arkadaşım merhaba sahibinden sitesinden baktım da 1.9 dizel olanlardan türkiyede sayıca çok fazla yok, en fazla 10 tane ilan çıktı.. kullanım sayısı fazla olmayan araçlarda yedek parça sıkıntısı yaşayabilirsin.. ayrıca 1.9 motor olduğu için vergisi de yüksek olur.. o yüzden benim önerebileceğim bir araç değil.. dizel alacaksanız Xsara'nın 1.4 HDi motorlu seçeneklerine yönelebilirsiniz.
Teşekkür ederim cevap için. 1.4 HDI'lerin fiyatı bütçeyi aşıyor. Uygun bir tane 1.9 vardı da, onu merak etmiştim.
selamlar bir problemim var acil cozum yollari bekliyorum..benim xsara 2 2002 model 1.6 motor benzinli bir aracim var.bu aracin benzin isigi yandiginda yakit aldigimizda ibre ne yukari yukseliyor nede isigi sonuyor.ustaya gittik.samandira degisti.degistikten sonra benzin aldigimizda ibre yukseliyor ancak benzin tekrar bittiginde ikinci kez yakit aldigimizda gene ibre asagida ve isik yanar sekilde kaliyor.tekrar usta tekrar duzeliyor gibi oluyor ikinci gittigimizde tekrar ibre asagida ve ayni sorun.yoruldum anlayacaginiz.samandirada degisti problem ne olabilir yada cozmek icin ne yapmaliyim...
2001 var bende de şamandırayı boşuna değiştirmişsin bende de oldu aynısı servise sordum şamandıra değişcek dediler sanayide bir ustaya gösterdim iletmezlik var şurasında dedi kaynak yaptı 30 lira almıştı halloldu problem
2000 model xsara climler kaç valf arkadaslar.16 valf yazmıslar dogrumudur?nasıp olursa xsara almayı dusunuyorum ama 16 valf olması lazım.yorumlarınızı okuyorum ama bıraz parça pahalı
2000 model xsara 8v dir. Kesinlikle 16 valf değildir.
arkadaslar 8 valf xsaraların fıyatları oldukça uygun.performansı nasıl arkadaslar.parça fiyatları bana bıraz tuzlu geldi parça kolay buluna biliyormu?lpg ye uyum iyi olark okudum.buda ayrı bir artı yakıt için
quote:
Orijinalden alıntı: karakan_78
arkadaslar 8 valf xsaraların fıyatları oldukça uygun.performansı nasıl arkadaslar.parça fiyatları bana bıraz tuzlu geldi parça kolay buluna biliyormu?lpg ye uyum iyi olark okudum.buda ayrı bir artı yakıt için
bende 16 valf var 2001 1.6 bundan seri bir araba kullanmadım parça fiyatları ben 307 nin parçalarını alıyorum daha uygun sırf eskişehirde sanayide 7 tane yer var peuguet citoren parça satan ruhsata bakıp istediğin parçayı buluyor dükkanda yoksa da 1 gun geliyor
Arkadaşlar bende 1.4HDI 2004 modellerle flört dönemindeyim ne dersiniz ,araçların kilometreleri yaklaşık 130.000 km 140.000 km civarında bu kilometrede Xsara alırken nelere dikkat etmeliyim?Özellikle HDI kısmıyla ilgili hangi bakımlarının yapılıp yapılmadığına dikkat etmeliyim?
merhaba xsaracılar bende 1998 model 135000 de xsara var
ilkbaşta basımdan gecen olayları anlatım -yolcalısması nedenıyle aksam gormeden 60 km hızla tasa carptım araba alttandarbe aldı ve aks kırıldı ama hıcbır sekılde kaporta camurluga zarar gelmedı bilinmeyen bır nedenle airbagler patladı -arabanın on takım cok hassas hemen sorun yasıyorsun cok kıbar davranman lazım -arabam conta yaktı musurden dolayı hararet yaptı -arabanın yağ yakma sorunu var cozmeye calısıyorum -arabanın disk ve balatalarını degıstırdım bazaen on balatalar sıkma yapıyor bazen yapmıyor 3 dur takdırdıgım ustaya gıdıyorum
+ ozelllıklerıne gelınce yol tutusau gıdısı harika rahatlıkla tıtreme olmadan 180 ıbreıyı buluyorum cok serı bır araba ama cok hassas bır araba dıkkatli kullanmk lzım
arkadaşlar, Xsara 1 VTS sunrooflu nasıl bir arabadır? zamanında 2004-2009 berlingo kullandık. citroeni az çok biliyoz. ama bu xsara 1 VTS ler nasıl? bildiğim tek şey 306 GTI motoru ile aynı motor.. ya başka? alınır mı?
slm arakadaşlar 2000 model klimalı xsara var bende ve ben 3 ay önce atiker marka sıralı tüp taktırdım ve sortunlkarımın başlangıcı oldu belli bir zaman rahat gezdim fakat arabam ile yolda gider iken bayır tırtmanmaya başladım doğal olarak ve arabada 3 kişi idik birden dikkatimi çekti hararetim 90 dereceyi geçmeye başladı ve yapaşladım zaten bayırda bitmişti ve bayır inmeye başladığımızda hararet de inmeye başladı ve 75 civarına kadar düştü tüp taktırdığım ustama gittim ve termostat arızalanmış dedi söktü attı servise kadar gider dedi ve bende servise gittim yeni termostat taktılar gelirken yine aynı şekilde aracın harareti sürekli değişiyor bayır yukarı gider iken 90 dereceyi geçiyo 95 filan aşağı inerken ayağımı gazdan çektiğimde 75 e kadar düşüyo ve tekrar usta derken rdayatörü değişti yine aynı lütfen aradaşlar bana yardım cı olun kafaya yicem ben harareti bu şekilde oynayan varmı ve nasıl giderebilirim bu sorunu
quote:
Orijinalden alıntı: ISOLA
arkadaşlar, Xsara 1 VTS sunrooflu nasıl bir arabadır? zamanında 2004-2009 berlingo kullandık. citroeni az çok biliyoz. ama bu xsara 1 VTS ler nasıl? bildiğim tek şey 306 GTI motoru ile aynı motor.. ya başka? alınır mı?
