Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • istanbuldayım Alper kardeş yalnız şimdi de görüştüm sanruf çu ile bana 5 yıl montaj garantisi verdiğini 5 yılda paslanmazlık garantisi
    nasıl sizce yaptırmak mantıklımı değilmi
    iyi günler
  • Arkadaşlar yakın bir ark.ımda Xsara 2000 model 1,6i var (sizler sanırım 1.nesil diyorsunuz 2000 modele)..Elinde katalog olan varsa bizimle paylaşabilir mi acaba tavsiye edilen yağ aralığı kullanım talimatına göre nedir??10W-40 ve ya 5W-40 ??? Bu konuda şunu kullandım tecrübem de şudur diyen biri varsa onun paylaşımlarını da duymak isteriz!!Teşekkürler!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: asokrates

istanbuldayım Alper kardeş yalnız şimdi de görüştüm sanruf çu ile bana 5 yıl montaj garantisi verdiğini 5 yılda paslanmazlık garantisi
    nasıl sizce yaptırmak mantıklımı değilmi
    iyi günler

5 yıl garanti veriyorsa mantıklı

quote:

Arkadaşlar yakın bir ark.ımda Xsara 2000 model 1,6i var (sizler sanırım 1.nesil diyorsunuz 2000 modele)..Elinde katalog olan varsa bizimle paylaşabilir mi acaba tavsiye edilen yağ aralığı kullanım talimatına göre nedir??10W-40 ve ya 5W-40 ??? Bu konuda şunu kullandım tecrübem de şudur diyen biri varsa onun paylaşımlarını da duymak isteriz!!Teşekkürler!!!

15.000 de bir yağ değişin. 10w-40 castrol magnatec kullanın.

• Arkadaşlar Selamlar, bir şey sormak istiyorum, Babamın 99 xsara 1.6i aracı için sağ ön amortisör değişmeli fakat Amasyada bulamadık, uygun fiyata tavsiye edeceğiniz bir yer varmı? bu civarda bulunmaz, internetten sipariş vermeliyim sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enson1 -- 2 Haziran 2009; 9:53:59 >
  • Arkadaşım kartal oto sanayide web den de ulaşabileceğin citroen -pejo bir oto yedek parçacı var.Oto reis sürekli orada alış veriş yapıyorum
    Tel :02163898026 ararsanız size yardımcı olurlar. Ayrıca yine citroen pejo yedek parçacı oto altun var ama onun telini bilmiyorum.webde bulabilirisiniz. Ödemeyi yapıp kargo ile ödemeli gönderebililer size. iyi günler
    Ayrıca veb den otostart. com da yedek parça alınabiliyor. iyi günler
  • Arkadaşlar 1998 xsara aracıma xsenon far taktırdım. (kısa uzun motorlu) fakat benim far camlarımdan biri yeni diğeri eski dolayısı ile hem görüntüde hemde kalitede farklılık gösteriyor.Bir arkadaşım bu far camları xsenonların görüntüleme kabiliyetini % 20 oranında engelliyor düz far camı taktır dedi bu olay konusunda yardımcı olurmusunuz. Düz cam nedir ? muayenede geçermi , trafikte sıkıntı yaparmı ve buna gerek varmı ?
    iyi günler
  • Merhaba arkadaşım şimdi oto resile görüştüm fiyatı bi 70 e birde 80 e varmış kargo ile gönderebileceğini söyledi hadi kolay gelsin iyi günler
  • teşekür ederim arayayım o zaman...
  • arkadaslar benim 2004 model citroen xsara 1.4 HDI var bunu polen filitresi neresinde onu bulamadım ya bana torpidonun arkasında dır dediler ama komple sokum bulamadım deresinde duruyor bu filitre ya
    yardımcı olursanız cok sevinirim arkadaslar
  • quote:

Orjinalden alıntı: büyükelçi

arkadaslar benim 2004 model citroen xsara 1.4 HDI var bunu polen filitresi neresinde onu bulamadım ya bana torpidonun arkasında dır dediler ama komple sokum bulamadım deresinde duruyor bu filitre ya
    yardımcı olursanız cok sevinirim arkadaslar

