|
***Y50-70** Isınma Sorunu Etkili Çözüm!***(Video eklendi) (4. sayfa)
-
-
Çok teşekkür ederim...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Laptop garantiye gitti geldi fans sesi problemi yaşadım. Tekrar fan sesi problemiyle yolladım hiç bir sorun yok denilerek geri gönderdiler. İnternette normal gezinirken 55-60 Derece arasında değişiyor sıcaklık ama rahatsız edici derecede fans sesi var. Biraz zorladığım zaman zate 75-85 derecekere kadar çıkıyor laptop. Çözümü olan var mı acaba ? -
Çözüm kaliteli termal macunla macun değişimi ve düzgün soğutucu blok montajı.Eğer mümkünse, kaliteli termal padle termal pad değişimi de yapılırsa çok daha iyi olur. -
Hocam merhabalar. Lenovo y50-70 için kaç mm termal pad kullanılıyordu acaba? Konudaki projeden bahsetmiyorum bakır blokların altındaki padlarin kalınlığını soruyorum.
Bu arada konu çok faydalı ve mantıklı. Aynı projeyi alttan soğutucu takviyesiyle yapmayı düşünüyorum.
-
Merhaba, ben thermal grizzly 1mm ve 0,5mm kullanmıştım. Bir sıkıntı olmadı. kendim ölçmüştüm orjinallerin kalınlığını.
-
Biraz geç oldu ama yine de cevap için teşekkürler hocam. Ben sadece 1mm almıştım 0.5 olan yerleri mecbur eskisinden kullandım.
Vramlerin üstündekiler 0.5 diğerleri 1mm kalınlığında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 11 Mayıs 2022; 1:7:34 > -
Kusura bakma, yoğunluk nedeniyle bu ara fazla online olamadım. sorunu halletmene sevindim. Bir ufak mod daha söyleyip affettireyim kendimi
Soğutucu petek ızgarasıyla fan ağızlarının arası açık kalıyor. Ben o aralığı uygun boyda termal pad kesip V şeklinde sıkıştırarak doldurmuştum. Onun da etkisi oluyor ısı düşüşüne
-
Estağfurullah sorun değil hocam :) Çok manyak bir proje var aklımda: 2mm kalınlığında 10x10cm bakır plaka aldım. Bakır boruların üstüne denk gelecek şekilde keseceğim ve kasaya termal macunla yapıştıracağım plakayı. Sonra araya termal pad koyacağım. Bu sayede bakır boru>termal pad>bakır plaka>termal macun>alüminyum kasa şeklinde ısı iletimi olacak. Bu şekliyle pasif soğutmayı artırmış olacağım. Eğer alta soğutucu koyarsak da aktif soğutma olmuş olacak. 1.5-2 ayım kaldı eve geçeyim halledeceğim(şimdi yurttayım malzemelerimin çoğu evde) Şimdilik sıvı metal uygulamasıyla yetindim.(geleceğe yönelik 5gram almıştım yarısını yere döktüm :D) Ayrıca konu açmayı düşünüyorum yazın projeyi hayata geçirince. Bu konuya da linkini bırakırım.
Bu arada verdiğiniz taktiği pek anlamadım ama sakin kafayla tekrar okur anlamaya çalışırım, sağolun :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 12 Mayıs 2022; 1:43:45 > -
Fanın üstündeki kırmızı ile işaretli yere uygun boyda, selobant genişliğinde pad kesip, ortasından katlayıp( o zaman V şekli oluşuyor:) işaretli alandaki boşluğu doldur.Böylece fanların üflediği tüm hava radyatöre gidecek ve soğutma performansı artacak. Kapaktaki toz filtresini de sök. Toplamda 15-20 derece arası düşüş oluşur. Bakır plaka işinde dikkatli olmak lazım. Yapıştırıcı bant yada macun iyi marka olsun, olurda koparsa iç aksama dokunduğu anda bilgisayarın kullanılmaz hale gelmesi çok büyük ihtimal. Projeyi hayata geçirince linki mutlaka paylaş, hem projeyi hem de sonucunu görmek isterim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drk_m -- 12 Mayıs 2022; 20:14:9 >
-
Yardım için teşekkürler hocam :) Kesinlikle paylaşacağım.
Bant olarak kapton bant veya koli bandı(bildiğiniz üzere çok sağlam yapışıyor) macun olarak elimdeki kalan Cooler Master Mastergel Pro'yu kullanacağım. Plakanın düşmesini çok dert etmiyorum çünkü bakır borulara denk gelen yeri hariç diğer yerler bantla kaplı olacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X