Xperia p telefonumda manuel olarak makro çekim nasıl yapabilirim ? Başlıkların hepsini okudum ama bununla ilgili bir şey göremedim Yardımlarınız için teşekkürler..
p'yi bilmem ama s'de şöyle otomatik modda algılama dışında sol üst köşedeki çekim modu belirlemeye gelip 'normal'e alıyorum sonra menü tuşuna basıp (sağ taraftaki üç çizgili şey) netleme modunu birden çok oto. netlemeye alıyorum. makro çekeceğim kısımları odaklayabiliyorum böylece de. tek başına makro seçeneği yok sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: kladzo1
Merhabalar,
Xperia p telefonumda manuel olarak makro çekim nasıl yapabilirim ? Başlıkların hepsini okudum ama bununla ilgili bir şey göremedim Yardımlarınız için teşekkürler..
auto scan modda nesneye yaklaşınca köşede makro diye simge çıkıyor :) bende öyle çekiyorum ama başka bi yolu olmalı mutlaka, çünü telefon kıpırdadıkça makro moddan çıkıyor arada
Kamera açıldıktan sonra sol taraftaki Scan Auto(Otomatik sahne tanıma) kısmı işaretli ise iptal edilip Normal seçildiği zaman Sahneler bölümünde Belge modu mevcut. Belge modu makro mod demek oluyor 2011 sonrası Xperialarda. Onun haricinde Scan Auto işaretli iken çekim yapacağınız nesneye kamerayı yaklaştırdığınızda duruma göre makro(çiçek işareti) ya da belge(sayfa işareti) şeklinde makro mod aktif oluyor.
küçük nesnelerde makro çekim yapabiliyrum. ama insan üzerinde yapılmyor aradaki mesafe uzadığı için. bu sorunu lens çözermi ?