Şimdi Ara

Yabancı kuralı için talep siyasi, olacak gibi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

quote:

Olayin siyasi boyunutu geciyorum.

Bu yabanci kuralinin serbest birakilmasi Türk futboluna ne kazandirdi ki savunuyorsunuz? Borc icinde olan kulüplerin vasat yabancilara milyon dolarlar dökmesinden baska bir ise yaramadi. Ligin futbol kalitesi artti mi? Hayir, her gecen gün kötüye gidiyor. Gereksiz paralar Türk futbolcularin yerine yabanci futbolcularin etrafinda dönüyor o kadar. Ayni rezil futbolu eskiden en azindan Türk futbolcular oynuyordu, simdi yabancilar oynuyor. Kazanc yok, tam tersi kayip var.

1. Ya yabanci sinirini serbest birakirken kulüplere bütcelerini asmama kurali koyarsin. Böylece kulüp önüne gelen oyuncuya kontrat teklif edemez. Oyuncu transfer ederken ince eleyip sik dokumak zorunda kalir.

2. Ya da yabanci kuralini geri gerirsin, otomatikman sadece kaliteli yabancilar ülkeye gelmis olur.

Ben 30 yasini gecmis vasat bir yabanci oyuncunun, sadece günübirlik basari ugruna altyapi oyuncularinin önüne gecmesini istemiyorum. Hicbir kulüpte scouting denen bir kavram yokken, yabanci sinirini serbest birakmak ancak menejerlerin ceplerini doldurmaya yaradi. Baska bir sey degil.

Bu sınırın faydası için şuan oynanan milli maça bakabilirsin. Yabancı sınırı 6 olsa Emre Çolak, Galatasaray'ın yedek kulübesinde otuyordu. Şimdi takımlar genç potansiyelli oyuncuları daha rahat şekilde avrupaya gönderebiliyor çünkü yerine olmuş yabancı almak daha cazip.

Biz zamanında Tarık çamdal gibi adamlara milyonlar vermek zorunda kaldık. Şimdi düzgün bir yönetim bu futbolcuları bu paralara almaz, daha doğrusu anadolu kulüpleri satamaz. Çünkü yerine yabancı alternatifler daha ucuza bulunabilir. Futbolcular da bulunmaz hint kumaşı olmayacağından yüksek maaş isteyemez.

Yabancı oyuncu alternatiflik yaratır. Sınır varken yeri garanti olduğundan kendini geliştirmeyen Türk futbolcu şimdi gelişmek zorunda. Yetenekli oyuncu her türlü oynar ama yeteneksizse sırf yerli diye oynamaz. Bu zamana kadar sınır vardı, yerlilerin önü açıktı. Kaç yıldız yetiştirildi?

Tam tersi yabanci siniri 6 olsa Emre simdi Galatasaray'da ilk 11 oynuyor olurdu. Yerine alinan Josue daha mi iyi futbolcu? Ben tam olarak bundan bahsediyorum zaten. Genc oyuncularin yerine kalitesiz yabancilar tercih ediliyor. Avrupaya gitmek isteyen futbolcuyu zaten Türkiye'de tutabilen bir kulüp yok. Cogu oyuncu yabanci siniri varken gittiler yurt disina. Kulübün göndermesinden cok talibi var mi futbolcunun ona bakiyor bu is.

Yabanci siniri olmasaydi Galatasaray altyapisindan Okan, Emre, Suat, Bülent, Tugay vs. gibi yildizlar kolay kolay cikmazdi. En büyük basarilar bu sinir varken geldi. Oyuncular mac oynayarak gelisiyor. Hickimse yetenekli diye bir anda süper futbolcu olmuyor.

- Bir sekilde altyapidan cikan oyuncularin kadroya girmesini saglayacak bir sistem getirilmesi lazim. Bu sistemde altyapiya yatirim yapmanin bir anlami kalmiyor. Bu sistem yabanci siniri olmak zorunda degil.

- Kulüplerin harcamalarina bir sinir getirilmesi gerekiyor. Kulüplerin hepsi batmis durumda. Zarar etmeyen kulüp yok. Buna ragmen hala 5'er 10'ar oyuncu transfer ediyorlar. Birakin bu yabancilarin yerine Türkler oynasin. Ne kaybederiz? Ligin kalitesi daha ne kadar düsebilir ki?

