Şimdi Ara

*** XPERIA Z - SIK SORULAN SORULAR ve TEKNİK REHBER ***ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.642
Cevap
61
Favori
419.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hadesperado

Arkadaşlar, biz sonra yapacağımız eklemeler için rezerve yazdık, sonra bilgiler geldikçe mesajlarımızı düzelticez. Siz neyin rezervesindesiniz

Belki petrol rezervi bulmuşlardır

• İlk cevaplarımız geldi hayırlı olsun
  • arkadaşlar şarzın uzun kullanımı için daha öncehttp://forum.donanimhaber.com/m_40609742/tm.htm linkinde bazı bilgiler vardı. orada "Telefonun ilk 5 şarj işlemi şöyle olmalı.Telefonun şarjını tamamen bitir kapalı halde batarya dolu diyene kadar şarj et.5 kere yapılan bu şarj işleminden sonra telefonunuzun bataryasını hiçbir zaman tam bitirmeden şarj etmeye çalışın" şeklinde yazıyor.
    Xperia Z içinde aynı şey geçerli mi?
  • Hayırlı olsun.
    Başarılı bir paylaşım olmuş.

Aksesuarlar ilgili de genel bilgi verilebilir belki.
    Bir de Stamina modunu eklemek faydalı olacaktır.
    Bir de telefonun süper olduğunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyeanil

arkadaşlar şarzın uzun kullanımı için daha öncehttp://forum.donanimhaber.com/m_40609742/tm.htm linkinde bazı bilgiler vardı. orada "Telefonun ilk 5 şarj işlemi şöyle olmalı.Telefonun şarjını tamamen bitir kapalı halde batarya dolu diyene kadar şarj et.5 kere yapılan bu şarj işleminden sonra telefonunuzun bataryasını hiçbir zaman tam bitirmeden şarj etmeye çalışın" şeklinde yazıyor.
    Xperia Z içinde aynı şey geçerli mi?

10'uncu soruda gerekenleri cevapladık.

Ek olarak Şarjı %10 ile %90 arasında tutmak li-ion piller için en sağlık yöntemlerden biridir. Tamamen bitirmek pil ömrünü kısaltır.

Beş kere tam doldur boşalt filan hepsi kulaktan dolma ya da eski pillerden kalma li-ion pillerde geçerliliği olmayan şeyler.

• bizde rezerve yapalım bakalım (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: OffLineR

Hayırlı olsun.
    Başarılı bir paylaşım olmuş.

Aksesuarlar ilgili de genel bilgi verilebilir belki.
    Bir de Stamina modunu eklemek faydalı olacaktır.
    Bir de telefonun süper olduğunu

Stamina modu eklendi.Aksesuarlara şuanda girmeyi cok dusunmuyoruz.
  • takıp....
  • Gerekli konuydu eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Telefonun şarjını %10-15e kadar indiriyorum. Sonra %90-%100 şarj ediyorum. Dediğini yapalım bakalım %100 şarj edicem şuan %27.

%10a kadar indirip %100e kadarmı şarj edicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaven

quote:

Telefonun şarjını %10-15e kadar indiriyorum. Sonra %90-%100 şarj ediyorum. Dediğini yapalım bakalım %100 şarj edicem şuan %27.

Üzerinde bu kadar durmana gerek yok. Yani kendini bu konuda kasma

Tek dikkat edeceğin şey pili tamamen bitirmemek.

• Arkadaşlar ben bu telefonu almak istiyorum lakin kafamı karıştıran bir olay var.
    http://www.youtube.com/watch?v=b18U4KH2C9w bu videodaki olay nedir tam olarak ne gibi sorunlar yaratır ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaven

quote:

Üzerinde bu kadar durmana gerek yok. Yani kendini bu konuda kasma

Tek dikkat edeceğin şey pili tamamen bitirmemek.

Hacı peki bu telefonun boşta kullandıgı ram 742 MB. uygulamalar bölümünde çalışan şey yok nerdeyse. Uçus modunda telefon. Önbelleğe alınan arka plan işlemlerindede ahım şahım şeyler yok. ayarlardayken bakıyorum ayarlar 130 mb kullanıyor. 1,1gb boş ram var.

