Şimdi Ara

Xperia Z1 teleservice/su teması/tuketici mahkemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar uzun ve sıkıntılı bir süreçten sonra artık tek çarem tüketici mahkemesi kaldı.Bilgim olmadığı için sizlerden yardım alıp en kısa sürede tüketici mahkemesine gideceğim.Süreci sırasıyla yazıyorum.Nasıl bir yol izlemem gerekiyor,nasıl bir dilekçe hazırlamam gerekiyor hakkımı alabilir miyim?

1 telefonda mikrofon problemi vardı konuşurken ses karşıya kesik kesik gidiyordu,video çekimi esnasında ses kaydında eksilmeler oluyordu,bir de telefon kilitlenip ekran kararıyordu reset tuşuyla kendine gtiriyordum.baktım olmuyor iki haftalık telefonu servise değişim talebiyle gönderdim aldığım vodafone bayisi aracılığıyla.bir aya yakın bir süre sonra çağırdılar gittim aldım telefonu bayiden ama hiç bir şey yapılmamıştı telefona.aynı rom flashlanmış o kadar.servis formunda da mikrofon kusurlu-kalıcı ekran kararıyor-kalıcı yazıyordu lakin sonuç yok.

2 telefonu servisten aldığımın ertesi günü mikrofondaki sorun devam ettiği için telefonu sabah bayiye bırakmak amacıyla paketlerken düşürdüm,ekran kırıldı çat diye.artık olan oldu yaptırıp kullanayım dedim.sabah vodafone red i aradım geldi aldılar telefonu servise gönderdiler.

3 servis 292 tl ücret istedi,onayladım onay yetmez parayı şu hesaba yatır dediler.telefonu kapattım,gelen maildeki hesaba havaleyi cepten yaptım,dekontu istedikleri gibi mail ile vodafone red e gönderdim,telefon açıp haberdar ettim.ama bir haftanın üzerine telefontamir edilmeden geri göndrildi.sebep,ödemeyi görememişler.

4 telefon tekrar servise gönderildi bu sefer yapılarak vodafone red e geri gönderildi.

5 fakat güç düğmesi ve ses düğmeleri takılı kaldığı için red team telefonu bana vermeden servise geri gönderdi.

yaklaşık iki aya yakın bi süre sonunda yılbaşı arefesi cihazı red teamdan yapılmış ama sanki güç ve ses tuşları zor basıyor şekilde teslim aldım.

güç düğmesi ve ses düğmeleri hakikaten zor basıyordu ama nalet olsun iki ay daha telefonsuz dolaşmayı göze alamadığım için servise göndermedim.

cihazı teslim alırken,tamir süresince defalarca suya dayanıklılığını sordum.devam ediyor kasanın özelliği o dediler.

zaten telefonu alma sebebim su-toz dayanıklılığıydı.

akşamları iş çıkışı çalılışırken tozlanan telefonumu çeşmede yıkayıp kuruluyordum.

ekran tamir edildikten sonra ilk suyla temasında güç düğmesi ve ses tuşları sapıttı.15 20 dk sonra normale döndü.suyla ilişkilendirmedim çünkü ilk ekranı taktıklatında da bu sorun vardı heralde ondan dedim düzeldiği için de üstelemedim.malum en az bir ay sürüyor servise git gel ve hiç bir şey yapmıyor servis.

ertesi gün iş çıkışı tekrar yıkadım kuruladım cebime koydum.15 dakiks sonra baktım ki ekran sapıtmış tuşlar yine aynı kafasına göre basıyor.kamera buğ olmuş,kapakları açtım su çıktı içinden.kapattım bir daha danekran gelmedi.şarj oluyor,açılıyor,sesi çıkıyor hatta ekran tepki veriyor ama görüntü yok.

Sabahına yine vodafone red ile servise gönderdim.10 küsür güne geri geldi.tamir ücreti 2000 tl istiyor teleservice.

cihaz yeteneksiz teleservice in oturtamadığı güç ve ses tuşlarından su aldı.

Hakem heyetine gittim.adam gülerek bu servis bunu hep yapıyor biliyorlarki bizim kararımız 1150 tlye kadar geçerli zaman öldürmek için buraya gönderiyorlar sen adliyeye git

karşımda canlı varlık olsa gider ağız burun kırar 2250+292 tl lik su içerdim zevk ile.

