Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben arabama kıyamıyorum sanırım ama satmam da gerekiyor.C4 almayı düşünüyorum çünkü zaten orda yazdığım fiyat üzerinden pazarlık payı var bakalım biraz düşürücez rakamı artık napalım.Sizce de Xsara gibi bir arabanın fiyatının bu kdr düşmesi normal mi?2001 senesinde bu arabayı bir tanıdığımla aynı zmanda aldım o aynı fiyata wv Bora almıştı.Şimdi bakınca ikinci eldeki duruma keşke ben de Bora alsaydım demiyor değilim.
  • 2001 senesinde sıfır mı almıştınız? bora ile arasında donanım farkı var mıydı?

xsara'nın daha doğrusu citroen'in genel bir ifadeyle 2. eli zayıf.. siz sıfır aldıysanız xsara'da daha fazla zarar etmeniz normal. ancak piyasada xsara'nın tutulmaması kötü bir araç olmasından değil, citroen'e karşı olan önyargılardan (parçası pahalıdır, 2. eli yoktur gibi..) ve mesela alman arabası iyidir, japon olsun taştan olsun olsun gibi ezberci bir anlayıştan kaynaklanıyor.. yoksa xsara'nın bora'dan aşağı kalır yanı yok kesinlikle. ve birçok yönden de üstündür, mesela yol tutuş ve yakıt tasarrufu konusunda xsara daha iyidir...

citroen'in 2. eli zayıftır ama bu bir şekilde avantaja da çevrilebilir. alırken de daha ucuza alırsın emsallerine göre.. satarken de daha ucuza satarsın, bu şekilde çok fazla zarar edilmez..
    nasip olursa c4 alırken de size tavsiyem sıfır almayın, temiz , az km.li bir 2. el almaya bakın.. piyasayı da iyi araştırın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 29 Eylül 2009; 2:01:00 >

• xsara hızlanması seriliği yol tutuşu boradan daha üstün diyebilirim..

arabam.com daki testlerde 1.6 110 hp ler içerisinde en seri araba

ama türkiyede tutulmuyor herkesde opel bir wv tutkusu..
  • ya arkadaşlar 2. e 98 model xsara 1.6 araç aldım aracımdan çok memmunum hiçbir sorunum yok en rahat aracım benim ama çok yakıyor ben tasarruflu diye aldım bana 200 krş falanyakıyor dediler ama baktığımda 400 lirayı buluyor servisine götürdüm arıza lambası yanmıyorsa biz bişey yapamayız dediler bana srvisn dediği mantıklı gelmedi bir standardı yokmudur bunun çok yakıyosa bir arızası vardır dimi illa bilgisayaramı bağlamaları gerekir tüp taktıracam ama götürdüğüm firme bunda arıza var ozaman bukadar yakmaması gerekir yaptırın ondan sonra takalım yoksa tüp taktırmanızın bir anlamı olmaz dedi aldığım kişi bütün bakımlarını yaptırmış kend tamircime götürdüm alırken temiz dedi ya satacam ki alacak alan kişi beddua eder kesin vijdanen rahatsız olurum yada yaptıracam acil yardım bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheetlack -- 5 Ekim 2009; 12:29:40 >
  • arkadaşım xsara'nın 200bin yakmayacağı ortada.. benzinin 3.2 TL. olduğu bir ortamda sadece xsara değil hiçbir benzinli araçta şehiriçinde 200bin yakmaz zaten.. ha adam şehirlerarası yakıt sarfiyatını söylediyse o zaman doğru olabilir. bir arkadaşta da sizin aracın 2000 model olanı vardı. 1.6 motorlu. şehiriçinde yakıt sarfiyatı yüksek oluyor onun söylediğine göre.. ama şehirlerarasında gerçekten çok az yakıyormuş..

400bin biraz fazla, ancak siz tam ölçüm yapmalısınız.. yani düzgün bir ölçümle 400bin yaktığına emin olun öncelikle..
    benzin fiyatı 3.2 civarı olduğuna göre xsara'nın tahmini şehiriçi yakıt tüketimi 350bin civarını bulabilir. internetten aratınca 100km.de şehiriçi 10.4 lt. şehirlerarası 6.2lt. yakıt sarfiyatı görünüyor..
    http://www.otomobilmerkezi.net/Marka/Teknik/Citroen/Xsara/21.php

yani düzgün bir ölçüm yapın ve yakıt sarfiyatı 320-350 civarı ise normaldir.. ölçüm yapmak için depoyu güvenilir bir bayiden fulletin. (sahtekarlar bayiler çok, aldığınız yer öyle bir yer ise hesapladığınızda çok fazla yakıyormuş gibi gelebilir..) en az 150-200km. yaptıktan sonra tekrar aynı benzinciye ve AYNI Pompaya gidip tekrar fulletin, o şekilde ölçüm yapmaya çalışın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 6 Ekim 2009; 0:51:51 >