• Bir takipte benden o zaman

• Güzel anlatım olmuş. Teşekkürler bunların dışında ekstra soru sorabiliyormuyuz :)

• Faydali konu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel faydalı ve gerekli bir konuydu elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

Soru Dizini

1-Sharp ve JDC panel nedir? Fark var mı?
    2-Ekranların bakış açısı sorunu var diye duydum nedir bu konu?[
    3-Performans nasıl? Iphone'umdaki gibi yumuşak geçişler var mı? Arayüzde takılmalar oluyor mu? Nasıl bir Android tecrübesi beni bekliyor?
    4- Telefon çok ısınıyor diyorlar doğruluk payı varmı?
    5-Dış speaker zayıf mı?
    6-Suya cidden dayanıklı mı? Ne yapmamak lazım?
    7-Anti-shatter film nedir?
    8-Bravia Engine 2 sadece film ve fotolarda mı devreye girer?
    9-Boot Kilidi Kırmadan (Unlock etmeden) root edersek BE2 bozulur mu? NFC bozulur mu?
    10-Telefonu aldığınızda ilk yapılacaklar
    11-Telefonuma SD-Card almak istiyorum ne alayım?
    12-SD Card'a 4GB'dan büyük dosya atamıyorum
    13-3G yazmıyor bildirim satırında sadece H+ ya da H yazıyor bu bir sorun mu?
    14-.STAMINA Modu nedir işe yarar mı?
    15-MKV filmlerimin sesleri çıkmıyor?
    16-FLAC formatlı müzik dosyalarını dinleyebiliyor muyuz?
    17-Telefon ile beraber gelen kulaklıklar nasıl iş görür mü?
    18-Sistem boştayken ram miktarı nedir?
    19-Root gerekli mi?
    20-Arkadaşlar cihazı bi türlü recovery moda sokamadım . Custom recovery yaptım cwm bilgisayardan ancak moda girmiyor bi türlü. Ne yapmak lazım?
    21-Yurt dışından alınan telefonlar, ülkemizde garanti kapsamında mı?
    22-6602 ile 6603 arasındaki fark nedir?
    23-Kutu İçeriği,Sürüm,Fiyat Hakkında bilgi verirmisiniz?
    24-Yazılım ile ilgili bilgiler verebilirmisiniz?
    25-Uygulamalardan çıktıktan sonra sekmelerde son gezilen uygulamalar görünüyor. Bu uygulamarın aktif olduğunumu gösteriyor yoksa sadece kısayol olarak mı eklenmiş ? Kafamda o uygulamanın açık olduğunu ve şarjdan yediğini izlenimi veriyor. Bu konuda bilgiler neler?
    26-%100 şarj olduktan sonra telefonun şarjda beklemesi ne kadar sağlıklı ?
    27-Google playden indirdiğimiz oyun ve ya uygulamaları dahili yerine hariciye kurma şansımız varmı?
    28-Açık programları nasıl kapatıyoruz?
    29-Videolar da görüntülerde B2'nin aktif olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
    30- Telefon tepki vermez takılırsa nasıl resetlerim?
    31.Mod nedir?
    32. Recovery nedir?
    33. Boot Kilidini açmak ne işe yarar?
    34.- Pil ne kadar dayanıyor?
    35-Wifi gücünü nasıl arttırabiliriz?
    36-Telefon bilgisayardan "USB - Micro USB" kablosu ile sarj ediliyor mu?
    37- ROOT sonrası geri dönüş yapılabilir mi? 4.2.2 güncellemesi çıkınca XZ'nin ROOT lu olması güncellemeyi kurmamıza engel teşkil eder mi?
    38-Telefonun olduğu gibi tam bir yedeğini nasıl alırım?
    39-Recovery yükledim nasıl recovery'e gireceğim?
    40- Telefonumda hafıza yönetimi ve pil ömrünü artırmak için hangi programı önerirsiniz:
    41-STAMINA modunda kalan tahmini süre hep aynı şekilde takılıyor kalıyor nasıl düzeltilir?
    42-Google Haritalar ve Foursquare gibi uygulamalar yerimi bulamıyor?
    43-Ekranımda ölü piksel varmı nasıl test ederim?
    44-- 64GB SDcardımı telefonum tanımıyor?
    45--Sms attığımda alıcıya türkçe harfler düzgün çıkmıyor?
    46- STAMINA modu açıkken bildirim ışıklarım çalışmıyor?
    47- Xperia USB bağlantısı ayarındaki MTP ve MSC bağlantı tipi farkı nedir?
    48- Derin uyku (Deep sleep), Hızlı pil boşalması (Battery drain), Uyanık tutma kilidi (Wake lock) terimleri ne anlama gelir?
    49-Ölü piksel testi: (uygulama olmadan)
    50-Tüm hesapların otomatik senkronizasyonunu açıp kapamayı nerden yaparız?
    51- XZ'yi yeni aldım, arkasında "N" harfi olan küçük etiketi çıkarsam sorun olur mu?
    52-Kelime tahmini, kelime girişi, klavye titreşimi gibi klavye ayarlarını nasıl yapabilirim?
    53-Ekran yansıtmayla ilgili bilgi verebilirmisiniz?
    54-Bazı klasörlerdeki alakasız resimlerin (oyun, icon vs) albümde görünmemesi için ne yapmalıyım?

