Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: CX2

1- bi citroen özel servise götürün.lexiaya bağlasınlar.
    2-Turuncu ise kuvvetle muhtemel motor test ikaz lambasıdır. yani arıza lambası. ama aracınızda yol bilgisayarı olması lazım.Derdi neyse orda yazabilir. aracı çalıştırıp yol bilgisayarına bakın.ne yazdığına dikkat edin..arızayı beraber de bulabiliriz.

Yardımın için teşşekür ederim.Bugun servise gitti motor arıza ikaz lambası imiş.Araca lpg taktırdığım için bunu yapması normal dediler.yakıt kalitesi iyi olmadıgı için oldugu için yakıyomus.Lexiaya felan bağlamadılar (Ben şimdi lambayı söndürürüm ama 50 km sonra yine yanar dediler)Sizce böyle yanık sekilde dewam etmek doğru mu ya motorun baska bi arızsası cıkarsa ben nasıl anlayacam.Yardımlarınız bekliyorum.

• quote:

2-Turuncu ise kuvvetle muhtemel motor test ikaz lambasıdır. yani arıza lambası. ama aracınızda yol bilgisayarı olması lazım.Derdi neyse orda yazabilir. aracı çalıştırıp yol bilgisayarına bakın.ne yazdığına dikkat edin..arızayı beraber de bulabiliriz.

Ayrıca aracata yol bilgisayarı yok.Bu lambayı nasıl söndürürüüm.Tekrar servisemi gideyim ne yapayım bilemedim
  • Bunu yapmsı normal demek, uğraşmak istemiyorum demektir. LPG takılı xsara var ve onda hiç böyle bişey olmadı. bizim xantiada da lpg var ondada yok boyle bi arıza. Bu büyük ihtimalle takılan lpg beyninin araç beyniyle çakışma yaratmasından oluyordur. İşini iyi bilen ve kaliteli lpg kiti takan yerlerde bu sıkıntı olmuyor. Bunun olması normal sözü koca bir yalan. zararı olurmu derseniz olmaz ama gerçekten bir arıza olduğunda siz bunun farkında olmayacaksınız.
  • Sevgili arkadaşlar,
    Benim kayın birader xsaraya takmış durumda.Alacamda alacam diyor başka birşey demiyor.Maksimum 11000 ytl'ye kadar bir araç arıyor.Tabi bu fiyatlara 120.000 üstü araçlar var.Xsara'nın motor dayanıklılığı nasıl?Yakıt, parça vs. gibi detaylarıda değerlendirdiğinizde 11.000 ytl'ye kadar olan araçlar içersinde xsarayı tavsiye edermisiniz? Teşekkürler, kazasız sürüşler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stetra

slm arkadaşlar... benim 1999 model 1.6 xsaram var.. çok memnunum ama gel gelelim servisin bile bulamadığı bie sorunu var..
    bildiğimiz gibi arabada lambaları açık bırakıp kapıyı açtığımız zaman ikaz düdüğü çalıyor yaa..
    işte benim arabamda araçta devir saati 19 u gösterdiği zaman kesik kesik ikaz düdüğü çalıo ve bunu her vites değiştirdipimde yapıo..
    fıtık oldum desem yeridir..
    çok acil bilgisi olan arkadalalar yardımcı olrsa sewinir..daha önce başına gelen varmı acaba..

teşekkürler...

peupeot ve citroen gibi araçlarda bu tip işaretler araçta problem olduğu ve servise gidilmesi gerektiğini göstermek için yapılıyormuş.. sizin sorununuza benzediği için altta abkperformans isimli DH üyesi ustanın 406'larda meydana gelen şu arıza ile ilgili açıklamasını alıntılıyorum.. yazıyı http://forum.donanimhaber.com/m_16133923/tm.htm sayfasından bulabilirsiniz.

