Şimdi Ara

*** XPERIA Z - SIK SORULAN SORULAR ve TEKNİK REHBER ***ANA KONU (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.642
Cevap
61
Favori
419.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyildiz

quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: ahabraven07

Xperia z ilk akıllık telefonum symbiandan geçtim dolayısıyla öğrenmem gereken çok şey var. 1-google playden indirdiğimiz oyun ve ya uygulamaları dahili yerine hariciye kurma şansımız varmı? 2-Açık programları nasıl kapatıyoruz bu garip bir soru oldu ama şunu farkettim örneğin mesajlar ve rehber açıkken altta en sağdaki tuştan listeyi açıp ordan kaldırabiliyoruz fakat oyun vb uygulamaların bazıları oradan kaldırsak bile açık görünüyor ve ayarlar kısmından kaldırabiliyoruz nedir bunun kısa yolu yoksa yaptığım doğrumu?

1. cevaplıyım eskiden vardı jelly bean android sürümüyle nedense kaldırdılar bu özelliği. Belki tekrar geri gelir. Ancak root ile bir yöntemi var sonra bu konuya gireceğiz.

2. Android'de normalde uygulamalar kapatılmaz hafızada durur. Çalışma şekli bu şekildedir. Sizin zorla kapatmanız manasız yük oluşturur. Android ihtiyacı olduğunda hafıza da hazır bekleyen ancak uykuda olan bu programları kendisi kapatır ve hafızada yer açar. Buna müdahale etmek gereksizdir özellikle bizimki gibi 2GB ram i olan bir telefon için. Sağ alttaki tuşla açık olan uygulamaları kapatabiliyorsunuz ancak bu onların hafızada uyku modunda bir daha olmayacağı anlamına gelmez. Umarım anlatabildim.
    Özellikle Auto Task Killer yada Memory Manager filan gibi programları kesinlikle kullanmayın. Bırakın android kendi işini yapsın.

BU konuda System Panel programını öneririm. Ekranda end all App butonunu widget olarak ekleyip tek tuşla manual olarak tüm çalışan programları sonlandırabilirsin. Ayrıca program içinden sonlanmasını istemediğin programları da belirleyebiliyorsun. RAM sıkıntısı varken etkin kullandığım bir program idi.

Alıntıları Göster
    eyildiz öncelikle övgülerin için teşekkürler!

Xperia Z için hiç bir hafıza yöentim programını önermiyorum şahsen. 2GB ram e sahip bir telefonda ve Jelly Bean gibi artık çok gelişmiş bir sistemde bu tip şeyler faydadan çok zarar getiriyor maalesef.

Eğer gerçekten bazı programlar sıkıntı yaratmasın isterseniz Greenify adlı program müthiş işe yarıyor yeni favori programım budur. (root ister) Greenify ile istediğiniz programları arka plana attığınızda onların uykuya girmesini sağlıyorsunuz böylece ne pil ne cpu harcıyorlar. Gerçekten her root eden kişinin hayatını kolaylaştıran bir program bu hemde bedava.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 12 Nisan 2013; 10:11:36 >

• Sayfa güzel devam ediyor ancak bir konu pdf linki olmuş direk okuyorduk şimdi pdf indir 2gün sonra bakmak istesen gene pdf ara.Bulamadın gene indir saçma olmuş.Sayfa düzeni başarılı umarım bu pdfler çogalmaz.
  • NFC özelliği olan ve akıllı bağlantı programı telefonda yüklü tüm Xperialar ile kullanabilirsiniz. Xperia Sola, S, Z vb..
  • slmlar son güncellemeden sonra bende stamina mode da sorun olmaya başlamıştı , açıkda olsa kapalıda olsa , değişen bişey yok(%80 de 17 saat bekleme gösteriyordu)

yabancı sitelerde de birkaç yazı buldum , başka bir güncelleme ile düzeleceği söyleniyordu.

http://jewawud.blogspot.com/2013/04/xperia-z-stamina-mode-failed.html

http://www.xperiablog.net/2013/04/05/xperia-z-stamina-mode-not-working-with-latest-10-1a-1-434-firmware/

biraz daha araştırıp cözümü buldum http://mobotalks.com/android/how-to-fix-sony-xperia-z-stamina-mode-not-working-problem/

belki başka arkadaşlarında başına gelebilir diye

ayarlar------------ uygulamalar----------- tümü (sola kaydırarak) -------------- eco modu kontrolu-------------durdurmaya zorla ve verilere temizleye basın ----------- teli açıp kapatın bu kadar.

