Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar xsara 2 sx almayı düşünüyorum. bu araba 6 hava yastıklı olan full model sanırım. ben samsunluyum ,bu araba da samsunda ama bu kadar eder mi size sormadan almayım dedim :

http://www.sahibinden.com/64000km_ogretenden_citroen_xsara_sx_1_6i_16_valf-29WQQaXQQ17316616WQQpXQQdisplayitem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ejdehar

arkadaşlar xsara 2 sx almayı düşünüyorum. bu araba 6 hava yastıklı olan full model sanırım. ben samsunluyum ,bu araba da samsunda ama bu kadar eder mi size sormadan almayım dedim :

http://www.sahibinden.com/64000km_ogretenden_citroen_xsara_sx_1_6i_16_valf-29WQQaXQQ17316616WQQpXQQdisplayitem

arkadaşım 2. eli zaten çok ucuz arabanın hakketiğinin altında gidiyor kazası belası yoksa verdiğin paraya değer...

• 16 bin liraya alacağın bir focus tan yada astra dan çok daha tatmin eder sınıfında en hızlı hızlanan araba 0-100 km 9.9 sn kaynakhttp://www.arabam.com/arabamtest/citroen_xsara/citroen_xsara2.asp
    burada ki testler den focus ve astra ya bakarsan hiçbirinin bu verilerinin yakalayamadığını görürsün...
  • karar vedim bu arabayı alacam bi aksilik olmazsa

http://www.sahibinden.com/citroen_xsara_sx_1_6i-95WQQaXQQ18059999WQQpXQQdisplayitem

bütçem bu kadar, anlaşabilirsem alacam. istanbul arabası arka tampon ve sol taraf boyalıymış , sizcede alınır mı ?
  • quote:

karar vedim bu arabayı alacam bi aksilik olmazsa

http://www.sahibinden.com/citroen_xsara_sx_1_6i-95WQQaXQQ18059999WQQpXQQdisplayitem

bütçem bu kadar, anlaşabilirsem alacam. istanbul arabası arka tampon ve sol taraf boyalıymış , sizcede alınır mı ?

bence bu paraya alınacak en iyi araba pişman olmıcaksın..
  • quote:

karar vedim bu arabayı alacam bi aksilik olmazsa

samsundaki 64000km olanın fiyatı biraz yüksek kaçmış bence.. 15000 gibi bir rakama razı olursa ve araç temizse alınabilir..
    istanbuldaki araç ise, eğer dediği gibiyse alınabilir.. hatta 12500'e de bırakır tahminimce. ama motorun durumu için iyi bir ustaya baktırmak lazım.. seni kaç bin km. daha sorunsuz götürebilir, onu araştır derim.. bir citroen ustasıyla görüştüğümde bu motorlar 400bin km. gider demişti.. (tabi doğru kullanılırsa ve kullanıma bağlı olarak..)

hangi araç olursa olsun almadan önce aracı iyi ustalara göstermeni tavsiye ederim, hatta mümkünse citroen servisinde kayıtları var mı diye de bir sormanı tavsiye ederim. serviste kayıtları varsa en son kaç km.de ve ne zaman bakıma girmiş, ordan km.nin orjinal olup olmadığı hakkında fikir sahibi olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 4 Kasım 2009; 0:21:29 >

• merhaba, benim 2000 model xsaram var otomatik vitesli 170 binde benim aracım bir süredir birinci ve ikinci vitese düserkem vuruntu yapıyor sanki arkadan baska bir araç çarpmıs gibi sarsıntı ve ses yapıyor ,genelde soğuk ken yapmıyorda ısınınca 100-200 km yol yapınca mesela bi kırmızı ışık geldi firene basıyorum ve 2 de 1 de küt diye vuruyor araç sarsılıyor ,ben aracımı servise götürdüm servis malesef kesin bir teşhis koyamadı hatta servisten çıktım daha beş kilometre bile gitmeden aracın ekran ışıkları yandı ve araç vıınnn diye bosa geçti bende hemen kenarda sanayide bi yere çektim bi usta geldi baktı şanzıman yagı eksik bunun dedi getirip tamamladı ,bi daha hiç yapmadı bu bosa geçmeyi 2000 km yol yaptım ilk defa bu gün yine yaptı ,arkadaşlar lütfen bi yardım edin sorunum nedir acaba? istanbuldan bi otomatik sanzımancı numarası verdiler aradım ,usta dinledi sorunları, tak tak saydı şanzımanın içinde folyosu var odegisecek ve vites okuyucular değisecek dedi . servise söyledim 700 tl fiyat çıkardı ama okuyucuya ama biz ondan olduğunu sanmıyoruz takarız olmassa yeni şanzıman almak zorunda kalırsın dediler. napacam acaba kon hakkında fikir verirmisiniz. simdiden tesekkürler.

• yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, bende bi forumda 600 bin km gittiğini duydum motorun elbette kullanıma bağlı olarak değişir. benim aklımda olan model 6 hava yastıklı 4 fren disk olan modeli aslında. aklıma takılan bi soru var Xsara nın 1.4 hdi motoru ile daha eski 1.6 16 valf motorunu performans , yakıt ve ömür bakımından kıyaslar mısınız? araba çok iyi çok hoş da bu arızalar ve bakım masraflarının aşırı olması beni korkutuyo açıkcası , baksanıza ortada bi sıkıntı var kimse çözemiyo, 700 tl masraf yapcak adam da oda boşa gidebilir , böyle bişey beni acayip sarsar diye aklıma gelmiyo değil bazen.
  • quote:

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, bende bi forumda 600 bin km gittiğini duydum motorun elbette kullanıma bağlı olarak değişir. benim aklımda olan model 6 hava yastıklı 4 fren disk olan modeli aslında. aklıma takılan bi soru var Xsara nın 1.4 hdi motoru ile daha eski 1.6 16 valf motorunu performans , yakıt ve ömür bakımından kıyaslar mısınız? araba çok iyi çok hoş da bu arızalar ve bakım masraflarının aşırı olması beni korkutuyo açıkcası , baksanıza ortada bi sıkıntı var kimse çözemiyo, 700 tl masraf yapcak adam da oda boşa gidebilir , böyle bişey beni acayip sarsar diye aklıma gelmiyo değil bazen.

bende 1.6 16 valf var lpg li şehir içi 14 kuruş cıvarı yakıyor.. 10 bin km bakımını yağını parçalarını kendim alıyorum orjinal sonra ustaya götürüp değiştiiriyorum ve 100 lira yı hiç geçmedi 130 000 km de debraj baskı balatayı değiştirdim.. birde 80000 de tirger değişmişti başkada bir masrafım olmadı...

• quote:

Orijinalden alıntı: kesismerton

merhaba, benim 2000 model xsaram var otomatik vitesli 170 binde benim aracım bir süredir birinci ve ikinci vitese düserkem vuruntu yapıyor sanki arkadan baska bir araç çarpmıs gibi sarsıntı ve ses yapıyor ,genelde soğuk ken yapmıyorda ısınınca 100-200 km yol yapınca mesela bi kırmızı ışık geldi firene basıyorum ve 2 de 1 de küt diye vuruyor araç sarsılıyor ,ben aracımı servise götürdüm servis malesef kesin bir teşhis koyamadı hatta servisten çıktım daha beş kilometre bile gitmeden aracın ekran ışıkları yandı ve araç vıınnn diye bosa geçti bende hemen kenarda sanayide bi yere çektim bi usta geldi baktı şanzıman yagı eksik bunun dedi getirip tamamladı ,bi daha hiç yapmadı bu bosa geçmeyi 2000 km yol yaptım ilk defa bu gün yine yaptı ,arkadaşlar lütfen bi yardım edin sorunum nedir acaba? istanbuldan bi otomatik sanzımancı numarası verdiler aradım ,usta dinledi sorunları, tak tak saydı şanzımanın içinde folyosu var odegisecek ve vites okuyucular değisecek dedi . servise söyledim 700 tl fiyat çıkardı ama okuyucuya ama biz ondan olduğunu sanmıyoruz takarız olmassa yeni şanzıman almak zorunda kalırsın dediler. napacam acaba kon hakkında fikir verirmisiniz. simdiden tesekkürler.

otomatik şanzumanda bir problem olduğunu söylemek zor değil. o aradığınız otomatik şanzuman ustasını gözünüz tuttuysa ona gidin gösterin derim. veya güvenilir bir usta bulup ona götürün.. ama servise götürmeyin, servis 700 tl. dediyse dışarda belki 200-300tl.ye halledebilirsiniz.. citroenin servislerini beğenmiyorum...

• quote:

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, bende bi forumda 600 bin km gittiğini duydum motorun elbette kullanıma bağlı olarak değişir. benim aklımda olan model 6 hava yastıklı 4 fren disk olan modeli aslında. aklıma takılan bi soru var Xsara nın 1.4 hdi motoru ile daha eski 1.6 16 valf motorunu performans , yakıt ve ömür bakımından kıyaslar mısınız? araba çok iyi çok hoş da bu arızalar ve bakım masraflarının aşırı olması beni korkutuyo açıkcası , baksanıza ortada bi sıkıntı var kimse çözemiyo, 700 tl masraf yapcak adam da oda boşa gidebilir , böyle bişey beni acayip sarsar diye aklıma gelmiyo değil bazen.

sadece xsara için değil tüm dizel araçlarda özellikle 100bin km.den sonra bakım maliyetleri artar.. bazı parçalarının değişmesi gerekebilir ve parça fiyatları yüksektir... ancak bu tüm dizeller için geçerli.. ayrıca benzinli araçların genel olarak motor ömrü dizele göre daha fazladır. o yüzden benzinli araç alıp +lpg uygulatmak bana daha mantıklı geliyor.