Emre kaç senedir a takımdaydı hiç gelişti mi? Bak şimdi ispanyaya gidip forma garanti olmayınca nasıl fark etti? Yerine josuenin alınması tamamen bizim yönetimin beceriksizliği. Aile şirketi olarak yönetilmese daha iyi oyuncular oynardı. Mesele Dembele'yi veto eden onlar. Şimdi adama 50 milyon diyorlar. Ayrıca gitmek isteyen futbolcuya sen 3milyon verirken avrupa 500bin verirse kalırlar.

Galatasaray'ın altın jenerasyonu 100 yılda bir gelir. Onlardan sonra kim çıkmış bu sınır sayesinde? Sınır varken her sene 3-5 yıldız genç çıkıyormuş gibi konuşmak doğru olmaz. Tam tersine çok yetenekli olarak gösterilen ama a takıma çıktıktan sonra ilerleme kaydetmeyip yok olup giden onlarca futbolcu oldu.

Ekonomik olarak kalkınma ve başarı için ucuz kaliteli oyuncular lazım. Sınır olursa böyle bir Türk bulabilir misin? Tarık gibi az birşey kendini gösteren oyunculara milyonlar vererek ekonomiler düzelmez ki. Birkaç yüz bin euroya yabancı genç ve yetenekli bir oyuncu alabilirsin ama yerli alamazsın. Yani takımlar ya aşırı paralar harcayıp ligdeki 3-5 iyi yerli oyuncu için kapışacaklar yada altyapıdan çıkanları ilk 11e koyup başarı arayacaklar.

Oyuncular oynayınca gelişiyorlar diye takımın yarısını altyapıdan mı kuralım? Bunu yapmak için barcelona gibi oturmuş bir sisteme ihtiyaç var. Aksi takdirde o gençleri hazır olmadıkları seviyede harcarsın.

Emre 2011-2012 sezonunda ilk 11 oyuncusu oldugu dönemde gelisti. Oynatilmadigi dönemde de köreldi. Oyuncu oynadikca formda kalir. Sen ligi siradan yabancilarla doldurursan, orta sinif futbolcularin ceplerini doldurdugu Katar benzeri bir lig olursun. Ki oraya dogru da gidiyoruz. Türkiye'ye gelen oyuncularin profili ortada. Hangi takim altyapidan yetistidigi bir oyuncusunu oynatiyor? Türklerin bile cogu Almanya'dan Hollanda'dan ihtal.

Evet belki yabanci siniri olunca takimlar ayni oyuncu icin daha cok para harcayacak. Ama harcanan para ligimizde kalacak. Altyapidan oyuncu yetistiren ve bunu büyük kulüplere satan takimlar bu paralari yine altyapiya harcanyacak. Her yil 500 milyon TL bütce acigi veren (batan) ligin bir sekilde kurtarilmasi lazim. Eninde sonunda bunu devlet yapacak o da senin benim cikmis olacak. Neden kulüpler kendi yarattiklari bütce ile yapmasinlar?

Önce saglam bir altyapi olusturursun, sonra yabanciyla rekabet edecek oyuncular cikmasini beklersin. O zaman yabanci sinirinin da bir anlami kalmaz. Ben de ilk basta senin gibi düsünüyordum ama ligin geldigi su noktayi görünce fikrim tamamen gelisti. Yabanci siniri mi olur bilmem ama su anki sistemin degismesi lazim.

• Bizim dursun şerefsizi bunu da destekler

• İmkansiz rahat olun sadece duzenleme gelur ilk 11 icin beinsports bu kadar parayi bosunami vermis olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: turkopol

İmkansiz rahat olun sadece duzenleme gelur ilk 11 icin beinsports bu kadar parayi bosunami vermis olucak

Aziz ne derse o olur.
  • Öfff. Yakında Hollandalı futbolcu yasak ta der bunlar.

• Bence bunlar istediklerini yapacaklar.
  • Yabancı serbesti uygulanalı 1,5 sezon oldu daha, Türk futbolunda ne değişti ki bilmem ne sığ yorumlar yapanlar var. Sayın arkadaşım, onlarca sene yabancı sınırı vardı da ne değişti futbolumuzda ?

Fatih Terim'in de dediği gibi Türk oyuncu yasağı yok. İstersen 28 tane Türk oynat bize ne. 14 Türk zaten kadronda olmak zorunda, burada yabancı serbesti ve Türk oyuncu zorunluğu var ekstra olarak.

