Şimdi Ara

***Y50-70** Isınma Sorunu Etkili Çözüm!***(Video eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
6
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malumunuz yaz geldi, havaların ısınmasıyla birlikte, bizim y50 lerde daha fazla ısınmaya başladı, sorunu azda olsa laptop soğutucuyla çözebilsek de daha etkili bir şey lazım.
    Daha etkili soğutabilmek adına zaten termal macunu değişip, 6-8 derece arası bir düşüş elde etmiştim, biraz daha
    kurcalayınca , elimdeki termal pedi kullanmaya karar verdim.
    Termal pedi "S" harfi şeklinde katlayıp (bendeki pad 1mm kalınlığında) işlemci bloğunun üzerine yerleştirdim. Kapağı kapatınca , rahatça kapağa temas etti. Bildiğiniz üzere bizim kapaklar aliminyum, yani ısı transferine uygun.
    Gelelim sonuçlara;
    Not: testler 27 derece ortam sıcaklığında yapılmıştır. Laptop soğutucu kapalı.
    5 dakikalık prime 95 maximum ısı testinde ulaştığı max değer:
    Prime 95i bilen bilir, işlemciyi kızartacak kadar yüklenen bir uygulama, 86 dereceyi geçemedi.

10 dk GTA V oyununda ulaşılan max değer(laptop soğutucu kapalı) :

Diğer iki test laptop soğutucu kullanılmadan yapılmıştı, bu sonuncu ise yine prime 95 26 derece ortam sıcaklığı laptop soğutucu açık
    tam 7 derecelik bir düşüş de soğutucu sayesinde oldu.

Alt kapak ısı dağılımı farkı videoda açıkca görülüyor.

Termal padi nasıl katladığıma dair fotolar:
    Tabii siz bu işlemi pad daha uzun olacak şekilde yapıyorsunuz.

Görüldüğü üzere termal padin bir kısmı havalandırma ızgarasına taşıyor. Padin olduğu kısımda, ısınma oluyor haliyle, ama kapak aliminyum olduğundan ısı dağılımı sayesinde işlemci sıcaklığında kayda değer bir düşüş oluyor. Birde dizüstü soğutucuyla birleşince, çok daha fazla düşüş elde ediliyor.

Son olarak da padi nereye yerleştireceğimizin fotosu:
    1 numaralı yere yani ısı borusu üzerine katladığımız termal padi yerleştirip kapağı kapatıyoruz. 2 numarada ki süngerin yüksekliğini azıcık geçecek sekilde ayarlarsak padimizi daha sıkı bastırıp ısı iletkenliğini artıracaktır.
    Daha kalın, mesela 4mm, 5mm gibi termal pad bulabilirseniz bu işlemi katlamadan da yapabilirsiniz ki bu durumda daha verimli olacaktır.
    Son olarak bu işlemi yaparken korkmanıza , çekinmenize hiç gerek yok, zira termal padler elektrik iletmez. Yani anakarta veya başka bir bileşene elektriksel hasar verme şansınız 0.
    Kolay gelsin, deneyen arkadaşlar sonuçlarını paylaşırlarsa, çok güzel olur.

EDİT: imla ve foto ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drk_m -- 1 Temmuz 2016; 15:21:40 >

• drk_m kullanıcısına yanıt
    Güzel bir anlatım olmuş emeğine sağlık.
    Termal pad'i bulunca/alınca bende deneyeceğim, sıcak sorunum yok fakat neden daha düşük sıcaklıklarda olmasın değil mi
    Hocam bu termal pad'i nerden bulabilirim Ankarada
    Dün söğütözü vatan bilgisayara gittim sordum yokmuş, orada olmayan şey de hangi mağazada olur acaba
  • Gibson SG kullanıcısına yanıt
    Hiç boşuna aramayın hem pahalılar hemde uyduruk cin malı hepsi verdiğiniz paraya acıyorsunuz. Ben lenovo G550 kullanıyorum kâğıt sıkıştırıyorum. Termal pad soğutmuyor aslında sıkışmadan dolayı bakır cubuklar işlemciye daha ıyı temas sagladıgından dolayı soğutmaya faydası oluyor.
  • Gibson SG kullanıcısına yanıt
    Kardeş, teknoloji hiper marketlerinde bulunmuyor maalesef, donnımlı bir bilgisayarcıda (tercihen tamirde yapıyor olması iyidir) bulunması muhtemeldir.
    Bir alttaki postta yazan arkadaşın dediği gibi pahalı felan da değiller. Çevrendeki bilgisayarcılara bir bak, birinde mutlaka bulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