şimdi teleservice i mi sony Türkiye yi mi aldığım yeri mi tüketici mahkemesine vermem gerekiyor.nasıl bir dilekçe vermeliyim nasıl bir süreç beni bekliyor yardımcı olursanız hayra geçeceğine emin olabilirsiniz :)
    teşekkürler,iyi forumlar..

• Biraz önce bu telefonu nasıl açıyorlar acaba diye incelerken arka kapağın üstündeki boşluğa parmağımı takınca kapağın ayrılır gibi olduğunu gördüm.az daha kurcalarken kapak komple ayrıldı kamera yeri tutuyordu ellemedim daha.altında bi conta vardı kendinden geçmiş sekiz olmuş.bi kere daha nalet ediyorum yeteneksiz teleservice e.
  • Lanet vodafone teleservice ile anlasmali hocam umarim kimseyi ellerine dusurmezler gecen sene z alanlarin cogunu madur ettiler bu sene z1 cileri.cekilecek dert degil gercekten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında hiç bir arızası yok cihazın resim çekiyor oyun açıyor sadece ekrana görüntü gelmiyor az kurcalasalar yaparlarmış.nfc ekran yansıtmayı deneyeceğim tvye bakalım ne der.nelerle uğraşıyorum hey ki ne hey :)
  • Boşuna mahkeme ile uğraşmayın, hem zaman hemde para kaybından başka birşey olmaz. Siz düşürüp ekranı kırmışsınız, hertürlü tüketici hatasına sokarlar
  • Tam Z1 alma arefesinde bu yazı bana rehber oldu.Nefret ettim sony den ve teleservice den.Kesinlikle uzak durmak lazım.
  • Çok geçmiş olsun, hakkınızı aradığınız takdirde sonuca kavuşacağınızı düşünüyorum..

Şimdi bir soru sormak istiyorum.

1 hafta önce bende Z1 satın aldım. 1 haftadır hep youtube'dan vesaire videolar izliyorum su ile alakalı ancak ben korkuyorum havuza giripte bir foto çekmeye. Ne yapmalıyım, cihazı su geçirmiyor diye aldım havuzda vs foto çekeyim diye ama :/
  • Cihazı fatura sahibi olan kardeşime gönderdim,yarın tüketici mahkemesine gidecek ve teleservice i dava edecek.kalıcı kusurlu bulduğu iki haftalık telefonu değiştirmediği için fatura bedeli olan 2250 tlyi,292 tl aldığı halde beceremediği ekran tamir ücretini geri talep edecek.

Telefonun şu anki halini görseniz neden su aldığını anlarsınız.ben ekranı kırmış olabilirim fakat bana yedek parça ve tamir hizmeti vermeye mecburdur üretici firma.bunun için de teleservice ile anlaşmış istese de istemese de teleservice garantörlüğünü yaptığı cep telefonuma tamir hizmeti vermekle yükümlüdür.ki ücret talep etmiş,kabul edilmiş,ücreti almış ama tamir etmeye çalıştığı cep telefonumu bozmuş ve bana hala suya dayanıklı diye beyanda bulunmuştur.

Ekranını kırmadan yani servis telefonumu açmadan önce her gün suyla teması oldu bu telefonun.su altında çekilmiş fotoğraf ve videolar muvcuttur.z ye göre hakikaten daha dayanıklı suya karşı.yine de hususi olarak suya sokmamanızı tavsiye ediyorum.youtube da sökme videoları var.arka kapak ısıtılarak açılıyor telefon.bu ısıtma esnasında kapağın altındaki conta gevşeyerek kapağı bırakıyor.işlemcinin ısınması bu contayı etkiler mi etkilemez mi bilemiyorum ama alacağınız risk en az 2000 tl ve stresi,sıkıntısı..

Kutu içinden çıkan kitapçıklarda dikkatinizi çekti mi hiç bilmiyorum ama Sony diyor ki;Telefon suya dayanıklı,suya sok ama kapakların altından su çıkarsa garanti dışı kalır.