1. Sharp ve JDC panel nedir? Fark var mı?

İki ayrı üretici Xperia Z panelini üretiyor. Piyasada ikisi de mevcut. Aralarında ilk başlarda Sharp panel daha iyi gibi bir söylenti yayılmış olsa da şimdi görüyoruz ki elle tutulur bir fark yok. Hatta belli konularda Sharp belli konularda JDC panel daha iyi diyenler var.
    İki telefonu yan yana koyduğunuzda tek farkın kalibrasyon olduğunu görme ihtimalimiz dış kaynaklardan gelen ekran görüntülerinde görülüyor. Eğer iki telefonu yan yana koyma şansımız olursa karşılaştırma yapabiliriz.
    Sonuç olarak Sharp ya da JDC fark yok diyebiliriz. Sony kendi ülkesine JDC panel dağıtıyor bu arada ek bilgi olsun. :)

Hangi panele sahip olduğunuzu aşağıdaki apk ile öğrenebilirsiniz
    Hangi Panel ? Tıkla
    Alternatif Link

2. Ekranların bakış açısı sorunu var diye duydum nedir bu konu?

Kullanılan panel TFT olduğundan doğal olarak fazla sağa sola yatırdığınızda kontrast değişikliği oluyor. TFT monitörlerimizde gözlemlediğimizden daha az olmak kaydıyla bu olay var. Ancak elinizdeki bir telefon ve ona monitörmüş ya da TV imiş gibi sağdan soldan bakma şansımız olmayacağından normal kullanımda bu rahatsız etmeyecektir.
    Ek not olarak: Japonya’da gizlilik nedeniyle özel olarak panellerin açıyla bakınca görünmez olmasına dikkat edilen modeller var.

3. Performans nasıl? Iphone'umdaki gibi yumuşak geçişler var mı? Arayüzde takılmalar oluyor mu? Nasıl bir Android tecrübesi beni bekliyor?

Telefon 4 çekirdekli 1.5Ghz lik bir işlemciye ve 2GB Ram'e sahip. Takılma olmuyor. Gayet yumuşak geçişler ve mutlu bir yaşam sizi bekliyor.

4. Telefon çok ısınıyor diyorlar.

Bakınız bir üst soru. Bu güç mutlaka ısınmak zorunda elimizde soğutucu olarak sadece bir bakır tabaka ve bir cam olunca o sıcaklık dışarıya vuracak. Bu tip cihazların hepsi yüklendiğinizde ısınır yapacak bir şey yok. Önemli olan kullanımı engelliyor mu? Hayır. :)

5. Dış speaker zayıf mı?

Su ve Toz'a dayanıklılık nedeniyle özel bir hoparlör sistemi nedeniyle dış sesi veren sağ alt köşedeki hoparlör maalesef ortalama bir ses düzeyi gösteriyor. Alarm ve bildirimleri duyarsınız mutlaka ancak Nokia 5800 gibi bangır bangır stereo müzik beklemeyin.

6. Suya cidden dayanıklı mı? Ne yapmamak lazım?

Evet dayanıklı. Ancak 1 metre derinliği aşmamak ve 30 dakikadan fazla suda tutmamak gerekiyor. "Deniz ve Havuz"dan uzak tutmak gerek çünkü tuz ve klor kapakçıklardaki lastikleri yıpratıp geçirmezliği zedeleyebilir.

7. Anti-shatter film nedir?

Telefonunuzun hem önünde hem arkasında koruyucu olarak fabrikasyon bir anti-shatter film vardır. Bu film anti-shatter yani kırılma anında camın dağılmasını önleyerek çalışmaya devam etme şansınızı artırır. Bunun dışında cama gelecek darbeleri emer. Ancak çizilmeye çok dayanıklı değildir bir koruyucu jelatin alıp üstüne yapıştırmanız iyi olacaktır.
    Eğer öndeki filmi sökerseniz (zor bir işlemdir ancak yapanlar var) SONY yazısını kaybedersiniz. Arkadaki filmi sökerseniz XPERIA yazısı kalacaktır. Bunları sökmek bildiğimiz kadarıyla garantinize zarar vermiyor. Ancak bunu yetkili ağızlardan teyit etmek gerek.

