Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1998 xsara 1.8 otomatik vites.
    Lpg ile kullanıyorum, kesinlikle hiçbir sorunum yok. 2 yıldır en ufak bir sıkıntı yaşatmadı bana. Bunu da şuna bağlıyorum, lpg taktırmadan önce çok araştırdım. Citroenlerdeki ateşleme düzeneğinin 1-3-2-4 gibi normal olmadığını, 1-4-2-3 sistemi ile çalıştığını ve buna en iyi uyum sağlayan lpg kitinin LANDI RENZO olduğunu öğrendim ve biraz pahalı da olsa bu sistemi taktırdım. Hiç ama hiç sorun yaşamadım 2 yıldır, gayet stabil gidiyor. Senede 1 kez lpg filtresini değiştiriyorlar bakım olarak başka da hiçbirşey yok. Sizin şanssızlığınız diyeceğim. Aslında güzel araba, donanımlı, kullanışlı, güvenli ve ucuz bir araç. Belki Atiker den komple vazgeçseniz sorun düzelecektir ama tabii bu masraflı bir yol olacaktır. Aracım 100 bin km yi geçti, ne yağ yakması var (ki bence 100bin daha yakmaz, zira 1800 motor hiç zorlanmadan bu kasayı otomatik vites desteği ile yüksek devirlere çıkmadan rahat taşıyor), ne arıza ışıkları yanıyor, ne de başka bir sorun. Ha radyatörümde küçük bir çatlak var, onuda yenisi ile değiştirip çözüme kavuşturacağım, bunun dışında aracımı güven ve sevgiyle kullanıyorum.

• arkadaşlar bende citroen xsara 1.6 sx 16v araba aldım. 115.000kmde. 2000 model. Peşin 9800 YTL. Tamamen orjinal bi araç.
    Herhangi bi problemimiz yok. Araca daha önce hiç lpg takılmamış. Aile olarak lpg taktıralımmı taktırmayalımmı diye bi kaç gündür karar veremedik. bi .ok tanıdığımız lpg takılmamasını, aracın zaten az yaktığını söylüyor. Aldığımız kişi şi 220 kuruş, şd 170 kurui yaktığını söyledi. Tam bi deneme fırsatımız olmadı. bunu denemek için nasıl bi yol izlemek mantıklı olur?
    Birde forumda gördüğüm kadarıyla kimi arkadaş taktırdığı lpg den menun, kimisi de lpg nin araçla uyum sağlamadığından, motor lambasının yandığından söz etmiş. Yani ben burda bi ikileme düştüm. Biz aracın 3 üncü sahibiyiz. Hiç bizden önceki 2 kişide lpg taktırmamış. Valla napsak ne etsek karar veremedik.
    Bide lpg taktırsak ruhsata işletmesi var. Aracın eksoz ve muayenesi 2010 yılının 9 uncu ayına kadar yapılşı. Lpg taktırsan bi masraf, ruhsata işletmesi bi masraf vs. vs.
    Arkadaşlar, üstadlar... Nasıl bi yol izleyelim. Ben lpg taktırma taraftarı deilim. Ama sizin görüşlerinizde çok önemli. Şimdiden çok tşk ederim.

• Aracınız hayırlı uğurlu olsun.
    Öncelikle aracınızın bilgileri size yanlış aktarılmış. 2000 model Xsarada 8v lik motor var. donanım sevyesi klimali ise clim diye gecer. sx değil.
    Xsara gerçekten az yakan bir araçtır. Eğer aracı az kullanıyorsanız ihtiyaç yok. Eğer çok kullanıyorsanız taktırıp taktırmamak size kalmış.
    Lpg taktırmaya karar verirseniz ucuz kitler almayın. atikerden uzak durun. BRC lerin citroenlerle uyumlu çalıştığını okumuştum ne derece doğrudur bilemem. Bizim Xantiada Tartarni marka kit var sorunsuz çalışıyor. Piyasadaki en iyi kit prince diyorlar.
    Sıralı sistem lpgde usta doğru ayarlarsa çekişten düşme olmaz.
    Başka sorunuz olursa cevaplarım.