Hiç boşuna aramayın hem pahalılar hemde uyduruk cin malı hepsi verdiğiniz paraya acıyorsunuz. Ben lenovo G550 kullanıyorum kâğıt sıkıştırıyorum. Termal pad soğutmuyor aslında sıkışmadan dolayı bakır cubuklar işlemciye daha ıyı temas sagladıgından dolayı soğutmaya faydası oluyor.

Bilip bilmeden yazıp, çizip, insanları yanlış yönlendirme.
    Termal pad denilen aparat pahallı felan değildir. Çinde üretilir çoğu ve termal iletkenlikleri düşüktür, doğru, ama piyasada 17w/mk iletkenliğe sahip padlerde vardır. Ki bu değer piyasadaki hiçbir termal macunda yoktur! Kaldı ki biz burda hayati bir komponenti soğutmuyoruz , ekstra ısı düşüşü sağlamaya çalışıyoruz. O yüzden ısı iletkenliği düşük bile olsa fayda sağlıyor.
    Bir diğeri; Sıkıştırma yapmaz, en azından senin dediğin kağıt metodundaki gibi yapmaz. Yaptığı iş, ısı borusundan ısının belli bir miktarını alıp, alt kapağa iletmektir, buda ekstra ısı düşüşü anlamına gelir. Altına birde dizüstü soğutucu varsa, bu daha fazla ısı düşüşü sağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: drk_m

quote:

Termal pad denilen aparat pahallı felan değildir. Çinde üretilir çoğu ve termal iletkenlikleri düşüktür, doğru, ama piyasada 17w/mk iletkenliğe sahip padlerde vardır. Ki bu değer piyasadaki hiçbir termal macunda yoktur! Kaldı ki biz burda hayati bir komponenti soğutmuyoruz , ekstra ısı düşüşü sağlamaya çalışıyoruz. O yüzden ısı iletkenliği düşük bile olsa fayda sağlıyor.
    Bir diğeri; Sıkıştırma yapmaz, en azından senin dediğin kağıt metodundaki gibi yapmaz. Yaptığı iş, ısı borusundan ısının belli bir miktarını alıp, alt kapağa iletmektir, buda ekstra ısı düşüşü anlamına gelir. Altına birde dizüstü soğutucu varsa, bu daha fazla ısı düşüşü sağlar.

senin özellikteki parmak kadar padler 50 tl filan bu ucuz ise bir lafım yok. Ayrıca arkadaşın uyguladığı yöntem ile benim bahsettiğim yöntem mantığı aynı ortakı yapılan uygulama için 50 tl vermek parayı çöpe atmak demektir. G550 de yasadıgım ısı probleminide senin hor gördüğün kâğıt yöntemi ile hallettim. internettede g550 yaşanan ısı problemini basit bir kâğıt parçası ile çözen video var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

senin özellikteki parmak kadar padler 50 tl filan bu ucuz ise bir lafım yok. Ayrıca arkadaşın uyguladığı yöntem ile benim bahsettiğim yöntem mantığı aynı ortakı yapılan uygulama için 50 tl vermek parayı çöpe atmak demektir. G550 de yasadıgım ısı probleminide senin hor gördüğün kâğıt yöntemi ile hallettim. internettede g550 yaşanan ısı problemini basit bir kâğıt parçası ile çözen video var.

