Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
20
Favori
170.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araci biraz sıkıstirdim 90 a yakin bir yerde fan acti havalar da soguk hararet gostergesi 90 ile altindaki cizgi arasinda kullanima bagli olarak dusuyor yukseliyor arac 1.6 sx lpgli sizin gostergeleriniz Nasil 89 derecelik termostat taktirdim 89 da sabit durmasi lazim degilmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barismdc

Araci biraz sıkıstirdim 90 a yakin bir yerde fan acti havalar da soguk hararet gostergesi 90 ile altindaki cizgi arasinda kullanima bagli olarak dusuyor yukseliyor arac 1.6 sx lpgli sizin gostergeleriniz Nasil 89 derecelik termostat taktirdim 89 da sabit durmasi lazim degilmi?

b
    benim aracım 2003 xsara yeni aldım. hararet yolda hep 60 da duruyor (havalar soğuk). iptal edilmiş mi diye korktum. ama durunca derece 90 a felan çıkıyor. bir sorun olur mu acaba ??
  • Valla bende de 2003 var seyir halinde hep 60 sehir ici trafikte 70-80 e geliyordu sonra baktirdim aracta termostat yok iptal edilmis. 89 derecelik bir termostat taktirdim simdi seyir halinde 60 dereceden sonraki cizgi ile 90 arasinda oluyor artik o ayarlarda ama 90 a gelmiyor 89 dereceye gelmeden de termostatin acmamasi lazim ama o ayarlardayken aciyor yani 90.a kadar gelmeden aciyor benim bildigim hep sabit 90.da kaliyor derecele.Bu araclar boylemi yoksa bi sikintimi var anlamadim

• quote:

Valla bende de 2003 var seyir halinde hep 60 sehir ici trafikte 70-80 e geliyordu sonra baktirdim aracta termostat yok iptal edilmis. 89 derecelik bir termostat taktirdim simdi seyir halinde 60 dereceden sonraki cizgi ile 90 arasinda oluyor artik o ayarlarda ama 90 a gelmiyor 89 dereceye gelmeden de termostatin acmamasi lazim ama o ayarlardayken aciyor yani 90.a kadar gelmeden aciyor benim bildigim hep sabit 90.da kaliyor derecele.Bu araclar boylemi yoksa bi sikintimi var anlamadim

Yanlış hatırlamışım, bugün baktım benimki de seyir halinde 60 ile 90 arasındaki çizgide duruyor
  • evet o cizginin altina inmiyor dur kalk v.b kullanima gore 2-3 derece yukari cikip sonra tekrar iniyor ayni yere. kalorifer kapali ve durur vaziyette calisirken 90 a yakin bir yerdede fan aciyor sizin aracinizdada ayni durum mu soz konusu?

• quote:

evet o cizginin altina inmiyor dur kalk v.b kullanima gore 2-3 derece yukari cikip sonra tekrar iniyor ayni yere. kalorifer kapali ve durur vaziyette calisirken 90 a yakin bir yerdede fan aciyor sizin aracinizdada ayni durum mu soz konusu?

SIKINTI yok , normal. bayir cikarken 100'e dogru da cikabilir. uzun bir yokus cikarken gozlediniz mi?

• 89 luk termostat var ama 89 dereceye gelmiyor arac 80-85 arasi degerlerde oluyor 90 ile altindaki cizgi arasinda hep. Rolantide calisirken de 90 a yaklastigi zaman fan aciyor. Bindigim tum hararet gostergeli araclarda cubuk hep 90 da sabitti. Bu araclarda neden 90 da kalmiyorda 80-85 arasi kaliyor sizin araclarinizdada hararet gostergesi aynimi yoksa 90 da sabit mi duruyor ogrenmek istedigim bu Tesekkurler.

• quote:

89 luk termostat var ama 89 dereceye gelmiyor arac 80-85 arasi degerlerde oluyor 90 ile altindaki cizgi arasinda hep. Rolantide calisirken de 90 a yaklastigi zaman fan aciyor. Bindigim tum hararet gostergeli araclarda cubuk hep 90 da sabitti. Bu araclarda neden 90 da kalmiyorda 80-85 arasi kaliyor sizin araclarinizdada hararet gostergesi aynimi yoksa 90 da sabit mi duruyor ogrenmek istedigim bu Tesekkurler.

arabayı kısa mesafede kullanıyorsanız öyle olması normal. motor ısınana kadar bayağı zaman geçiyor. tam olarak ısındığında 90 derecenin üstüne çıktığı oluyor, altına çok fazla inmiyor. ancak dediğim gibi siz muhtemelen kısa mesafede kullanıyorsunuz, o yüzden normal. bununla birlikte 80-85 derecede olmasının bir zararı yok. aracınızda termostat iptal edilmediyse sorun olmaz.