• yürüyen aksam, lastiklerin durumu, debriyaj ve baskı nın durumu, enjeektörler, benzin ve hava filtresi. sırasıyla bunları kontrol ettirmelisin. 400krş çok ama 320 nin altına inmende oldukça zor. 8Valf 1.6 xsaralar gerçekten yakıyor.. keşke biraz daha sıkıp dişini DİZEL ini alabilseydin. şimdi sana küfür gibi olcak ama şehiriçi 130krş u geçmiyor :) KYMCO 150cc atv var bende o bile vallahi 170krş yakıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byte101

yürüyen aksam, lastiklerin durumu, debriyaj ve baskı nın durumu, enjeektörler, benzin ve hava filtresi. sırasıyla bunları kontrol ettirmelisin. 400krş çok ama 320 nin altına inmende oldukça zor. 8Valf 1.6 xsaralar gerçekten yakıyor.. keşke biraz daha sıkıp dişini DİZEL ini alabilseydin. şimdi sana küfür gibi olcak ama şehiriçi 130krş u geçmiyor :) KYMCO 150cc atv var bende o bile vallahi 170krş yakıyor .

arka

Arkadaşım haklısın birazdaha sıkıp dizel alabilseydim daha iyi olurdu ama zaten bütçem belliydi ve bana ısrarla tafsiye ettiler xsra diye ben her bakımdan memmunum ama sadece yakıt ki asıl sorun bu zaten ve 400 krşu bile geçiyor 50 liraya 105 km gidiyorum bütün bakımları yapıldı aracın adam dio bilgisayar hata vermiyosa bişi bulamam benzin parası vermekten kendime haşlık ayıramıyorum:D abi tüp taktıracam başka alternatifi yok peki en uygun tüp hangisi ve nekadar bilgi sahibi olan arkadaşlar akıl verirse sevinirim birde bakırköy de oturuyorum sağlam servis bilen varmı ? şimdiden tşk ederim

• 400bin yaktığında eminsen LPG taktırmadan önce sorunun kaynağını araştırtmanı ve öğrenmeni tavsiye ederim. (lpg'cilerin söylediği de doğru).. yoksa tüp taktırsan da yakıtın 250'nin altına düşmeyebilir.. bakımları tam olabilir ama 50 liraya 105km. (yani 470bin yapıyor.. ) gerçekten fazla.. arkadaşın söylediği noktaları inceletmeni tavsiye ederim.
  • Merhaba arkadaşlar;
    Clio albea ararken aşağıda linkini vereceğim ilanı gördüm ve xsara araştırırken bu konuyu baştan sona okudum. Siz kullanıcılardan istediğim aşağıdaki araba ve onun gibi (donanım ve modelleri) olanlar ile ilgili görüşleriniz. Mesela otomatik vites sorunları lpg uyumları ve yakıtları ile ilgili. Ve en önemlisi fiyatı ben bu arabaya 11.000 tl ye sahip olabilirmiyim. (Bunun gibilere) şimdiden teşekkürler cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/citroen_xsara_1_6_16v_lpgli_klimali-47WQQaXQQ17227210WQQpXQQdisplayitem?favorite=yes&str=h6kg5w==&login=479059

• arkadaşım selam ilana baktım sana şukadar söyleyebilirim citroenle fiat asla bir olamaz ikisinide sürdüm ki citroeni hala sürüyorum ciddi bir sıkıntım yakıtından dolayı ama aşıyorum onu mükemmel bir araba ne yol tutuşu ne rahatlığı nede kalitesi albae ile kıyaslanamaz tamam albeanın parçaları ucuz ama citroenin kalitesi var otomatik sürmedim sürenler yorum yapabilir ama ben sana citroenden şaşma derim asla pişman olmayacağın bir araba...
  • Arkadaşlar Merhaba. Bir ay önce 2004 model xsara 2 1.6 i sx 85000 km de bir araba aldım.Türkçe kullanma kılavuzum yok ve bulamıyorum. Bu yüzden arabayı öğrenmekte zorlanıyorum. Onun dışında gerçekten güzel bir araba. bir önceki arabam getz 1.3 idi. Bu araba fişek gibi :)
  • @cumhuruzun
    arkadaşım araç güzele benziyor. otomatik olduğu için yakıtı biraz fazladır. tahminim şehir içi 100km.de 12-13lt. gaz yakabilir.. yani 22-23 kuruş civarı..
    araç temizse sizi memnun edeceğini düşünüyorum, albea ile kıyaslanmayacak kadar iyidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 13 Ekim 2009; 21:59:22 >
  • yakıt tüketimi kullanıcıyla da alakalı bizde 2 tane xsara var aynı anda bayiden çıkardık 2side lpgli biri şehir içi 17 kuruş yakarken benimki 140 kuruş yakıyor..
  • arkadaşım bende de xsara 2003 var. şehiriçi ort. 100km.de 10lt. yakıt tüketiyor. lpg istanbulda 1.74, ölçümlerimde 18kr. civarı çıkıyor, yani 10lt.den biraz daha fazla.. ben benzinde de ölçüm yaptım 100km.de 9lt.nin altını göremedim şehiriçi.. tabi bu 1.6 bir araca göre normal bir değer fazla değil.. zaten aynı güçte hacim ve motor gücüne sahip araçlardan megane, corolla gibi araçlarda aynı civarda yakıyor..

