Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi kimse cavap yazmamış bana yav.bu yedekparçabul.com nasıl bi site haberi olan yok mu?yedek parça fiyatları çok uygun dün xsara 99 model aracıma sol yan ayna sparişi verdim acaba internetten verilen sparişler kaç günde elimizde olabiliyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Byte101

alper akbilgi:
    aracın bakım işaretini (ingiliz anahtarı logosunu) silmenin yöntemini öğrendim. cihaza gerek yok. yabancı bir siteden aldığım yöntemi bugün uyguladım ve kurtuldum. üstelik aynı yöntemi xsara, xsara picasso, c2,c3 vvb diger citroen lerede uygulayabiliyoruz.
    şöyleki:
    -kontak kapalıyken tripometere (yani km sıfırlama dügmesine) basılı tutun, bırakmayın.
    -sonra kontağı elektrik konumuna getirin.(hala diğer dümeye basılı tutun) bu esnada 10dan aşağı doru bir geri sayım göreceksiniz.
    -geri sayım tam sıfır oldupunda düğmeyi bırakın. =0000 gibi bir ibare göreceksiniz.
    -kontağı kapatın ve yeniden açın, işte temizlendi..
    (BAKIMLARINI YAPTIĞINIZ ARAÇLARA UYGULAMAKTA FAYDA VAR, ARACINIZIN GEÇMİŞİ VE BAKIM DURUMU HAKKINDA BİLGİNİZ YOKSA EN İYİSİ SERVİSE GİTMEK)

byte101 böyle bir bilgiyi bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.yalnız aklıma takılan böyle bir şeye neden gerek duyduğunuz.aracınızın bakıma ihtiyacı varsa bunu göstermesi güzel bir şey değil mi?ve bu yöntem beyindeki hatayı silmek için de kullanılıyormu,yoksa geçici bir gösterge çözümü mü?

• chnbs :
    servis çağrı ışığı servis tarafından her servise gittiğinizde belirlenen km ye göre size, motor yağı, balatalar, filtreler, bujiler vs gibi sarf parçlarınını değişim/yenileme peryotlarını bildiren ışıktır. motorla ilgili arızayı, kadrandaki sarı motor ikaz ışığı vermektedir. haliyle yağını-bujilerini filtrelerini yeni değiştirdiğim aracımda bu sıfırlama işlemini kendim yaptım. 15bin km sonra yine yanacak. bu ışığı söndürmek için yetkili servise gitmek istemediğim için yaptım.. aksi halde tabiki bunu kurcalamam.. önceki araclarımdada internette küçük bir arastırma yapıp bunları kendim kapatıyordum.. zaten bizim için tehlike arz eden durumlarda beliren ikazları yetkili servislerde bulunan ve ECU ye direkt bağlanan özel cihazlar söndürebiliyor..

bana citroen yedek parcalarını dısarıya nispeten hesaplı bulabileceği bir yer önerebilirmisiniz. örneğin ön göğs üzerindeki sağ kapı tarafında bulunan havalandırma ızgaram kırık. göze hiç hoş gelmiyor.
    antenin esnek kısmı kırık
    ve 1 çift sis farı istiyorum..

• Selamlar,
    Dün akşam, kapının önündeki arabaya vurup kaçmışlar, şöför tarafı arka stop kırılmış. uygun fiyata nereden temin edebilirim? arabamız 99 xsara 1.6i
    teşekkürler.
  • Sevgili arkadaşlar herkese merhabalar. Donanım Haber birinci Ankara buluşmasını 7 Şubat'ta yapmıştık. Şimdi ikincisini düzenlemeye geldi sıra. Sizlerinde desteğiyle düzenleyelim diyorum. Katılmak isteyen arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

7 Şubat'taki Ankara buluşmasının konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29459192/mpage_1/key_/tm.htm

Yeni yapmayı düşündüğüm buluşmanın konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32341909/mpage_1/key_//tm.htm#32341909

Gelmek isteyen tüm arkadaşlara kapımız açık.

Selamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: AlperAkbilgi

Bu yöntemi biliyorum ancak hiç kullanma fırsatımız olmamıştı. Kullanan arkadaşlar da (c4) belli bir km sonra tekrar yandığını bu çözümün çok kısa bir süre için geçerli olduğunu iletmişlerdi. Bu yüzden servise gidin dedim. Belki xsaralarda durum farklıdır bilemem.

quote:

kullananlara sorarım şimdi. siz xsaranızda en cok hangi özelliğin olmasını isterdiniz. keşke şu da olsaydı bu arabada dediğiniz bişiler varmı?

Kesinlikle hidrolik süspansiyon sistemi. başka birşeye ihtiyacı yok bence.