Ligin ihalesinin rekor fiyatlara gitmesi, marka değerinin yükseliş göstermesi, Türk oyuncuların avrupaya gitme eğilimi, bunlar şimdilik artıları. Tabi avrupa kupaları, sadece biz değil Osmanlı vs. Galatasaray'ın önü kesilmesi olayı da var.
  • Heyecana gerek yok. Fikret Orman izin vermem dedi.
  • neverlate kullanıcısına yanıt
    Hocam bikaç kişi dahil öyle bi söylemişsiniz ki sanki yabancı kuralı varken dünyanın futbolcu yetiştirme merkeziydik. Ben yabancı kuralının zerre kadar altyapıya pozitif ya da negatif etkisi olduğuna inanmıyorum.

Serbestken bile kulüplerimizin ilk 11inin yarısı Türk. Tam tersi yabancıyı kısıtlayınca Türk oyuncularına rehavet geliyor gelişmiyorlar zira mevkisinde rakipsiz oluyorlar.

Yabancı sınırı kalktı diye ne alaka borca girmek niye giriyorsun? Resmi kurumlarda alkol serbest olsun sen direk alkol komasına gir sonra devleti suçla gibi bişey bu.

Biz geçen sene 70 milyon harcadık. Yabancı sınırı olsa belki o para İlkay'lara Nuri'lere Çalhanoğlu'na harcanacaktı yine borca girecektik. Niyet deli gibi para saçmaksa yabancı sınırı engel değil.

Sonuç ne? Yabancıyı sınırlamayacaksın. Kadroda altyapıdan oyuncu bulundurma kuralları hatta bunları ilk 11 de oynatma kuralı getireceksin. Mali kurallar getireceksin (ki geldi FFP yüzünden hunharca para harcayamıyorlar)

Bak bakalım yetişiyor mu yetişmiyor mu altyapıdan adam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• beşiktaş,trabzon ve anadolu kulüpleri kabul etmez bu öyle rte'nin isteyince yapacağı birşey değil.kuralın 2019 yılına kadar geçerliliğini tecil edilmiş herhangi bir değişiklikte kulüplere fifa'ya ve cas'a gitme hakkı doğar.bir diğer unsurda yapılmış kontratlar,mesela osmanlıspor kadar hükümete yakın bir takım yok kural değişikliği ilk onlara vurur takımın tamamı zenci ve hepsiyle uzun süreli sözleşmeleri var federasyon hemen bu adamların sözleşmesini feshedin mi diyecek ? birşey olmaz merak etmeyin aziz'in son çırpınışları bunlar

• 6+2 ve sonraki yıl 5+0+3 istiyoruz!

ANLAYANA!

2011-2012 galatasarayını durdurabilmek için önce play off sistemini getirdiniz. sonra yabancı kuralı soktunuz.

gs burak selcuk sabri ve semih gibi çöplere mecburen 3er milyon ve 1.5 ar milyon euro vermek zorunda bıraktırıldı.

tarık gibi çöpe 4.5 salih veysel umut gibi yerli çöplerine milyon eurolar harcamak zorunda bıraktırıldı.

o yüzden şimdi sıra bizde.. yok kardeşim o paraları sende vereceksin o futbolcularına o yabancılarının sayısını düşüreceksin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piccadilly Circus

beşiktaş,trabzon ve anadolu kulüpleri kabul etmez bu öyle rte'nin isteyince yapacağı birşey değil.kuralın 2019 yılına kadar geçerliliğini tecil edilmiş herhangi bir değişiklikte kulüplere fifa'ya ve cas'a gitme hakkı doğar.bir diğer unsurda yapılmış kontratlar,mesela osmanlıspor kadar hükümete yakın bir takım yok kural değişikliği ilk onlara vurur takımın tamamı zenci ve hepsiyle uzun süreli sözleşmeleri var federasyon hemen bu adamların sözleşmesini feshedin mi diyecek ? birşey olmaz merak etmeyin aziz'in son çırpınışları bunlar