"motor donanımında herhangi bir parcanın pasif yada sürekli arıza halinde olması durumunda uyarı olarak ekranda yazar. motorda meydana gelen arızalarda, arızalanan parcanın işlevlerine göre arabanın beyni ya yardımcı moda alır (yardımcı mod arabanın motor devri 3000 dk. gecmez en yakın servise gidebilmen içindir) yada stop ettirir. en kısa zamanda bir servise gitmen şart.! "

siz servise gitmişsiniz zaten. servislerin bazılarının çok ehil olmadığını söylemek mümkün. o yüzden arızanız varsa tespit edememiş olabilirler.
    ben başka bir konuyu araştırırken yukarıdaki linkte verdigim konuyla karşılaşmıştım. yazısını verdiğim abkperformans isimli üye kazım adında Ankaraki bir ustaymış. konudaki birçok yazıyı okuduktan sonra en tatmin edici bilgileri bu üyenin verdiğini gördüm, siz de okuyabilirsiniz. isterseniz bir de bu usta'ya sorununuzu danışın, yardımcı olabilir size.

• quote:

Orjinalden alıntı: kazanova26
    quote:

Yardımın için teşşekür ederim.Bugun servise gitti motor arıza ikaz lambası imiş.Araca lpg taktırdığım için bunu yapması normal dediler.yakıt kalitesi iyi olmadıgı için oldugu için yakıyomus.Lexiaya felan bağlamadılar (Ben şimdi lambayı söndürürüm ama 50 km sonra yine yanar dediler)Sizce böyle yanık sekilde dewam etmek doğru mu ya motorun baska bi arızsası cıkarsa ben nasıl anlayacam.Yardımlarınız bekliyorum.

ben de xsara2 araç var. problemimiz aynı sizinle. Benim de LPG takıldığında yandı. bir süredir üzerinde durmuyordum ancak lpg ustaları bu şekilde araca binmek zararlı olabilir dedikleri için tekrar üzerinde durmaya başladım.
    söz konusu hata "ANTIPOLLUTION FAULT". aracı ilk çalıştırınca sesli bir ikaz veriyor ve yol bilgisayarında bu hatayı gösteriyor.

aslında bu hata dizel araçlarda bile görüyor. kimisi yakıt kalitesinin iyi olmamasından, kimisi depoyu dibe kadar kullanınca dibindeki pislikten dolayı yakıyor vs.. diyorlar.. bizde de lpg'den dolayı yakıyor. ancak bu durumun şu an araca bir zararı olup olmadığı kesinleşmiş değil. ben de şu an onu araştırıyorum. özetle bu hata aracın fakir karışım algılamasından dolayı. araçta gerçekten fakir karışım varsa bu durum motor içinde zararlı bir durum. ancak fakir karışım yoksa ve yakıt kalitesinde bir farklılık algılanmasından dolayı yanıyorsa o takdirde ışığın yanmasının bir sakıncası yok..

http://forum.donanimhaber.com/m_28394228/tm.htm

bu konuda tamamen motor arıza ışığı ve lpg üzerine konuşuldu. konuyla ilgili yeni gelişmelere ve ayrıntılı bilgilere burdan ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 21 Aralık 2008; 23:07:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eranyumm

quote:

quote:

ben de xsara2 araç var. problemimiz aynı sizinle. Benim de LPG takıldığında yandı. bir süredir üzerinde durmuyordum ancak lpg ustaları bu şekilde araca binmek zararlı olabilir dedikleri için tekrar üzerinde durmaya başladım.
    söz konusu hata "ANTIPOLLUTION FAULT". aracı ilk çalıştırınca sesli bir ikaz veriyor ve yol bilgisayarında bu hatayı gösteriyor.

aslında bu hata dizel araçlarda bile görüyor. kimisi yakıt kalitesinin iyi olmamasından, kimisi depoyu dibe kadar kullanınca dibindeki pislikten dolayı yakıyor vs.. diyorlar.. bizde de lpg'den dolayı yakıyor. ancak bu durumun şu an araca bir zararı olup olmadığı kesinleşmiş değil. ben de şu an onu araştırıyorum. özetle bu hata aracın fakir karışım algılamasından dolayı. araçta gerçekten fakir karışım varsa bu durum motor içinde zararlı bir durum. ancak fakir karışım yoksa ve yakıt kalitesinde bir farklılık algılanmasından dolayı yanıyorsa o takdirde ışığın yanmasının bir sakıncası yok..

http://forum.donanimhaber.com/m_28394228/tm.htm

bu konuda tamamen motor arıza ışığı ve lpg üzerine konuşuldu. konuyla ilgili yeni gelişmelere ve ayrıntılı bilgilere burdan ulaşabilirsiniz.

Benim araçta da yakıt kalitesi düşükse çıkıyor bu yazı. benzin ışığı yanana kadar bu hata sönmüyor.