Edit: Hayırlı olsun demeyi unutmuşum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 2 Mayıs 2009; 22:36:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlperAkbilgi

Aracınız hayırlı uğurlu olsun.
    Öncelikle aracınızın bilgileri size yanlış aktarılmış. 2000 model Xsarada 8v lik motor var. donanım sevyesi klimali ise clim diye gecer. sx değil.
    Xsara gerçekten az yakan bir araçtır. Eğer aracı az kullanıyorsanız ihtiyaç yok. Eğer çok kullanıyorsanız taktırıp taktırmamak size kalmış.
    Lpg taktırmaya karar verirseniz ucuz kitler almayın. atikerden uzak durun. BRC lerin citroenlerle uyumlu çalıştığını okumuştum ne derece doğrudur bilemem. Bizim Xantiada Tartarni marka kit var sorunsuz çalışıyor. Piyasadaki en iyi kit prince diyorlar.
    Sıralı sistem lpgde usta doğru ayarlarsa çekişten düşme olmaz.
    Başka sorunuz olursa cevaplarım.

Edit: Hayırlı olsun demeyi unutmuşum. :)

teşekkürler arkadasım bilgiler için. biz 16v diye iyi diyoduk. peki 8 ve olması neyi değiştirir. sx in anlamı ne? bide klima ile clim farkı ne oluyo. açıklarmısın.
    Birde şu bilgiyi buldum. Bizim araç bu şekilde değilmi?
    http://www.motorsporlari.net/car/tech_spec.asp?specID=18026&make=Citroen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 3 Mayıs 2009; 10:25:30 >

• Buda bizim 2000 model Xsara clim 1.6i
     Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı

Bu kasadan sa arabanız 8v dir motoru. 16v liğe göre az yakar. 16v den yaklaşık 20 bg daha düşük güç üretir.
    Sx bir donanım seviyesi ama arabanızda klima varsa 2000 medeller Clim donanım seviyesi olarak satıldı. Sx den daha iyi.

Bulduğunuz bilgilerin model yılı ve model bilgisi dışında hepsi doğru. model yılı 2001 o aracın. ve estate yani stationwagon özellikleri o. Sizin aracınızın motor özelliklerini aşşağıda veriyorum.
    Motor Özellikleri
    Motor Üreticisi---------------------------------Peugeot
    Motor Yeri ------------------------------------Ön
    Motor Yerleşimi
    Motor Yapısı
    Soğutma Türü--------------------------------Su
    Motor Tipi -------------------------------------SOHC
    Silindir Sayısı ve Yerleşimi ------------------S-4
    Silindir Başına Subap Sayısı -----------------2 (Toplam 8 Adet)
    Motor Hacmi ----------------------------------1580 cc (96.42 cu in)
    Çap --------------------------------------------83 mm (3.27 in)
    Strok -----------------------------------------73 mm (2.87 in)
    Çap / Strok Oranı -----------------------------1.14
    Silindir Başına Düşen Hacim ----------------395 cc/silindir (24.1 cu in/silindir)
    Krank Ana Yatak Sayısı
    Sıkıştırma Oranı
    Yakıt Besleme Tipi
    Hava Besleme Türü ----------------------------Normal
    Kompresör Tipi -
    İntercooler Türü ---------------------------------Yok
    Katalitik Konvertör ------------------------------Yok
    Maksimum Motor Gücü --------------------------89 HP (66.4 kW)
    Maksimum Güç Devri ------------------------------6400 d/d
    Maksimum Tork -----------------------------------133 N.m (98.2 lb.ft , 13.6 kg.m)
    Maksimum Tork Devri ----------------------------3000 d/d
    Maksimum Güç Devrinde Tork --------------------99 N.m (6400 d/d)
    Güç / Ağırlık Oranı ---------------------------------89 HP/ton (66.4 W/kg)
    Güç / Motor Hacmi Oranı ------------------------56.3 HP/litre (42 kW/litre)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 3 Mayıs 2009; 13:25:51 >