Okuduğuma ve kullananlardan duyduğuma göre 306 dan daha konforlu xsara.Parçada sıkıntı yaşayacağınızı da sanmam,gayet alınası bir araç bence.
quote:
Orijinalden alıntı: bll221
slm arakadaşlar 2000 model klimalı xsara var bende ve ben 3 ay önce atiker marka sıralı tüp taktırdım ve sortunlkarımın başlangıcı oldu belli bir zaman rahat gezdim fakat arabam ile yolda gider iken bayır tırtmanmaya başladım doğal olarak ve arabada 3 kişi idik birden dikkatimi çekti hararetim 90 dereceyi geçmeye başladı ve yapaşladım zaten bayırda bitmişti ve bayır inmeye başladığımızda hararet de inmeye başladı ve 75 civarına kadar düştü tüp taktırdığım ustama gittim ve termostat arızalanmış dedi söktü attı servise kadar gider dedi ve bende servise gittim yeni termostat taktılar gelirken yine aynı şekilde aracın harareti sürekli değişiyor bayır yukarı gider iken 90 dereceyi geçiyo 95 filan aşağı inerken ayağımı gazdan çektiğimde 75 e kadar düşüyo ve tekrar usta derken rdayatörü değişti yine aynı lütfen aradaşlar bana yardım cı olun kafaya yicem ben harareti bu şekilde oynayan varmı ve nasıl giderebilirim bu sorunu
hocam sen parça değiştirtmeyi bırak bence öncelikle ustanı değiştir. sorunlar lpg takıldıktan sonra ortaya çıktığına göre, lpg'yi takan usta, montajda yeterince hassas davranmamış veya hatalı montaj yapmış olabilir. atikerle doğrudan iletişime geçip, atiker'in ana bayisine giderek sorunu çözebileceğini düşünüyorum. eğer sorun lpg'de değilse, aracını bilgisayara bağlattır. muhtemelen sorunun nerde olduğu görülecektir.
ilgi ve alakanız için teşk ederim eranyumm .. fakat ustam aracı pc ye bağlıyo ve hata yok diyo ancak ben hararet konusunda sonuç alamadım . xsara kullanana arakadaşlarda hareret benim aracıdmaki gibi oynanama yapıyormu acaba en küçük bi zorlamada yani 90 dereceyi geçiyormu die merak ediyorum tşk ederim
arabanın kullanma kılavuzuna bakarsan zaman zaman 90 nı geçmesi çok normal bazen benimkininde geçtiği oluyor.. hiç bir sorun çıkarmadı
hepinize merhaba arkadaşlar, ben de yakıt cimrisi olması ve taa wrc'de yarıştığı zamanlardan beri tipini beğenmemin etkisiyle xsara 1.4 hdi almayı planlıyorum. yarın hatta bir tanesini görmeye gidicem. almadan önce nelere dikkat etmem gerekir kritik çok sorun çıkaran yerleri varmı? ve izmirde ekspertiz raporu için ve hatta alırsam daha sonrası için de tavsiye edebileceğiniz citroen servisi varmı? yarın bakıcaz arabaya cevaplarınızı bekliyorum. bir de araç 2005 model 109bin kmde ederi nedir yaklaşık beklediğim gibi temiz ise???
yok mu yardım edebilecek kimse?
Öncelikle araca ekspertiz yaptırın.Xsara nın yol tutuşu ve konforu gayet iyidir.1.4 hdi motorda Xsara ya özgü kronik bir problem duymadım.Onun dışında da kronik bir problemi yok.Yakıt olarak (fabrika verisi) ş.d:3,8 ş.i:5,7 lt dir.Orijinal lastik ölçüleri 195/55/15 tir.Bazı insanlar bu ölçüye sadık kalmadıklarından(bilinçsizce) direksiyon kutusunda sorun çıkabilir.Eğer orijinal ölçü yoksa bunu da iyice inceletirsiniz.Fiyat konusu bir hayli değişken yapıda.Hayırlı olsun.
hepinize merhaba arkadaşlar, ben de yakıt cimrisi olması ve taa wrc'de yarıştığı zamanlardan beri tipini beğenmemin etkisiyle xsara 1.4 hdi almayı planlıyorum. yarın hatta bir tanesini görmeye gidicem. almadan önce nelere dikkat etmem gerekir kritik çok sorun çıkaran yerleri varmı? ve izmirde ekspertiz raporu için ve hatta alırsam daha sonrası için de tavsiye edebileceğiniz citroen servisi varmı? yarın bakıcaz arabaya cevaplarınızı bekliyorum. bir de araç 2005 model 109bin kmde ederi nedir yaklaşık beklediğim gibi temiz ise???
arkadaşım ben de kasa olarak bakacagın arabanın aynı olan 2004 model olanı var .dikkat etmen en önemli (tabi yürüyen ve diğer yerlerinde bir sorun olmadığını sayarsak) arızası far sinyal koludur.arabayı kullan ve dönüşlerde sinyal kolunu kullanırken ,dönüş sonrası sinyal kolu attığında kısa farları açıp açmadığına bak.arkadaşında dediği gibi uygun ölçüde lastik kullan vede mutlaka H olsun ben W aldım memnun değilim H daha iyi konforlu sürüş sağlıyor.