performans olaraksa 16v benzinli xsara ile 1.4 hdi'yi karşılaştırmak mümkün değil... benzinlinin 0-100km/h hızlanması 10-10.5sn. iken dizel'in 13.5 - 14sn.ye varır. yakıt sarfiyatı olarak dizel, lpg'li bir araca göre daha az yakar ama buna dizelin bakım masrafları vs.. eklenirse genel toplam lpg'li bir aracın yakıt sarfiyatını da geçebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 8 Kasım 2009; 2:11:22 >

• Arkadaslar tekrardan merhabalar.Bugune kadar tok satıcıydım arabamdan ayrılmak ıstemıyordum ama artık arabamı elden cıkarmam gerekıyor :(Az bıraz pazarlık payı vardır.
    http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_2001_xsara_ilk_gunku_gibi_temiz_ve_bakimli-70WQQaXQQ16661101WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_eer -- 8 Kasım 2009; 22:10:31 >
  • arkadaşlar mrb ben gecen gun xsara 1.6 16v sahıbı oldum arac 99 model 110 bınde ve hatasız 11000 tl ye aldm sızce fıyat nasıl ve bu aractan memnun kalırmıyım?
  • 14.000 tl ye kadar xsara bakıyorum ama bazı konularda o kadar kararsızım ki!

dizel almak çok istiyorum malum artık ekonomi devri. ama dizel konusunda herkes o kadar kafamı karıştırdı ki ikinci el dizel araba almanın çok üyük risk olduğunu,bakım masraflarının korkunç boyutta olduğu vs vs vs, benzinli almak istemiyorum bunun sebebi ise çok yüklü motoru olmasından dolayıdır.
    belki size tuhaf gelecek ama otomobil forumlarında konuların tamamı neden acaba güç üzerine kurulu çok merak ediyorum ??? araba alan herkes yarış mı yapıyor diyeceğim ama gerçekten yarış yapıyor kanımca!!
  • arkadaşlar merhaba. bende bu aralar araç alıcam bir citroen Xsara buldum. fiyat ve model hakkında yorum-fikirlerinizi alabilirmiyim ? satıcı ile mail yoluyla görüştüm çabuk satmak için fiyatı düşürdüm dedi.bilmiyorum yorumlarınızı bekiyorum.

iyi günler

araç :: http://www.sahibinden.com/otomatik_vites_tam_full-75WQQaXQQ18515971WQQpXQQdisplayitem
  • quote:

Orijinalden alıntı: polair

arkadaşlar merhaba. bende bu aralar araç alıcam bir citroen Xsara buldum. fiyat ve model hakkında yorum-fikirlerinizi alabilirmiyim ? satıcı ile mail yoluyla görüştüm çabuk satmak için fiyatı düşürdüm dedi.bilmiyorum yorumlarınızı bekiyorum.

iyi günler

araç :: http://www.sahibinden.com/otomatik_vites_tam_full-75WQQaXQQ18515971WQQpXQQdisplayitem

benim arabamın aynısı sen merak ettiğin şeyleri sor biz cevaplayalım.. ben 8 yıldır kullanıyorum bu arabayı çok memnunum satmayı da düşünmüyorum.. fiyat olarakda iyi bence

• 2001 model 136 binde xsara 2 aldım , tüp taktırmayı düşünüyorum , atiker uyar mı ? hangi markalarla sorunsuz çalışır? teşekkürler
  • Arkadaşlar 2004 xsara ma salak bi toros çarptı ve sağ farım kırıldı.birazda kaputta hasar var. araba SX. bunun farı yada far camı ne kadardır acaba?
  • http://www.otoyedekparca.com/Markalar.php?&marka_id=308&pid=3

http://www.parcatreni.com/index.php?p=list&kat1sel=5973&pk_id=6049&k_id=6051

bulabildiklerim bunlar ama istanbulda çıkma parça satan yerlerden daha ucuza temin edilebilir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejdehar -- 30 Kasım 2009; 15:40:32 >

• http://www.sahibinden.com/cok_acil_ihtiyactan_dolayi_satilik_bulunmaz_firsat-96WQQaXQQ18493356WQQpXQQdisplayitem

Arkadaşlar bu aracı almayı düşünüyorum.Bazı sorularım var

Bu modelde 1.6 8 valf mi motor var yoksa 16 subap mı?

Fiyat uygun mudur ve de bu araçlarda kronik olarak rastlanan yani baktır diyeceğiniz bir yer var mı?

Bu arada aracın genel özellikleri anlatmayın arkadaşımın Xsara VTR'sinden tecrübem var süspansiyon ve sessizlik 10 numara.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.