8. Bravia Engine 2 sadece film ve fotolarda mı devreye girer?

Evet telefonun galerisinde ve film oynatırken devreye giriyor. (şimdilik)

9. Boot Kilidi Kırmadan (Unlock etmeden) root edersek BE2 bozulur mu? NFC bozulur mu?

Hayır. Hayır fix'i var gerekli başlıkta root konusu işlenecektir.

10. Telefonu aldığınızda ilk yapılacaklar:

- Telefonu tam dolana kadar şarj edin. %5-10 civarına gelene kadar kullanıp sonra tekrar full şarj edin. Daha sonra istediğiniz gibi şarj edebilirsiniz. Sık sık şarj etmek pilin ömrüne zarar vermez aksine %10'un altına indirmemeye çalışın pili.
    - Daha önce Google hesabınız varsa programlarınızın yedeklerini geri ALMAYIN "tek tek kendiniz kurun". Şu anda bir bug nedeniyle, eğer Google’daki programlarınızın yedeğinden geri otomatik yükleme yaparsanız bildirim ışığınız istikrarlı çalışmıyor.
    - Otomatik olarak ilk güncellemenizi yapın.
    - Şimdi programlarınız yükleyip telefonunuzu dilediğinizce kullanabilirsiniz.

11. Telefonuma SD-Card almak istiyorum ne alayım?

Micro SD card Class 10 kart almalısınız. 64GB'a kadar destek veriyor telefon.

12. SD Card'a 4GB'dan büyük dosya atamıyorum.

FAT32 formatı 4GB dan büyük dosyaya izin vermez. Ancak root edip EXFAT formatlayarak ve bir takım extra işlemlerle bu başarılabiliyor. Gelecek yazılım güncellemeleriyle Sony'den destek gelmesi muhtemeldir.

13.3G yazmıyor bildirim satırında sadece H+ ya da H yazıyor bu bir sorun mu?

Paniğe gerek yok durum güzel! High-Speed Downlink Packet Access (HSDPA) 3G'nin daha hızlısıdır 3.5G ya da 3g+ diye de bilinir.
    H+ ise daha da hızlıdır.

Ayrıntılı Bilgi İçin

14.STAMINA Modu nedir işe yarar mı?

Ekranınız kapalıyken telefonunuzun pil tüketen bir takım özelliklerinin 3G, Wifi gibi kapatmanızı sağlayarak güç tasarrufu yapmanızı sağlar. Eğer internete sürekli erişen sürekli senkronizasyon yapan biri iseniz çok işinize yaramayabilir. Ancak aralarda kontrol edeyim hatta bazı programlar ben istemeden hiç internete çıkmasın ve senkron olmasın diyorsanız pil ömrünüzde artış olacaktır.
    Yani kısacası bu modun yararlı olup olmaması tamamen sizin telefonu nasıl kullandığınızla ilgilidir.

15.MKV filmlerimin sesleri çıkmıyor?

Sony Film Oynatıcısı maalesef DTS ya da AC3 desteklemiyor şu anda. Ancak AAC formatında 2 kanal ya da 5+1 destekliyor. Farklı oynatıcılarla (MxPlayer mesela) şimdilik sorunu çözebiliyoruz. Sanırım güncelleme ile Sony kendi oynatıcısına en azından AC3 desteği verecektir.

16.FLAC formatlı müzik dosyalarını dinleyebiliyor muyuz?

Elbette Sony Walkman yazılımı FLAC destekliyor.

17.Telefon ile beraber gelen kulaklıklar nasıl iş görür mü?

İş görmenin ötesinde sürpriz bir şekilde gayet kaliteliler.

18. Sistem boştayken ram miktarı nedir?

1,1 ile 1,2 gb arası değişiyor.