@bu yöntemin nasıl uygulandığını tam olarak hatırlayamamıştım. ama xsara'larda işe yarıyor.. ve büyük ihtimal diğer citroenler'de de işe yarıyordur. şurdan biliyorum bir keresinde ücretsiz check-up için bosch car service'e gitmiştim. bende de bakım zamanının geldiğini hatırlatan o anahtar yanıyordu. ordaki görevli yukarda bahsini ettiğiniz işlemleri yaptı ve sayacı sıfırladı.

bu sayaç 15000 km.ye göre ayarlı. tabi aracına göre değişeblir. 15000 km. sonra bakım zamanı geldiğinde yine yanıyor Byte'ın dediği gibi. kısa sürede tekrar yanıyor derken belki bunu kastetmiş olabilirler..

@ben de Alper'e katılıyorum. HidroActive süspansiyon sistemi olmasını isterdim. ama olmamasını da yadırgamıyorum, sonuçta araçların sınıfları farklı.

@Bundan sonra almak istediğin araç hangisi diye sorulsa C5 derim kesinlikle.. ama C5'in de motor ve şanzuman seçenekleri çok kısıtlı bence.. o yönden bir dezavantajı var. mesela ben otomatik vites bir araç almak istemem. ama benzinli modellerinde sadece otomatik var ve sadece 2000cc motor. gibi... (yeni c5'den önceki kasayı kastediyorum). yine de C5 her yönden beğendiğim bir araç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 23 Haziran 2009; 2:02:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: esat_emin

abi kimse cavap yazmamış bana yav.bu yedekparçabul.com nasıl bi site haberi olan yok mu?yedek parça fiyatları çok uygun dün xsara 99 model aracıma sol yan ayna sparişi verdim acaba internetten verilen sparişler kaç günde elimizde olabiliyor?

yedek parça arayan arkadaşlar, eğer istanbuldaysanız bostancı oto sanayiyi öncelikle gezmenizi öneririm. uygun fiyatlı satış yapan yerleri bulmak mümkün oluyor..

onun haricinde bazı internet sitelerinin adreslerini vermekten başka yapacak birşey yok sanırım. fiyatları karşılaştırarak en uygunu bulunabilir..

mesela enson1'in aradığı arka farlar: 145-163tl arası. 100'e de bulunabilir belki..
    http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=arac&aracid=7958&filtre=06.01.02

aydınlatma sistemi ve diğer..
    http://www.neko.com.tr/aracmodelgrup.asp?AracModelID=155&KategoriID=1091&MarkaID=&L=1&KD=

http://www.mavibenek.com/index.php?do=catalog/show2&p=1911&b=0&searchprice=asc&searchalpha=&type=catalog

yedekparcabul.com ve parcatreni.com (peugeot parçalarının bazıları uyumlu..) siteleri de mevcut. bir de çıkmacılar var tabi...

ayrıca Byte triger setlerinin fiyatları da yukardaki sitelerde mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 23 Haziran 2009; 2:30:10 >

• Çok teşekkür ederim, bu siteler iyi oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eranyumm

Alper kardeşim
    eski bir xsara kullanıcısı olarak sen bilebilirsin diye tahmin ediyorum. veya başına gelen arkadaşlar varsa bilgi vermelerini rica ediyorum..

xsara 2003 benzinli var. çoğunlukla aracı ilk çalıştırma esnasında, önden veya arkadan (tam bilemiyorum) tak-tak şeklinde, vuruntu gibi bir ses geliyor. hatta bu ses gelmesin diye boşa alıp, el frenini indirerek aracı çalıştırıyorum. çalışma esnasında serbest olduğundan genelde ses gelmiyor böyle yapınca.

bugün citroen özel servis konusunu okurken bir arkadaş C4'ün arka amartisörlerinden gelen kronik ses problemini giderdiler demiş. onu okuyunca aklıma takıldı. acaba araçtaki bu ses amartisörlerden geliyor olabilir mi? amartisörlerden gelmiyorsa nerden geliyor olabilir sizce??

ses çoğunlukla aracı ilk çalıştırma esnasında çıkıyor, nadiren bir çıkıntı veya çukara girince de bu vuruntu şeklindeki tak sesi gelebiliyor. bu amartisörün bozuk olduğu anlamına mı geliyor? yoksa bir zararı yok mudur?

