Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: efereis45

arkadaşlar cevap veren olmadı hala 2001 model xsara2 2002 trafiğe çıkışlı 105binde tertemiz brc tüp var boya dahi yok 16500 eder mi 1.6 olandan bu araçlar hakkında bilgim yok bilen birileri bilgi verebilirmi yakıtta iyi anladığım kadarıyla memurum ve bütçeme en uygun aracı arıyorum bu konudada baya bahtsız olduğumu söylemek isterim temiz diye önüme o kadar kovalak araç gelip gitti ki anlatamam yani araba aramaktan yorulmuş biriyim bilgi verirseniz sevinirim

2004 model 140binde olanını 16400'e aldım. Araç oldukça temiz. Alacaksan fiyatı biraz daha kırmanı öneririm. Araca gelince yakıt açısından seni mutlu edecektir. Performansı muadillerine göre çok iyidir. Koltuğa yapıştırır gaza basınca. İçteki malzeme kalitesi bildiğin fransız çok birşey bekleme. Virajda da sen savrulursun araba içinde o savrulmaz. Yani kısaca ben aracımdan çok memnunum Xsara hakikaten alınası bir araç. Ama dediğim gibi fiyatı biraz daha kırmaya bak. Kıramıyorsan da için ısındıysa al gitsin. Herkesin kalbinde bir aslan yatar. Citroenlere laf eden Daciacılar bile var. Bence herkesin dediğini dinlemeye kalkma. Aracın seni mutlu edeceğini hissediyorsan al. Başkaları daha az masraf çıkarır daha az yakar diye sana sevmediğin arabalar önerecektir. Arada camdan izlemeyeceğin baktığında içinin kıpırdamayacağı bir araca binme. Kalbinin sesini dinle. Xsara güzel bir araç

• quote:

Orijinalden alıntı: udikisilik

quote:

arkadaşlar cevap veren olmadı hala 2001 model xsara2 2002 trafiğe çıkışlı 105binde tertemiz brc tüp var boya dahi yok 16500 eder mi 1.6 olandan bu araçlar hakkında bilgim yok bilen birileri bilgi verebilirmi yakıtta iyi anladığım kadarıyla memurum ve bütçeme en uygun aracı arıyorum bu konudada baya bahtsız olduğumu söylemek isterim temiz diye önüme o kadar kovalak araç gelip gitti ki anlatamam yani araba aramaktan yorulmuş biriyim bilgi verirseniz sevinirim

2004 model 140binde olanını 16400'e aldım. Araç oldukça temiz. Alacaksan fiyatı biraz daha kırmanı öneririm. Araca gelince yakıt açısından seni mutlu edecektir. Performansı muadillerine göre çok iyidir. Koltuğa yapıştırır gaza basınca. İçteki malzeme kalitesi bildiğin fransız çok birşey bekleme. Virajda da sen savrulursun araba içinde o savrulmaz. Yani kısaca ben aracımdan çok memnunum Xsara hakikaten alınası bir araç. Ama dediğim gibi fiyatı biraz daha kırmaya bak. Kıramıyorsan da için ısındıysa al gitsin. Herkesin kalbinde bir aslan yatar. Citroenlere laf eden Daciacılar bile var. Bence herkesin dediğini dinlemeye kalkma. Aracın seni mutlu edeceğini hissediyorsan al. Başkaları daha az masraf çıkarır daha az yakar diye sana sevmediğin arabalar önerecektir. Arada camdan izlemeyeceğin baktığında içinin kıpırdamayacağı bir araca binme. Kalbinin sesini dinle. Xsara güzel bir araç

fiyat kırmıyo arkadaş ama açıkcası bazı eksilere rağmen içime sindi 4 aydır araba alama sebebimi açıklamışsın resmen ama şimdi şöyle bi gelişme oldu bi abim var 98 f kasa oluyo herhalde gls astra var ondada temiz ve bakımlı (adam opel servisiyle kanka en ufak ses gelsin servise koşuyo) 14e veriyo oda ama önce araba bulması lazım... bakalım yarın dananın kuyruğu kopuyo ya bu opeli alıcam bu yatarsa xsaraya verecem parayı :) Ya nasip diyorum artık o kadar çok içi boş nasihatlara uyup o kadar güzel araçlar bıraktım ki artık taamülüm yok benimde eşim ve çocuğumunda :)

• quote:

quote:

quote:

fiyat kırmıyo arkadaş ama açıkcası bazı eksilere rağmen içime sindi 4 aydır araba alama sebebimi açıklamışsın resmen ama şimdi şöyle bi gelişme oldu bi abim var 98 f kasa oluyo herhalde gls astra var ondada temiz ve bakımlı (adam opel servisiyle kanka en ufak ses gelsin servise koşuyo) 14e veriyo oda ama önce araba bulması lazım... bakalım yarın dananın kuyruğu kopuyo ya bu opeli alıcam bu yatarsa xsaraya verecem parayı :) Ya nasip diyorum artık o kadar çok içi boş nasihatlara uyup o kadar güzel araçlar bıraktım ki artık taamülüm yok benimde eşim ve çocuğumunda :)

