Şimdi Ara

*** XPERIA Z - SIK SORULAN SORULAR ve TEKNİK REHBER ***ANA KONU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.642
Cevap
61
Favori
419.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avrupa'dan alınan telefonların Türkiye'de garantili olduğunu söylemişsiniz. Peki garanti belgesinde imzaya gerek var mı ? Yoksa sadece fatura veya imei numarası falan ile mi hallediyorlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazkaplan18

Avrupa'dan alınan telefonların Türkiye'de garantili olduğunu söylemişsiniz. Peki garanti belgesinde imzaya gerek var mı ? Yoksa sadece fatura veya imei numarası falan ile mi hallediyorlar ?

O garanti sorusunu biraz asıkıya alalım bilgi %100 kesin mi bilmiyorum onu yazan arkadsalarda suan online degil yarın net bilgiyi yazarız. Benimde aklımı kurcalıyor
  • 35.seçenek için 1hafta - 1ay sonra wifi calısmıyor diye gezersiniz
  • Arkadaşlar pasaport bulamaz isek imei atmak gerekecek ama oda yok şuan bildiğim kadarıyla ?
  • Telefona nasıl reset atılır ? Mesela güncelleme yaptıktan sonra wipe data,wipe cache gibi eski sürümün kalıntılarını silmek için ? Onu göremedim.
  • telefonu rootladıktan sonra busybox yüklemeye çalıştım ama sürekli "failed" diye hata veriyordu sonra biraz kurcaladım ve bi süre sonra wifi nin açılmadığını farkettim. ama başlarda nfc çalışmıyor wifi çalışıyordu sonra ben busybox için kurcalamaya başladıktan sonra nfc çalışır wifi çalışmaz oldu kapattım açtım ama aynı wifi açılmıyor.. şu anda ilk sayfadaki "Detaylı Yazılım Kurtarma Adımları " başlığı aldındaki işlemleri yapıyorum ve telefona yeniden yazılım yükleniyor. yükleme bitsin telefonu açayım bakalım nolacak inş wifi geri gelir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: **BlackTower**

telefonu rootladıktan sonra busybox yüklemeye çalıştım ama sürekli "failed" diye hata veriyordu sonra biraz kurcaladım ve bi süre sonra wifi nin açılmadığını farkettim. ama başlarda nfc çalışmıyor wifi çalışıyordu sonra ben busybox için kurcalamaya başladıktan sonra nfc çalışır wifi çalışmaz oldu kapattım açtım ama aynı wifi açılmıyor.. şu anda ilk sayfadaki "Detaylı Yazılım Kurtarma Adımları " başlığı aldındaki işlemleri yapıyorum ve telefona yeniden yazılım yükleniyor. yükleme bitsin telefonu açayım bakalım nolacak inş wifi geri gelir...

oldu valla telefon ilk aldığım günkü gibi oldu teşekkürler @mert1905x ve @hadesperado

• --------------------------------------------------------------------------------

bende xz pazartesi aldım ion dan geçtim ionu arayüz daha doygundu ama xz ye alıştım şimdi ion oyuncak gibi geliyor bugün bir otg kablo ile usb çoğaltıcı ve mhl aparat aldım mhl ile hdmı kablo aracılığı ile tv ye bağladım kablosuz maus kablosuz klavye ses siteminide taktım oturduğum yerden 102 ekran xperia z oldu hepsi güzel çalışıyor benim için tek eksik yanı flaşh eklentili tarayıcı olmamasıydı onun içinde dolphin browser hd nin apk sini yükledim flash player 11.1.115.48 apk yide yükledim flashlı siteleri gayet güzel donmadan açıyor şimdi bazıları diyebilir pc varken neden bu kadar uğraşıyosun benim zevkimde bu telefonla uğraşmasını pc den daha çok seviyorum eğer flash eklentisi için dolphin browser hd yi kuracak olan varsa marketten otamatpk güncellemeyi kapatsın güncelleyince flash eklenti özelliği gidiyor birde siyah çok toz ve parmak izi oluyordu arkadaşım derici güzel bir kılıf diktirdim kese kılıf geçmeli sevmiyorum içinede kadife koydu çok şık oldu bir dünya toz parmak iziyle sokuyorum kılıfa,kılıftan çıkartınca sıfır gibi tertemiz

