Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • xsara sorunlu bir araba mı sorunsuz mu arkadaşlar. Almayı düşünüyoruz da
  • 2005 model 1.4 dizel xsara istanbul'da şehir içinde 100 km.'de 7.2 lt yakıt sarfediyor. bakımı da yeni yapıldı. Bu değer biraz fazla değil mi? bir sorun varsa buna ne sebep olabilir?
  • arkadaşlar benim başımı aprıtan bir olay var yaa canımı çok sıkıyo bende 2001 model xsara 2 var gaz pedalı pozisyon sensöründe bir problem var kimse çözemiyor belki siz anlarsınız. şimdi yolda giderken birden bire gaz düşüyor işlemiyor araba kendi devirinde gidiyor.arıza lambası yanıyor.arabayı çekiyorum kenara duruyrum stop ediyorum biraz bekleyim yine çalıştırıyorum gene gaz da kimsecikler yok devir saatide çalışmıyor gaz basmayınca tabi. bu işlemi 2-3 kere yapıyorum arada gaz geliyo bi müddet sonra yine gidiyor . bizim orda Bosch servisi var oraya götürüyorum gaz pedal pozisyon sensörü nü bi ilaçla temizliyor makinaya bağlayım hatayı siliyor ama 1-2 hafta sonra yine aynı hatayı alıyorum. istanbulda bir beyinciye götürdüler parçayı o adam ona göre format atacakmış filan dediler gitti geldi 3-4 ay kullandık hata vermeden ama geçen gün gene verdi giderken yolda .arkadaşlar lütfen bana acil yardım pls. :) ne yapmalıyım . uzun yola gitmeye korkuyorum .. :))

birde başka problem var Airbag işığı hata veriyor. hep yanık duruyor . servise götürüyorum usta makinaya bağlayıp hatayı siliyor. ama bir süre sonra yine Airbag hata ışığı yanıyor . neden acaba usa koltuğun altında bişey airbag bişeyini mi ne zorluyomuş falan filan dedi ama ne olduğunu bilmiyorum yardım lütfen konuyu bana açıklarmısınız :)))

• 2004 1,4 HDİ XSARA SAHİBİYİM HİDROLİK DİREKSYON İLE İLGİ Bİ SORUM VAR BU ARACLARDA DİREKSİYONLAR NEDEN BU KADAR AĞIR PARK ESNASINDA BAYA Bİ ZORLUYOR SİZLERİNDE BİLGİSİNİ ALMAK İSTİYOPRUM SİZLERDE AYNI DERT VARMI YOKSA BENİM ARACIMDAMI SORUN VAR SERVİSİNE GİTTİM HERHANGİ BİR SORUN OLMADIĞI SÖYLENDİ CEVABINIZI BEKLİYORUM ....
  • koltuğun altında airbag soketleri var. onlardaki bir temassızlık ve oksitlenme sonucunda airbag arıza lambası yanıyormuş. bu soketleri kontrol edip, temizleyin isterseniz.
    diğer sorun için birşey söyleyemeyeceğim. ama ecu (beyin ) ile ilgili bir soruna benziyor.. beyin işinde iyi bir ustaya göstermenizi tavsiye ederim. ayrıca aracı komple götürün. sadece beyni veya parçayı söküp göndermeyin. çünkü ben bir ustaya bunu teklif ettiğimde aracı getirmen lazım ki, arızanın nerde olduğunu anlayabilelim demişti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citroxsara

quote:

Orijinalden alıntı: ural acar

quote:

Orijinalden alıntı: Citroxsara

quote:

Orijinalden alıntı: ural acar

1999 model citroen xsara aldım. radyatörün yanındaki depoya antifiriz dolduruyoz ama bir gün sonra yarı civarlarında inmiş oluyor daha da aşağı inmiyor. deponun üzerinde seviyeyi gösteren bir yazıda yok. burada bu arabadan tam olarak anlayanda yok. borularını ve bağlantı yerlerini kontrol ettirdim birşey yok. kapağı ve contasıda sağlam. acaba kapağın içindeki yaydan yapabilirmi.
    yoksa su seviyesi normal de ben boşunamı uğraşıyorum.
    bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim. korkudan arabaya binemez oldum.
    cevaplarınızı bekliyorum.

geçenlerde aracın su eksilttiğini ve aracın hararet yapma havasında olduğunu farkettim, yeni bir radyatör kapağı ile sorun çözüldü. Kapak 18 tl peugeot 307 radyatör kapağı.

Yardımın için sağol radyatör kağını değiştirdim sorun halloldu.
    benim araçta su seviyesini gösteren çizgi yok. senin arabada varsa seviyenin nerelerde olduğunu tarif ederseniz sevinirim.

radyatör kapağının altında yaklaşık 2-3 parmak aşağısı olması lazım tam olarak hatırlamıyorum açıkçası.

teşekkürler

• Arkadaşlar xsara sınıfında sorunsuz bir araçtır, mutlaka her aracın sorunları olur alırken korkmayın servise oda olmadı araçtan anlayan birine baktırıp alın mutlaka hoşunuza gidecektir... :) [Dizel 7.2 lt yakması pek normalde değil anormalde değil]
  • quote:

Orijinalden alıntı: damdanakar

2005 model 1.4 dizel xsara istanbul'da şehir içinde 100 km.'de 7.2 lt yakıt sarfediyor. bakımı da yeni yapıldı. Bu değer biraz fazla değil mi? bir sorun varsa buna ne sebep olabilir?

