Şimdi Ara

*** XPERIA Z - SIK SORULAN SORULAR ve TEKNİK REHBER ***ANA KONU (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.642
Cevap
61
Favori
419.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: by203696

Arkadaşlar merhaba,

Xperia Z ile ilgili bir problem yaşıyorum.Telefona gelen aramayı cevapladıktan hemen sonra , konuşma yaptığımız kulaklıktan zil sesi 1 saniyeye yakın kesik kesik geliyor.Sonra düzeliyor.(Ses en sonda ve telefonu cevaplarken kulağınıza yakın tutunca ses çok belirgin ve kesik kesik duyuluyor.)Yetkili servis yazılım attı.Düzelmedi.Aldığım Sony Center da başka bir telefonda denedik.Aynı problem onda da var.Xperia Z si olanlar size arama geldiğinde cevaplarken bir gözlemleye bilir misiniz?Tşklr.

Hiç bir şey anlamadım desem?

Şöyle oluyor.Arama geldi.Zil sesi caliyor telefonda.Cevaplamak icin saga dogru simgeyi surukledikten sonra, dahili hoporlerden gelen ses kesilip,konusurken kullandigimiz kulakliktan zil sesi kesik kesik geliyor.1sn. Sonra duzeliyor.Arama geldiginde size, telefonu cevaplarken kulaginiza yakin tutup cevaplayinca bende belli oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahabraven07

Ben, google playden yükledim gayet sorunsuz oynuyorum.

Paralı dostum orda :)
  • Sony garanti konusunda en müşteri dostu firma, 2 sene önce Vaio laptopuma su döküldü ve hiç açılmadı, Fatih' deki Sony servisine götürdüm (vaio laptopa orada bakıyorlardı o zaman fakat cevahirede açılması planlanıyor demişlerdi belki açılmıştır şimdi bilmiyorum.) ve su döküldüğünü anlattım tamam bakalım dediler 2 gün sonra aradılm ve tamiri mümkün görünmüyor büyük ihtimalle yenisini vereceğiz fakat arkadaşlar hala çalışıyor kesin olarak yarın belli olur dediler ve herneyse garantiden tamir edildi edilemeseydi de bana sıfır laptop vereceklerdi.Bir başka durumuda Sennheiser ile yaşadım kualklığımdan bir senelik kullanımın ardından cızırtılar gelmeye başlamıştı ve garantiye gönderdim, kargoyla bir kutu gönderdiler ve kağıtta ''yaşadığınız problemden dolayı gerçekten çok üzgünüz iyi günlerde kullanınız lütfen'' yazıyordu açtım ve kulaklığımın bir üst modelini göndermişlerdi.Sözün özü bu tarz büyük ama aynı zamanda belli bir standardı kalitesi olan firmalar her zaman müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmaya çalışıyorlar.Biraz uzun oldu fakat mazur görün anlatasım varmış anlaşılan

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

quote:

Ben, google playden yükledim gayet sorunsuz oynuyorum.

Paralı dostum orda :)

Evet, emin olamadım zaten yazarken belki orada problem yaşıyorsun diye cevap yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzbjk

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Xperia Z ile ilgili bir problem yaşıyorum.Telefona gelen aramayı cevapladıktan hemen sonra , konuşma yaptığımız kulaklıktan zil sesi 1 saniyeye yakın kesik kesik geliyor.Sonra düzeliyor.(Ses en sonda ve telefonu cevaplarken kulağınıza yakın tutunca ses çok belirgin ve kesik kesik duyuluyor.)Yetkili servis yazılım attı.Düzelmedi.Aldığım Sony Center da başka bir telefonda denedik.Aynı problem onda da var.Xperia Z si olanlar size arama geldiğinde cevaplarken bir gözlemleye bilir misiniz?Tşklr.

Ben gelen aramayı cevapladıktan sonra titreşim bir saniye kadar devam ediyor o sırada zaten konuşma yapılamıyor kesiklik oluyor. Herkeste oluyormu acaba bu titreşim olayı ?