Hocam cevap vermekte biraz geç kalmışım ama hangi aracı aldın? Gönlüm Xsara'yı almış olmandan yana ama en büyük kural inşallah içine en çok sineni almışsındır

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam cevap vermekte biraz geç kalmışım ama hangi aracı aldın? Gönlüm Xsara'yı almış olmandan yana ama en büyük kural inşallah içine en çok sineni almışsındır

Saol biraderim yarin xsaraya gidiyorium nasipse hayirlisi olsun İnşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba beyler,
    2001 citroen xsara 2 1.6 110 hp
    50 tl LPG ile 190 km gitti şehir içi.

Aracım son zamanlarda fazla yakmaya başladı , yol bilgisayarında anlık yakıt göstergesi , saatte 90km hızla giderken (5. viites 2500 devirde ) 7.5 lt / 100 km gösteriyordu ancak şuan 10 lt / 100 km gösteriyor, neden olabilir sizce?
    (bujileri yeni değiştim ,aracım lpg li enjektörleri yeni değiştim)
  • Hocam ben 60 liraya doldurduğum depoyla çoğu şehiriçi 320 km yaptım. Biliyorsun bu araçlar az yakıyor. Seninkinde kesinlikle bir anormallik var. Gaz aldığın yeri değiştirmeni öneririm öncelikle. Bazen inanılmaz farklılıklar olabiliyor. Onun dışında bir gazcıya gidip ölçümlerini yaptırabilirsin. Bu araba için o kadar yakmak çok anormal.
  • @udikisiliksenin xsara kaç model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejdehar -- 5 Mayıs 2013; 1:53:50 >
  • quote:

Hocam ben 60 liraya doldurduğum depoyla çoğu şehiriçi 320 km yaptım. Biliyorsun bu araçlar az yakıyor. Seninkinde kesinlikle bir anormallik var. Gaz aldığın yeri değiştirmeni öneririm öncelikle. Bazen inanılmaz farklılıklar olabiliyor. Onun dışında bir gazcıya gidip ölçümlerini yaptırabilirsin. Bu araba için o kadar yakmak çok anormal.

burada kaç liraya ne kadar gittiği değil, kaç lt. gazla ne kadar gittiği önemli. arkadaş 50 liralık gazla şehiriçi 190 gidiyormuş ama 50 liralık gazla kaç lt. gaz almıştı? kendisi yazarsa değerlendirebiliriz.. siz 60 liraya kaç lt. gaz almıştınız? tabi fiyatlar da sürekli değişiyor. ankara'da gaz oldukça ucuz. harici birçok ilde pahalı. ejdehar , kış şartlarında (mesajı şubatta yazmışsınız) yakıtınızın çok fazla olduğunu söyleyemem. zira ben de o civarda yakıyordum kışın. (2002 110bg.) ama yaz şartlarında da aynı yakıyorsanız biraz fazlalık var diyebilirim. benim önceki aracımda xsara2 idi ve şehiriçinde ort. 100 km.de 10tl. gaz yakıyordu. bu aracımda da benzer sonuçlar çıkıyor. mesela ben 20 lt. gaz aldıysam 200-210km. gitmeyi normal sayıyorum.
    tabi tüketimi etkileyen birçok sebep var. mesela kullanım tarzı, ani gaza yüklenmeler, bayır çıkarken gaza yüklenme vs.. hep tüketimi artıran unsurlar. ayrıca aracın kullanıldığı güzergah da çok önemli. bizim burada çok defa inişli - çıkışlı , yokuşlu yollar var. haliyle düz yola göre tüketimi artırıyor. diğer bir unsur da lpg alınan istasyon seçimi. opet 'in gazı biraz daha az km. götürüyor mesela. onun haricinde istasyondan istasyona da fark edebiliyor.