• valla bilmiyodum kardeşim. bilgilendirdiğin iyi oldu. saolasın. evet bizim araba da resimdeki gibi. Aynısı. Klima var araçta. dediğin gibi clim diye mi, ne geçiyo işte.
    Az yakmasına ise sevindim. 20hp daha az güç olması hiç önemli deil. varıpta bu arabayla yarış yapacak deilim. 90hp de iyi güçtür zaten yeterince. Sonuçta derdimiz klimalı olsun, az yaksın, ailecek binilsin, konforlu ve güvenli olsun yeter. daha ne istiyelim dimi.
    Tekrar saol bilgiler için.
    Bu arada aracımıza şimdilik lpg taktırmaktan vazgeçtik. Normal bir denememize göre araba şi 230- 240 kuruş gibi bişi yakıyo. Şd eminim 200 kuruşun altına düşecektir.
  • Merhaba Arkadaşlar ben de yeni 1998 model 1.6 sx zara aldım. Aracımda mevcut 14 ,nç jantları değiştirmek istiyorum.Acaba aracıma 15 -16 -17 inç e kadar hangileri uygun olur böyle bir değişim yapan arkadaş varmı.Aracım da klima yok taktırmak istiyorum ikinci ek bulabilirimiyim.Atrıca aracımın ön sol tekerleğinde arkaya doğru sürtme önden de açıklık var sizce neden acaba iyi günler
  • quote:

Atrıca aracımın ön sol tekerleğinde arkaya doğru sürtme önden de açıklık var sizce neden acaba iyi günler

Buna cevap verebilmek için aracın resmini görmek lazım.

Aracınızın standart lastik ebatı 185/65/14 yuvarlanma direnci fazla değişmeden takabileceğiniz ebatlar;
    185/15/60
    185/15/55
    185/16/50 *** En uygunu bu bence
    185/17/45

Yanak ebatı küşüldükçe yok tutuşu iyileşecek konfor azalacaktır.

Aracınız Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 4 Mayıs 2009; 13:51:48 >
  • quote:

quote:

Atrıca aracımın ön sol tekerleğinde arkaya doğru sürtme önden de açıklık var sizce neden acaba iyi günler

Buna cevap verebilmek için aracın resmini görmek lazım.

Aracınızın standart lastik ebatı 185/65/14 yuvarlanma direnci fazla değişmeden takabileceğiniz ebatlar;
    185/15/60
    185/15/55
    185/16/50 *** En uygunu bu bence
    185/17/45

Yanak ebatı küşüldükçe yok tutuşu iyileşecek konfor azalacaktır.

Aracınız Hayırlı olsun.

arkadaşlar bi kaç gündür bende jant taktırmak için koşturuyorum. 17" düşünüyorum. ve her jant citroen ve pejo grubuna olmuyomuş. araya bi aparat gerekiyormuş. o yüzden işim uzadı. bakalım bi kaç güne hallolur. jant takılsın en kısa zamanda fotoları eklerim.
    saygılar.

• Arkadaşlar jantı aldım. Perşembe yada cumaya gelecekmiş. 17" aldım jantları. Takıldığı zaman fotolarını çekip buraya eklerim. Saygılar.
  • Fotoğrafları bekliyoruz.
  • quote:

Fotoğrafları bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 14 Mayıs 2009; 21:01:07 >

• merhabalar herkese
    kazasız ve belasız sürüşler dilerim öncelikle
    çok kısa bir sorum olacak xsara kullanan arkadaşlara .
    xsara larda alçaltıp - yükseltme olayı var mıydı ? varsa eğer hangi modellerde oluyor ?
    bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum
  • @devecibakar

Maşalah araç çok diri gözüküyor. Allah kazasız belasız kullandırmayı nasip etsin.

quote:

Orjinalden alıntı: TheHandOfGod

merhabalar herkese
    kazasız ve belasız sürüşler dilerim öncelikle
    çok kısa bir sorum olacak xsara kullanan arkadaşlara .
    xsara larda alçaltıp - yükseltme olayı var mıydı ? varsa eğer hangi modellerde oluyor ?
    bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum

Xsaralarda böyle bir sistem yok. Abisi olan Xantia'da var. Türkiye piyasasındaki hidrolik süspansiyonlu modeller;

cx, bx, xantia, xm, c5, c6

• @devecibakar

Maşalah araç çok diri gözüküyor. Allah kazasız belasız kullandırmayı nasip etsin.

