasi varsa ondan.xperia ion da orjinal 4.1.2 yukluydu.once root ve cm9 yukleyecektim.konu basindaki talimatlar dogrultusunda once bl kilidi actim ve root icin b1 ile baslayan yani stock 4.0.4 e ait rootlu kernel dosyasini yuklerken telefon galiba brick oldu.sarja takinca kirmizi led yaniyor hatta bazen acilip sony yazisina kadar geliyor ama bu durum bir kac kez tekrarladiktan sonra kapaniyor.ne flashtool pc telefonu gormuyor.flashtool u konunun basindaki linkten indirdim.acaba benim teli desteklemiyor mu diye dusunuyorum.yardim edecek varsa cep tel no veririm.ayrica pc nin telefonu fastboot modunda gormesi ne demek.ben bunu nasil anlarim.konudaki butun linkleri indirdim.bu programlar yeter mi baska bir programa mi ihtiyac var.acil yardim ustadlar.
  • dualslayer kullanıcısına yanıt
    kardeş bu işten anlıyor gibisin konuya da aynı mesajı attım ama senden de yardim istiyorum xperia ion da orjinal 4.1.2 yukluydu.once root ve cm9 yukleyecektim.konu basindaki talimatlar dogrultusunda once bl kilidi actim ve root icin b1 ile baslayan yani stock 4.0.4 e ait rootlu kernel dosyasini yuklerken telefon galiba brick oldu.sarja takinca kirmizi led yaniyor hatta bazen acilip sony yazisina kadar geliyor ama bu durum bir kac kez tekrarladiktan sonra kapaniyor.ne flashtool pc telefonu gormuyor.flashtool u konunun basindaki linkten indirdim.acaba benim teli desteklemiyor mu diye dusunuyorum.yardim edecek varsa cep tel no veririm.ayrica pc nin telefonu fastboot modunda gormesi ne demek.ben bunu nasil anlarim.konudaki butun linkleri indirdim.bu programlar yeter mi baska bir programa mi ihtiyac var.acil yardim ustad
  • kardeşim brick olanlar için telefonun ses kısma tuşuna lastik ile basılı tutun 9 10 dakika gibi bi sürede telefon acılıo sarjdayken sony yazısı gelıp kapanıo lastik taktıgınızda bilgisayara baglayın 9 10 dakika gibi bi sürede telefonu bilgisayar görüyor ilk olarak mesaj 5deki gibi bootloader kilidini kapatın sonra orjinal yazılım atın telefonunuza.
  • Fischmann kullanıcısına yanıt
    abi dediğin gibi senin burada paylaştığın aynısı geliyor ama sonrasını getiremedim.çok yaklaştığıma inanyırum abi bir el at
  • avrilem A kullanıcısına yanıt
    Kardeş senin sorunun farklı gibi benim telefon kendiliğinden imha oldu servise verdim ana kart değişti. Sen hard reset le halledebilirsin gibi geldi. Yanlış hatırlamıyorsam 3 defa titreyene kadar yada 10 saniye güç tuşu ve ses kısmaya basılı tutuyorduk
  • @avrilem
    Merhaba, daha yeni nete bakabiliyorum kusura bakmayın. Cihazınız için korkmayın, sakince bu konuda yazılmış binlerce yazıdan birini okursanız cihazınızı un-brick edebilirsiniz.

Ayrıca @dersimlee62 arkadaşımızın söylediği yöntem sizin için iş görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solnishko -- 3 Ocak 2014; 18:34:07 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.