Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2001 model Xsara 2 aldım 1 ay önce.Aldığımda aracın uzaktan kumandası çalışmıyordu.Önceleri çok önemsemedim ama uzaktan kumanda zaman zaman çok gerekli olabiliyor.Hele elleriniz doluyken bagaja bişeyler koymak icap ederse vs.Ben Eskişehirde oturuyorum ve kumandanın tamiri için gitmediğim yer kalmadı nerdeyse ve bu işi yapan kimse yok diyebilirim.En son çare cumartesi günü servise gittim ve cihaza bağlayıp kontrol edicez dediler.10 dk sonra yetkili yanıma geldi ve kumandanın arızalı olduğunu değişim maliyetinin de 350-400 tl civarı olduğunu söyledi.Malumunuz kontak anahtarı ile birlikte değişecekti.bana çok tuzlu gibi geldi.
    aranızda bu tür sorunu olan ve tamir ettirebileceğim bir yter bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet 26

Selam arkadaşlar...
    2001 model Xsara 2 aldım 1 ay önce.Aldığımda aracın uzaktan kumandası çalışmıyordu.Önceleri çok önemsemedim ama uzaktan kumanda zaman zaman çok gerekli olabiliyor.Hele elleriniz doluyken bagaja bişeyler koymak icap ederse vs.Ben Eskişehirde oturuyorum ve kumandanın tamiri için gitmediğim yer kalmadı nerdeyse ve bu işi yapan kimse yok diyebilirim.En son çare cumartesi günü servise gittim ve cihaza bağlayıp kontrol edicez dediler.10 dk sonra yetkili yanıma geldi ve kumandanın arızalı olduğunu değişim maliyetinin de 350-400 tl civarı olduğunu söyledi.Malumunuz kontak anahtarı ile birlikte değişecekti.bana çok tuzlu gibi geldi.
    aranızda bu tür sorunu olan ve tamir ettirebileceğim bir yter bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

Eskişehirde kilitçi mesuta gittin mi kardeş?

• Eskişehirde kilitçi mesuta gittin mi kardeş?

İlk gittiğim yer kilitçi Mesut tu atölyede biraz uğraştı ve kumandayı 2-3 kez çalıştırdı.Daha sonra eve geldiğimde ise bir daha çalışmadı.Şimdilik böyle idare ediyorum.Duruma göre ilerde belki yenisini alırım.Araçla ilgili birkaç izlenimimi de aktarayım bu arada:
    Olumlu izlenimlerim;
    1:Yol tutuş mükemmel sayılır.Şehiriçinde bile sadece sol elimi direksiyon üstünde tutuyorum.
    2:Çok seri bir araba gerçekten bazen korkutuyor beni :)
    3:Yakıt tüketimi oldukça makul sayılır.50 tl lik benzinle şehiriçi 140 km yaptım daha benzin ışığı yanmamıştı bile.
    4:Kabin içi ve bagajı oldukça tatminkar düzeyde.
    Olumsuz izlenimlerim;(bazıları sadece benim aracımla ilgili olabilir)
    1:Kabin içi görüş mesafesi çok kısıtlı.Öyleki iç dikiz aynası bile bazen görüşü engelliyor.
    2:Arka görüş de kısıtlı ve geri manevralarda ve park ederken zorluk çıkarıyor.
    3:Aracı 2. vitese takıyorum ve o an yavaşlamam gerektiğinde frenden ayağımı çeker çekmez araç kendiliğinden hız kazanıyor.
    4:Hızlanma ve ivmelenmesi tutarsız;aynı gazla bazen çok seri oluyor;bazen de kaplumbağaya dönüyor.
    5:Vitesler çok kemikli ve 4. vitesle geri vites nerdeyse iç içe.İki sefer başıma geldi yolda giderken 4 e takarken geriye geçecekti nerdeyse.Geri vitese takarken de bazen geçmiyor ve bilya sesi gibi sesler geliyor(Şanzımanda sorun olabilir belki benden önceki sahipleri bayanmış)
    6:2001 model bu araçta nerdeyse herşey var donanım olarak fakat abs yok

Bunlara rağmen ben bu xsara yı çok sevdim.Sağlam ve güven veren bir otomobil; inşallah uzun yıllar kullanmak nasip olur...

• Merhaba arkadaşlar,
    2000 model bir xsara var bir tanıdığımda araç orjinal 48 binde.Bu araba kaç para eder sizin gözünüzde,
    birde acemi bir kullanıcı olarak ilk arabam xsara olacak tavsiye edermisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faithy56

Merhaba arkadaşlar,
    2000 model bir xsara var bir tanıdığımda araç orjinal 48 binde.Bu araba kaç para eder sizin gözünüzde,
    birde acemi bir kullanıcı olarak ilk arabam xsara olacak tavsiye edermisiniz.

xsara oturaklı ve güzel bir araçtır. abs ve klima varsa 10000-10500 tl. ideal bir fiyat olabilir.
  • Orijinalden alıntı: Hayalet 26

Eskişehirde kilitçi mesuta gittin mi kardeş?