Kardeşim bi kaç değişiklik yaptık kendimizce ve jantlar da takıldı.
    Cam filmi.
    17" RC 205x45x17 Lastik & Çelik Jant
    Sony mp3 Teyp
    ForX 33cm Sub Wofeer
    Ön Kapılar 13cm Blaupunkt Hoparlör
    Arka Kapılar 13cm Sony Hoparlör
    Cadence Marka Kapasitör
    Flippo 1300W AMfi
    Ön Farlar Osram H4 Beyaz Ampul, Şimdilik fotosu yok. AMa gerçekten çok güzel bayz ışık veriyo ve aydınlatması çok güzel.
    Citroen Xsara 1.6i Clim(Klimalı) 2000 Model 90Hp
    Arkadaşlar şimdilik bunları yaptık. Arabayı stok(orjinal) haliyle alıp bu hale getirdik. İlerleyen zamanlarda biçok yenilikler yapacağız. Tabe bunun için zaman ve para gerekli.
    Sırayla fotoğrafları...
    Bikaç fotosu. Yorumlarınızı bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 15 Mayıs 2009; 19:57:34 >

• Merhaba Arkadaşlar daha önce sık sık bu topice giriyordum ama Xsara sahibi olduktan sonra yazma gereği duydum.Daha önceden xsara picassom vardı.Çok memnundum ama ekonomik nedenlerden dolayı satmak zorunda kaldım.Kısa bir süre öncede xsara 1,6i aldım ve bir yakıt denemesi yaptım.Çok ilginç eski model olmasına karsın şehir içi ortalam 230 ykr yaktı.Daha önce gazlı kullandığım otomobiller yanılmıyorsam 200 ykr bandına yaklaşıyordu.Aman nazar değmesin! şuan çok memnunum.Aracı ilk sahibinden aldım sağolsun kendileride çok ii bakmış anlayacağınız 10 yıl ardan sonra ikici sahibi benim.Arkadaşlar iki sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
    1-Araçta Klima yok gidermek için ne yapmalıyım (Sanruf çözüm olabilirimi)
    2- araçta kafalı pioner set var fakat MP3 çalımıyor .MP3 için çözüm öneriniz varmı

iyi günler
  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun.
    sunroof asla bir çözüm değildir. Çıkma klima bakmanızı tavsiye ederim. Sunroof kullanmadığınız zaman çok ses yapar.
    cd çaları değiştirmeden bir çözüm istiyorsanız fm transmiter cihazı aracılığıyla flash belleğinizdeki mp3 dosyalarını radyo üzerinden dinleyebilirsiniz.
    Araçta klima olmadığına göre 98 yada 99 modeldir. 1.6 8v lik motor çok ekonomik bir motordur. bunu her zaman söylüyorum.
  • Bende 2 ay kadar önce 2004 HDİ Xsara aldım. En çok yakıtından memnunum. Daha önce focus'a biniyodum açıkcası focustan sonra konfor ve yol tutuşu bana çok iyi gelmedi. Ama onun dışında şımdilik bi sıkıntı yok gibi
  • Alper kardeş teşekkür ederim.
    Ben klima tertibatı için bi kaç yer ile görüştüm fakat oldukça pahalı .ikinci el fiyatlarıda yüksek
    300-400 e bulsam taktırıcam.ama yok yaz günüde sorun çok sıcak bir nebze olsun diye film yaptırdım. Ama sanruf için biraz araştırdım iyi izole edilirse ses vs olmaz deniyor bu kopnuda tecrübesi olan duydunuzmu. ayrıca mp3 player içinde tramsmiter dan hangisini önerirsiniz.
    kullanan var mı
  • Şu anda hangi şehirdesiniz?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.