19. Root gerekli mi?

Root yapmanın dizi izleme veya diğer işler için gerektiğini sanmıyorum yada herhangi bir artısı olmaz ama bazı olmazsa olmaz uygulamaları root yapmadan kullanamaz bazı sistem dosyalarına müdahale etme imkanınız olur. Mesela ben cwm modu da yükledim ve Google maps’i yani yüklü gelen ama Türkiye’de kullanılamayan navigasyonu Türkce sesli olarak kullanıyorum bunun için yamayı cwm yani recovery modda yüklemek gerek.
    Ya da bir yamayı kopyalayıp sistem dosyalarının içine yapıştırmak için root explorer denen uygulamayı root yapmadan kullanamazsınız.
    Veya blackmart alpha’dan indirdiğiniz paralı uygulamaları bedava kullanabilmek için lisans kontrolünü lucky patcher adlı uygulama ile kapatmanız lazım ki bu uygulamada root yapmadan çalışmaz.
    Bunun gibi rotsuz çalışmayan pek çok örnekler vardır.

20. Arkadaşlar cihazı bi türlü recovery moda sokamadım . Custom recovery yaptım cwm bilgisayardan ancak moda girmiyor bi türlü. Ne yapmak lazım?

Eğer cwm yüklediysen telefonu kapatıp bir kaç saniye bekle tekrar açmaya bas tam açılmaya başladığında ses açma tuşuna basıp bırak led ışık pembeye dönüşene kadar ondan sonra bırak. Eğer yine olmazsa cwm yüklenmemiş demektir.

https://hotfile.com/dl/200756842/aa7ffaa/cwm-locked-bl-XZ-XZL-v3.7z.html

Bunu indirip zipten çıkar install dedikten sonra pc de bir tuşa bas telefon kapanınca açılırken kendisi recovery moda girecektir. Daha sonraları da dediğim gibi girer.

21.Yurt dışından alınan telefonlar, ülkemizde garanti kapsamında mı?

- Sony Türkiye'den gelen cevaba göre Avrupa (EEA birliğine üye olan ülkelerinden) veya İsviçre'den alındıysa Türkiye'de 2 yıl garanti geçerli. Bunun dışında ABD, S. Arabistan, BAE (Dubai) gibi ülkelerden alınan ürünlerin uluslararası garantisi ülkemizde geçerli değil.

22.6602 ile 6603 arasındaki fark nedir?

602 de LTE yani 4G yok.

23.Kutu İçeriği,Sürüm,Fiyat Hakkında bilgi verirmisiniz?

Kutu içeriği şarj aleti+usb kablosu, 2 adet NFC etiketi, ve kulaklıktan oluşuyor.
    Fiyat ise resmi olarak 1849 TL idi.
    Telefonun Model Numarası: C6603
    Yazılımın (derleme sürümü) güncellenmiş versiyonu şu anda Türkiye için: 101.A.1.434
    Android sürümü: 4.1.2

24.Yazılım ile ilgili bilgiler verebilirmisiniz?

4.2.2 versiyonu gelecek yakın zamanda diye söylenti var ancak resmi açıklama yok. Sadece telefon çıktıktan kısa süre sonra gelecek dendi.
    Zaten son android sürümü 4.2.2. Şu an telefondaki ise 4.1.2. İkisi de Jelly Bean sürümü.

25. Uygulamalardan çıktıktan sonra sekmelerde son gezilen uygulamalar görünüyor. Bu uygulamarın aktif olduğunumu gösteriyor yoksa sadece kısayol olarak mı eklenmiş ? Kafamda o uygulamanın açık olduğunu ve şarjdan yediğini izlenimi veriyor. Bu konuda bilgiler neler?

Benim gözlemlediğim kadarıyla o an aktif hafızada duranları gösteriyor. Kamera app'ini çalıştırmak ilk seferinde uzun sürüyor ya. Çalıştırıp tekrar açarsan hemen açılıyor. Bu şekilde denenebilir. o listeden sağa kaydırıp yok edince tekrar açmaya çalışınca geç açılırsa demekki hafızadanda siliyor demek.

26.%100 şarj olduktan sonra telefonun şarjda beklemesi ne kadar sağlıklı ?
    Bildiğim kadarıyla farkedilebilir bir zararı yok çünkü dünyada pek çok kişi bu şekilde kullanıyor. Aksi bir sağlam bilgi bulursak paylaşalım.

27.Google playden indirdiğimiz oyun ve ya uygulamaları dahili yerine hariciye kurma şansımız varmı?
    Eskiden vardı jelly bean android sürümüyle nedense kaldırdılar bu özelliği. Belki tekrar geri gelir. Ancak root ile bir yöntemi var sonra bu konuya gireceğiz.

28.Açık programları nasıl kapatıyoruz?