• Birde xsara 2 de otomatik katlanir aynalarin calisma prensibi nasil.kumandadan araci kitledigim zaman aynalar kkatlanmiyor sadece el ile katlayip araci calistirmak istedigimde otomatik aciliyor normali bumudur yoksa arac kitlendiginde ve acildiginda kendiliginden katlanip acilmasimi lazim tesekkurler.

• quote:

Birde xsara 2 de otomatik katlanir aynalarin calisma prensibi nasil.kumandadan araci kitledigim zaman aynalar kkatlanmiyor sadece el ile katlayip araci calistirmak istedigimde otomatik aciliyor normali bumudur yoksa arac kitlendiginde ve acildiginda kendiliginden katlanip acilmasimi lazim tesekkurler.

Tam emin değilim ama ayna ayar kolunda 3. bir pozisyon olması lazım. kolu oraya çevirdiğinizde katlanır.
  • quote:

Birde xsara 2 de otomatik katlanir aynalarin calisma prensibi nasil.kumandadan araci kitledigim zaman aynalar kkatlanmiyor sadece el ile katlayip araci calistirmak istedigimde otomatik aciliyor normali bumudur yoksa arac kitlendiginde ve acildiginda kendiliginden katlanip acilmasimi lazim tesekkurler.

ok aşağı bakacak şekilde çevirince aynalar katlanır. aynalar elektrikli katlanabilir ise el ile kapatmayın aynaları, zarar verebilirsiniz
  • Tesekkur ederim arkadaslar yardimlariniz icin cok sagolun.

• Kolu ayar dugmesindeki 3. Konuma getirdigim zaman aynalar katlaniyor dogru.degistirince aciliyor.ama anahtardan araci acip kapattigim zaman aynalar katlanip acilmiyor yada 3.konumda ayanalar kapali iken kontagi cevirdigimde yine acilmiyor sadece elle konuma 3. Kademeye getirip degistirdigim zaman acilip kapaniyor.bunun calisma prensibi tam olarak nasil sistemi mi boyle yoksa bir ariza mi var.sizin araclarinizdaki durumda aynimi tesekkurler.

• quote:

Kolu ayar dugmesindeki 3. Konuma getirdigim zaman aynalar katlaniyor dogru.degistirince aciliyor.ama anahtardan araci acip kapattigim zaman aynalar katlanip acilmiyor yada 3.konumda ayanalar kapali iken kontagi cevirdigimde yine acilmiyor sadece elle konuma 3. Kademeye getirip degistirdigim zaman acilip kapaniyor.bunun calisma prensibi tam olarak nasil sistemi mi boyle yoksa bir ariza mi var.sizin araclarinizdaki durumda aynimi tesekkurler.

Çalışma prensibi bu şekilde.
  • Yani anahtardan acip kapama yada kontagi acma ile aynalar acilip katlanmiyor sadece o kolu elle 3. Sekmeye getirmek mi gerekiyor acip kapama icin.

• quote:

Yani anahtardan acip kapama yada kontagi acma ile aynalar acilip katlanmiyor sadece o kolu elle 3. Sekmeye getirmek mi gerekiyor acip kapama icin.

Doğrudur.
  • invisible_man İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim.

Eğer blokta çatlak olsa suyu dışarı sızdırmaz drek ekzozdan atar ve su tankında azalma görülür....

Bence çatlak yada kaçırma bloktan değildir. Su pompasından veya termostat jontasından kaçırıyor olabilir.
  • arayko A kullanıcısına yanıt
    Motor sorunlu
  • Arkadaşlar aranıza yeni katıldım xara 1,8 16v 1998 model aracım var ancak aldığım arkadaş spor helezon taktırmış bende bu şekilde olmasını istemiyorum normal helezon takmak istesem nasıl taktırabilirim maliyeti ne olur bilgilendirirseniz sevinirim , herkese hayırlı sürüşler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkuterhk

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım xara 1,8 16v 1998 model aracım var ancak aldığım arkadaş spor helezon taktırmış bende bu şekilde olmasını istemiyorum normal helezon takmak istesem nasıl taktırabilirim maliyeti ne olur bilgilendirirseniz sevinirim , herkese hayırlı sürüşler..

Arkadaşım helezonların değişimi yapılabilir. Maliyeti ise sanayide 300 tl civarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Citroen_Ustasi -- 6 Nisan 2015; 11:53:16 >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.