Şimdi Ara

Yabancı kuralı için talep siyasi, olacak gibi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yabancı kuralı için talep Cumhurbaşkan'ından gelmiş, haliyle tff destekliyor ve gündeme getiriyor. Aziz Yıldırım'da destekliyor. Anadolu kulüplerinin işine geleceği için onlarda destekleyecektir.

Bu karara karşı çıkmak çok zor, şuan güçlü şekilde karşı çıkan tek isim Fatih Terim o da milli takım basın toplantısında karşı çıktı.

Fakat böyle giderse karar çıkacak gibi, geçmiş olsun Türk Futbolu adına iyileştirmeler beklerken saçmalıklar yapılması üzücü...

• Maç içinde en azından 7 yabancı oynatma hakkı herdaim olmalı. Düzenleme olacaksa böyle olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyasi falan değildi aziz yıldırım istedi olay siyasileşti sadece

• Önceki yabancı kuralını ilk dillendiren kimdi, spor bakanıydı. Spor bakanı "Türkiye'ye gelen yabancılar Türklerin önünü kesiyor" demecinden sonra düştü spor kamuoyuna. Gene aynı muhabbet oluyo yabancı kuralı gene gelecek adım gibi eminim siz de emin olabilirsiniz şüpheniz olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene

Önceki yabancı kuralını ilk dillendiren kimdi, spor bakanıydı. Spor bakanı "Türkiye'ye gelen yabancılar Türklerin önünü kesiyor" demecinden sonra düştü spor kamuoyuna. Gene aynı muhabbet oluyo yabancı kuralı gene gelecek adım gibi eminim siz de emin olabilirsiniz şüpheniz olmasın.

Siyasi işte, kimden nereden hangi makamdan geldiğinin önemi yok oradan geldiyse ve ciddi tartışılıyorsa olma ihtimali yüksek...

Karşı çıkacak çıkmak isteyecek kulüpler, biz ve Beşiktaş olur fakat o da çok fazla etki etmez.

Sana katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

quote:

Önceki yabancı kuralını ilk dillendiren kimdi, spor bakanıydı. Spor bakanı "Türkiye'ye gelen yabancılar Türklerin önünü kesiyor" demecinden sonra düştü spor kamuoyuna. Gene aynı muhabbet oluyo yabancı kuralı gene gelecek adım gibi eminim siz de emin olabilirsiniz şüpheniz olmasın.

Siyasi işte, kimden nereden hangi makamdan geldiğinin önemi yok oradan geldiyse ve ciddi tartışılıyorsa olma ihtimali yüksek...

Karşı çıkacak çıkmak isteyecek kulüpler, biz ve Beşiktaş olur fakat o da çok fazla etki etmez.

Sana katılıyorum

Maalesef Dursun Özbek yönetimi Aziz Yıldırım yönetimiyle beraber bu kararı destekleyecek, Fikret Orman yönetiminin de bu siyasi ortamda karşı çıkacağını sanmıyorum.
    Fatih Terim'in konu hakkında farklı düşündüğünü belirtmiş olması da büyük ihtimal onu milli takım antrenörlüğünden edecek.

Siyaset spora karışmasın diye uğraşacağımıza siyaset spordan temizlensin diyoruz öyle bir hale geldi futbolumuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

quote:

Sana katılıyorum

Maalesef Dursun Özbek yönetimi Aziz Yıldırım yönetimiyle beraber bu kararı destekleyecek, Fikret Orman yönetiminin de bu siyasi ortamda karşı çıkacağını sanmıyorum.
    Fatih Terim'in konu hakkında farklı düşündüğünü belirtmiş olması da büyük ihtimal onu milli takım antrenörlüğünden edecek.

Siyaset spora karışmasın diye uğraşacağımıza siyaset spordan temizlensin diyoruz öyle bir hale geldi futbolumuz.

Doğru söylüyorsun, siyaset ve futbol arasında çizgiler olması gerekirken ikisi harmanlandı. Fatih Terim'in bende gidici olduğunu düşünüyorum, hatta bu zıtlaşma Arda Turan ve tayfasının siyasi talepler üzerine milli takıma tekrardan alınmasından beri sürüyor.

