Şimdi Ara

*** XPERIA Z - SIK SORULAN SORULAR ve TEKNİK REHBER ***ANA KONU (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.642
Cevap
61
Favori
419.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
    Saygılar

Ben de biraz alınganlık yaptım kusura bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavit63

Ayarlar-ekran-parlaklık-aydınlatma koşullarına uyumdaki tiki kaldırırsanız ekran kontrası çok fazlalaşıyor ve daha canlı oluyor kısmak zorunda kalıyorsunuz bu tik işaretli iken parlaklıgı sona getirsenizde ekran donuk oluyor en azından bende böyle (arka ışık olarak yanlış yazmışım aydınlatma koşullarına uyum olacak)

quote:

Orijinalden alıntı: ghostefe
    Ekran parlaklığını %100 yaptığında orada otomatik ekran parlaklığı için tik var onu kaldırsın ve öyle yapsın o zaman diğerleri yanında soluk kalır (:

@ cavit63
    @ ghostefe
    Cevaplarınız için teşekkür ederim,eksik olmayın bugün o şekli ile deneyeceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: sercitekin66
    Kardeşin kör olmuş hastaneye götür kardeşim babam da iphone 5 var x z nin yanında 3310 gibi kalıyor :-)

İlaveten;
    @sercitekin66
    Verdiğin bilgi çok faydalı çok işime yaradı. Bir de göz doktoru tavsiye et. (herşeyiniz dalga,yorumunuz cıvık, Gölge etmeyin yeter)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyildiz -- 14 Nisan 2013; 10:38:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Benim için ışık yeterli hatta rahatsız olup kısıyorum maksimum %50 de otomatik ortama göre ayarla seçeneğiyle duruyor hep. Parlaklığı yeterli olmasa öğlen güneşin altında nasıl kullanırdım?

4 telefonda birden oyun oynarken renkleri karşılaştıran bir video vardı bütün hepsi beton rengini (griyi) mavi gösterirken bir tek XZ doğru olarak gri gösteriyordu.

Doğal renk veren çok kaliteli bir ekranı var bu telefonun bence.

Hocam öncedende sordum cevap gelmemişti.

Xperia z alan biri neden root yapmalı root yaparsa ne kazanır ? root yapmazsa ne dezavantajları olur hangi programlar için yada oyunlar içi bile root yapilabilir denir. bunlar hakkında kısa bilgi alabilirmiyiz.
  • Arkadaslar Z deki dis ses seviyesi dusuk,arttirmak icin bir mod mu ne varmis galiba xdada.Var mi deneyen kullanan yada boyle bir sey hic yok da ben mi uyduruyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain16

Arkadaslar Z deki dis ses seviyesi dusuk,arttirmak icin bir mod mu ne varmis galiba xdada.Var mi deneyen kullanan yada boyle bir sey hic yok da ben mi uyduruyorum ?

Sadece dış ses için değil o genel müzik performansı için. Bulunduğumuz konuda zaten var ilk sayfaya bakınız.

Ben denemedim deneyenler iyi diyor. Recovery den yedek almadan denemeyin kesinlikle.
  • quote:

quote:

Arkadaslar Z deki dis ses seviyesi dusuk,arttirmak icin bir mod mu ne varmis galiba xdada.Var mi deneyen kullanan yada boyle bir sey hic yok da ben mi uyduruyorum ?

Sadece dış ses için değil o genel müzik performansı için. Bulunduğumuz konuda zaten var ilk sayfaya bakınız.

Ben denemedim deneyenler iyi diyor. Recovery den yedek almadan denemeyin kesinlikle.

Alıntıları Göster
    *** ROOT NEDEN YAPILIR? ***

1. Telefonunuzun android işletim sisteminin alt yapısı linux sistemi olduğundan root hakkı bir nevi windowsdaki admin kullanıcı hakkı elde etmektir. Ulaşamadığınız sistem dosyalarına ulaşabilmenizi değiştirmenizi sağlar.
    2. Telefonda yüklü gelen hazır programları devre dışı bırakmanız ya da silmenizi sağlar.
    3. Recovery yüklemenize olanak verir böylece full sistem yedeği alıp istediğiniz zaman geriye kayıpsız dönebilmenizi sağlar.
    4. Recovery den kolayca modifikasyonlar yüklemenizi sağlar.
    5. Recovery den cache temizliği yapmanıza izin verir.
    6. Titanium Backup (app yedekleme) gibi Greenify (hafıza yönetimi) gibi muhteşem programları kullanabilmenizi sağlar.
    7. Recovery'den modifiye edilmiş bir rom yüklemenize izin verir.

