Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: smalci

2001 model xsara sahibiyim aracın bsi kutusunda sorun var değiştirmek istiyorum çıkma olarak buldum ancak bunun tekrar araca göre programlanması gerekiyormuş bunu yapabilen varmı? servisler bu işe girmek istemiyor biz yapmıyoruz diyorlar acaba gerçekten yapılamıyormu yoksa başka sebeplerden (yenisini satmak için vb.) yapmakmı istemiyorlar. Şuan aracım 2de bir anahtarı tanımıyor göstergeler gidiyor geliyor bisürü hata veriyor kafayı yemek üzereyim :(:(

bsi kutusu internetten araştırdım sanırım sigorta kutusu oluyormuş..
    nerde oturuyorsunuz? istanbuldaysanız size iyi bir elektrikçi usta tavsiye edebilirim.. araçların immobilizer kodlarını vs.. de yapıyor bildiğim kadarıyla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 12 Temmuz 2009; 21:30:55 >
  • bsi tam olarak sigorta kutusu değil sanırım bsm'ye sigorta kutusu diyorlar. Bsi araç içinde kullandığın silecekler, otomatik camlar, farlar, klima, immoblizer vb. ekipmanları yöneten bir beyin. istanbulda değilim edirnedeyim ama edirnede yapabilen yok bu yüzden istanbula gideceğim ama istanbulda da tanıdık biri olmadan gitmek istemiyorum bu sefer yapıcam diye iyice bozulmasın araç :)
  • Peki problem nedir? Nasıl bir arıza var araçta?
  • ben aracı 2. el aldım benden önce biraz kurcalamışlar bsi'yi bozmuş olabilirler ama anladığım kadarıyla bi temassızlık veya kısa devre gibi bişey var çünkü aracı çalıştırırken bsi'ye dokunmadan çalışmıyor yolda giderken ufak bir çukura girsem göstergeler (hız ve devir saati) kapanıyor (sıfır gösteriyor) sonra tekrar geri geliyor arada sırada da sanırım kendini sıfırlıyor anahtarı tanımıyor böyle oluncada hiç çalıştıramıyorum. Bende yenisi çok pahalı olduğu için çıkma buldum bunun tekrar araca göre programlanabileceğinide duydum ama edirnede yapamadılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: smalci

ben aracı 2. el aldım benden önce biraz kurcalamışlar bsi'yi bozmuş olabilirler ama anladığım kadarıyla bi temassızlık veya kısa devre gibi bişey var çünkü aracı çalıştırırken bsi'ye dokunmadan çalışmıyor yolda giderken ufak bir çukura girsem göstergeler (hız ve devir saati) kapanıyor (sıfır gösteriyor) sonra tekrar geri geliyor arada sırada da sanırım kendini sıfırlıyor anahtarı tanımıyor böyle oluncada hiç çalıştıramıyorum. Bende yenisi çok pahalı olduğu için çıkma buldum bunun tekrar araca göre programlanabileceğinide duydum ama edirnede yapamadılar..

merhaba arkadaşım,
    sana özel mesajdan bahsini ettiğim ustanın telefon nosunu vs. yazdım ama gönderemedim.. şu an özel mesaj alamıyormuşsun..
    istersen e-mail adresini buraya yaz. e-mail adresine ustanın telefonunu gönderebiliirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

Orjinalden alıntı: kazanova26
    quote:

Orjinalden alıntı: CX2
    1- bi citroen özel servise götürün.lexiaya bağlasınlar.
    2-Turuncu ise kuvvetle muhtemel motor test ikaz lambasıdır. yani arıza lambası. ama aracınızda yol bilgisayarı olması lazım.Derdi neyse orda yazabilir. aracı çalıştırıp yol bilgisayarına bakın.ne yazdığına dikkat edin..arızayı beraber de bulabiliriz.

Yardımın için teşşekür ederim.Bugun servise gitti motor arıza ikaz lambası imiş.Araca lpg taktırdığım için bunu yapması normal dediler.yakıt kalitesi iyi olmadıgı için oldugu için yakıyomus.Lexiaya felan bağlamadılar (Ben şimdi lambayı söndürürüm ama 50 km sonra yine yanar dediler)Sizce böyle yanık sekilde dewam etmek doğru mu ya motorun baska bi arızsası cıkarsa ben nasıl anlayacam.Yardımlarınız bekliyorum.

ben de xsara2 araç var. problemimiz aynı sizinle. Benim de LPG takıldığında yandı. bir süredir üzerinde durmuyordum ancak lpg ustaları bu şekilde araca binmek zararlı olabilir dedikleri için tekrar üzerinde durmaya başladım.
    söz konusu hata "ANTIPOLLUTION FAULT". aracı ilk çalıştırınca sesli bir ikaz veriyor ve yol bilgisayarında bu hatayı gösteriyor.

aslında bu hata dizel araçlarda bile görüyor. kimisi yakıt kalitesinin iyi olmamasından, kimisi depoyu dibe kadar kullanınca dibindeki pislikten dolayı yakıyor vs.. diyorlar.. bizde de lpg'den dolayı yakıyor. ancak bu durumun şu an araca bir zararı olup olmadığı kesinleşmiş değil. ben de şu an onu araştırıyorum. özetle bu hata aracın fakir karışım algılamasından dolayı. araçta gerçekten fakir karışım varsa bu durum motor içinde zararlı bir durum. ancak fakir karışım yoksa ve yakıt kalitesinde bir farklılık algılanmasından dolayı yanıyorsa o takdirde ışığın yanmasının bir sakıncası yok..