Eğer yabancı kuralında da benzer inatlaşma sürerse, Fatih Terim'in ayrılığı yakındır.

Yabancı kuralı hakkında konuşmasını izledim, kararı alırken en az 4 yıl dedik sürekli değiştirilecek karar değil diyor fakat baskı olursa onunda pek bir esprisi kalmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olayin siyasi boyunutu geciyorum.

Bu yabanci kuralinin serbest birakilmasi Türk futboluna ne kazandirdi ki savunuyorsunuz? Borc icinde olan kulüplerin vasat yabancilara milyon dolarlar dökmesinden baska bir ise yaramadi. Ligin futbol kalitesi artti mi? Hayir, her gecen gün kötüye gidiyor. Gereksiz paralar Türk futbolcularin yerine yabanci futbolcularin etrafinda dönüyor o kadar. Ayni rezil futbolu eskiden en azindan Türk futbolcular oynuyordu, simdi yabancilar oynuyor. Kazanc yok, tam tersi kayip var.

1. Ya yabanci sinirini serbest birakirken kulüplere bütcelerini asmama kurali koyarsin. Böylece kulüp önüne gelen oyuncuya kontrat teklif edemez. Oyuncu transfer ederken ince eleyip sik dokumak zorunda kalir.

2. Ya da yabanci kuralini geri gerirsin, otomatikman sadece kaliteli yabancilar ülkeye gelmis olur.

Ben 30 yasini gecmis vasat bir yabanci oyuncunun, sadece günübirlik basari ugruna altyapi oyuncularinin önüne gecmesini istemiyorum. Hicbir kulüpte scouting denen bir kavram yokken, yabanci sinirini serbest birakmak ancak menejerlerin ceplerini doldurmaya yaradi. Baska bir sey degil.

• Bu arada diğer büyük futbol ülkelerindeki yabancı kuralları
    İngiltere:

- Kadroda en az 8 tane 21 yaşından önce, 3 sene İngiltere'de geçirmiş oyuncu olacak.
    - En fazla 25 yabancı oyuncu.
    - Maç kadrosunda kısıtlama yok.

İspanya:

- En fazla 3 tane avrupa birliği dışı oyuncu
    - En fazla 3 kaleci
    - En fazla 25 oyuncu
    - Avrupa birliği dışı olmasına rağmen Avrupa birliği kapsamında sayılan ülkeler: Rusya, Türkiye, Cotonou
    - Maç kadrosunda kısıtlama yok

Almanya:

- Maç kadrosunda ve genel kadroda kısıtlama yok.

İtalya:

- Her sezon en fazla 2 Avrupa birliği dışından transfere izin var.

Fransa:

- En fazla 4 tane Avrupa birliği dışından oyuncu
    - Avrupa birliği kapsamında değerlendirilen ülkeler: Özbekistan, Kırgızistan, Mısır haricinde tüm Afrika ülkeleri, Yeni Zelanda haricinde tüm Okyanusya ülkeleri,
    Bosna, Sırbistan ve Karadağ haricinde tüm Avrupa ülkeleri
    - Maç kadrosunda sınırlama yok.

Portekiz:

- Kadroda en az 8 tane 21 yaşından önce, 3 sene Portekiz'de geçirmiş oyuncu olacak.
    - En fazla 50 oyuncu

Ukrayna:

- Genel kadroda kısıtlama yok.
    - Sahada en fazla 7 oyuncu

Hollanda:

- Genel kadroda sınırlama yok.
    - 18 yaşından küçük Avrupa dışı oyunculara oynayamıyor.

Rusya:

- Genel kadro da sınırlama yok.
    - Maç esnasında sahada en fazla 7 oyuncu oynayabiliyor.

Belçika:

- Genel kadro da sınırlama yok.
    - Maç kadrosunda en az 6 oyuncunun Belçika'da eğitim almış olması gerekmektedir.

