Şimdi Ara

yabancı hayranlığının bu kadarı.. pes.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fottili

quote:

Orijinalden alıntı: ksk307

quote:

Orijinalden alıntı: Alper_Srt

Pardon ama hangi anadol'da otomatik vites varda adam onunla övünecek?

1971 yılında otosan Deri koltuklu, otm. vitesli; arka koltuk arasında kol dayaması bulunan; Ön koltukları 4 yönlü ayarlanabilen; gösterge panalinde el freni ikaz lambası bulunan Anadolu üretmiş ve tanıtmıştır.
    Bazı engellemeler ile aracın satışına izin verilmemiştir.

yabancı hayranlığının bu kadarı.. pes..

Yaşanan bu duruma biz argoda kapak diyoruz.

Kıtmısın konu anadolun otomatik vitesinin olup veya olmaması değil.
    Herkez ister türk otomobilinin olupta dünyanın ona gıptayla bakmasını ama sorun olmayıpta, yapanlara b.k atmak.

• almanların orta parmağı da ilan sahibi arkadaşa yaraşır.
  • tartışmayın yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 26 Ağustos 2010; 17:10:57 >
  • adam düşmüş arabayı satmanın derdine. övecek arabayı napsın. öteki adam yazmış abs esp vs... bu adam ne yazacak yani...abartılacak birşey yok...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Platinium

parmak izleri muhtemelen bir gurbetçi türk'e aittir.

Alper_Srt kardeş bu memlekette anadol satılmasın diye zamanının çok ötesinde fiber kaportayla yapılan aracı ''o arabayı eşşekler yiyiyor'' diye aşşağılayan senin gibilerin zihniyeti hüküm sürdükçe hiç birşey değişmeyecek. ilan sahibinden farkın yok inan.

Ne yani benim yüzümden mi o araba fiber yapıldı.

Neden Fiber??
    1960 lı yıllarda fiberglass teknolojisi henüz yeni geliştirilmişti ve otomotiv dünyası bu malzemeyi yeni yeni keşfediyordu.Kullanılan tek malzeme olan saç kaza anında katlanıyor araç içindekileri sıkştırıp öldürüyor yada herhangi bir uzuvlarının kesilmesine hatta kopmasına neden oluyordu.
    Bu nedenle özellikle ingiliz markaları TVR,Lotus,Reliant,Marcos gibi markalar ve Amerikan Corvettenin kullandığı ve geliştirmeye çalıştığı Polyester malzeme; bugün kullandığımız birçok araçta bile bulunmayan sağlamlıkta paslanmaz çelikten yapılan bir şase üzerinde, dönemin performans otomobilleri konusunda uzman olan Ogle firamsına çizdirilen şekil ile oturtuldu ve anadol bu şekilde doğdu.

Türkiyede herkesin atlar eşşekler yiyor dediği anadolun polyesterini ingilteredeki hiçbir eşşeğin yememiş olması, bizim ülkemiz eşşeklerinin ne derece ileri iştahlı eşşekler olduğunun bir kanıtı gibidir.

• quote:

quote:

quote:

Alper_Srt kardeş bu memlekette anadol satılmasın diye zamanının çok ötesinde fiber kaportayla yapılan aracı ''o arabayı eşşekler yiyiyor'' diye aşşağılayan senin gibilerin zihniyeti hüküm sürdükçe hiç birşey değişmeyecek. ilan sahibinden farkın yok inan.

Neden Fiber??
    1960 lı yıllarda fiberglass teknolojisi henüz yeni geliştirilmişti ve otomotiv dünyası bu malzemeyi yeni yeni keşfediyordu.Kullanılan tek malzeme olan saç kaza anında katlanıyor araç içindekileri sıkştırıp öldürüyor yada herhangi bir uzuvlarının kesilmesine hatta kopmasına neden oluyordu.
    Bu nedenle özellikle ingiliz markaları TVR,Lotus,Reliant,Marcos gibi markalar ve Amerikan Corvettenin kullandığı ve geliştirmeye çalıştığı Polyester malzeme; bugün kullandığımız birçok araçta bile bulunmayan sağlamlıkta paslanmaz çelikten yapılan bir şase üzerinde, dönemin performans otomobilleri konusunda uzman olan Ogle firamsına çizdirilen şekil ile oturtuldu ve anadol bu şekilde doğdu.

Türkiyede herkesin atlar eşşekler yiyor dediği anadolun polyesterini ingilteredeki hiçbir eşşeğin yememiş olması, bizim ülkemiz eşşeklerinin ne derece ileri iştahlı eşşekler olduğunun bir kanıtı gibidir.

Hocam burası müthiş olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzhz

quote:

quote:

quote:

Neden Fiber??

Hocam burası müthiş olmuş.

+1000

• AFEDERSİNİZ ALMANLARIN EL İZLERİ NE HALTA YARAYACAK
  • Bu gün ülkeler yarışsa şahin K'mızdan baska övünecek bir ürünümüz olmadigi icin almanin pandik izi'ni daha cok konusuruz.
  • quote:

quote:

Pardon ama hangi anadol'da otomatik vites varda adam onunla övünecek?