Öncelikle merhabalar,

Ben de 2003 model Xsara sahibiyim..Aracı çalıştıtırken bu ses geliyorsa muhtemelen motor kulakları kırılmış olabilir. Toplamda 60-70TL civarında bir çözümü olan bir durum.. Ayrıca çukurlarda önden ses geliyorsa taşıyıcı biriketleri kırılmış olabilir. Bunlarında parça ve işçilik dahil 100-110TL gibi bir masrafı olabilir. Ses arkadan geliyorsa ise iş biraz daha komplike.. Alper Bey'in söylediği gibi C4 ile xsaranın süspansiyonu tamamen farklı. C4ler tablalı, Xsaralar torsiyonlu arka süspansiyona sahiptir. Torsiyon hem konforu hem daha iyi bir yol tutuşa imkan verirken maalesef biraz masraflı bakım gerektiren bir sistemdir. Keçelerin ve burçların değişmesi gerekebilir. Sizi yolda bırakacak bir sorun değildir ama sesten rahatsız oluyorsanız servis yolu gözüküyor. Benim başıma gelmedi ama 600-700 lira gibi bir masrafı olacaktır. Bunun dışında amortisörlere de bi baktırın.. Tabi bu verdiğim rakamlar dışarıda(sanayide,özel serviste) yaptırırsanız karşılaşacağınız faturalardır. Eğer yetkili servise giderseniz bu rakamları en az 3 ile çarpın..

• Buna kesinlikle katılıyorum...

Orjinalden alıntı: CX2

... Eğer yetkili servise giderseniz bu rakamları en az 3 ile çarpın..

• quote:

quote:

ses çoğunlukla aracı ilk çalıştırma esnasında çıkıyor, nadiren bir çıkıntı veya çukara girince de bu vuruntu şeklindeki tak sesi gelebiliyor. bu amartisörün bozuk olduğu anlamına mı geliyor? yoksa bir zararı yok mudur?

Öncelikle merhabalar,

Ben de 2003 model Xsara sahibiyim..Aracı çalıştıtırken bu ses geliyorsa muhtemelen motor kulakları kırılmış olabilir. Toplamda 60-70TL civarında bir çözümü olan bir durum.. Ayrıca çukurlarda önden ses geliyorsa taşıyıcı biriketleri kırılmış olabilir. Bunlarında parça ve işçilik dahil 100-110TL gibi bir masrafı olabilir. Ses arkadan geliyorsa ise iş biraz daha komplike.. Alper Bey'in söylediği gibi C4 ile xsaranın süspansiyonu tamamen farklı. C4ler tablalı, Xsaralar torsiyonlu arka süspansiyona sahiptir. Torsiyon hem konforu hem daha iyi bir yol tutuşa imkan verirken maalesef biraz masraflı bakım gerektiren bir sistemdir. Keçelerin ve burçların değişmesi gerekebilir. Sizi yolda bırakacak bir sorun değildir ama sesten rahatsız oluyorsanız servis yolu gözüküyor. Benim başıma gelmedi ama 600-700 lira gibi bir masrafı olacaktır. Bunun dışında amortisörlere de bi baktırın.. Tabi bu verdiğim rakamlar dışarıda(sanayide,özel serviste) yaptırırsanız karşılaşacağınız faturalardır. Eğer yetkili servise giderseniz bu rakamları en az 3 ile çarpın..

merhaba, cevabınız için teşekkür ederim.
    dediğim gibi el frenini indirip arabayı çalıştırdığımda o sesi yapmıyor. ama diyelim arabayı bayır aşağı park ettim. arabayı mecburen el freni çekiliyken çalıştırıyorum ve o durumda sesi kesin yapıyor..
    bir ustaya sorayım bakalım ne diyecek.. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 24 Haziran 2009; 0:09:16 >

• evet arkadaşlar 4 gün önce internetten siparişimi aldım rahatladım vallaha ayna orjinal deilmiş ama problem deil 250 milyonluk aynayı 80 milyona tedarik ettim.
    bi arkadaşta stop lambası sormuş heralde internetten almak bence en uygunu en ucuz siteden al derim ben arabamın bi kaç parçaya daha ihtiyacı var. onları da internetten getirtmeyi düşünüyorum.

not: arabasında hararet sorunu olan var mı arkadaşlar yani hararetin en ufak bir yokuşta bile çok hızlı bir şekilde artması şehir içinde devamlı 90 ın üstünde hararetle süren var mı xsara sını?
  • quote:

evet arkadaşlar 4 gün önce internetten siparişimi aldım rahatladım vallaha ayna orjinal deilmiş ama problem deil 250 milyonluk aynayı 80 milyona tedarik ettim.
    bi arkadaşta stop lambası sormuş heralde internetten almak bence en uygunu en ucuz siteden al derim ben arabamın bi kaç parçaya daha ihtiyacı var. onları da internetten getirtmeyi düşünüyorum.

not: arabasında hararet sorunu olan var mı arkadaşlar yani hararetin en ufak bir yokuşta bile çok hızlı bir şekilde artması şehir içinde devamlı 90 ın üstünde hararetle süren var mı xsara sını?