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnLord

35.seçenek için 1hafta - 1ay sonra wifi calısmıyor diye gezersiniz

çok bilgili arkadaş bildiklerini paylaş da bu cahil halk faydalansın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle temiz net içerikli bu bilgiler için öncelikle mert1905x
    hadesperado, aresmar ve diğer bilgi paylaşımında bulnan arkadaşlara teşekkür ederim.

Aşağıdaki soruları da SSS bölümüne eklemenizi rica ederim.

1- Telefon bilgisayardan "USB - Micro USB" kablosu ile sarj ediliyor mu? Edilmiyorsa 2 girişili USB kabloları mevcut. 2USB - Micro Usb gibi bir çözüm ile sarj edilebilir mi?
    2- ROOT sonrası geri dönüş yapılabilir mi? 4.2.2 güncellemesi çıkınca XZ'nin ROOT lu olması güncellemeyi kurmamıza engel teşkil eder mi?

Bu konularlada ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
  • Merhaba cihazda sıkıntı yaşadım ve fabrika ayarlarına döndüm ama sistemi geri yükle dediğimde programların hepsinin farklı ve karışık dizildiğini oluşturduğum klasörlerin ve dizilimlerin rastgele geri geldiğini gördüm oysa bu geri yüklemeyi iphondeden yaptığımda herşey yerli yerinde olurdu ..
    şimdi iphon daki gibi her şeyi birebir geri getirecek bacub programı varmı ... Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsalci
    Merhaba cihazda sıkıntı yaşadım ve fabrika ayarlarına döndüm ama sistemi geri yükle dediğimde programların hepsinin farklı ve karışık dizildiğini oluşturduğum klasörlerin ve dizilimlerin rastgele geri geldiğini gördüm oysa bu geri yüklemeyi iphondeden yaptığımda herşey yerli yerinde olurdu ..
    şimdi iphon daki gibi her şeyi birebir geri getirecek bacub programı varmı ... Teşekkür ederim

Root edip recovery yüklersen o recovery sana full rom backup (diğer adı nandroid backup) almana izin verir. Tam backup aldığın noktaya dönersin eksiksiz.

Daha önce neden recovery yüklüyorsunuz diye sormuştun ya en büyük sebeplerinden biri bu işte. İstediğin bir noktaya dönersin backuplarındaki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Merhaba cihazda sıkıntı yaşadım ve fabrika ayarlarına döndüm ama sistemi geri yükle dediğimde programların hepsinin farklı ve karışık dizildiğini oluşturduğum klasörlerin ve dizilimlerin rastgele geri geldiğini gördüm oysa bu geri yüklemeyi iphondeden yaptığımda herşey yerli yerinde olurdu ..

Root edip recovery yüklersen o recovery sana full rom backup (diğer adı nandroid backup) almana izin verir. Tam backup aldığın noktaya dönersin eksiksiz.

Daha önce neden recovery yüklüyorsunuz diye sormuştun ya en büyük sebeplerinden biri bu işte. İstediğin bir noktaya dönersin backuplarındaki.

Cevabın için teşekkür ederim online backub yapsak gene olmaz mı Teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

Cevabın için teşekkür ederim online backub yapsak gene olmaz mı Teşekkürler

Ekranda ikonların yerlerini de yedekleyen bir yazılım var mı cidden bilmiyorum.

• Yeni soru ve cevaplar eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 12 Nisan 2013; 9:50:38 >
  • 36-Telefon bilgisayardan "USB - Micro USB" kablosu ile sarj ediliyor mu?
    37- ROOT sonrası geri dönüş yapılabilir mi? 4.2.2 güncellemesi çıkınca XZ'nin ROOT lu olması güncellemeyi kurmamıza engel teşkil eder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkn07

NFC ETİKET / SMART TAG isteyen olursa temin edilir.