Alıntıları Göster
    https://www.youtube.com/watch?v=M1lSbN6vnV0

böyle bir yöntem dene bakalım kaç derece düşüş yakalayacaksın

• quote:

https://www.youtube.com/watch?v=M1lSbN6vnV0

böyle bir yöntem dene bakalım kaç derece düşüş yakalayacaksın

Alıntıları Göster
    Ayrıca nasıl bir mühendislik anlayışı ise işlemci ile ekran kartının bakır boruları birbirine değmekte ve aynı yöndeler. Güya iki fan konulmuş ama tek fanın yapacağı işi yapmakta. ben kâğıtlarla sende padlerle soğutmak için uğraşır durursun.

• quote:

quote:

quote:

En basitinden noctua, yada xt3 termal macun fiyatlarına bak, kaliteli termal macunlar ucuz mu ki, kaliteli termal padler de ucuz olsun?
    Ayrıca y50 lerdeki ısı problemi temassızlıktan değil, ultrabook benzeri ince kasa yapısı nedeniyle oluşan ısının tam anlamıyla dışarı atılamaması. Alt kapağı o nedenle plastik değil , metal yapmışlar ama o bile yeterli gelmiyor.
    Kısaca; kağıt hiçbir işe yaramaz, en azından bu modellerde. Zira kağıt ısı iletimi yapmaz! Termal pad kullanmak bizim makinlerde tek çözüm. Az önce gta v den çıktım. Max 73 derece gördü alet, daha önce 85 leri görüyodu. Ve padi koyduğum alanda aşırı bir ısı var , alt kapağın diğer tarafları ise çok daha serin.
    Buda kullandığım yöntemin bana göre işe yaradığının kanıtıdır. Senin kağıt metodunu beğenmiyor felan değilim, sadece bizim makinalarda işe yaramaz. Sende yarıyorsa ne mutlu sana, kullan, ama insanları yanlış yönlendirme.

• quote:

quote:

quote:

quote:

En basitinden noctua, yada xt3 termal macun fiyatlarına bak, kaliteli termal macunlar ucuz mu ki, kaliteli termal padler de ucuz olsun?
    Ayrıca y50 lerdeki ısı problemi temassızlıktan değil, ultrabook benzeri ince kasa yapısı nedeniyle oluşan ısının tam anlamıyla dışarı atılamaması. Alt kapağı o nedenle plastik değil , metal yapmışlar ama o bile yeterli gelmiyor.
    Kısaca; kağıt hiçbir işe yaramaz, en azından bu modellerde. Zira kağıt ısı iletimi yapmaz! Termal pad kullanmak bizim makinlerde tek çözüm. Az önce gta v den çıktım. Max 73 derece gördü alet, daha önce 85 leri görüyodu. Ve padi koyduğum alanda aşırı bir ısı var , alt kapağın diğer tarafları ise çok daha serin.
    Buda kullandığım yöntemin bana göre işe yaradığının kanıtıdır. Senin kağıt metodunu beğenmiyor felan değilim, sadece bizim makinalarda işe yaramaz. Sende yarıyorsa ne mutlu sana, kullan, ama insanları yanlış yönlendirme.

Alıntıları Göster

lenovo y50 nın soğutma bakır cubukları bak bakalım bir birine temas var mı. Laptop sorunlu bende lenovo 550 kullanıyorum ve çok hor kullandım laptop masanın üstünde durmadı. Aldıgım zaman hdd arıza yaptı servıse gonderdım 10 günde tamir oldu geldi. Sırf piyadaya ürün çıkarmak içinde soğutma için en önemli parça öyle yapılmaz. Şahsi görüşüm y50-70 kusurlu ve türkiyeye gelen ürünleri başka ülke kabul etmemiş bize gelmiş diye bir dedikodusu var artık bu dedikodu ne kadar doğru bilemem.