Fan motorunun kömürü bitmek üzeredir yada bitmiştir. Sakın ihmal etmeyin. Değiştirin.
  • quote:

evet arkadaşlar 4 gün önce internetten siparişimi aldım rahatladım vallaha ayna orjinal deilmiş ama problem deil 250 milyonluk aynayı 80 milyona tedarik ettim.

xsara'larda hararetle ilgili genel bir sorun duymadım. alper'in söylediği gibi fan motorunda da sorun olabilir. ama ondan önce soğutma sıvısının seviyesini kontrol edin derim. sizin araçta farklı yerde değilse kaputu açınca en sol tarafta. sıvı seviyesi min. ile max. arasında olmalı... aracınızda fazla sıvı kaybı olduysa ondan da hararet yapabilir. seviye düşükse min. seviyesini geçene kadar tercihen saf su veya kireçsiz su ekleyin. eğer eklemeye rağmen sıvı kaybı devam ediyorsa soğutma sisteminde kaçak olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 24 Haziran 2009; 13:36:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: AlperAkbilgi

quote:

Fan motorunun kömürü bitmek üzeredir yada bitmiştir. Sakın ihmal etmeyin. Değiştirin.

ben anlatamıyorum galiba arkadaşlar aracın fan motoru cayır cayır çalışıyor.problem hararetin 90 a en ufak bi yokuşta gelmesi.şehir içinde bile devamlı 90 da gidiyorum.
    evet soğutma sıvısında kaçak var ama sıvı seviyesi tam olduğunda da hararet oluyor.

• -2 sene önce- bir gün şehir içinde rampada hareret çok fazla yükseldi, daha sonraki günlerde de 90'ı geçmeye başladı. Radyatöre plastik aksamda ufak bir çatlak tespit ettik, uzun yola çıkmak uzereydik ve radyatörü değiştirelim dedik, Ankarada tanıdık bir ustaya gittik, pejo 206 veya 207 tam hatırlamıyorum, motorları neredeyse aynı dedi, onun radyatörü olur, yaklaşık 80-90 tl arası bir fiyata değiştirdik . 99 xsara 1.6i

Başımızdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istedim.
  • quote:

quote:

Öncelikle merhabalar,

dediğim gibi el frenini indirip arabayı çalıştırdığımda o sesi yapmıyor. ama diyelim arabayı bayır aşağı park ettim. arabayı mecburen el freni çekiliyken çalıştırıyorum ve o durumda sesi kesin yapıyor..

tahmininiz doğru çıktı. bugün bir ustaya gösterdim, sesi kendisi de duydu ve kulaklardan geldiğini söyledi.. bugün ve haftasonu dolu olduğu için henüz yaptıramadım. inşallah en kısa zamanda. yorumunuz için teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle merhabalar,

tahmininiz doğru çıktı. bugün bir ustaya gösterdim, sesi kendisi de duydu ve kulaklardan geldiğini söyledi.. bugün ve haftasonu dolu olduğu için henüz yaptıramadım. inşallah en kısa zamanda. yorumunuz için teşekkürler

Rica ederim

• 2001 model xsara sahibiyim aracın bsi kutusunda sorun var değiştirmek istiyorum çıkma olarak buldum ancak bunun tekrar araca göre programlanması gerekiyormuş bunu yapabilen varmı? servisler bu işe girmek istemiyor biz yapmıyoruz diyorlar acaba gerçekten yapılamıyormu yoksa başka sebeplerden (yenisini satmak için vb.) yapmakmı istemiyorlar. Şuan aracım 2de bir anahtarı tanımıyor göstergeler gidiyor geliyor bisürü hata veriyor kafayı yemek üzereyim :(:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: chnbs

@ibokozan aracın hayırlı olsun.bizde de aynı araçtan var,dizel ve kayseri de yaşıyorum.araba mükemmel bir arabadır.daha bir gün bile pişman etmedi,soru işareti yaşatmadı.ilk zamanlar bizde 5. vitesi hiç göremedik.değişik bi dizel valla . motora göre çok güzel gidiyor meret.ş.i bir depoyla 700 km civarı gidiyor(sürüş farklılığından değişebilir).

vay hemşerim allah razı olsun mesajını yeni gördüm kusura bakma

bir gün buluşalım senle az önce özel mesaj attım gelmedi sana ama aynı şehirdeyiz madem görüşmelerimiz bura ile sınırlı kalmasın hemşerim.

w w w . c i t r o e n i m . n e t

belki haberin yoktur citroencilerin buluşma noktası

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.