Boşa konuşuyorsunuz.. Türkiye'de Aziz ne isterse futbol adına o olur. İşin esas isteyicisi aziz ve bu olay bitmiştir.
  • Bu yabancı sınırı gelse de gelmese de böyle bir zihniyet barındığı sürece bizden bir cacık olmaz.Bugün Ali Eren'le de konuştum -aynı sitede oturuyoruz- o da diyor " yok sınır olmasın, ülke yabancı çöplüğüne döndü,alt yapıya önem verilsin" vs. diyor.Eğer yabancı sınırı kalmış olmasa Ahmet'i , Serdar'ı kaça alırdık sizce ? Aldığımız fiyatlar bile etmez ama kim bilir kaç katına alırdık.Böyle zihniyetler temizlenmedikçe bizden bir çacık olmaz.Bu adamın zihniyeti gibi Hamza var mesela onun da başımıza neler açtığı malum ortada.Hadi diyelim beni yarın getirdiler Galatasaray'ın teknik direktörü oldum ve alt yapıya 50 milyon Euro yatırım yaptım.Eray Florya'nın sahasına cipiyle girince ben ne yapabilirim ? Batuhan Karadeniz ferrarisiyle kaza yapınca ben ne yapabilirim ? Muhammet Demirci barlarda gezince ben ne yapabilirim ? Yatırımla falan alakası yok bu işin bence , zihniyet en önemli faktör.Zihniyetin değişmesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: o3

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu yabanci kuralinin serbest birakilmasi Türk futboluna ne kazandirdi ki savunuyorsunuz? Borc icinde olan kulüplerin vasat yabancilara milyon dolarlar dökmesinden baska bir ise yaramadi. Ligin futbol kalitesi artti mi? Hayir, her gecen gün kötüye gidiyor. Gereksiz paralar Türk futbolcularin yerine yabanci futbolcularin etrafinda dönüyor o kadar. Ayni rezil futbolu eskiden en azindan Türk futbolcular oynuyordu, simdi yabancilar oynuyor. Kazanc yok, tam tersi kayip var.

1. Ya yabanci sinirini serbest birakirken kulüplere bütcelerini asmama kurali koyarsin. Böylece kulüp önüne gelen oyuncuya kontrat teklif edemez. Oyuncu transfer ederken ince eleyip sik dokumak zorunda kalir.

2. Ya da yabanci kuralini geri gerirsin, otomatikman sadece kaliteli yabancilar ülkeye gelmis olur.

Ben 30 yasini gecmis vasat bir yabanci oyuncunun, sadece günübirlik basari ugruna altyapi oyuncularinin önüne gecmesini istemiyorum. Hicbir kulüpte scouting denen bir kavram yokken, yabanci sinirini serbest birakmak ancak menejerlerin ceplerini doldurmaya yaradi. Baska bir sey degil.

Bu sınırın faydası için şuan oynanan milli maça bakabilirsin. Yabancı sınırı 6 olsa Emre Çolak, Galatasaray'ın yedek kulübesinde otuyordu. Şimdi takımlar genç potansiyelli oyuncuları daha rahat şekilde avrupaya gönderebiliyor çünkü yerine olmuş yabancı almak daha cazip.

Biz zamanında Tarık çamdal gibi adamlara milyonlar vermek zorunda kaldık. Şimdi düzgün bir yönetim bu futbolcuları bu paralara almaz, daha doğrusu anadolu kulüpleri satamaz. Çünkü yerine yabancı alternatifler daha ucuza bulunabilir. Futbolcular da bulunmaz hint kumaşı olmayacağından yüksek maaş isteyemez.

Yabancı oyuncu alternatiflik yaratır. Sınır varken yeri garanti olduğundan kendini geliştirmeyen Türk futbolcu şimdi gelişmek zorunda. Yetenekli oyuncu her türlü oynar ama yeteneksizse sırf yerli diye oynamaz. Bu zamana kadar sınır vardı, yerlilerin önü açıktı. Kaç yıldız yetiştirildi?

Tam tersi yabanci siniri 6 olsa Emre simdi Galatasaray'da ilk 11 oynuyor olurdu. Yerine alinan Josue daha mi iyi futbolcu? Ben tam olarak bundan bahsediyorum zaten. Genc oyuncularin yerine kalitesiz yabancilar tercih ediliyor. Avrupaya gitmek isteyen futbolcuyu zaten Türkiye'de tutabilen bir kulüp yok. Cogu oyuncu yabanci siniri varken gittiler yurt disina. Kulübün göndermesinden cok talibi var mi futbolcunun ona bakiyor bu is.

Yabanci siniri olmasaydi Galatasaray altyapisindan Okan, Emre, Suat, Bülent, Tugay vs. gibi yildizlar kolay kolay cikmazdi. En büyük basarilar bu sinir varken geldi. Oyuncular mac oynayarak gelisiyor. Hickimse yetenekli diye bir anda süper futbolcu olmuyor.