• Arkadaşlar ben video çekerken cizirtilar çok yuğun bir şekilde geliyor bu neden bir sorun mu ki yoksa normal mi ? Normal olması beklenemez ama
  • Harika bir konu olmuş emeklerinize sağlık arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedealer

Sayfa güzel devam ediyor ancak bir konu pdf linki olmuş direk okuyorduk şimdi pdf indir 2gün sonra bakmak istesen gene pdf ara.Bulamadın gene indir saçma olmuş.Sayfa düzeni başarılı umarım bu pdfler çogalmaz.

Pdf olayı benim sorumluluğumda, Mert ve Aresmar arkadaşlarla ilgisi yok.

Konu şu ki; ortada bir emek var, pdf'deki bilgiler direkt olarak sony'nin sitesinden tarafımca Türkçe'ye çevrilmiştir, başka yerde yoktur. Bazı arkadaşlar direkt kopyaladığı gibi başka yerlerde yayınlıyor, bir teşekkür bile yok. Bu kadarlık emeğe iki tıklamayı çok görmemeliydiniz. Bilgisayara kaydedin, istediğiniz zaman bakın, zor değil. Pdf olayını her zaman değil ama arada uygulamayı düşünüyorum, şahsi tercihimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4ConseQui

Arkadaşlar ben video çekerken cizirtilar çok yuğun bir şekilde geliyor bu neden bir sorun mu ki yoksa normal mi ? Normal olması beklenemez ama

Kısa bir örnek video çekip bir yere koysan baksak?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar ben video çekerken cizirtilar çok yuğun bir şekilde geliyor bu neden bir sorun mu ki yoksa normal mi ? Normal olması beklenemez ama

peki Cuma'dan sonra birşeyler yapmaya çalişacağım. Sizin telefonlarda da sessiz bir ortamda video da cizirti oluyor mu ?
  • Konularla çok alakasız bişe sorcam ama, telefon ekranı yansıtma olayı yalnızca Sony Bravia TV'lerde mi oluyo?
  • Hazırlayan herkesin eline sağlık, çok faydalı bilgiler var. Teşekkürler
  • Bende bir eleştiri yapayım.
    Bazı modlar yada uygulamalar için xda nın linkini veriyorsunuz.Bence upload edip başka bir link verip anlatılanı türkceye çevirerek konuya koysanız.Bilmem tam anlatabildimmi.Mesela linke tıkladığımda xda karşıma çıkıyor,zaten İngilizce bilsem yada bilenler tüm bilgi ve dosyaları ordan temin edebilirler.

DoCoMo Status Bar v4 & Task Switcher kesinlikle yuklenmesi gereken seylerden biri

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2202383

Hazırlayan: kaan_9292

Mesela şöyle bir bölüm var ama o linke gidince ben hangi dosya nasıl yüklenecek anlıyamıyorum,daha açıklayıcı olsa daha iyi olur.

• Şu bildirim ışığı sıkıntısı bende de var.herşeyi elle kurdum ama sıkıntı var yine de özellikle whatsapp benim için önemli..root atmak istemiyorum.napçez netçez bu işi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyildiz

quote:

Orijinalden alıntı: srkn07

NFC ETİKET / SMART TAG isteyen olursa temin edilir.

Bu ürünler her sony xperia da kullanılabiliyormu yoksa her model için ayrı özellikte mi? Mesela Xperia Z ile kullandıklarımı X S ile de kullanabiilirmiyim aynı program için?

Merhaba
    Etiketleri programladiktan sonra NFC okuyan bütün telefonlarda kullanabilirsiniz. Sony samsung htc vs.. hepsinde kullanılabilir. Her tel icin ayri programlamaya gerek yoktur. Iyi gunler..

• quote:

quote:

Bir tane video eklemedim.http://www.youtube.com/watch?v=dB0b1bUqUek burdan bakabilirsin

• Birisi ağzını şapırdatıyormuş gibi geliyor o ses

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 12 Nisan 2013; 15:34:23 >
  • 1080p Video Örneği ekledim konuya.
  • Wi-fi olmadan 3g ile google playe girdiğimde bağlantı yok diyor oysa açık 3g. Googleplaye sadece wifiden mi bağlanıyordiye yaralara baktım ama birşey bulamadım. Olduğum yerde baz istasyonuadanmış kaynaklanıyor diye düşündüm ama farklı yerlerde de denedim olmadı bilgisi olan varmı?

• quote:

Birisi ağzını şapırdatıyormuş gibi geliyor o ses

ne diyorsunuzu ustacım şimdi normal mi video cizirtisi yoksa sıkıntı var mı ?
  • quote:

quote:

Birisi ağzını şapırdatıyormuş gibi geliyor o ses

ne diyorsunuzu ustacım şimdi normal mi video cizirtisi yoksa sıkıntı var mı ?

Test edemiyorum iş yerindeyim test için sessiz mekanda olup edebilecek diğer arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.