• quote:

quote:

Araç xsara 1 mi 2 mi?

• arkadaş 2000 model olduğunu söylemişti. o yüzden xsara1 olmalı
  • quote:

Benim araçta da yakıt kalitesi düşükse çıkıyor bu yazı. benzin ışığı yanana kadar bu hata sönmüyor.

aynı hatayı psa grubundan 307 araçlarda veriyormuş. kimisi yakıt kalitesinden diyor, kimisi 97 oktan alınca oldu diyor, kimisi de depoyu sonuna kadar kullanınca dibindeki pislikten dolayı yakıyor, depoyu fulleyince söndü diyor...

söylediğiniz gibi bu hatayı büyük ihtimalle yakıt kalitesinden dolayı veriyor, benim düşüncemde o yönde... ama yine de lpg ayarı ile vs.. söndürtmek için uğraşacağım inşallah. ne olur ne olmaz.. gerçekten fakir karışım varsa (lpg için) araç için zararlı olduğu kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 22 Aralık 2008; 11:37:04 >
  • quote:

arkadaş 2000 model olduğunu söylemişti. o yüzden xsara1 olmalı

2000de Xsara 2 çıktı diye biliyorum..Hatta 2000 model olarak hem 1 hem de 2 kasa var sanki..
  • quote:

2000de Xsara 2 çıktı diye biliyorum..Hatta 2000 model olarak hem 1 hem de 2 kasa var sanki..

xsara2 2001'de çıkmış, 2. el sitelerinde 2000 modelde yeni farlı olanlardan göremedim ben. sizin söylediğiniz olay 2001 modellerde olmuş sanırım. yani 2001'de hem yeni hem eski kasa varmış.
  • quote:

quote:

xsara2 2001'de çıkmış, 2. el sitelerinde 2000 modelde yeni farlı olanlardan göremedim ben. sizin söylediğiniz olay 2001 modellerde olmuş sanırım. yani 2001'de hem yeni hem eski kasa varmış.

Evet ben de farkettim. pardon..

• aracım xsara 1 ve hala ne yapacağımı bilmiyorum motor arıza lambası hala yanıyor bu sekilde dewam etmek beni acayip rahatsız ediyo.bi ara kendi kendine söndü sonra geri yandı.Bu problemden kurtulan birileri gerçekten lazım. yardımlarınızı bekliyorum cevap atan arkadaslara cok teşşeküür bu arada.
  • [Yardımın için teşşekür ederim.Bugun servise gitti motor arıza ikaz lambası imiş.Araca lpg taktırdığım için bunu yapması normal dediler.yakıt kalitesi iyi olmadıgı için oldugu için yakıyomus.Lexiaya felan bağlamadılar (Ben şimdi lambayı söndürürüm ama 50 km sonra yine yanar dediler)Sizce böyle yanık sekilde dewam etmek doğru mu ya motorun baska bi arızsası cıkarsa ben nasıl anlayacam.Yardımlarınız bekliyorum.]

Ben araca kursunsuz benzin koydum acaba ondan kaynaklanır mı?
  • quote:

[Yardımın için teşşekür ederim.Bugun servise gitti motor arıza ikaz lambası imiş.Araca lpg taktırdığım için bunu yapması normal dediler.yakıt kalitesi iyi olmadıgı için oldugu için yakıyomus.Lexiaya felan bağlamadılar (Ben şimdi lambayı söndürürüm ama 50 km sonra yine yanar dediler)Sizce böyle yanık sekilde dewam etmek doğru mu ya motorun baska bi arızsası cıkarsa ben nasıl anlayacam.Yardımlarınız bekliyorum.]

Ben araca kursunsuz benzin koydum acaba ondan kaynaklanır mı?