hadi 17 kr. olabilir sarfiyat için makul.. ancak şehiriçinde 14 kuruş olması imkansız.. 14 kuruşu ancak şehirdışında görmek mümkün olabilir.. 14 kuruş yakması demek aracın gazda 8lt. yakması demektir.. yani benzinde o araç 7lt. yakıyor demektir.. ben şehiriçinde 7lt. yakan dizel gördüm ama 1.6 benzinli araç nadirdir.. (yeni çıkan araçlar hariç)..

ama ankara'daysan ve 1.40-1.50'ye lpg alıyorsan o zaman 14 kr. yakar.. ona lafım olmaz, zaten o da aynı hesaba gelir, 100km.de 9-10lt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 15 Ekim 2009; 22:13:51 >

• Arkadaşlar elinde xsara 2 1.6 ya ait kullanma kılavuzu olan varsa buna çok ihtiyacım var. mail adresim babaefeoran@hotmail.com
  • var da basılı kitap şeklinde, pdf dosyası olsa gönderirdim ama.... citroen'e (baylas'a) mail gönder veya telefon et ve kullanım kılavuzuna ihtiyaç duyduğunu söyle.. belki yardımcı olurlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

arkadaşım bende de xsara 2003 var. şehiriçi ort. 100km.de 10lt. yakıt tüketiyor. lpg istanbulda 1.74, ölçümlerimde 18kr. civarı çıkıyor, yani 10lt.den biraz daha fazla.. ben benzinde de ölçüm yaptım 100km.de 9lt.nin altını göremedim şehiriçi.. tabi bu 1.6 bir araca göre normal bir değer fazla değil.. zaten aynı güçte hacim ve motor gücüne sahip araçlardan megane, corolla gibi araçlarda aynı civarda yakıyor..

hadi 17 kr. olabilir sarfiyat için makul.. ancak şehiriçinde 14 kuruş olması imkansız.. 14 kuruşu ancak şehirdışında görmek mümkün olabilir.. 14 kuruş yakması demek aracın gazda 8lt. yakması demektir.. yani benzinde o araç 7lt. yakıyor demektir.. ben şehiriçinde 7lt. yakan dizel gördüm ama 1.6 benzinli araç nadirdir.. (yeni çıkan araçlar hariç)..

ama ankara'daysan ve 1.40-1.50'ye lpg alıyorsan o zaman 14 kr. yakar.. ona lafım olmaz, zaten o da aynı hesaba gelir, 100km.de 9-10lt.

Eskişehirde yaşıyorum burda da 1.74 lpg yanlız lpg nin ayarı var ayarını minuma göre yaptırdım bazen motor arza lambası yazıyor yakıt az geldiğinden dolayı ama servisle konuştum hiçbir zararı yokmuş çekişten de gayet memnunum..full şehiriçi kullanıyorum defalarca ölçtüm ve 40 liralık lpg le 290-310 km yapıyorum yanlız istanbul trafiğiyle buranınki farklıdır istanbulda daha çok dur kalk yapıyorsunuz siz buda yakıt tüketimini artırıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

var da basılı kitap şeklinde, pdf dosyası olsa gönderirdim ama.... citroen'e (baylas'a) mail gönder veya telefon et ve kullanım kılavuzuna ihtiyaç duyduğunu söyle.. belki yardımcı olurlar..

Çok Teşekkürler... Bunu deneyeceğim.Başarılı olursam burda yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Mustafa

Arkadaşlar elinde xsara 2 1.6 ya ait kullanma kılavuzu olan varsa buna çok ihtiyacım var. mail adresim babaefeoran@hotmail.com

8 yıldır kullanıyoruz arabayı merak ettiğin bişey varsa burdan sor bende yardımcı olabilirim
  • arkadaşlar selam ben tekrar gldim hemde aracımdan okadar mmmun olarak geldimki sormayın yakıt problemim vardı ciddi şekilde aracımı satacaktım vaz geçtim gittim sıralı sistem atiker taktırdım 900 tl nakit 990 tl 10 taksit dediler ben kartla taktırdım ve yemin ederim kendi salaklığıma güldüm ne güzel birşeymiş lütfen tüpten korkan varsa korkmasın hiçbir fark yok iki katıyol gidiyosunuz şimdi hiç bir problemim yok maşallah taş gibi aracım ve artık 200 kr kadar düştü atiker servisinin demesine görede dahada düşecekmiş düşmesse getirirsin ayarını yaparız dedi nekadar sevindim ise servise tatlı alıp gittim çok güzel çok temiz bir servisdi ve mükemmel hizmeti vardı en büyük citroen başka büyük yok

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.