http://forum.donanimhaber.com/m_28394228/tm.htm

bu konuda tamamen motor arıza ışığı ve lpg üzerine konuşuldu. konuyla ilgili yeni gelişmelere ve ayrıntılı bilgilere burdan ulaşabilirsiniz.

cevabın için teşekkürler sebebi bulunmadı birtürlü bende ikaz düdüğünün kablosunu çıkarttırdım

• arkadaşlar slm..
    1999 model xsara aracımı dün servise götürdüm normal bakıma bujiler yağ bakımı falan..

aracımın göğüslügü hafiften çatladı plastik kısmı kalörfer petekleri falan
    değiştirmek istediği sordum.
    ellerinde 1 tane varmış ve bana komple göğüslüğün fiyatının

3.480 tl olduğunu sölediler şok oldum..nasıl bir mantıktır ben anlamadım.bir tane havalandırma peteğininde 200 ytl olduğunu sölediler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: stetra

arkadaşlar slm..
    1999 model xsara aracımı dün servise götürdüm normal bakıma bujiler yağ bakımı falan..

aracımın göğüslügü hafiften çatladı plastik kısmı kalörfer petekleri falan
    değiştirmek istediği sordum.
    ellerinde 1 tane varmış ve bana komple göğüslüğün fiyatının

3.480 tl olduğunu sölediler şok oldum..nasıl bir mantıktır ben anlamadım.bir tane havalandırma peteğininde 200 ytl olduğunu sölediler..

servistir ne yapsa yeridir

• selam arkadaşlar 1999 model xsara 1.6 i aracım var arabamda şu sorun var geçenlerde otobanda giderken gaz yemedi ve stop etti birdaha çalişmadı ama motor soğuduktan sonra çalişiyor 5 dk sonra gene stop ediyor böle bir sorunla karşılaşan varmı yardımlarınız bekliyorum saygılar
  • Biz de citroen xsara yı 13 milyara aldık kazasız bNce fiyatı çok ucuz 1.6 tüp taktırdık sonadan :S Bagaj küçüldü baya .Sizce fiyat nasıl ? 40.000 km aldık 2000 model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldCity. -- 7 Ağustos 2009; 23:22:33 >
  • Sizce de ucuz mu ? ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

Orijinalden alıntı: stetra

.bir tane havalandırma peteğininde 200 ytl olduğunu sölediler..

servistir ne yapsa yeridir

hehe :) ben daha ucuza buldum.. istanbulda serviste fiyatı 198tl dediler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePirates0021

Sizce de ucuz mu ? ?

araç 2000 modelse fiyat biraz pahalı gibi. ancak araç temizse ve km.si oynanmamış, orjinal 40.000km. de ise aradaki fiyat farkına değebilir. fiyat illere göre değişkenlik gösterse de, temizliği de göz önüne alındığında normal fiyati 12bin denebilir.
  • 97 model xantia 20 16V sol amotisör takozu lazım acil yardımcı olursanız sevinirim.ismusta9@hotmail.com
  • nerde ikamet ediyorsunuz?
  • uşakta ikamet ediyorum bu gün sol takozu buldum şimdi sağ amotisör takozu kaldı
  • merhaba arkadaşlar bende aranıza katılmak üzereyim. 10.500 e 2000 model xsara 1.6 16v buldum. abs klima atiker sıralı gazlı deri koltuklu :S bu modellerde deri jkoltuk olduğunu hiç görmemiştim açıkcası. ilk defa citroen kullanıcam. benim için yakıt tüketimi önemli bir nokta. aracın güneş yanığından dolayı komple boyanmış. kaç para yaktığını sorduğumda 10 kuruş dedi tabiki attı :) bu araçların az sorun çıkardığını biliyorum fakat yakıt tüketimi nasıl merak ettiğim konu bu açıkcası...
  • beyler bende Xara modeline takmış durumdayım 10-12 bin lira aralığında bi Xara almayı düşünüyorum ,arkadaşın biri 12 bine git focus al diyo ama tip olarak Xara daha hoşuma gidiyo kararsızım biraz daha araştırayım bakalım.

bide Xara hakkında ;

1-) ben sizce 1 modelini mi alsam yoksa Xara 2 modelini mi? arasında beygir gücü ve 16v-8v yakıt tasarrufu haricinde ne fark var , benim durumuma göre hem ucuz olması hemde 8v den dolayı daha az yakması nedeniyle Xara 1 daha mantıklı geliyo bana ne dersiniz?

2-) 16v - 8v arasında ki beygir gücü farkı sizce yakıta değer mi ? ( beygir gücü de benim için önemli bi faktör aslında :) )

3-) Xara 1 ve 2 modellerinin ön farları değişik diye biliyorum ama bir site de 16 v yani 2 modelinin farları eski görünüyo anlamadım. yoksa 1 modelinde de mi 16 v motor var?

4-)clim ile SX arasında ne fark var ikisinde de klima var clim klimalı olanı diye okumuştum burada ama bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejdehar -- 10 Eylül 2009; 4:01:23 >

• Yok mu cevap? -Güncel
  • kaç gündür cevap bekliyorum , ula nereyesunuz ) güncel vesselam.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.