- Bir sekilde altyapidan cikan oyuncularin kadroya girmesini saglayacak bir sistem getirilmesi lazim. Bu sistemde altyapiya yatirim yapmanin bir anlami kalmiyor. Bu sistem yabanci siniri olmak zorunda degil.

- Kulüplerin harcamalarina bir sinir getirilmesi gerekiyor. Kulüplerin hepsi batmis durumda. Zarar etmeyen kulüp yok. Buna ragmen hala 5'er 10'ar oyuncu transfer ediyorlar. Birakin bu yabancilarin yerine Türkler oynasin. Ne kaybederiz? Ligin kalitesi daha ne kadar düsebilir ki?

Emre kaç senedir a takımdaydı hiç gelişti mi? Bak şimdi ispanyaya gidip forma garanti olmayınca nasıl fark etti? Yerine josuenin alınması tamamen bizim yönetimin beceriksizliği. Aile şirketi olarak yönetilmese daha iyi oyuncular oynardı. Mesele Dembele'yi veto eden onlar. Şimdi adama 50 milyon diyorlar. Ayrıca gitmek isteyen futbolcuya sen 3milyon verirken avrupa 500bin verirse kalırlar.

Galatasaray'ın altın jenerasyonu 100 yılda bir gelir. Onlardan sonra kim çıkmış bu sınır sayesinde? Sınır varken her sene 3-5 yıldız genç çıkıyormuş gibi konuşmak doğru olmaz. Tam tersine çok yetenekli olarak gösterilen ama a takıma çıktıktan sonra ilerleme kaydetmeyip yok olup giden onlarca futbolcu oldu.

Ekonomik olarak kalkınma ve başarı için ucuz kaliteli oyuncular lazım. Sınır olursa böyle bir Türk bulabilir misin? Tarık gibi az birşey kendini gösteren oyunculara milyonlar vererek ekonomiler düzelmez ki. Birkaç yüz bin euroya yabancı genç ve yetenekli bir oyuncu alabilirsin ama yerli alamazsın. Yani takımlar ya aşırı paralar harcayıp ligdeki 3-5 iyi yerli oyuncu için kapışacaklar yada altyapıdan çıkanları ilk 11e koyup başarı arayacaklar.

Oyuncular oynayınca gelişiyorlar diye takımın yarısını altyapıdan mı kuralım? Bunu yapmak için barcelona gibi oturmuş bir sisteme ihtiyaç var. Aksi takdirde o gençleri hazır olmadıkları seviyede harcarsın.

Emre 2011-2012 sezonunda ilk 11 oyuncusu oldugu dönemde gelisti. Oynatilmadigi dönemde de köreldi. Oyuncu oynadikca formda kalir. Sen ligi siradan yabancilarla doldurursan, orta sinif futbolcularin ceplerini doldurdugu Katar benzeri bir lig olursun. Ki oraya dogru da gidiyoruz. Türkiye'ye gelen oyuncularin profili ortada. Hangi takim altyapidan yetistidigi bir oyuncusunu oynatiyor? Türklerin bile cogu Almanya'dan Hollanda'dan ihtal.

Evet belki yabanci siniri olunca takimlar ayni oyuncu icin daha cok para harcayacak. Ama harcanan para ligimizde kalacak. Altyapidan oyuncu yetistiren ve bunu büyük kulüplere satan takimlar bu paralari yine altyapiya harcanyacak. Her yil 500 milyon TL bütce acigi veren (batan) ligin bir sekilde kurtarilmasi lazim. Eninde sonunda bunu devlet yapacak o da senin benim cikmis olacak. Neden kulüpler kendi yarattiklari bütce ile yapmasinlar?

Önce saglam bir altyapi olusturursun, sonra yabanciyla rekabet edecek oyuncular cikmasini beklersin. O zaman yabanci sinirinin da bir anlami kalmaz. Ben de ilk basta senin gibi düsünüyordum ama ligin geldigi su noktayi görünce fikrim tamamen gelisti. Yabanci siniri mi olur bilmem ama su anki sistemin degismesi lazim.

Komik bir yazı olmuş.

Emre Çolak 5+0+3 yabancı sınırı varken oynayamadı ama kulübüye hapsedildi. Neden?