• Bende 4 gün önce Z1 aldım suya sokmaya korkuyorum :) Garantiyle filan uğraşamam diye kalkışmıyorum :D
  • Neredeyse bir yıl olmuş konuyu açalı. Uzun ve sıkıntılı bir süreç yaşadık kardeşimle beraber. Ve artık sonu geldi.

Hakim direk bilirkişiye gönderdi. Gelen bilirkişi raporundan bilirkişinin birşey bilmediğini düşünen hakim Ankaraya daha fazla bilen kişiye gönderdi telefonu.

İlk bilirkişi raporunda cihazın bu haliyle su alacağı için su almasının kullanıcı hatası olduğu yazıyordu. Lakin telefonu o hale servisin getirdiğini gözardı ediyordu.

Ankaradan geçtiğimiz hafta ikinci bilirkişi raporu geldi. Raporda özetle deniliyorki ilk otuz gün içinde cihazdaki kusura rağmen değişim yapılmamış ve ücretli onarım kabul edilmesine rağmen onarım esnasında arka kapak özel contası yerine çift taraflı bantla yapıştırılmıştır. Bu durumda servis hatalıdır ve cihaz ayıplı ürün kabul edilmelidir.

Ocak 20 de karar duruşması var. İki bilirkişi masrafı ufak tefek dosya masrafları ile altı yüz lira civarı bir masrafım oldu yol paralarım hariç.

Biz cihaz ücreti+ekran değişim ücreti+Mahkeme masraflarını talep ettik. Onlar ise avukatlık ücretimizi verin davadan çekilin takebinde bulundular. Bakalım hakim ne karar verecek...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tranQuill

Neredeyse bir yıl olmuş konuyu açalı. Uzun ve sıkıntılı bir süreç yaşadık kardeşimle beraber. Ve artık sonu geldi.

Hakim direk bilirkişiye gönderdi. Gelen bilirkişi raporundan bilirkişinin birşey bilmediğini düşünen hakim Ankaraya daha fazla bilen kişiye gönderdi telefonu.

İlk bilirkişi raporunda cihazın bu haliyle su alacağı için su almasının kullanıcı hatası olduğu yazıyordu. Lakin telefonu o hale servisin getirdiğini gözardı ediyordu.

Ankaradan geçtiğimiz hafta ikinci bilirkişi raporu geldi. Raporda özetle deniliyorki ilk otuz gün içinde cihazdaki kusura rağmen değişim yapılmamış ve ücretli onarım kabul edilmesine rağmen onarım esnasında arka kapak özel contası yerine çift taraflı bantla yapıştırılmıştır. Bu durumda servis hatalıdır ve cihaz ayıplı ürün kabul edilmelidir.

Ocak 20 de karar duruşması var. İki bilirkişi masrafı ufak tefek dosya masrafları ile altı yüz lira civarı bir masrafım oldu yol paralarım hariç.

Biz cihaz ücreti+ekran değişim ücreti+Mahkeme masraflarını talep ettik. Onlar ise avukatlık ücretimizi verin davadan çekilin takebinde bulundular. Bakalım hakim ne karar verecek...

hocam nasıl sonuçlandı

• Z1 in kasasının içini gördüm ben suyu tuşların oradan almamıştır çünkü o tuşların altında kasaya sabitlenmiş silikonlar var. Büyük ihtimal bunlar kapağı iyi oturtamadılar.

• iki yıl dolmak üzere mahkeme sonuçlanalı i bilirkişi raporuna göre hakim direk bizi haklı gördü ve davayı lehimizde sonuçlandırdı.servis itiraz etti temyize gitti reddedildi.en son dosya yargıtaydaydı iki yıldır dosya yargıtayda diyor onanmıyor.bu arada kardeşim yurtdışına yerleşti dosya da onun üzerine olduğu için ben takip edemiyorum ama her baktığımızda dosya yargıtayda,dısya yargıtayda bakalım önrümüz yetip alabilecek miyiz paramızı

• İki ay önce faturada yazan rakam ve mahkemede kayda geçen bilir kişi masraflarını itirazın reddedilmesiyle icraya başvurunca hesabıma havale ettiler.cihazı istediler kargoladım karsı ödemeli yollamışım diye geri iade ettiler duruyor evde ne aradı ne sordu tuhaf insanlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.