Şimdi Ara

Yaban Hayat (313. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.498
Cevap
23
Favori
172.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kıskandım valla yılanı yakalamasını nasıl denk getirdiniz bravo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler ALPEREN A. Kısmet diyelim. :) Araçla giderken yol kenarında tarlada yerde gördüm. Sabit halde fotoğraflarını çekerken uçacağını anlayınca seri bir şekilde fotoğraflarını çektim. Eve gelip de fotoğraflara bakınca ayağında yılan olduğunu gördüm. Çok da şaşırdım. Çünkü bu fotoğrafı Şubat' ta çektim.
  •  Yaban Hayat

Baykuş Kelebeği
    Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

henüz çok yeniyim hevesliyim burada paylaşılan fotoğrafları gördükçe çok mutlu oluyorum herkesin eline sağlık :) rehberle gezerken onun anlattıklarını dinlemek için biraz acele ettim netlemeyi yapamdım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaturco -- 16 Ocak 2018; 0:57:48 >
  • ardaturco A kullanıcısına yanıt
    Sizin de elinize sağlık. Zamanla çok daha iyilerini çekersiniz. Devamını bekleriz.
  • Küçük balaban...Çok fena balık avcısı, 5dk içinde 2 tane balığı tuttu ve yuttu. :) Belki sonra yine tutmuştur, görmedim bir daha...

Yaban Hayat
    Little Bittern by keynowski, on Flickr

• keynowski K kullanıcısına yanıt
    Fotoğraflar çok iyi 👍 Özellikle yılanın yakalanisi👌

Hangi makine ve hangi lensi kullaniyorsunuz?

• amasseia kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Fotoğraflara tıklayınca açılan flickr sayfamda ekipman ve çekim bilgileri bulunuyor. Ama yine de yazayım madem: Gövde- Canon 70D, Lens- Canon EF400mm F5.6L.
  • Halkalı sinekkapan

Yaban Hayat
    Collared Flycatcher by keynowski, on Flickr

Benekli sinekkapan

Yaban Hayat
    Spotted Flycatcher by keynowski, on Flickr

Orman alaca ağaçkakanı

Yaban Hayat
    Great Spotted Woodpecker by keynowski, on Flickr

• Türler de fotoğraflar da çok iyi :)
  • Teşekkürler @ademyagiz hocam. :)
  • Akçaylak

.

(
    )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 23 Ocak 2018; 23:14:1 >

• Harika bir kuş, selamlar.
  • ademyagiz A kullanıcısına yanıt
    Aynen çok farklı bir yırtıcı. Selamlar.
    Hocam çekimleriniz çok başarılı.
    70D + 400mm odak uzaklığı crop olduğu için çok iyiymiş.200-250 felan çok yetersiz geliyor zaten.L serisinin renkleri ayrı bir dünya.
    Bir de enstanteneye bakınca tripodsuz çekmişsiniz galiba değil mi ?
  •  Yaban Hayat

Yaban Hayat

Canon 700D + Sigma 18-250

• Emphire kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. 400mm f5.6L lensin bu fiyat aralığında eline su dökebilecek lens yok. :) Fotoğrafların hepsinde kırpma (krop) da var. Çok az bir kısmı elde çekildi. Bir kısmı üçayak ya da tekayak (tripod / monopod) üzerinde çekildi. Ama büyük kısmı araç içinden makine fasulye torbası (bendeki çekirdek torbası :) ) üzerine sabitlenerek çekildi. Şu şekilde aracın camını indirip kapıya sabitliyoruz...Tabi yakın çekimlerde hep kamuflaj örtü kullanıldı. Kimi zaman kendi üstümü örttüm kimi zaman da aracın üstünü örttüm.

Yaban Hayat
    Camera Bean Bag U shape Waterproof Tough Cordura by Trevor Hannant, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keynowski -- 27 Ocak 2018; 18:0:14 >

Bilgiler için teşekkürler hocam.Anlattığınız gibi çok emek ve sabır istiyor.Yabani hayvanlar en ufak harekette kaçıyor.İyi ekipman olmayınca, güzel kareler çekmek zor gerçekten.

Ben Ankaradayım,her taraf beton,bu tarz fotolar için şehirden epey uzaklaşmak lazım.Yakında orman var.Orada ne çeşit kuşlar var merak ettim, sizdeki fotoğrafları görünce.

Olympusa son zamanlarda çok sempati duymaya başladım ve sizdeki 60mm makro lensin performansını görünce içim gitti.Özellikle gövdedeki titreşim engelleme özelliği harika çalışıyor.

400mm Lens adaptör ile olympus da çalışıyor mu?Yanlış bilmiyorsam m4/3 de 2x krop atıyordu.
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    Ankara’da epey kuş fotoğrafçısı ve kuş çekilecek yerler var bildiğim kadarıyla. Özellikle Mogan diye bir göl var sanırım, orada çok kuş fotoğrafı çekiyorlar diye biliyorum. Olympus 60mm f2.8 macro bu sistemde en severek kullandığım lenstir. Gövdede titreşim engelleme ve dokunmatik ekrana dokunarak çekim yapabilme makroda çok fayda sağlıyor. Canon 400mm adaptörlerle Olympus’ ta kullanılabilir. Ben de bir ara düşündüm. Olympus E-M1’ in gövdede titreşim engelleme, sessiz çekim gibi özelliklerinden faydalanmak için ama otomatik odaklayan adaptör baktım ve 1700-1800TL fiyatı görünce vazgeçtim. (Kipon EF to MFT adaptör). Üstelik bu adaptör ile ne kadar doğru ve hızlı netleme yapılır o da şüpheli. Hem adaptör parasına Canon gövde de alınabilir.

Ben de sony a6300,Canon 700D ve eos m var.A6300 çok güzel bir gövde ama 16-50 ve sigma 30mm lens var sadece.Canon için de Tamron 17-50 f2.8 ve Sigma 18-250 lens var.
    Adaptör olayı çok sıkıntılı dediğiniz gibi.Canon lensleri dönüştüren(ef to sony e) metabones speedboster adaptör 3bin lira.
    Tele converter vs. gibi yöntemleri biraz araştırıp eldekilerle birşey olur mu diye araştıracağım.Eğer olmazsa 400mm kafama yattı.400mmnin hak ettiği fiyat ne kadar sizce ?

Moganda fazla kuş çeşidi var mı bilmiyorum.Bu fotoğrafı moganda çekmiştim.Canon 350D ve 55-300 dü galiba.2015

Yaban Hayat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 28 Ocak 2018; 0:42:49 >

• 
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.