Şimdi Ara

YABANCI DİLDE KENDİMİ GELİŞTİRME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
7
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bu sene İngilizce eğitimi olan bie bölüme girme olasılığım yüksek fakat bölüm mühendislik olduğu için ekstra 1 dil daha gerekiyor ama bundan önce ingilizcemi çok daha iyi geliştirmem gerek. İngilizcem orta düzeyde sizce yazın napabilirim udemy den ingilizce kurs alsammı 32 tl indirimde hem öneriniz varmı

• O kursları ben de gördüm kullanan bilen varsa fikirlerini bekliyorum
  • Oturup bolca okuma yapacaksınız, bolca listening yapacaksınız, ilgilendiğiniz konularda podcastler ve makaleler okuyacak ve ilgilendiğiniz konularda yazılar yazarak geliştireceksiniz. Kurs murs hikaye.
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    hocam okuma nasıl yapılır ki detaylıca anlatır mısınız pek bilgim yok
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    Listening nereden yapabiliriz hocam ?
  • 50günde5k kullanıcısına yanıt
    Hocam da yazmış, podcast'ler çok işe yarar.
  • Hala rat.planeti bilmeyenler var mı bu forumda yav
  • elw1s kullanıcısına yanıt
    Şimdi gördüm, bu abimizin özelligi nedir
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Dil bölümü var forumda. Oraya gir görürsün çok fazla konusu var. Dediklerini yapıyorm benim işime yaradı. Kaynakları da vermiş sistemli öğretiyor
  • elw1s kullanıcısına yanıt
    Cevabınızı görene kadar biraz daha baktım konularına. İçeriği zengin, güzel konulara benziyorlar. İnşallah ilk senede kazanmak nasip olur da seneye yazımı böyle bir icerikle geciririm.
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Hocam önerebileceğin site var mı yoksa podcast diye aratıp önümüze gelene baksak yeter mi?
    Hem konu sahibine hem de size cevap olsun diye yazıyorum hocam. Ben o tarz kursları önermiyorum paranızı vermeyin. Youtube tam bir nimet ingilizce açısından. Çok fazla kanal var ve udemy’dekilerden çok daha iyi bence. Ben de Udemy kullanıyorum ancak ingilizce için değil, ingilizce konusunda youtubedaki kanallar çok daha iyi.
    Podcastler için direkt bir site veremem ancak Spotify kullanıyorsanız eğer Spotify podcast konusunda dipsiz bir kuyu. Ben çok seviyorum Spotifydan podcast dinlemeyi ve bence yararlı da oluyor. Bazen podcast yayıncıları scriptleri paylaşıyor internet sitelerinde. İlgimi çok çektiyse açıp bir de okuyorum (genellikle tarih ve ekonomi ile alakalı olanları okumak daha hoşuma gidiyor)

Bu konuda birkaç arkadaşa mesaj atmıştım, youtubedaki kanallar olsun vs. Özelden mesaj atarsanız sizlerle de aynı mesajı paylaşabilirim. Bakayım eğer mesajı sildiysem tekrardan düzenleyebilirim youtube kanallarını vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 50günde5k

Listening nereden yapabiliriz hocam ?
    Podkicker, Podcast Go gibi birçok podcast uygulaması var. Bu uygulamalardan uygulama mağazadından beğendiklerinizi indirin. Binlerce podcast var. Konu konu, istediğinizi telefona indirin. Otobüste, metroda, yürürken dinleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isetta_1955 -- 1 Ağustos 2019; 10:35:27 >
  • Okuma için readtheory.org var. Seviyene göre paragraf seçip ondan sorular soruyor. Her gün 15 dk falan ayırıp 3 4 test çözülebilir oradan, yabancı ingilizce hocam önerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

hocam okuma nasıl yapılır ki detaylıca anlatır mısınız pek bilgim yok
    Hocam mesela The Guardian'dan haber okuyup bilmediğiniz kelimeleri de bir kelime defterine kaydederek. Daha sonra kelime haznesi arttıkça ilginize göre Physics Today gibi biraz daha uzun makale/ haber tarzı sitelerden okumaya yönelirsiniz, daha sonra da makale okumaya başlarsınız.

Burada önemli nokta ilgi alanınızla ilgili okuma yapmak sıkılmamanız için önemli. İster otomobil tarihi hakkında okuyun, ister fizik, isterseniz bisikletçilik. İlgi alanınızla ilgili eminim çokça kaliteli içerik üreten ingilizce site vardır, bunları bulup bunlarla meşgul olun.

Önemli bir ayrıntı da her gün 20 dakika da olsa her gün düzenli bozmadan sürekli ilgilenmektir.

• Arkadaşlar Udemy'den ingilizce ders aldım 27 TL ye Orta seviyeden İleri seviyeye olarak geçiyor, eğer paylaşılabiliniyorsa isteyenle paylaşabilirim
  • pandaros10 P kullanıcısına yanıt
    Linkini atsana hocam paketin incelemek istiyorum
    hocam çok ünlü kurslarda vardı hatta 24 saat falan süren ama hepsi en temeldi 0 dan başlıyor yani renkler vs gibi basit şeyler için tonlarca video vardı ben de bunu buldum adamın telafuzu da iyi ve paragraf çevirme çalışmasıda yapıyor sonlarda. örnek videoları izlersin.

• pandaros10 P kullanıcısına yanıt
    İnceleyeceğim hocam ben de dediklerinizi buldum çoğu sıfırdan ileri seviyeye diyor sıfırdan dinlemek aşırı sıkar zaman kaybı olur diye almadım hiçbirini buna bakıcam direkt b-1,2 olması güzel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.