Android'de normalde uygulamalar kapatılmaz hafızada durur. Çalışma şekli bu şekildedir. Sizin zorla kapatmanız manasız yük oluşturur. Android ihtiyacı olduğunda hafıza da hazır bekleyen ancak uykuda olan bu programları kendisi kapatır ve hafızada yer açar. Buna müdahale etmek gereksizdir özellikle bizimki gibi 2GB ram i olan bir telefon için. Sağ alttaki tuşla açık olan uygulamaları kapatabiliyorsunuz ancak bu onların hafızada uyku modunda bir daha olmayacağı anlamına gelmez. Umarım anlatabildim.
    Özellikle Auto Task Killer yada Memory Manager filan gibi programları kesinlikle kullanmayın.

29.Videolar da görüntülerde B2'nin aktif olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
    E2 yi kapatıp farka bakabilirsiniz belli oluyor çünkü. Şarj ekran açık olduğunda çok hızlı tükenir yaptığınız işe göre 2,5-4 saatte bitirmeniz mümkün.

30.Telefon tepki vermez takılırsa nasıl resetlerim?
    Telefonu Tekrar Başlatma: (pil çıkarıp takma ile aynı işe yarar)
    (telefon açıkken) GÜÇ TUŞU + SES AÇMA 10 sn basılı tutun telefon bir kez titrer tekrar açılır.

Telefonu Kapatma:
    (telefon açıkken) GÜÇ TUŞU + SES AÇMA 15 sn basılı tutun telefon ÜÇ kez titrer ve kapanır.

31.Mod nedir?
    Orjinal rom üzerine yapılan "mod"ifikasyonların / değişikliklerin kısa adı.

32. Recovery nedir?
    Recovery ise full rom yedeği almaya, yedekten dönemeye, çeşitli modları yüklemeyi sağlayan arayüzdür. Yani
    Recovery = Kurtarma arayüzüdür aslında ama birçok farklı işe de yarar.

33. Boot Kilidini açmak ne işe yarar?
    Boot kilidini açmak Orjinal rom / Orjinalden modlu romlar dışında tamamen farklı romları (AOSP) yüklemeyi sağlar. ancak Xperia Z de yan etkileri var o yüzden tercih edilmiyor. Bravia Engine devredışı kalıyor mesela. Tavsiye etmiyoruz.

34.- Pil ne kadar dayanıyor?

Az / Ortalama bir kullanımda 1 gün rahat çıkarır 2 gün bile olur.
    Aktif / Normal kullanımda 12-16 saat rahat gider.
    Aralıksız film izlemek oyun oynamak gibi ekranı açık tutup işlemciye yüklenen işler yapılırsa 3 - 4 saatte şarjı biter.
    Tüm bu değerler kullanıma bağlı değişir mesela:
    - 3G açık mı?
    - GPS açık mı?
    - NFC açık mı?
    - Wifi açık mı?
    - Bluetooth açık mı?
    - STAMINA modu açık mı?
    - Ekran parlaklığı otomatikte mi veya hangi seviyede sabit?
    -Senkronizasyon varsa hangi sıklıkta yapıyor telefon?
    Bunların hepsi durumu değiştirir.

35-WİFİ çekim gücünü arttırmak için alttakileri yapabilirsiniz

Cihazın rootlu olması lazım,
    root explorer ile,
    Cihazın rootlu olması lazım,
    root explorer ile,
    1- etc/firmware/wlan/prima bu dizindeki WCNSS_qcom_cfg.ini dosyayı bul editör ile aç
    2- Bu satırı bul ConnectivityThresholdDBM=-87 (en altlarda)
    3- Bu değerle değiştir ve kaydet ConnectivityThresholdDBM=-100
    4 -Yeniden başlat

36-Telefon bilgisayardan "USB - Micro USB" kablosu ile sarj ediliyor mu?

Ediliyor

37- ROOT sonrası geri dönüş yapılabilir mi? 4.2.2 güncellemesi çıkınca XZ'nin ROOT lu olması güncellemeyi kurmamıza engel teşkil eder mi?

Yapılır orjinal (stock rom) yükleyebilirsin. Güncelleme çıkınca yapılabilir ancak yapılan root, recovery ve modlar bir ihtimal silinebilir. Tekrar uyumlu olan yeni versiyon modları yapmak gerekebilir. Hatta yeni bir root işlemi gerekebilir bile.

38-Telefonun olduğu gibi tam bir yedeğini nasıl alırım?