*** ROOT YAPMAKTAN NEDEN ÇEKİNİLİYOR O ZAMAN? ***

Çünkü: BÜYÜK GÜÇ BÜYÜK SORUMLULUK GETİRİR! :)
    Yanlış bir yükleme yanlış bir flashlama telefonunuzu kullanılmaz hale getirir. Yanlış bir dosya değiştirmek sistemi bozar.
    Her ne kadar uzun süredir hiç bir telefonu "root yaptığım / romlar yüklediğim için" boz(a)mamış olsamda böyle bir risk her zaman vardır.
    Ancak her zaman yedek alıp, mutlaka denenmiş modifiyeleri yapmak versiyon numaralarına dikkat etmek tüm talimatları okumak tehlikeleri her zaman en düşük seviyeye indirir.
    Dikkatli olmak telefonunuzu korumak için en kolay yoldur. En kötü ihtimalle "telefonu kurtarmak" adlı dosyamızla geri dönüşünüz %99 mümkün olur ama bunu göze almayın dikkati elden bırakmayın.

*** RİSKLERİ NASIL EN AZA İNDİRİRİM? ***

0. HER ZAMAN ÖNCE RECOVERY DEN YEDEK ALIN!!!!!!!
    1. Mutlaka indirdiğiniz mod dosyalarının rom dosyalarının MD5 kontrolünü yapın. (google da aratorsanız ne olduğunu çok kolay anlarsınız)
    2. Güvenilir olmayan denenmemiş yeni çıkmış modlardan uzak durun "dur yahu bu süper görünüyor ben deneyim demeyin". Önce yetkili kişiler bir denesin.
    3. Bir çok mod'u geri döndürmek imkansızdır o yüzden 1 den fazla yedek alın ve yedek dosyalarını telefonda yer kapladığı için PC nize kopyalayın ki kaybetmeyin.
    4. HER ZAMAN ÖNCE RECOVERY DEN YEDEK ALIN!!!!!!!

Umarım yardımcı olabildim.

Bu yazı ana konuya eklenecektir her zaman ilk mesajımdan ulaşabilirsiniz.

Lütfen bu mesajı alıntılamayın! kopyalamayın!

Gerektiğinde konumuza link verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 14 Nisan 2013; 13:37:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x
    Xperia Z için hiç bir hafıza yöentim programını önermiyorum. 2GB ram e sahip bir telefonda ve Jelly Bean gibi artık çok gelişmiş bir sistemde bu tip şeyler faydadan çok zarar getiriyor maalesef.

Eğer gerçekten bazı programlar sıkıntı yaratmasın isterseniz Greenify adlı program müthiş işe yarıyor yeni favori programım budur. (root ister) Greenify ile istediğiniz programları arka plana attığınızda onların uykuya girmesini sağlıyorsunuz böylece ne pil ne cpu harcıyorlar. Gerçekten her root eden kişinin hayatını kolaylaştıran bir program bu hemde bedava.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify

hocam bu yöntem Stamina Mod ile aynı görevi görmüyor mu ? Farkı nedir ?

• quote:

*** ROOT NEDEN YAPILIR? ***

1. Telefonunuzun android işletim sisteminin alt yapısı linux sistemi olduğundan root hakkı bir nevi windowsdaki admin kullanıcı hakkı elde etmektir. Ulaşamadığınız sistem dosyalarına ulaşabilmenizi değiştirmenizi sağlar.
    2. Telefonda yüklü gelen hazır programları devre dışı bırakmanız ya da silmenizi sağlar.
    3. Recovery yüklemenize olanak verir böylece full sistem yedeği alıp istediğiniz zaman geriye kayıpsız dönebilmenizi sağlar.
    4. Recovery den kolayca modifikasyonlar yüklemenizi sağlar.
    5. Recovery den cache temizliği yapmanıza izin verir.
    6. Titanium Backup (app yedekleme) gibi Greenify (hafıza yönetimi) gibi muhteşem programları kullanabilmenizi sağlar.
    7. Recovery'den modifiye edilmiş bir rom yüklemenize izin verir.