• çok haklısın eranyum, en son bp den aldım lpg ' yi 80 küsür TL ye yaklaşık 31 litre yakıt aldım ve toplam 360 km gittim yani 0,22 kuruş eder şehir içi, benim xsara daha öncede aşağı yukarı bu litreye bu km yapıyodu ancak benim sorunum yol bilgisayarındaki anlık yakıt göstergesindeki artış, eskiden saatte 90 km ile 2500 devirde 5. viteste giderken düz yolda anlık yakıt göstergesi 7,5 litre/100 km idi şuan 10 litre / 100 km aynı yol aynı devir aynı vites , bir sıkıntı var ama hayırlısı bakalım, bu arada arabayı benzinde kullandığım zaman motor arıza lambası sönüydo 20 - 30 km sonra , ancak şuan sönmüyor lamba yanmaya devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejdehar -- 5 Mayıs 2013; 22:21:05 >
  • Arkadaşlar 3000 devirle giderken birden ayağımı gazdan çekince arabanın direksiyonu hafif sağa çekiyor, neden olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ejdehar

Arkadaşlar 3000 devirle giderken birden ayağımı gazdan çekince arabanın direksiyonu hafif sağa çekiyor, neden olabilir?

baskı balata bitmiş olabilir mi diyeceğim ama pek alakası da yok sanki.. ön takımlar ne durumda? ön takımlarda da sorun olabilir belki. gazdan ayağınızı çektiğiniz anda takımlarda problem varsa çekme yapıyor olabilir...
  • evet ön takımlarda özellikle sol tarafta sıkıntı var, neyse baktıracaz artık ,
    peki baskı balata bittiğini nasıl belli eder araba , veya arabanın hangi davranışlarından nasıl anlarız?
    ( baskı balatayı değiştirmeyeli en az 100 bin km oldu da :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejdehar -- 8 Mayıs 2013; 11:27:42 >
  • 2004 SX 1.6 @eranyumm
  • quote:

evet ön takımlarda özellikle sol tarafta sıkıntı var, neyse baktıracaz artık ,
    peki baskı balata bittiğini nasıl belli eder araba , veya arabanın hangi davranışlarından nasıl anlarız?

ben yeni değiştirdim sayılır. özellikle 2. ve 3. vitese geçtikten sonra ayağını debriyajdan çeksen bile , çektikten sonra sanki ara gaz veriyormuş gibi motor sesi geliyorsa baskı balata bitmiştir. yani buna kaçırma deniyor, sen gaza bassanda kavrama yapamıyor ve boşa dönüyor.. gaza bassanda özellikle bayır çıkarken motor sesi gelir ama araç gaza bastığın ölçüde ilerlemez... el freniyle yapılan testlerde var. ama el freniyle yapılan testler her zaman doğru sonuç vermiyor. mesela benim araçta doğru sonuç vermedi.. inşallah akşama el freniyle yapılan testini bulur yazarım

• Arkadaşlar 1.4 hdi xsaram var, çekişinden hiç memnun değilim. tamam 68 beygir aman aman birşeyde beklemiyorum ancak dört kişi binince rampayı zor çıkıyorum hele ki rampaya gaza yüklenip girmezsem duracak gibi oluyor. Araç bir yıldır bende bakımlarını falan aksatmadan yapıyoruz, ilk zamanlar olmayan bir sorun ortaya çıkmaya başladı ve haftaya uzun yola çıkacağım güvenememeye başladım.

Sorunum şu, köy yolunda yani stabilize toprak yolda rampa yukarı çıkarken araç arıza lambasını yakıyor ve 3. bin deviri geçmiyor. Bu meseleyi ustasına sorduğumuzda bu modeller böyle kenara çekip rolantide biraz bekleyeceksin sonra stop edip tekrar çalıştıracaksın düzelir diyor. Dediği şekilde yapınca düzeliyor ancak biraz gidince yine aynı oluyor.
    Ustası bunun hava akışmetresinden kaynaklandığını rakım yükseldiği için olduğunu söylemişti. Ama çıktığım yükseklik 3 km falan ancak. İlk zamanlar yaylaya (28km) çıktığımda yapmıştı sonra düzelmişti. Ama 3 km nerde 28 km nerde. Bu akşam yine yaptı ve dedim acaba bu devirin yükselmemesi arızaya geçme olayını hararetten mi yapıyor? Çünkü 90ın üzerine çıkıyor hararet. sonra gideceğim yere varıp rolantiye bıraktım arabayı fan açık değildi hararet 90dayken. Stop edip çalıştırdım fan açtı 20 saniye sonra harareti biraz düşürüp yine kapattı.

Gitmediğim usta kalmadı ya anlamıyorlar dilinden ya da garip bir sıkıntı var çözemedim. Başına gelen varsa cevap rica ediyorum boluya tırmanışta kalmak istemiyorum.

• quote:

evet ön takımlarda özellikle sol tarafta sıkıntı var, neyse baktıracaz artık ,

el freni testini yazarım demiştim, biraz geç oldu ama unutmuşum konuya eklemeyi.

DEBRİYAJ BASKI-BALATA TESTİ:
    1. Test etmenin yollarından biri şu: aracı 3. vitese alın, sol ayağınızla debriyaja basın, sağ ayağınızın topuğuyla frene, ucuyla da hafifçe gaza basın. Debriyajdaki ayağınızı biraz hızlıca çektiğinizde araba hiç hareket etmeden ve nazlanmadan stop ediyorsa sorun yok ama aksi gerçekleşiyorsa debriyaj kaçırıyordur.