Root edip Recovery yükleyip recoveryden yedekleme (Nandroid backup) alırsanız. İstediğiniz an recovery'den "restore" edip tamamen bıraktığınız noktaya dönersiniz.

39-Recovery yükledim nasıl recovery'e gireceğim?

Telefonu kapatın tekrar açın. Açılırken yeşil led ışığı yanınca ses açma ya da kapama tuşuna basın. (bi kaç kez basmanız gerekebilir)

40- Telefonumda hafıza yönetimi ve pil ömrünü artırmak için hangi programı önerirsiniz:

Xperia Z için hiç bir hafıza yöentim programını önermiyorum. 2GB ram e sahip bir telefonda ve Jelly Bean gibi artık çok gelişmiş bir sistemde bu tip şeyler faydadan çok zarar getiriyor maalesef.

Eğer gerçekten bazı programlar sıkıntı yaratmasın isterseniz Greenify adlı program müthiş işe yarıyor yeni favori programım budur. (root ister) Greenify ile istediğiniz programları arka plana attığınızda onların uykuya girmesini sağlıyorsunuz böylece ne pil ne cpu harcıyorlar. Gerçekten her root eden kişinin hayatını kolaylaştıran bir program bu hemde bedava.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify

41-STAMINA modunda kalan tahmini süre hep aynı şekilde takılıyor kalıyor nasıl düzeltilir?
    ayarlar-- uygulamalar-- tümü (sola kaydırarak) -- eco modu kontrolu--durdurmaya zorla ve verilere temizleye basın -- teli açıp kapatın bu kadar.

42- Google Haritalar ve Foursquare gibi uygulamalar yerimi bulamıyor?

a. Ayarlar - Yer servisleri - "konumuna eriş" açın
    b. Google Ayarları -> Konum -> "Google uygulamaları konumunuza erişsin" i işaretleyin.

43-Ekranımda ölü piksel varmı nasıl test ederim?
    Bu programla çok kolay:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ujacha.deadpixel

44-- 64GB SDcardımı telefonum tanımıyor?

Micro SDcardınızı alttaki linkteki dosyayı indirip;
    http://s3.dosya.tc/server3/3jMGOy/SDFormatter4exe.zip.html
    PC nizden FAT32 olarak bu programla biçimlendirin.

45-- Sms attığımda alıcıya türkçe harfler düzgün çıkmıyor?

SMS uygulamasından sağ üstteki ayar (...) tuşuna basıp ayarlara girin -> Maliyet Azaltmayı iptal edin.

46-- STAMINA modu açıkken bildirim ışıklarım çalışmıyor:
    Yazılımdaki bir bug bu. Sony yetkilisi durumu bildiklerini belirtmiş. Yeni güncellemede düzeleceğini umuyoruz.

47- Xperia USB bağlantısı ayarındaki MTP ve MSC bağlantı tipi farkı nedir?

a. MSC modunda telefon hafızanız bir flash disk gibi hareket eder ve dışarıya açık hale gelir. Müzik Video gibi dosyalarınızı okursunuz / aktarırsınız ancak bu modda telefonunuzdan hafızanıza erişemezsiniz. Bu modda başka cihazlara bağladığınızda da görülür bu dosyalar. (Medya oynatıcı, TV gibi)

b. MTP Modunda ise yine dosyalarınıza PC'den yine erişirsiniz ancak aynı anda telefondan da o sırada erişebilirsiniz.

48- Derin uyku (Deep sleep), Hızlı pil boşalması (Battery drain), Uyanık tutma kilidi (Wake lock) terimleri ne anlama gelir?

Android telefonunuzun "deep sleep" denen "derin uyku" modu vardır. Bu modda telefon en az pili harcar.
    Eğer bir program işlem yapmak isterse telefonu uyandırır ve uyanık moduna geçirir. Uyanık modda telefonunuz full işlevsel durumdadır.
    Güç kullanımında görünen "Uyanık tut" zamanı bir programın ne kadar süre telefonunuzu uyanık tuttuğunu gösterir.
    Bazı programlar bir hatadan/takılmadan dolayı ya da kasten sürekli telefonu uyanık tutabilirler, bu duruma uyanık kalma kilidi denir (Wake Lock).
    Telefonunuzda bir uygulama bunu yapıyorsa pilinizin aşırı şekilde tükendiğini görürsünüz (Battery Drain). Bu gibi durumlarda telefonu yeniden başlatmak genelde sorunu çözer ancak çözmüyorsa sorunlu programı kullanmamak / devre dışı bırakmak daha doğrudur.

