Yaklaşık bir hafta önce Xperia XZ1 edindim. Super slow motion özelliğini denerken kare sayısı olarak oldukça kareler kaydedebildim fakat kalite çok kötü. 2/1 oranında zoom'lu çekiyor ve geri çıkmıyor. Ayrıca slow motion olan kısım 1 saniye filan oluyor. Bir sürü videosunu izledim insanların ellerinde gayet kaliteli çekiyor ben bunu çözemedim lütfen yardımcı olur musunuz?
Slow motionda ışık çok etkiliyor farkı açılardan denerseniz daha iyi görüntü alabileceginizi düşünüyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Öncelikle olarak XZ1 konusu üzerinde bu tarz soruları sorabilirsen daha çabuk cevap bulursun,
Saniyede 960 adet fotoğraf çekip bunu video yapmak kolay bir iş değil. O yüzden bazı şartları sağlaman lazım, mesela güçlü bir ışık kaynağı gerekiyor. Maalesef evde vs kullandığımız ampüllerin yanma frekansı ile bu telefon slow motion frekansı uyuşmadığı için videoda sürekli yanıp sönen flaş efekti oluyor. Bu yüzden en iyi etkiyi gün ışığında alırsın.
Daha yeni bir teknoloji olduğu için 720P ve 1 saniye çekim yapılabiliyor. Yeni modellerde 1080P oldu, belki ileride saniye de artabilir.