Bende de oluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Ben gelen aramayı cevapladıktan sonra titreşim bir saniye kadar devam ediyor o sırada zaten konuşma yapılamıyor kesiklik oluyor. Herkeste oluyormu acaba bu titreşim olayı ?

Bende de oluyor.

Zil sesinin kesik kesik geldiğini hiç farketmedim, bundan sonra biri beni aradığında daha dikkatli dinliyim bakiim gelio mu acaba..

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Şöyle oluyor.Arama geldi.Zil sesi caliyor telefonda.Cevaplamak icin saga dogru simgeyi surukledikten sonra, dahili hoporlerden gelen ses kesilip,konusurken kullandigimiz kulakliktan zil sesi kesik kesik geliyor.1sn. Sonra duzeliyor.Arama geldiginde size, telefonu cevaplarken kulaginiza yakin tutup cevaplayinca bende belli oluyor.

Acaba böyle bir sorunla karşılaşanınız var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: LB_HB

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Bende de oluyor.

Zil sesinin kesik kesik geldiğini hiç farketmedim, bundan sonra biri beni aradığında daha dikkatli dinliyim bakiim gelio mu acaba..

Benim dediğim olay zil sesiyle alakalı değil çağrı geldiğinde cevap verdigimde yani telefonu açtığım da bir saniye kadar titreşim devam ediyor. Bir kac arkadaş da aynı olayın oldugunu söyledi. Telefonu cevaplayıp kulagına götürüyorsun ama titremeye devam ediyor noldu lan acamadım mı gibisinden düşünüp ekrana bakma ihtiyacı doğuyor :)

• evet aslında cevabı beklerken o soruyu gördüm söyleneni uyguladım düzeldi ama aynı sorun tekrar ediyor kalıcı bir çözümü yok mu, acaba güncellemeyle çözülebilecek bir sorun mudur?
  • Hepsisonyden gönderilen taşınabilir şarj ünitesinin adaptörü ile xperia z yi şarj etsek sıkıntı çıkar mı? Yani batarya performansını kötü yönde etkiler mi?
    Hatta bir soru daha sorayım bilgisayarın usb sinden şarj etmek mi ile adaptörden şarj etmek arasında bir fark var mı ?
  • quote:

Sony garanti konusunda en müşteri dostu firma, 2 sene önce Vaio laptopuma su döküldü ve hiç açılmadı, Fatih' deki Sony servisine götürdüm (vaio laptopa orada bakıyorlardı o zaman fakat cevahirede açılması planlanıyor demişlerdi belki açılmıştır şimdi bilmiyorum.) ve su döküldüğünü anlattım tamam bakalım dediler 2 gün sonra aradılm ve tamiri mümkün görünmüyor büyük ihtimalle yenisini vereceğiz fakat arkadaşlar hala çalışıyor kesin olarak yarın belli olur dediler ve herneyse garantiden tamir edildi edilemeseydi de bana sıfır laptop vereceklerdi.Bir başka durumuda Sennheiser ile yaşadım kualklığımdan bir senelik kullanımın ardından cızırtılar gelmeye başlamıştı ve garantiye gönderdim, kargoyla bir kutu gönderdiler ve kağıtta ''yaşadığınız problemden dolayı gerçekten çok üzgünüz iyi günlerde kullanınız lütfen'' yazıyordu açtım ve kulaklığımın bir üst modelini göndermişlerdi.Sözün özü bu tarz büyük ama aynı zamanda belli bir standardı kalitesi olan firmalar her zaman müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmaya çalışıyorlar.Biraz uzun oldu fakat mazur görün anlatasım varmış anlaşılan
    Teşekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: forcabarca1899

evet aslında cevabı beklerken o soruyu gördüm söyleneni uyguladım düzeldi ama aynı sorun tekrar ediyor kalıcı bir çözümü yok mu, acaba güncellemeyle çözülebilecek bir sorun mudur?