Kulüp açısından: GS'ın Türk'e ihtiyacı vardı. Tarık Çamdal'a 4-5m euro verilen bir ortamda Emre Çolak'a zinciri vurmak istediler.
    Oyuncu açısından: Emre Çolak'ın yurtdışına gitme amacı yoktu. Sırf Türk sınırı var diye GS eli mahkum iyi kontrat verecekti Emre'ye.

Yabancı sınırı 5e bile düşse hatta 2 ye bile düşse Emre Çolak gibi bir gencin önüne Sneijder gibi biri gelebilir. Bu gençte GS yedeğiyken yurtdışında alacağı paranın 2-3 katını alabileceğini farkedip yatar.
    Sonuçta hem kulüp hem oyuncu zarar görür.

Ha sen yabancı sınırını kaldırırsan işte o zaman Emre Çolak'a Tr'de verilen para 1.5m euro değil 500.000 euro olur. Paşa paşa gider İspanya'ya.
    Bakın bu sınırı yeni kaldırdılar. Bazı takımlar daha duruma uyanmadı bile. Fener gitti Ozan Tufan'a anormal para verdi mesela. Anlamsız.
    Fener yerli alayım dedi ama keşke demeseydi. Bakambu nasıl Bursa'dan gitti İspanya'ya? Aynı şekilde Ozan da gitseydi daha iyi olurdu kendisi. Ha Fener 2m euro verirken 500.000 euro'luk yere gitmez tabi.

S.Aziz'e verilen para gene anlamsız. Adamın boyu zaten ortalama altı. GS'ye 187 üstü stoper lazımken gidip bu adama para yatırmak "yabancı sınırı" var gibi transfer yapmaktır. S.Aziz'e de yaramadı, GS'ye de. Hatta Semih'e bile yaramadı bu olay.
    Yaşlı yabancı oyuncu gelmesinden korkanlar korkmasınlar. Ujfalusi geldi Semih Kaya'ya sınıf atlattı. S.Gümüş mesela Podolski'den bişiler kapmıştır. Ha tabi her oyuncu da dramatik gelişme olmaz.

Talisca-Aboubakar gibi gençler parlasın diye Türkiye'ye gönderiyor Portekizli takımlar. Katar ligiyle hiç alakası yok buranın.

Enes Ünal-Çağlar Söyüncü-Emre Çolak iyi ki gittiler. Yetiştirmedi gelişim yabancı kuralından 4-5 sene sonra etkilerini göstermeye başlar. Daha 1.5 senede Selçuk İnan'ın 3m euro kontratı bitmeden bu abukluklar düzelmeden hemen etki beklemeyin.

Emre Colak 5+0+3 kurali varken oynayamadi cünkü sistemde oynayacagi bir yer yoktu. Sneijder'in pozisyonunda yedek olarak bekledi. Ama bugün Josue'nin yerine her türlü oynar. Emre'yi gönderip Josue'yi almak tamamen sacmalik. Daha mi iyi oyuncu? Hayir? Daha mi az para aliyor? Hayir. Menejeri Ahmet Bulut sayesinde Ispanya'ya gitti. Ama her oyuncu Emre kadar sansli olmuyor. Altyapidan cikan bir sürü yetenek de kulüplerimizde oynatilmadan köreliyor.

Amac Emre Colak'in Ispanya'ya gitmesi degil. Amac altyapilardan daha cok Emre Colak, Arda Turan, Nihat Kahveci cikmasi. Bu oyuncular da ancak ve ancak oynayarak kendilerini gelistiriyor. Atletico Madrid durup dururken Galatasaray'in altyapisindan Arda'yi bulup almiyor. Dolayisiyla altyapidan cikan oyuncunun sans bulabilecegi bir ligimiz olursa ancak Türk futbolu gelisir. Yoksa hala Almancilardan futbolcu ciksin da milli takimda oynatalim diye bekler dururuz.

• quote:

Şaka herhalde , bu sene 4 takım avrupada gruplardaydı. 3 takım avrupada yoluna devam etti. Gençler'in avrupada orta takımlara gidip o liglerde kendini gösterme Fırsatı Doğdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: o3

Emre Çolak GS'de her yıl geriye gitti işte. Sizin istediğiniz 5+0+3 varken rezil hallere düştü şimdi 14 yabancı kuralı gelince gitti de açıldı. Adam İspanya'da ileri gidiyor.
    Ozan Tufan Fenere geldi her gün geriye gidiyor. Almanya orta sıra takımına gitmiş olsa şu an oyunu gelişmiş olurdu.

