Şimdi Ara

XPG Gammix D30 Ram Samsung B-Die Çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • incehesap 29 mayıs cuma gaming gecesi fırsatlarından 270 liraya aldığım linkteki ram:
    https://www.incehesap.com/adata-xpg-gammix-d30-ax4u300038g16a-sr30-gaming-ram-fiyati-43442/

samsung b-die çıktı. thaiphoon burnerdan ss attım bir yanlışım yok değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumelimokaku -- 9 Haziran 2020; 11:29:42 >

• 3200 cl14 kullanabilirseniz gerçekten öyledir diye düşünüyorum.
  • relling R kullanıcısına yanıt
    corsair ramle dual kullanıyorum malesef ve corsair ram micron b die çipli. 1mhz bile overclock edemedim max 3000'e çıktı değerleri manual girince. yani işin içine girip kurcalarsam diğer ayarların ne yaptığını filan öğrenip bi yerlerden kısıp 3200 belki olur ama sürekli anakart brick oluyor bios flashbackle çalıştırıyorum bilgisayarı işlemcim r3 2200g ondan da olabilir dediğim gibi bilgim yok. ben açtım xmpyi 3000mhz dual channel çalıştırıyorum şu an hiç overclock denemedim.

bu arada corsairi satıp xpg d30 ramden bi tane daha almak istiyorum ama bir daha samsung b die gelme olasılığı nedir,gelmeyebilir mi?
  • rumelimokaku R kullanıcısına yanıt
    Hiç bilemiyorum hocam valla keşke 2 tane alsaymışsınız. Corsair rami çıkartıp tek başına xpg Rami deneyin belki görürsünüz 3200c14
  • relling R kullanıcısına yanıt
    onu bir ara yapıcam ben de çok merak ediyorum yapınca da editlerim konuyu.
  • Büyük ihtimalle çakma b die Corsair lpx remlerde b die yazıyor ama oc olmuyor
  • www.overclock.net
    Vengeance LPX Overclock Settings (Trash B-Die) - Overclock.net - An Overclocking Community
    https://www.overclock.net/forum/18051-memory/1743986-vengeance-lpx-overclock-settings-trash-b-die.html

çok heyecanlanmayın

3200 14-14-14-34 deneyin

eğer trash b-die ise tRCD 18 ve altına düşmeyecektir oradan anlayabilirsiniz

(trash kelimesi hakaret ya da aşağılama amaçlı söylenmemiştir, bu kalitesiz b-dieların yabancı forumlarda adı trash b-die olarak geçiyor ondan alışkanlık, biraz da mecburiyet sebebi şu;

kalitesiz b-dielar bile bunlar kadar kalitesiz olmuyor. onlara bad-bin deniyor. ama trash b-dielar direkt olarak hiçbir şekilde samsung b-die karakteristiği gösteremeyen ramler oluyor. yani bad bin ve trash b-dieler arasında da bir fark var özünde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Haziran 2020; 17:47:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

www.overclock.net
    Vengeance LPX Overclock Settings (Trash B-Die) - Overclock.net - An Overclocking Community
    https://www.overclock.net/forum/18051-memory/1743986-vengeance-lpx-overclock-settings-trash-b-die.html

çok heyecanlanmayın

3200 14-14-14-34 deneyin

eğer trash b-die ise tRCD 18 ve altına düşmeyecektir oradan anlayabilirsiniz

(trash kelimesi hakaret ya da aşağılama amaçlı söylenmemiştir, bu kalitesiz b-dieların yabancı forumlarda adı trash b-die olarak geçiyor ondan alışkanlık, biraz da mecburiyet sebebi şu;

kalitesiz b-dielar bile bunlar kadar kalitesiz olmuyor. onlara bad-bin deniyor. ama trash b-dielar direkt olarak hiçbir şekilde samsung b-die karakteristiği gösteremeyen ramler oluyor. yani bad bin ve trash b-dieler arasında da bir fark var özünde)
    çok güzel yardımcı olacak şeyler söylemişler ama umarım anakartım yine brick olmaz corsair ramin thaiphoon burner ssini aşağı bırakıyorum,overclock.net'teki konudakinden bile daha kalitesiz bir çip sanırım. revision a0,çip micron b-die. peki işlemcimin 2200g olması ram overclock performansını etkiler mi?

• rumelimokaku R kullanıcısına yanıt
    şu şekilde bir deneme yapabilirsiniz

1.38v

3200 mhz

tCL /cas latency/ 14

tRCDRD 20
    tRCDWR 20
    tRP 20
    tRAS 36

tRC 64

gear down mode enabled yapın şimdilik

bu şekilde olursa iyidir fazla zorlamayın :W
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.