Senin karşılaştığın sorun hangisi? Titresimle ilgili olan mi yoksa zil sesi ile ilgili olan mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: bilodemir

Hepsisonyden gönderilen taşınabilir şarj ünitesinin adaptörü ile xperia z yi şarj etsek sıkıntı çıkar mı? Yani batarya performansını kötü yönde etkiler mi?
    Hatta bir soru daha sorayım bilgisayarın usb sinden şarj etmek mi ile adaptörden şarj etmek arasında bir fark var mı ?

Farketmez gönlüne göre kullan. O batarya zaten çok yüksek hızla şarj etmiyordur zararı olmaz.

Fişe taktığında şarj olma süresinden daha hızlıysa sıkıntı çıkabilir. :)
  • Güncelleme ile xxx sorunu çözülür mü diye soruyorsunuz da arkadaşlar ben sony de yazılımcı değilim, e kahin de değilim. Ancak bir yerlerde okuduysam size cevap verebiliyorum işte. Yani :)
  • quote:

Hepsisonyden gönderilen taşınabilir şarj ünitesinin adaptörü ile xperia z yi şarj etsek sıkıntı çıkar mı? Yani batarya performansını kötü yönde etkiler mi?

Daha düşük amperli bir kaynak ilr adaptör olur usb çıkışı olur şarj süresinin uzamasının dışında pile bir zararı ypktur. Mümkün olduğunca pil kapasitesinin yarısı kapasiteli bir şarj aleti öneriyorlar. Şirketler de hep bu ooranda ürün veriyorlar zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: eminemre

quote:

Daha düşük amperli bir kaynak ilr adaptör olur usb çıkışı olur şarj süresinin uzamasının dışında pile bir zararı ypktur. Mümkün olduğunca pil kapasitesinin yarısı kapasiteli bir şarj aleti öneriyorlar. Şirketler de hep bu ooranda ürün veriyorlar zaten.

Galaxy s cihazımı farklı adaptör ile şarj ettiğimde dokunmatik ekran sapıtıyordu bazen. O günden beri tedirginliğim var o yüzden sordum.

• quote:

quote:

quote:

Galaxy s cihazımı farklı adaptör ile şarj ettiğimde dokunmatik ekran sapıtıyordu bazen. O günden beri tedirginliğim var o yüzden sordum.

adaptörün gücüne ve voltajına bak... düşükse ondan yapıyordur...

• quote:

quote:

quote:

Ben hep samsung Sony adaptörleri kullandım. Farklı bir cihaz da olsa hep orijinal adaptör kullandım. Burda 5 liralık ucuz ürünlerin voltaj ve akım gibi değerleri astabil olmayacağı için cihaza zarar verebilir. Ama eski telefonunuzun orijinal adaptörünü rahatlıkla kullanabilirsiniz.

USB 2.0 lar 300mAh
    USB 3.0 lar 600mAh akım verir.

Bunun yanında eski telefonların adaptörleri 750-900mAh olmakla beraber yeni nesil telefonlardaki adaptörler 1A-1.5A civarındadır.

• Root edip beyaz dengesi ayarını kuranlara yeni değerler önerim : (JDC Panel için)

"2.1" - "60"

Birkaç gündür bu ayarlarda kulanıyorum çok memnunum. Ekran parlaklık ayarlarım ise tam ortada ve otomatikte. Güneşli havalar gelince parlaklığı artırırız biraz. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 18 Nisan 2013; 19:21:55 >
  • quote:

Root edip beyaz dengesi ayarını kuranlara yeni değerler önerim : (JDC Panel için)

"2.1" - "60"

Birkaç gündür bu ayarlarda kulanıyorum çok memnunum. Ekran parlaklık ayarlarım ise tam ortada ve otomatikte. Güneşli havalar gelince parlaklığı artırırız biraz. ;)

Çoğu zaman zaten otomatikte güneşli havada full açmışın gibi yapıyor bugün denedim, parmak izi yoksa yetiyor ;)

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.