*** ROOT YAPMAKTAN NEDEN ÇEKİNİLİYOR O ZAMAN? ***

Çünkü: BÜYÜK GÜÇ BÜYÜK SORUMLULUK GETİRİR! :)
    Yanlış bir yükleme yanlış bir flashlama telefonunuzu kullanılmaz hale getirir. Yanlış bir dosya değiştirmek sistemi bozar.
    Her ne kadar uzun süredir hiç bir telefonu "root yaptığım / romlar yüklediğim için" boz(a)mamış olsamda böyle bir risk her zaman vardır.
    Ancak her zaman yedek alıp, mutlaka denenmiş modifiyeleri yapmak versiyon numaralarına dikkat etmek tüm talimatları okumak tehlikeleri her zaman en düşük seviyeye indirir.
    Dikkatli olmak telefonunuzu korumak için en kolay yoldur. En kötü ihtimalle "telefonu kurtarmak" adlı dosyamızla geri dönüşünüz %99 mümkün olur ama bunu göze almayın dikkati elden bırakmayın.

*** RİSKLERİ NASIL EN AZA İNDİRİRİM? ***

0. HER ZAMAN ÖNCE RECOVERY DEN YEDEK ALIN!!!!!!!
    1. Mutlaka indirdiğiniz mod dosyalarının rom dosyalarının MD5 kontrolünü yapın. (google da aratorsanız ne olduğunu çok kolay anlarsınız)
    2. Güvenilir olmayan denenmemiş yeni çıkmış modlardan uzak durun "dur yahu bu süper görünüyor ben deneyim demeyin". Önce yetkili kişiler bir denesin.
    3. Bir çok mod'u geri döndürmek imkansızdır o yüzden 1 den fazla yedek alın ve yedek dosyalarını telefonda yer kapladığı için PC nize kopyalayın ki kaybetmeyin.
    4. HER ZAMAN ÖNCE RECOVERY DEN YEDEK ALIN!!!!!!!

Umarım yardımcı olabildim.

Bu yazı ana konuya eklenecektir her zaman ilk mesajımdan ulaşabilirsiniz.

Lütfen bu mesajı alıntılamayın! kopyalamayın!

Gerektiğinde konumuza link verin.

Alıntıları Göster
    Arkadaslar Sandisk 64 Gb Class 10 MicroSD Hafıza Kartı aldım telefona taktım telefon kartı algılamıyor S3 de denedim çalışıyor.sorun nerede xperia Z için ayar veya yazılımmı gerekiyor lütfen acil yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneyangora -- 14 Nisan 2013; 13:51:28 >

• quote:

Öncelikle bu modun root gerektirdiğini belirtiyim.. Dünden beri kullanıyorum ve özellikle kulaklık performansına çok büyük katkısı oldu ama telefonun yanında gelen kulaklığı değil creative ep630 kullanıyorum..
    burayı inceleyebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oneyangora

Arkadaslar Sandisk 64 Gb Class 10 MicroSD Hafıza Kartı aldım telefona taktım telefon kartı algılamıyor S3 de denedim çalışıyor.sorun nerede xperia Z için ayar veya yazılımmı gerekiyor lütfen acil yardım

maksimum 32 gb destekliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oneyangora

Fat 32 formatla destekler. Telefondan formatlayın.

http://blog.clove.co.uk/2013/02/22/sony-xperia-z-supports-64gb-microsdxc-memory-cards/

@TheSeyTan1907

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 14 Nisan 2013; 14:18:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheSeyTan1907

quote:

Xperia Z için hiç bir hafıza yöentim programını önermiyorum. 2GB ram e sahip bir telefonda ve Jelly Bean gibi artık çok gelişmiş bir sistemde bu tip şeyler faydadan çok zarar getiriyor maalesef.