slm torpidonun sağ alt tarafında 3 adet plastik vidayla tutturulmuş kaplamayı sökün sonra fener yardımıyla bakınız ince bir kapak göreceksiniz en sonunda yıldız tornavidalı vidayı sökünüz vede plastik kapayı geriye doğru çekerek cıkarınız en sonundafilreye ulaşırsınız kolay gelsin
  • torpido dan kastınız
    araç sağ ön koltuk larşısımı
    acaba
  • arkadaşlar siziwww.c itroenim.net adresine bekliyoruz.
  • Arkadaşlar, 99 xsara 1.6i arabamızda alarm problemi oldu, kapılar kilitlenmiyor, alarm ötmeye başlayor (çalıştırınca bile.), tanıdık bir elektrikciye götürdük, alrm kısa devre yapmış sanırım, beyni değişmeli yada iptal edip kapıya yeni motor takıp diğer kapılarada kablo cekip sadece uzaktan kumandayı çalıştırırız dedi (200tl)
    siz nedersiniz?
  • Alarmın beyini mi değişecek? Yoksa aracın mı?
  • tam bilmiyorum, ama aracın beyni değişmez herhalde, en azından bu iş kolay olmaz, değil mi?
  • En ucuz yöntem hangisiye onu yapın. Aracın beyni değildir o. Sizin nasıl işinize geliyorsa öyle yapın.
  • Alper kardeşim
    eski bir xsara kullanıcısı olarak sen bilebilirsin diye tahmin ediyorum. veya başına gelen arkadaşlar varsa bilgi vermelerini rica ediyorum..

xsara 2003 benzinli var. çoğunlukla aracı ilk çalıştırma esnasında, önden veya arkadan (tam bilemiyorum) tak-tak şeklinde, vuruntu gibi bir ses geliyor. hatta bu ses gelmesin diye boşa alıp, el frenini indirerek aracı çalıştırıyorum. çalışma esnasında serbest olduğundan genelde ses gelmiyor böyle yapınca.

bugün citroen özel servis konusunu okurken bir arkadaş C4'ün arka amartisörlerinden gelen kronik ses problemini giderdiler demiş. onu okuyunca aklıma takıldı. acaba araçtaki bu ses amartisörlerden geliyor olabilir mi? amartisörlerden gelmiyorsa nerden geliyor olabilir sizce??

ses çoğunlukla aracı ilk çalıştırma esnasında çıkıyor, nadiren bir çıkıntı veya çukara girince de bu vuruntu şeklindeki tak sesi gelebiliyor. bu amartisörün bozuk olduğu anlamına mı geliyor? yoksa bir zararı yok mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 7 Haziran 2009; 1:52:48 >

• Başıma daha önce hiç böyle birşey gelmedi.
    El frenini indirmeden boşa alıp çalıştırdığınızda yapıyor mu? Benim aklıma ilk gelen volan da bir sorun olabileceği.
    C4 ün arka süspansiyonu ile bizim arka süspansiyon arasında çok büyük fark var. C4 deki kronik amortisor problemi bizde yok.
    Genede amortisorlerinizi bir kontrol ettirin. Değişme zamanı gelmiş olması lazım arkaların. Bu arada aracınız kaç km de?
  • merhaba arkadaşlar.

2005 model xsara 1,4 hdi. buz gri, 57.000 km de araç satın almak istiyorum. sahibi ile görüşmelerimiz devam ediyor çok yakınımızdır kendisi. ne dersiniz alıyım mı sizce? 17,000 istiyorlar 14,000 kredi çekeceğiz geri kalanını parça parça bile ödeyebiliriz. fiyatı nasıl? arabanın kapılarından hafif sesler geliyor. viteste giderken gazdan ayağınızı çektiğinizde viteste sallanma oluyor. bunlar ilerde sıkıntı yaşatabilecek problemler mi. araba kullanırken çok titizimdir. bu araba nasıl 21 yaşındayım kayseriliyim. iyi bir servis var mı? ve bir de kornası takılıyor bazen hiç çalışmıyor. arabanın yakıtı nasıl? ölçen var mı?

şimdiden teşekkürler. sağlıkla kalın

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibokozan -- 7 Haziran 2009; 11:34:19 >

• Fiyat biraz fazla. 15-16 aralığında alınabilinir.
    Kapılardaki ses açıp kaparken mi oluyor yoksa hareket halindeyken mi?
    Vitesteki sallama sadece vitesin sallanması ile sınırlımı yoksa arabada biraz sallıyor mu?
    Servis konusunda çok iyi yerler var ama bunlar istanbul izmir ankara gibi büyük şehirlerde. Kayserideki servis de fena değildi 2002 yılında gitmiştik şimdi nedir ne değildir bilemiyeceğim. Kornasının takılması büyük ihtimalle switch kaynaklı bir sorundur. değişmesi ile problem çözülür kanaatindeyim.
    Aracı almadan önce mutlaka expertiz yaptırın. Arabayı babanızdan bile alacak olursanız yaptırın. En azından içiniz rahat olur. Turboyu kontrol ettirin iyice. Değişimi 1500 ila 750 lira arasında masraf çıkarmaktadır. Yakıt tüketimini bilemiyeceğim. 1.4hdi si olan arkadaşlar daha iyi bilirler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.