İlk gittiğim yer kilitçi Mesut tu atölyede biraz uğraştı ve kumandayı 2-3 kez çalıştırdı.Daha sonra eve geldiğimde ise bir daha çalışmadı.Şimdilik böyle idare ediyorum.Duruma göre ilerde belki yenisini alırım.Araçla ilgili birkaç izlenimimi de aktarayım bu arada:
    Olumlu izlenimlerim;
    1:Yol tutuş mükemmel sayılır.Şehiriçinde bile sadece sol elimi direksiyon üstünde tutuyorum.
    2:Çok seri bir araba gerçekten bazen korkutuyor beni :)
    3:Yakıt tüketimi oldukça makul sayılır.50 tl lik benzinle şehiriçi 140 km yaptım daha benzin ışığı yanmamıştı bile.
    4:Kabin içi ve bagajı oldukça tatminkar düzeyde.
    Olumsuz izlenimlerim;(bazıları sadece benim aracımla ilgili olabilir)
    1:Kabin içi görüş mesafesi çok kısıtlı.Öyleki iç dikiz aynası bile bazen görüşü engelliyor.
    2:Arka görüş de kısıtlı ve geri manevralarda ve park ederken zorluk çıkarıyor.
    3:Aracı 2. vitese takıyorum ve o an yavaşlamam gerektiğinde frenden ayağımı çeker çekmez araç kendiliğinden hız kazanıyor.
    4:Hızlanma ve ivmelenmesi tutarsız;aynı gazla bazen çok seri oluyor;bazen de kaplumbağaya dönüyor.
    5:Vitesler çok kemikli ve 4. vitesle geri vites nerdeyse iç içe.İki sefer başıma geldi yolda giderken 4 e takarken geriye geçecekti nerdeyse.Geri vitese takarken de bazen geçmiyor ve bilya sesi gibi sesler geliyor(Şanzımanda sorun olabilir belki benden önceki sahipleri bayanmış)
    6:2001 model bu araçta nerdeyse herşey var donanım olarak fakat abs yok

Bunlara rağmen ben bu xsara yı çok sevdim.Sağlam ve güven veren bir otomobil; inşallah uzun yıllar kullanmak nasip olur...

abs olmaz olur mu naptın kardeş

• Xsara2'lerde abs+klima+hava yastığı standart donanım ama Xsara1'lerde ABS standart donanımda değil. o yüzden olmayabilir.
  • Çok teşekkür ederim fiyat biraz daha üstünde ama yinede almayı düşünüyorum.
  • Sanırım vites geçmeme olayı şanzuman yağından oluyor nasıl oluyosa eksiltiyor baktırmanız iyi olur :) Bişey Sorucam Xsaramız 213 Binde tahmini olarak 1000km ye 1 lt yağ yaktığını tahmin ediyoruz(Şehir dışı yaşadık)Normalmidir ölçümlerde 1ve4.Piston aşınmamıştı 2.3 piston %15 kayıp vardı Araç Rektefiye mi istiyor daha gidermi ? Yağ kaçırma fln ihtimali varsada tavsiyelerinizi bekliyorum Rektefiye ne kadar tutar yani Allah ne verdiyse bütün bilgilere açığım araçla ilgili tavsiyelerede daha tam tanımış değiliz
  • Hocam 1000 km de 1 lt yağ eksiltmesi hiçde normal bir durum değil.Servise gidin diyecem ama servislerin durumuda felaket yani.Aracınızın km si de hayli yüksek ve belli ki bu zamana kadar araca düzgün bakılmamış.En iyisi iyi bir motor ustası bulup aracı cihaza bağlattırın.Orada motorun durumu ve yapılması gerekenler ortaya çıkacaktır.Büyük ihtimal rektefiye gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet 26

Hocam 1000 km de 1 lt yağ eksiltmesi hiçde normal bir durum değil.Servise gidin diyecem ama servislerin durumuda felaket yani.Aracınızın km si de hayli yüksek ve belli ki bu zamana kadar araca düzgün bakılmamış.En iyisi iyi bir motor ustası bulup aracı cihaza bağlattırın.Orada motorun durumu ve yapılması gerekenler ortaya çıkacaktır.Büyük ihtimal rektefiye gerekiyor.

