kuş çekimlerinde genel olarak alan derinliği sorun olmadığından diyaframı kısmaya gerek yok.. eğer kuş çok yakına gelirse o zaman 7.1-8 gibi değerler olabilir, o da her zaman olmaz zaten:) kuş çekimlerinde büyük odak kullanıldığından ve kuşlar da kıpırdak olduklarından yüksek perde hızı daha önem kazanıyor. Hem eldeki titremeyi minimuma indirmek hem de kuşun hareketlerini yakalamak için bu önemli. o yüzden kuşçu tanıdıklarım hep diyafram öncelikli modda kuş çekerler. diyaframı en açık değere getirirler, makine de en yüksek perde hızını ışığa göre kendisi veriyor zaten.. yeterli gelmezse ISO artırılabilir.
Teşekkürler bilgiler için. Tecrübe oluyor işte hepsi
Tepeli Toygar
Çekirge
Unutmabeni çiçeği
süsen çiçeği
Zümrüt kelebeği
Himalaya mavisi
türünü bilmiyorum :)
muhtemelen bir güve tırtılı..
arap sümbülü
taşkuşu
Fotoğraflar Denizli Göleti - Gebze'de bugün çekildi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademyagiz -- 7 Nisan 2012; 23:03:46 >
Fotoğraflar harika...
Bugun ders çalışırken penceremin önüne gelip sürekli öten serçelere dayanamadım ve aldım makinayı çıktım ava.Ama aklımı okuduklarına yemin edebilirimDur şunu çekeyim diye karar verdiğim kaçtı.tam vargeçtimgidiyorum yine geliyor.Açınca makinayı pırrr.Bi ara pusu kurdum gidermiş gibi yaptım aama yemediler Kısmet değilmiş demek
kuşlar öyleler, insanı maymun ediyolar :)
Ya çatıya çıktım etrafta insan var demiyorum beni görmesinlerde kaçmasınlar diye dizlerimiz üzerinde sürünerek yaklaşıyorum hafif.Açıyı ayarlamak için tam odaklamak için hazırım pırrtt kaçtılar.Neyse uğraşması bile rahatlatıyor beni
Hocam hepsi çok iyi ancak Zümrüt Kelebeğine bittim gerçekten
:) rahatlıyor insan, tabi o kadar uğraşıp güzel bir kare alınca daha da rahatlıyor :)
quote:
Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR
Hocam hepsi çok iyi ancak Zümrüt Kelebeğine bittim gerçekten
ben de bunu bi türlü çekemedim yahu :) güzel olmuş eline sağlık..
Teşekkürler
Kirpiciğimi buraya da koyem...
Çok iyi olmuş.
geçen gün beni aradı amcam kirpi var bahçede gel çek diye.Dedim o kadar da değil dersteyük
quote:
Orijinalden alıntı: ayhan_eee
Çok iyi olmuş.
geçen gün beni aradı amcam kirpi var bahçede gel çek diye.Dedim o kadar da değil dersteyük
Tşk. Kirpi işi sabır törpüsü valla...Bi poz almak için 2 saat yerlerde yuvarlanıyosun... En ufak harekette hooop dertop oluyo sonra 20 dakka açılmıyo bida namıssız...
Desenize o da yasah kardeşim diyor
quote:
Desenize o da yasah kardeşim diyor
Haha aynen vallah... Tam açılıyo seni görür görmez öbür yana kafayı çevirip tabanları yağlamaya başlıyor...
Zaten bakışı s. yakalandık der gibi olmuş
quote:
Zaten bakışı s. yakalandık der gibi olmuş
Aynen... Burda da ulan bıkmadı gitti p.menk diyo zate...