Şimdi Ara

Yabancı Dil Öğreniminde Sözlük ''Okumanın'' Önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
4.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yabancı dil öğreniminde kelime bilmenin ne kadar önemli olduğunu herhalde anlatmaya gerek yok.
    Kelime bilmek için sözlüklere bakmak ise bir ihtiyaç.
    Fakat bu sözlük kullanımı yabancı dil öğrenirken sadece ihtiyaç olduğunda ortaya çıkan bir şeymiş gibi algılanıyor.
    Yani bilmediğimiz kelimeyle karşılaştığımızda sözlüklere bakıp daha sonra bu sözlükleri bir kenara atarız.
    Halbuki bu çalışmanın yabancı dil öğrenimini uzattığının farkında mısınız?
    Birçok insan sadece 1 tane bile Türkçe sözlük okuyup bitirmemişken bunu öğreneceği dilde yapar mı?
    Daha hızlı dil öğrenmek istiyorsa yapmasını öneririm.
    Fakat bu çalışmayı yapmanın bir kaç tane önemli detayı var.
    1.Kelimeler öğrenilirken sesli telaffuzları mutlaka doğru öğrenilmeli.Fonetik alfabe öğrenilebilir veya online sözlüklerden telaffuzlar öğrenilebilir.
    2.Seçeceğiniz sözlük orta seviyeye yönelik hazırlanmış bir sözlük olmalı.İleri düzey sözlükler çok fazla kelime içerir ve bu çalışmayı bitirmek çok zordur.Orta düzey sözlükler ortalama 30-40 bin kelime içerir.
    3.Sözlük okurken okuduğunuz sayfaların birçoğunu unutursunuz.En az 3 kere aynı sözlüğü okumak gerekir.
    4.Bu çalışmanın başarılı olması için 2.kez tekrar okumaya başladıktan itibaren online radyo dinleyip ne düzeyde anladığınızı test edin.Ek olarak gazete okuyarak ne düzeyde anladığınızı test edin.Bunu 3.tekrarın sonuna kadar yapınca birçok kelime sesli tekrar ve okuma tekrarıyla daha kolay hatırlanacaktır.

Buradaki bu öneri farklı bir bakış açısıdır.Denedim ve iyi bir sonuç aldım.Deneyenler olursa yorum olarak buraya yazabilirler.

• 30-40 bin kelimeyi 3 kere okuyarak aklında tutabiliyor musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jones7

30-40 bin kelimeyi 3 kere okuyarak aklında tutabiliyor musun?
    3 kere okuyarak hepsini öğrenmek zaten imkansız da en azından beynin o kelimeyi artık görmüş oluyor , bide o kelimeyi ögrenmek istedigin zaman daha kolay öğreniyorsun cunku zaten birkaç defa gördün onu
  • Mantıklı bir çalışma

Teşekkürler paylaşım için

• Valla bana hiç mantıklı gelmedi.Böyle öğrenilseydi herkes ana dili gibi ingilizce biliyor olurdu.Böyle kelimeleri aklında tutabilen varsa o kişi dahidir.

• Bazen bu forumda bu konuları yazmanın gereksiz olduğunu verilen cevaplar sayesinde anlıyorum.
    Fakat yine de belki faydalı olur diye yazmaktan geri durmuyorum.

Üstte yazdığım metinle verilen cevaplar arasında tutarlılığa bakar mısınız?
    Konunun başlığı sözlük okumanın önemi.Konuda sözlük okuyarak öğrenme sürecini hızlandırmadan bahsediyorum.
    Bunun nasıl bir çalışmayla yapılacağından bahsediyorum.
    Yazdığım şeyler arasında bu yöntemle 2-3 tekrarla tüm kelimeleri öğrenmiş olursunuz,bir daha kelime öğrenmeye ihtiyaç duymazsınız gibi cümleler de yok.
    Ama cevaplara bakar mısınız?
    ''30-40 bin kelimeyi 3 kere okuyarak aklında tutabiliyor musun?''
    Halen kelimeleri akılda tutarak öğrenilmiş zannediyor insanlar.
    Bu iş tek yönlü bir bilgi+çaba=öğrenme değildir.
    Kelime öğrenme hem bilgi yönü olan bir öğrenmedir hem de konuşma yönü olan bir sistemdir.
    Öğrendiğin kelimeyi telaffuz edemiyorsan,dinlediğinde seçemiyorsan öğrenmiş sayılmazsın.
    Sadece okurken anlarsın.Yabancı dil öğrenimindeki yetkinlikler tek bir dil becerisiyle ispatlanmaz.
    Dinleme,konuşma,yazma,okuma ve dolaylı yoldan gramer ölçülür.Bu konuya tek yönlü bakmaktan artık vazgeçmenizi öneririm.
    İkinci mesaj;
    Böyle öğrenilseydi herkes ana dili gibi ingilizce biliyor olurdu.Böyle kelimeleri aklında tutabilen varsa o kişi dahidir.
    Sanki bu şekilde sözlük okuyup yabancı dil çalışması yapan var da bizim haberimiz yok.
    İnsanlar basit bir gramer kitabını tam çalışmıyor sözlük okumaya sıra gelene kadar...
    Bu şekilde kelimeleri öğreneceğini nasıl çıkardınız ?
    Bu çalışma öğrenme sürecini hızlandıran destekleyici bir çalışma.
    Bir de sanki sadece çok kelime öğrenince anadil gibi İngilizce öğrenileceğine kanaat getiriyorsunuz.
    Hani nerede bu işin telaffuzu,deyimsel fiilleri,deyimleri, bunları bilmeden sadece kelimeyle olmaz bu işler.
    Anadili gibi İngilizce öğrenmek kadar zorlu bir çalışmayı sadece kelime öğrenmeye indirgemek pek doğru olmaz.

• Hocam siz aklınıza yeni bir fikir veya faydalı bir içerik geldikçe lütfen yazınız emin olun ki çok faydalanıyoruz içeriklerinizden sağolun ingilizce nasıl öğrenilir sizden öğrendim
    öğrenmek isteyen her arkadaşıma sizin adım serisini tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgill -- 5 Ekim 2018; 23:47:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jones7

30-40 bin kelimeyi 3 kere okuyarak aklında tutabiliyor musun?
    Sayın Jones7

Rusça konuşma videosu talebinizi bu gece yerine getireceğim. Sizden ricam kanalımın sosyal medya hesaplarından bir kez de olsa reklamını yapmanız.
    Kanalı oğlum ile beraber açtık ve kendisi çok heyecanlı, emeğimizin karşılığını artan takipçi sayısı ile görmek istiyor.

Rusça 10 adet başlangıç videosu üreteceğim, Kimmer ve Latin alfabeli scriptlerle.

Kolay gelsin.
  • rat.planet diyorsa işe yarar mantığıyla başladım. 2.günümdeyim, günde 10 sayfa telaffuzlara dikkat ederek okuyorum. 30k+ redhouse sözlük, 550 sayfa, 55 günde bitecek.
  • rat.planet'ın askerleriyiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.