• quote:

lenovo y50 nın soğutma bakır cubukları bak bakalım bir birine temas var mı. Laptop sorunlu bende lenovo 550 kullanıyorum ve çok hor kullandım laptop masanın üstünde durmadı. Aldıgım zaman hdd arıza yaptı servıse gonderdım 10 günde tamir oldu geldi. Sırf piyadaya ürün çıkarmak içinde soğutma için en önemli parça öyle yapılmaz. Şahsi görüşüm y50-70 kusurlu ve türkiyeye gelen ürünleri başka ülke kabul etmemiş bize gelmiş diye bir dedikodusu var artık bu dedikodu ne kadar doğru bilemem.

Alıntıları Göster
    Yedek parça olarak baktım bakır cubuk ayrı gözüküyor
    https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-lenovo-y50-70-sogutucu-fan-cpu-fan-238585093/detay

Parça montaj esnasında mı oyle bir konum mu alıyor.  ***Y50-70** Isınma Sorunu Etkili Çözüm!***(Video eklendi)

Parça hatalı ise sizce parçayı değiştirmek. Daha doğru değil mi.

• cuhuku C kullanıcısına yanıt
    O kusurlu ürünleri TR ye yollamışlar efsanesini kim uydurdu bilmiyorum ama birç söyleyeni var. Yabancı forumları taradım ilk aldığımda, ısı probleminden müzdarip yüzlerce kullanıcı vardı.
    Maalesef şekil yapalım derken ısı olayını unutmuşlat, yeni seri y700 de kasa daha kalın ve soutucu çıkış ızgarası ekran tarafından kapatılmıyor. Soğutucu borular birbirine dokunsa belki biraz daha serin
    çalışırdı, zire ekran kartı max 68 görürken işlemci 73-80 arası oluyor genelde. Ama temas etmiyor, Parçaya gelince; siyah metal bölüm tek bir parça. Diğer fan da tek parça. Yani montajla felan alakası yok.
    Az sonra notebookcheck sitesine bu konun aynısını açacağım, orada da deneyenler olacaktır, bakalım sonuç ne olacak. Burdan paylaşırım sonucunu.
    Eyvallah hocam müsait bi zamanda bakarım artık
  • biraz daha geniş alana yaydım termal padları boşta en fazla 42 derece (uygulamadan önce 52 dereceleri görüyodu)
    prime 95 dede 71 dereceyi geçmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirAnkarapolisiyesi

biraz daha geniş alana yaydım termal padları boşta en fazla 42 derece (uygulamadan önce 52 dereceleri görüyodu)
    prime 95 dede 71 dereceyi geçmedi

Hocam merhaba bu pedlere nerden ulaşabilirim ben de ayni pc den kullaniyorum ve ısinma sorunu var hakkaten

• calıskan2144 C kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarcılardan temin edebilirsin.
    Vatan gibi mağazalarda maalesef yok.
  • Hocam Allah senden razı olsun bende de aynı pc var aşırı ısınıyordu garantiye gönderdim sadece bi 5 derecelik ısı farkı oldu macun yeniledik falan dediler. Senın yaptıklarının aynılarını yaptım + Zalman nc1000 laptop soğutucu aldım önceden ultra ayarlarda oyun oynayınca pc 95 dereceleri görürken şimdi 75 derecenin üzerine çıkmıyor vallahi 2 yıldır aradığım çözüm sendeymiş eline koluna emeğine sağlık şimdi sıra ssd almakta bir de ssd takarsam bu pc ye canavar olacak inşallah varsa aklına gelen daha iyi yöntemler yine haberimiz olsun uygulayalım
  • calıskan2144 C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim kardeşim.
    verim almana sevindim.
    İnşallah SSd yi de en kısa zamanda alırsın,
    SSD ile oluşan farka inanamayacaksın.
    İyi oyunlar
  • quote:

Rica ederim kardeşim.
    verim almana sevindim.
    İnşallah SSd yi de en kısa zamanda alırsın,
    SSD ile oluşan farka inanamayacaksın.
    İyi oyunlar

Bu ssd hakkında da bi kaç soru sorayım sana usta bunu ben direkt olarak hdd çıkarıp ssd takıcam sonra pc açılışında flashtan/dvd den windowsu kurucam demi başka bir işlem yapmama gerek yok
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.