Bu ürünler her sony xperia da kullanılabiliyormu yoksa her model için ayrı özellikte mi? Mesela Xperia Z ile kullandıklarımı X S ile de kullanabiilirmiyim aynı program için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyildiz -- 12 Nisan 2013; 9:58:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osbournee

Öncelikle temiz net içerikli bu bilgiler için öncelikle mert1905x
    hadesperado, aresmar ve diğer bilgi paylaşımında bulnan arkadaşlara teşekkür ederim.

Aşağıdaki soruları da SSS bölümüne eklemenizi rica ederim.

1- Telefon bilgisayardan "USB - Micro USB" kablosu ile sarj ediliyor mu? Edilmiyorsa 2 girişili USB kabloları mevcut. 2USB - Micro Usb gibi bir çözüm ile sarj edilebilir mi?
    2- ROOT sonrası geri dönüş yapılabilir mi? 4.2.2 güncellemesi çıkınca XZ'nin ROOT lu olması güncellemeyi kurmamıza engel teşkil eder mi?

Bu konularlada ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
    Büyük alıntılar yapmayalım arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 12 Nisan 2013; 9:50:13 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahabraven07

Xperia z ilk akıllık telefonum symbiandan geçtim dolayısıyla öğrenmem gereken çok şey var. 1-google playden indirdiğimiz oyun ve ya uygulamaları dahili yerine hariciye kurma şansımız varmı? 2-Açık programları nasıl kapatıyoruz bu garip bir soru oldu ama şunu farkettim örneğin mesajlar ve rehber açıkken altta en sağdaki tuştan listeyi açıp ordan kaldırabiliyoruz fakat oyun vb uygulamaların bazıları oradan kaldırsak bile açık görünüyor ve ayarlar kısmından kaldırabiliyoruz nedir bunun kısa yolu yoksa yaptığım doğrumu?

1. cevaplıyım eskiden vardı jelly bean android sürümüyle nedense kaldırdılar bu özelliği. Belki tekrar geri gelir. Ancak root ile bir yöntemi var sonra bu konuya gireceğiz.

2. Android'de normalde uygulamalar kapatılmaz hafızada durur. Çalışma şekli bu şekildedir. Sizin zorla kapatmanız manasız yük oluşturur. Android ihtiyacı olduğunda hafıza da hazır bekleyen ancak uykuda olan bu programları kendisi kapatır ve hafızada yer açar. Buna müdahale etmek gereksizdir özellikle bizimki gibi 2GB ram i olan bir telefon için. Sağ alttaki tuşla açık olan uygulamaları kapatabiliyorsunuz ancak bu onların hafızada uyku modunda bir daha olmayacağı anlamına gelmez. Umarım anlatabildim.
    Özellikle Auto Task Killer yada Memory Manager filan gibi programları kesinlikle kullanmayın. Bırakın android kendi işini yapsın.

BU konuda System Panel programını öneririm. Ekranda end all App butonunu widget olarak ekleyip tek tuşla manual olarak tüm çalışan programları sonlandırabilirsin. Ayrıca program içinden sonlanmasını istemediğin programları da belirleyebiliyorsun. RAM sıkıntısı varken etkin kullandığım bir program idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

Yeni soru ve cevaplar eklendi.

Konu, içerik, herşey çok güzel olmuş , tebrik ve teşekkür ederim. 100 sayfa okumak yerine 1 sayfada herşey özetlenmiş. Emeğiniz ve özveriniz için teşekkürler. Kolay olmadığını biliyorum. Ama böyle güzel bir şey yapmanız çok faydalı oldu. Vaktim olsa destek olmak isterdim. Şu an sadece takipçiyim. Kolaylıklar dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.