49-Ölü piksel testi: (uygulama olmadan)
    Tuşlayın: *#*#7378423#*#* (yani SERVICE harfleri sırayla) -> SERVICE TESTS -> DISPLAY (ekrana tıkladıkça renkler değişir)

50-- Tüm hesapların otomatik senkronizasyonunu açıp kapamayı nerden yaparız?

Ayarlar -> Veri Kullanımı -> tepedeki 3 noktaya bas -> Verileri otomatik senk. et işaretini kaldır/işaretle.

51- XZ'yi yeni aldım, arkasında "N" harfi olan küçük etiketi çıkarsam sorun olur mu?
    - Hayır, hatta çıkarmanız daha iyi olur. O sadece XZ üzerindeki NFC'nin etki alanını belirleyen bir etiket.

52-Kelime tahmini, kelime girişi, klavye titreşimi gibi klavye ayarlarını nasıl yapabilirim?
    Ayarlar>>gt>>Dil ve giriş>>gt>>(detaylı ayarlar için) Xperia klavye yanındaki ayarlar tuşuna dokunun. Buradan Klavye görünümü, Metin giriş ayarları, Klavye titreşimi gibi ayaları yapabilirsiniz.

53-Ekran yansıtmayla ilgili bilgi verebilirmisiniz?

Her Bravia tv de(başka markalar içinde geçerli) ekran yansıtma yok öncelikle tv nin wifi (miracast) sertifikası olması gerekiyor (wifi sertifikası olan her tv de de yansıtma yapılamıyor ayrı bir wifi miracast sertifikası gerekiyor ) eğer sertifika varsa Bravia tv nizin giriş ayarlarında ekran yansıtma seçeneği olması lazım (hani bu hdmi1, hdmi2 nin bulunduğu kısımda) bu seçeneği seçerek Xpreia dan tekrar aratırsanız bulacaktır.Bahsettiğiniz nfc kumandalı Bravia Tv ise tek model olacak bildiğim kadarıyla ve Türkiye'ye kasım gibi gelir sanırım.

54-Bazı klasörlerdeki alakasız resimlerin (oyun, icon vs) albümde görünmemesi için ne yapmalıyım?

Aşağıdaki linkteki dosyayı indirin; .rar içindeki nomedia adlı boş dosyayı çıkarıp, resimlerinin görünmesini istemediğin klasörlerin içine bir dosya yöneticisi ile atarsınız o klasördeki resimler albümde görünmez, o imajları ancak dosya yönetici ile görebilirsiniz. (İşlemi yaptıktan sonra telefonu kapatıp açın.)

http://s3.dosya.tc/server5/MInbA4/nomedia.rar.html

XPERİA Z TÜRKÇE KULLANIM KİTAPÇIĞI

http://www-support-downloads.sonymobile.com/c6602/userguide_TR_C6602_C6603_1_Android4.1.pdf

Oyun:

http://www.youtube.com/watch?v=MGy9X8L0_lI
    http://www.youtube.com/watch?v=kH7-e9LuoUM
    http://www.youtube.com/watch?v=uFkRsamMyL0
    http://www.youtube.com/watch?v=rv93hBBLZNM

İnceleme:

http://www.youtube.com/watch?v=IWcIqUIdQR4
    http://www.youtube.com/watch?v=lIDU-Qz9eqQ
    http://www.youtube.com/watch?v=Pkapq9KH2x0

Karşılaştırmalar:

http://www.youtube.com/watch?v=fy1LU3KpR1E
    http://www.youtube.com/watch?v=BFX11hirwKQ
    http://www.youtube.com/watch?v=JpDi95S-PJ8
    http://www.youtube.com/watch?v=U1XlBKN4BrA

Hazırlayan : Barış 'Aresmar' Cebeci/ Hadesperado/mert1905x

*** İzinsiz alıntılanması, kopyalanması yasaktır. Emeğe saygı lütfen. ***
    yazılımla ilgili bilgiler everebilirmisiniz acaba daha önce android kullanmadım s4 de yeni yazılım olacağı yazılı acaba xz de de olacak mı bu yazılım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac3560 -- 10 Nisan 2013; 15:02:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mac3560

yazılımla ilgili bilgiler everebilirmisiniz acaba daha önce android kullanmadım s4 de yeni yazılım olacağı yazılı acaba xz de de olacak mı bu yazılım?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.