Cevabınız için teşekkürler. Kayseri de servisler duyduğumuza göre ilgililer ve iyiler, motor alınmadan önce bakıldı ölçüldü neredeyse 2-3 yıl gider denildi. Dikkatlice bakıcam eğer kaçak filan yoksa rektefiye yapılır. Değecek bir araç hiç üzgün değiliz :)
  • arkadaşlar xsara 2000 model orjinal teyp kodunu bilen var mı?
  • xsara 2003 benzinli 1ay oldu alalı.gaz kesıyo arada bı gaz kelebegı dedık olmadı gaz pedalı dedık olmadı beyınden dedık olmadı.en son tesısat kaldı.başına gelen varmı.kımse tam olarak çözemıyo
  • bende kıtapcıgı kullanma kulavızı falan var.onlar çözüyosa işini hallederiz
  • Arkadaşlar 2004 model XSARA 1.4HDI otomobile ait motor kontrol ünitesi ve motor yönetimi devre şeması lazım elinde bu tarz bilgi olan varmıdır.İnternette aramadığımız yer kalmadı fakat 1.4 HDI şemasını bulamadık..(autodata 3.18 ve vividworkshop programlarıda vermiyor bu şemaları ne sorunlu bir otomobilmiş bu yeni farkettik.Lotus şemalarını bile bulduk arama yaparken ama xsara 1.4 hdi yok..)(berlingo 1.4hdi şeması veya xsara picasso şemasıda olur aynı modülü kullanıyorlar.)
    Teşekkürler.
  • Sn.rollhause sizinkinden daha ağır bir vaka şu anda karşımızda duruyor araç 1 hafta kadar önce yolda giderken aniden tembelleşiyor ve birkaç km sonra tamamen stop ediyor ve çalışmıyor.Servise gidiyor çekici ile ve servis 4 gün sonra pes ediyor aracın tüm tesisatı değişmeli diyorlar ama bunada garanti veremiyorlar çünkü araçta arıza kodu çıkmıyor. araç sadece tamamen soğuduğunda ısınıncaya kadar çalışıyor sonra sadece rölantide çalışabiliyor arkasından tamamen stop durumu var.Bütün komponentler ölçüldü yakıt basınçaları enjektörler sensörler test edildi herşey normal ama araç halen ölü durumda şimdi tesisat ölçme ye geldik hiçbir yerde tesisat şeması olmayan bir garip otomobil bu..Ecu başka xsaraya takıldı o araç çalıştı kesinlikle ecu değil tesisatta direnç değiştiren vs bir şey var...Sizinkide buna benzer bir durum ...

• @yalkinh
    Pm yolladım.Ayrıca DV4TD şeması olarak da arayın belki yardımı olur.
  • merhabalar bugün :) 1998 xsara sx sahibi oldum araba yı çok sağolsun opel servisinde çalısan bi abiyle gidip bakıp kontrol edip karar kıldık ufak tefek lokal boyası olmuş arkada da küçücük bi nazarlığı var onun dışında hiç bir kirliliği yok çok mutluyum :) eski sahbi ford bayii ve arabanın herşeyi tertemiz bakılmış farları yeni değişmiş ve güzel bi fiyata bıraktı :)

şu an için klima yok klima taktırsam bana kaça malolur
    bide cd çalar taktımmı 10 sene götürür beni :)
  • Arkadaşlar birkaç gün önce xsara 1.4 HDI ile ilgili bir mesaj atmıştım arızayı ciddi bir çalışma ile bulduk ve bu sorunun çözümünü sizlerlede paylaşmak isterim..Arıza aracın aküsünün önünde yer alan ısıtma ve enjektör besleme rölesine giden tesisatın içerisindeki bir adet kablonun bilemediğimiz bir sebeple kavrularak direnç yükseltmesinden kaynaklanıyor.Tesisat kısa devre testinde kesinlikle kısa devre vermiyor sadece aynı uzunluğa sahip kablo demetlerinin dirençelrinin teker teker ölçülerek sıradışı yüksek değer veren kabloyu yakalayarak bulduk.Kablo blendajında hasar görünmüyor ama blendajı sıyırdığımızda kablonun kömürleşmeye başladığını gördük bir boy kablo değişti ve araç normale döndü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalkinh

Arkadaşlar birkaç gün önce xsara 1.4 HDI ile ilgili bir mesaj atmıştım arızayı ciddi bir çalışma ile bulduk ve bu sorunun çözümünü sizlerlede paylaşmak isterim..Arıza aracın aküsünün önünde yer alan ısıtma ve enjektör besleme rölesine giden tesisatın içerisindeki bir adet kablonun bilemediğimiz bir sebeple kavrularak direnç yükseltmesinden kaynaklanıyor.Tesisat kısa devre testinde kesinlikle kısa devre vermiyor sadece aynı uzunluğa sahip kablo demetlerinin dirençelrinin teker teker ölçülerek sıradışı yüksek değer veren kabloyu yakalayarak bulduk.Kablo blendajında hasar görünmüyor ama blendajı sıyırdığımızda kablonun kömürleşmeye başladığını gördük bir boy kablo değişti ve araç normale döndü...

Gözünüz aydın,geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.