Tüp karışımını beğenmiyor olabilir..Veya tüp araç beyniyle uyum sağlamıyor..
  • quote:

aracım xsara 1 ve hala ne yapacağımı bilmiyorum motor arıza lambası hala yanıyor bu sekilde dewam etmek beni acayip rahatsız ediyo.bi ara kendi kendine söndü sonra geri yandı.Bu problemden kurtulan birileri gerçekten lazım. yardımlarınızı bekliyorum cevap atan arkadaslara cok teşşeküür bu arada.

arkadaşım merhaba. sizin kit atiker miydi?
    ben LPG taktırdığım servise (KME) forumun "LPG Dönüşümü" sayfasından sorunumu ilettim. honda civic ,citroen xsara gibi araçların çok hassas olduğunu , o yüzden da gaz ayarının daha ayrıntılı ve hassas yapılması halinde bu ışığın da söneceğini söyledi.. KME servisi daha hassas ve ayrıntılı ayarlara ulaşılabilen Bosch marka cihazı sipariş etmiş. inşallah o cihaz geldikten sonra sizi haberdar edip, sorununuzu çözeceğiz dediler. ben şu an o cihazın gelmesini bekliyorum.
    beni arayan teknik yetkili oldukça ayrıntılı ve teknik bir açıklama yaptı. lpg'de yakıt tüketimini ne kadar ölçtünüz acaba? bir de performansı-çekişi nasıl? eğer bu konularda ve aracın lpg'de çalışmasında bir anormallik yoksa büyük ihtimalle o ışığın yanmasının bir sakıncası yok diyebilirim size..
    inşallah bu konudaki gelişmelerden sizi de ayrıca haberdar ederim. ayrıca ben aracı bir süre benzinde kullanmayı denedim ve 100 km.den sonra ışık kendiliğinden söndü.. inşallah görüşmek üzere, iyi günler

• [arkadaşım merhaba. sizin kit atiker miydi?
    ben LPG taktırdığım servise (KME) forumun "LPG Dönüşümü" sayfasından sorunumu ilettim. honda civic ,citroen xsara gibi araçların çok hassas olduğunu , o yüzden da gaz ayarının daha ayrıntılı ve hassas yapılması halinde bu ışığın da söneceğini söyledi.. KME servisi daha hassas ve ayrıntılı ayarlara ulaşılabilen Bosch marka cihazı sipariş etmiş. inşallah o cihaz geldikten sonra sizi haberdar edip, sorununuzu çözeceğiz dediler. ben şu an o cihazın gelmesini bekliyorum.
    beni arayan teknik yetkili oldukça ayrıntılı ve teknik bir açıklama yaptı. lpg'de yakıt tüketimini ne kadar ölçtünüz acaba? bir de performansı-çekişi nasıl? eğer bu konularda ve aracın lpg'de çalışmasında bir anormallik yoksa büyük ihtimalle o ışığın yanmasının bir sakıncası yok diyebilirim size..
    inşallah bu konudaki gelişmelerden sizi de ayrıca haberdar ederim. ayrıca ben aracı bir süre benzinde kullanmayı denedim ve 100 km.den sonra ışık kendiliğinden söndü.. inşallah görüşmek üzere, iyi günler ]

aracın yakışı bence gayet iyi.sehir içi km de 190 sehir arası 155 ykr. yakıyo.ATİKER marka taktırıdım.Galiba ben bu lambanın sönmesini sağlıyamıyacam herhalde.100 km sonRA BENZİNLE lamba söndü demişsiniz bi daha yanmadı mı ?KME dediğiniz sey nedir? biraz daha bilgi veririseniz sevinirim?

• Tüp karışımını beğenmiyor olabilir..Veya tüp araç beyniyle uyum sağlamıyor..

DH NOKİA N SERİES KULÜBÜ

ACER 5520 G
    NOKIA N80 IE PEARL BLACK
    '03 XSARA 2 1.6 16V FULL BUZ GRİ + XENON
    L.R.+MAZDA+BMW

peki Çözüm nedir?
  • arkadaşlar bende 1999 xsara sahibiyim ve benimde arabamda sıralı sistem var ben sıralı sistemi taktırmadan önce çok araştırma yaptım nedeni ise xsara lar genelde full gurup oluyorlar ve her marka sıralı sistem kitlerinde randıman vermiyorlar kazanova 26 arkadaşım seninde sorunun büyük bir ihtimalle bundan kaynaklanmaktadır kiti taktırdığın servise giderek aracının full gurup olabileceğini ve ayarını buna göre yapmasını söylerseniz size yardımcı olabilir benim arabadada sıralı sistem olmasına rağmen bu gibi sorunlarla hiç karşılaşmadım taktıralı 8 ay oldu ve halada sorunsuz kullanmaktayım tabi farklı marka kitleri kullanıyoruz bendeki atiker değil ve arabamdan çok memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt68 -- 1 Ocak 2009; 23:45:59 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.