2. El freni cekili ucuncu viteste yavas yavas debriyaji kaldirin arac hareket ediyorssa isler ters gidiyor demektir..ayni anda hem frene hem gaza basmakta zorlananlar icin..

• quote:

Orijinalden alıntı: iimmyeahh

Arkadaşlar 1.4 hdi xsaram var, çekişinden hiç memnun değilim. tamam 68 beygir aman aman birşeyde beklemiyorum ancak dört kişi binince rampayı zor çıkıyorum hele ki rampaya gaza yüklenip girmezsem duracak gibi oluyor. Araç bir yıldır bende bakımlarını falan aksatmadan yapıyoruz, ilk zamanlar olmayan bir sorun ortaya çıkmaya başladı ve haftaya uzun yola çıkacağım güvenememeye başladım.

Sorunum şu, köy yolunda yani stabilize toprak yolda rampa yukarı çıkarken araç arıza lambasını yakıyor ve 3. bin deviri geçmiyor. Bu meseleyi ustasına sorduğumuzda bu modeller böyle kenara çekip rolantide biraz bekleyeceksin sonra stop edip tekrar çalıştıracaksın düzelir diyor. Dediği şekilde yapınca düzeliyor ancak biraz gidince yine aynı oluyor.
    Ustası bunun hava akışmetresinden kaynaklandığını rakım yükseldiği için olduğunu söylemişti. Ama çıktığım yükseklik 3 km falan ancak. İlk zamanlar yaylaya (28km) çıktığımda yapmıştı sonra düzelmişti. Ama 3 km nerde 28 km nerde. Bu akşam yine yaptı ve dedim acaba bu devirin yükselmemesi arızaya geçme olayını hararetten mi yapıyor? Çünkü 90ın üzerine çıkıyor hararet. sonra gideceğim yere varıp rolantiye bıraktım arabayı fan açık değildi hararet 90dayken. Stop edip çalıştırdım fan açtı 20 saniye sonra harareti biraz düşürüp yine kapattı.
    Gitmediğim usta kalmadı ya anlamıyorlar dilinden ya da garip bir sıkıntı var çözemedim. Başına gelen varsa cevap rica ediyorum boluya tırmanışta kalmak istemiyorum.

hocam dizel araçtan pek anlamam. ancak sizin için yaşadığınız sorunu araştırdım biraz. benzer problem yaşayan 3000 deviri geçmeyen citroenler'de debimetre arızası oluyormuş. aracın arıza lambası da ara sıra yandığına göre aracınızın tam arızasını anlamak için işi bilen bir ustaya bilgisayara bağlatabilirsiniz.
    şurdaki konuda ilave bir bilgi buldum. basit bir arızası varmış , aracın sıkıntıları sizinkilerle benzer. bir ihtimal aynı problem olabilir. sadece conta değişikliği ile sorun hallolmuş..
    konu linki buyrun;
    KONU

çözüm olarak buynu yazmış vatandaş: "enjektörler beyine okutuldu ve manifoldun ayaklarının girmesi için deliklerle manifolt arasına konan kücük lastıklerden biri yırtılmış o degişti sorun halloldu korkulacak bişey cıkmadı allahtan canavar gibi oldu eskisi gibi."

En iyisi işin ehli bir ustaya göstermek. trabzondaymışsınız sanırım , güvenilir bir usta bulmaya bakın.
    ayrıca araç bu arıza ışığını yaktığı anda yol bilgisayarında hangi arızayı verdiğini de gösterir. arıza lambası yandığı anda yool bilgissayarında hangi arıza gösteriyor , dikkat edin. burda yazan arıza mutlaka doğru değildir ancak en azından bir fikir verir size. inşallah önemli bir sorun yoktur aracınızda. en kısa zamanda çözmeniz dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 31 Mayıs 2013; 3:28:19 >

• Hocam teşekkürler cevabınız için, bir citroen forumundan iyi bi usta tavsiyesi aldım bugün gittim güzel ilgilendi pazartesiye randevuleştik sorun çözüldüğünde neden kaynaklandığını yazacağım.
  • arkadaşlar 2000 model xsara 15 000 tl ye nasıl..?? araç temiz kaza değişen yok lpg takılı ?* acaba fiyat nasıl yorumlarınız benim için önemli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mefata

arkadaşlar 2000 model xsara 15 000 tl ye nasıl..?? araç temiz kaza değişen yok lpg takılı ?* acaba fiyat nasıl yorumlarınız benim için önemli?

Çok pahalı. O aracın ederi max 11.000 TL . 15.000 tl ye 2. kasa 2004 ve sonrası 1.6 16v alınabilinir.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.