Eğer gerçekten bazı programlar sıkıntı yaratmasın isterseniz Greenify adlı program müthiş işe yarıyor yeni favori programım budur. (root ister) Greenify ile istediğiniz programları arka plana attığınızda onların uykuya girmesini sağlıyorsunuz böylece ne pil ne cpu harcıyorlar. Gerçekten her root eden kişinin hayatını kolaylaştıran bir program bu hemde bedava.

Görmüyor. Stamina mode ekran kapalıyken çalışan bir sistem. Greenify tamamiyle arkaya atılan programı hemen uykuya yatırıyor. Sistem farklı ekranla ilgisi yok.

• quote:

quote:

quote:

Görmüyor. Stamina mode ekran kapalıyken çalışan bir sistem. Greenify tamamiyle arkaya atılan programı hemen uykuya yatırıyor. Sistem farklı ekranla ilgisi yok.

Alıntıları Göster
    iki bilgilendirme için de teşekkür ederim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292
    xperia z small apps

Haha iyiymiş

teşekkürler. :)

Alıntıları Göster
    Stamina mod'da bildirim ışıkları yanmıyor bende ilk sayfadaki soruyla alakalı olur diye düşünmüştüm verileri temizledim felan ama hala yanmıyor. Bunu düzeltmenin bir yolu varmıdır? Birde telefondan forum sayfalarına girdiğimde videolar gözükmüyor bunun için bir uygulama varmı? Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: AhLaKsIz

Stamina mod'da bildirim ışıkları yanmıyor bende ilk sayfadaki soruyla alakalı olur diye düşünmüştüm verileri temizledim felan ama hala yanmıyor. Bunu düzeltmenin bir yolu varmıdır? Birde telefondan forum sayfalarına girdiğimde videolar gözükmüyor bunun için bir uygulama varmı? Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler

Chrome browser flash desteklemez.
    Konudaki Flash'ı kurduysanız Dolphin in eski sürümleri ya da flash destekleyen başka browserlarla denemeniz gerek. ben henüz denemedim deneyen arkadaşlardan yardım alalım konuda.

Stamina modunda led çalışmaması bir bug sony bunun farkında düzeltirler bi dahaki yamaya. Alttaki mesajda sony yetkilisi bahsetmiş.
    http://talk.sonymobile.com/thread/125122?start=0&tstart=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 14 Nisan 2013; 14:30:07 >

• quote:

quote:

Öncelikle bu modun root gerektirdiğini belirtiyim.. Dünden beri kullanıyorum ve özellikle kulaklık performansına çok büyük katkısı oldu ama telefonun yanında gelen kulaklığı değil creative ep630 kullanıyorum..

Tesekkurler,gerci telefon elimde yok henuz ama gelince bakicaz bakalim,kulaklik degil de dis ses beni dusunduren tek nokta

• quote:

quote:

quote:

Tesekkurler,gerci telefon elimde yok henuz ama gelince bakicaz bakalim,kulaklik degil de dis ses beni dusunduren tek nokta

Bu moda büyük ihtimalle dış hoparlöre çok etki etmeyecek biraz artırabilir ama çok şey beklemeyin. Yapısı gereği dış hoparlör suya dayanıklı olması nedeniyle vs bu şekilde.

Ama sesi zayıf değil sanıldığı kadar çok takmayın hele bir telefonunuz gelsin bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GallagherLip

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    dış seste de çok iyi performans sağlıyor fakat ses kalitesini biraz bozduğu için iki nokta geriye çektim ses seviyesini..kulaklık sesinde ise bozulma farketmedim..

• quote:

dış seste de çok iyi performans sağlıyor fakat ses kalitesini biraz bozduğu için iki nokta geriye çektim ses seviyesini..kulaklık sesinde ise bozulma farketmedim..

Dış hoparlörün sesini çok artırmayın aman ha. Sonuçta zarar verme riskiniz var ses bozuluyorsa sakat biraz. Azaltmanız iyi olmuş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292
    xperia z small apps

Haha iyiymiş

teşekkürler. :)

Alıntıları Göster
    İyi günler arkadaşlar, telefonum hiçbir yerde 3g yi görmüyor, anladığım kadarıyla H yazması gerekiyormuş fakat ne yazık ki İstanbul'un göbeğinde hiç bir yerde yazmıyor.Bana sanki simkartı microya kestirerek çevirmiş olmamdan kaynaklı bir sorunmuş gibi geldi.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.