Çağlar Söyüncü Almanya'da gelişiyor.
    Enes Ünal Hollanda'da gelişiyor.
    Bu 2sini GS'ye alsan yedek otururlardı 2-3 sene. Arada başka yerlere kiralardı.

İyi olan oyuncu oynar.
    Emre Çolak 5+0+3 rahatlığıyla parası garantiyken iyi değildi. Oynamıyordu.
    Şimdi sınır yok çalışmak zorunda çalışıyor ve iyiye gidiyor.
    Arda Turan'ı hiç sevmem kişilik problemleri ortada. Ama TR'de olduğu sakatlıklar, taraftarlarla dalaşmalar, magazin vs top oynadığı yoktu. İspanya'ya gitti de tekrar iyi oynamaya başladı. Nihat Kahveci İspanya Liginin gerçekten yıldızı olmuştu.

Ben daha yurtdışına gitti diye kariyeri mahvolan kimse bilmiyorum. Ne Türkiye'de ne Avrupa'da kimse Türk pasaportu var diye oyuncu oynatmamazlık etmiyor.
    Gene yazıyı okumadan ezbere cevap vermeyin boşuna.

İlle de 5+0+3 olsun demiyorum. Ya yabancılara sınır koyulsun ya da takımlara bütçe açığı vermeme şartı koşulsun diyorum. Türkiye Liginde harcanan para Portekiz liginden fazla. Ama hem Avrupa puanımız düşük, hem milli takımınız başarısız, hem de altyapılardan çıkan oyuncusu sayısı son derece az. Bunun sebeplerini düşünmek lazım.

Eğer bir takım bütçesine bakmadan istediği kadar yabancı oyuncu alabiliyorsa neden altyapıya önem versin? Neden scouting faaliyetlerine önem versin? Yabancıya ve bütçeye sınır getir mecburen bunları yapacaklar. Veya bunu yapan takım süper ligde olacak. Bucaspor olacak, Altınordu olacak. İstanbul belediye, Osmanlıspor olmayacak.

Emre Çolak İspanya'ya gidince gelişmedi. Bir oyuncunun bir yaz kampında başkalaşım geçirdiği bir dünya yok. Türkiye'de bulamadığı özgür ortamı buldu o kadar. Bizde Sneijder'in arkasında ve taraftarın saçma sapan kurduğu baskı altında eziliyordu o kadar. Yoksa Emre'nin 2011-2012 yılı performansı şu anki deportivo performansından çok daha iyiydi. Nasıl oldu? İlk 11'de forma giyerek oldu. Şimdi ise onu gönderip yerine vasatın altındaki Josue'yi aldık. Daha fazla para ödüyoruz.

Ben yabancı sınırının belirli ve makul bir ölçüde geri gelmesi taraftarıyım. Bununla beraber sağlam bir finansal fair play standardı gelmesi lazım. Kulüplerin sorumuz transferi vergi afları sayesinde benim cebimden çıkıyor. Belediye takımlarının astronomik transferleri benim cebimden çıkıyor. Ortada stad yapmaktan başka da bir yatırım yok. Ne altyapı var ne scouting var. Türk futbolu bir bAlondur. Patlamak üzere.

• Hiçbirşey olduğu olacağı yok, Beşiktaş yukarılara çıkarken diğer büyükler uzun müddet Anadolu takımları ile 2.3.4.lük yarışında olacak.
  • alttan alttan yürüttükleri saçma tartışma ve amaçlar yavaş yavaş gündeme hakim olmaya başladı. Yakın zamanda detaylar ve zamanlama ortaya çıkar geçmiş olsun Türk futbolu :)
  • Ulan sanki yabanci kurali kalkali 10 yil olmusta milli takimda basari olmaz diyorlar.

Ne igrenc insanlar bunlara ana baci kayacaksin bir bok olmaz bunlardan turkiye milli takimindan da bir bok olmaz. Hicbiri adam degil hepsi cebini dusunur . Feghouliyi tarik camdal parasina almisiz yine aptal aptal futbolculara milyon dolarlar verilir got gobek salarlar . Milli takimmis.basindaki adammi lan daha yabanci kurali kalkti milli takim kac senedir rezil durumda harbi beyin yok bunlarda

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.