1971 yılında otosan Deri koltuklu, otm. vitesli; arka koltuk arasında kol dayaması bulunan; Ön koltukları 4 yönlü ayarlanabilen; gösterge panalinde el freni ikaz lambası bulunan Anadolu üretmiş ve tanıtmıştır.
    Bazı engellemeler ile aracın satışına izin verilmemiştir.

yaf bu süper bir haber küpürü? nereden buldun? inanamadım.. acaip güzel. ne sebeple üretilmemiş acep?

bu arada anadolu küçümsemeyin arkadaşlar, 2000 li yıllarda hala Anadol gibi yokuş çıkamayan araçlar var :)

http://multimodezedeyiz.hakkimiziariyoruz.biz/iletisim.asp

not: tüm sayfalara bakarsanız hepsi farklı flash :)

• "Eşşek" değil "eşek". Türkçe özürlü müsünüz yahu? Hâlâ "aşşağı, eşşek" yazıyorsunuz, sonra burada milliyetçilik taslıyorsunuz sağa sola...
  • delinin biri taşı atıp gazıda verip çekilmiş nekadar gazoz bir milletiz yaorda belirtilmek isteneni 10 yaşındaki çocuk bile anlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

"Eşşek" değil "eşek". Türkçe özürlü müsünüz yahu? Hâlâ "aşşağı, eşşek" yazıyorsunuz, sonra burada milliyetçilik taslıyorsunuz sağa sola...

Kelime hayvanlar için kullanıldığında "Eşek" insanlar için kullanıldığında "Eşşek" olarak da kullanılır. Sonuçta "eşek herif" demezsiniz; "eşşek herif" dersiniz.
    Benimde burda kimler için kullandığım gayet açık.

Herhangi birşey taslandığı da yok ortada; kelimelerinize dikkat edin biraz.
  • orta sınıfta olsa ,bir markamızın olmayışı hepimizin içinde yara gibi duruyor.bide düşünüyorumda, bu dünya pazarında markamız olsa yeterince destek verirmiyiz.yoksa sabancıya koça yaptığımız gibi buna para vereceğime diyip yerin dibine sokmayamı çalışırdık.
  • iki tarafta en uçlarda dolaşmış
    biri gelişme digeri yabancı özentiligi ve yabancı sermaye kutuplarında
    denge saglandıgında çok güzel işler çıkabilirdi ama
    kimse de kendini kandırmasın
    herkes malını biliyo yani..
  • quote:

Kelime hayvanlar için kullanıldığında "Eşek" insanlar için kullanıldığında "Eşşek" olarak da kullanılır. Sonuçta "eşek herif" demezsiniz; "eşşek herif" dersiniz.
    Benimde burda kimler için kullandığım gayet açık.

Herhangi birşey taslandığı da yok ortada; kelimelerinize dikkat edin biraz.

"Eşşek" şeklinde bir yazım mevcut değildir. Atma. "Şeddeli eşek"ten bahsediyor olabilirsin, bu senin "eşşek" şeklinde yazmanı meşrûlaştırmaz. Şey her daim ayrı yazılır ayrıca.
  • Ben vurgu yapmak amacıyla bu şekilde bu kelimeyi kullandım.Mesajımı da değiştirmeyeceğim.
    Siz nasıl algılamak; benim yazdığım mesajın neresini almak isterseniz orasını alabilirsiniz.

Konuya herhangi bir şey atmak amacıyla yazmadım ve lütfen benimle senli benli konuşmayın, aramızda böyle bir samimiyet olduğunu sanmıyorum.
    Daha fazla uzatmayacağım.
  • arkadaşlar birbirimize bir sebepten kızıp başka şeylerimize bahane bulmayalım derim ben. burada ne yazık ki Türkçe gramer kuralarına uymuyoruz. bu bir gerçek. ben size iki şey söyleyim, bu yaz antalyaya gittim, uzun yolda hata yapan bir sürü şoföre laf ettim durdum. sonra düşündüm, acaba kaç tane avrupalı kendi ülkesinde yolculuk ederken birbirine bu kadar bağrır kızar? bence biraz bencil yaşıyoruz. birbirimize saygı duymuyoruz.
    bizler sadece toplumumuza ve yaşam tarzımıza gelen tehlikelerde bir bütün oluyoruz. neden barış halindeyken kenetlenemiyoruz vallahi anlayamıyorum? bu arada bu laflarımı nasihat algılamayın lütfen..

Türkçe miz konusunda da birşey söylemek isterim, zira bu bizim ana dilimiz ve korumalıyız diye düşünüyorum. son yıllarda dikkatimi çeken, Türkçe deki gerçek bozulma ingilizce gramer yapısının Türkçe' ye uydurulması. en güzel örneğide sabahları cnbc -e kanalında yayınlanan geriye sayım programında görülüyor. Bir cümlede aynı görevi gören iki yüklem olmaz. ama bu kanaldaki spiker arkadaşlar bu olayı bilmiyorlar. sürekli şöyle cümle kuruyorlar, "fed başkanı bugün toplantıya katılıyor olacak" - yapıyor olacağız, inceliyor olacak vs. .vs.. halbuki doğrusu "fed başkanı bugün toplantıya katılacak" olmalı. ben bu kanalın spikerlerinin Türkiye ye örnek olması gerekirken, bu kadar büyük bir hata yapmalarına ve yanlış örnek olmalarına içerliyorum..
    çok uzattım galiba. birde Türkçe dersi vermiş gibi oldum sanırım:)
    sıktıysam kusura bakmayın, saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killer Loop -- 27 Ağustos 2010; 7:31:33 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.