Debriyaj balatanızın durumu nasıl?Aslında İstanbul için normal bir değer.Malum, araç 1200 kg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 22 Mart 2011; 11:43:14 >
  • Arkadaşlar xsara picasso 2006 model 2.0 cam tavanlı benzlinli otomatik vitesli exclusive modelini 22binliraya buldum almayı düşünüyorum.50bin km de.
    Bu araç için tavsiyeniz ne olur? Üretimi bitmiş bir araç için fiyat çok mu, MPV sınıfı olarak bu arabayı çok beğeniyorum, picasso konusunda tecrübe ve bilgim yok tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler şimdiden...
  • selam arkadaşlar,

2000 model, 2.0 Dizel 150.000'de araba alınır mı? 12-13K falan fiyat istiyorlar. yakıt durumu nasıldır, performansı ve servis durumu hakkında bilgi sahibi olanlardan dönüş bekliyorum.

teşekkürler.
  • slm arakadaşalr 2003 otomtik vites var soğukoldugunda ilk harekette ekranda S VE.* LAMBASINI YAKIYOR AYNI ZAMANDA ÇEKİŞTEN DÜŞÜYOR NEDENİNİNİ BİLEN VARSA CEVAPLASIN LÜTFEN
  • slm arkadaşlar bende2003 xsara var sabahları çalışırken ekrandaki s ve ? lambalarını yakıp söndürüyor ve çkişten düşüyor ısınca yapmıyor nedenini bilen varmı cevaplarsa sevinirim
  • cevabımı buldum arkadaşlar herhangi bir yorum yapılmadı bunun üzerine yinede ben almak isteyenlerle paylaşayım düşüncelerimi;
    2006 model picasso vergisi 1200 lira.
    vazgeçmem için eterli bir sebep oldu.
    22binlira o donanımdaki bir araba için uygun fiyat fakat 2.0 motor vergi dezavantajı, ikinci elde satma sıkıntısı v.s...
  • Benzinli xsaradan dizel xsaraya geçmiş bulunuyorum aracım 2005 model çalıştırmada abs ışığı yanmıyor, merak ettiğim konu şu xsara 1.4hdi larda abs opsiyonelmiydi standartmıydı ?
  • Merhaba, Xsara 2000 model aldık. Bu araçların yol tutuşu nasıl? Lancer 2006 var şu an birde, lancer çok yatıyor virajlarda. xsara nasıl bu konuda?
  • kimse cevap vermemiş çok geçte olsa cevap eriyim en iyi yol tutuşuna sahip arabalardan biridir bu yol tutuşu ödüller almasını sağlamıştır
  • ya aslında benim merak ettiğim iki nokta var bilenler ceveplarsa çok sevineceğim şuan almayı düşünüyorum ama bir söylenti var xsaralar dayanıksız arabalarmı kazalarda felan hemen pertemi çıkıyorlar bu söylentilerden dolayı hondaya kayıyor aklım birde yedek parça ve servis ankarada bu işi hakkıyla yapan kimvar birde honda ile karşılaştırıldığında yedek parça çokmu farkvar yoksa şehir efsanesimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: korty06

ya aslında benim merak ettiğim iki nokta var bilenler ceveplarsa çok sevineceğim şuan almayı düşünüyorum ama bir söylenti var xsaralar dayanıksız arabalarmı kazalarda felan hemen pertemi çıkıyorlar bu söylentilerden dolayı hondaya kayıyor aklım birde yedek parça ve servis ankarada bu işi hakkıyla yapan kimvar birde honda ile karşılaştırıldığında yedek parça çokmu farkvar yoksa şehir efsanesimi

citroenin en sağlam aracıdır benim aracım şuan 156 bin kmde alalı 8 ay oldu 200 tl kadar masraf yaptım! usta değişen parçaların ilk defa değiştiğini söyleyince şaşırdım) yedek parçası servislerde çok pahalı ama dışarıda çok daha ucuz! mesela benim aracımın sol arka porye bilyesinden ses geliyordu bu parçanın servisteki fiyatı 130 tl ispanya malı ben dışarıda aynı parçayı 70 tlye buldum fakat japon malı olan porye bilyesini 45 tlye aldım bende daha önce symbol vardı onun yedek parça fiyatlarıyla hemen hemen aynı yedek parça fiyatları... aracı alırsan yedek parça konusunda yardımcı olabilirim...

bu aracın en kötü yanı lastik ebatları 195/55/15 olduğu için çok çok pahalı birde araç 1250 kg ve 68 bg (dizel) çokkkk hantal haberin olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 22 Mayıs 2011; 17:47:57 >

• merhaba arkadaşlar şu linkdeki aracı almak üzereyim sizce nasıl http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-orjinal-tertemiz-xsara2-51251284/detay/ 14500 e anlaştık sizden tek sorum direksiyon biraz sert acaba hepsimi böyle yoksa pompa falanmı arızalı fiyat konusuna takılmayın aldığım şahıs kankim onun için bu fiyata verdi yoksa 17000 den aşagı hayatta vermaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recimiller -- 13 Haziran 2011; 23:04:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.