Yunanistan:

- En fazla 5 Avrupa birliği dışından oyuncuya müsade edilmektedir.
    - Avrupa birliği kapsamında sayılan ülkeler: Cezayir, Fas, Arnavutluk, Rusya, Tunus, Hırvatistan, Bosna, Türkiye

İsviçre:

- En fazla 10 Avrupa birliği dışından oyuncuya müsaade edilmektedir.
    - Tüm Avrupa ülkeleri Avrupa birliği kapsamında sayılmaktadır.
    - Sahada en fazla 5 tane Avrupa birliği dışından oyuncuya müsade edilmektedir.

• Talep Aziz'den geldi. Eğer aziz bir şey isterse buralarda o olur.
  • Valla akıl sır erdiremiyorum ya kaç sene boyunca dedik yabancı sınırı yokken Türk oyuncuları parlamıyor bunu anlamak bu kadar güç mü? EURO 2008'de deli gibi top oynadık Almanya'ya yarı finalde kafa tuttuk turnuva bitimi kaç Türk yurtdışına gitti sizce? Devşirme Mehmet Aurelio, o da Real Betis'e.
  • Tam bir SKANDALLL

Ya bu kadar sacma birsey olmaz

Suan yabanci siniri yok mu

Besiktas da cenk oynuyor oguzhan oynuyor tolgay gokhn oynuyor

Fb de ozan oynuyor volkan sen oynuyor hasan ali oynuyor ismail oynuyor mehmet topal oynuyor

Galatasaray da selcuk oynuyor semih oynuyor ahmet oynuyor serdar aziz oynuyor yasin oynuyor tolga cigerci oynuyor

Trabzonda yusuf yazici oynuyor yusuf erdogan oynuyor olcay oynuyor onur oynuyor okay yokuslu oynuyor

Vs vs vs

Bunlar turk degil mi

Turk milli takimda oynamiyor mu

Yabanci siniri serbest oldu diye 4 buyukler 11 yabanci ile mi oynuyor

Rte yakalakalari rte dedi diye sicak bakiyor

Yahu insanda akil fikir olmaz mi

Yabanci siniri olmasina ragmen hala turkler oynuyor

Yasin rodruges ile rekabet edemeyecekse sinan gumus edemeyecekse milli takimda kimlere karsi oynucak rakipleri kim olacak

Bunun gundeme gelmesi konusulmasi bile skandal

ciddi olarak bu yabanci sinirini savunanlarin beyinlerinde noksanlik oldugunu dusunuyorum

Dedigim gibi ya senin ahmetin mehmetin bu ligde john david ile rekabet edemez jonhlari kisitlayalim diyorsan

Ahmet mehmetden takim kurdugunda karsinda john ile david cikmiyacak mi

O zaman nasil rekabet edecekler

Yazik eger yabanci siniri cikarsa bu lig geriye gider

2 yil sonra tekrar sinirsiz yaparlar

Bu cocuk oyunu degil

Capsiz herifler bu futbolu yonetmemeli

Her seyi bilen rte lan bir yere de mudahale etme be adam

Bir yere de girme

Bir yerde de senin dedigin yapilmasin birak ne yapiyorlarsa yapsinlar

Birak el atma birseye

Bir yeri kirletme

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Olayin siyasi boyunutu geciyorum.

Bu yabanci kuralinin serbest birakilmasi Türk futboluna ne kazandirdi ki savunuyorsunuz? Borc icinde olan kulüplerin vasat yabancilara milyon dolarlar dökmesinden baska bir ise yaramadi. Ligin futbol kalitesi artti mi? Hayir, her gecen gün kötüye gidiyor. Gereksiz paralar Türk futbolcularin yerine yabanci futbolcularin etrafinda dönüyor o kadar. Ayni rezil futbolu eskiden en azindan Türk futbolcular oynuyordu, simdi yabancilar oynuyor. Kazanc yok, tam tersi kayip var.

1. Ya yabanci sinirini serbest birakirken kulüplere bütcelerini asmama kurali koyarsin. Böylece kulüp önüne gelen oyuncuya kontrat teklif edemez. Oyuncu transfer ederken ince eleyip sik dokumak zorunda kalir.

2. Ya da yabanci kuralini geri gerirsin, otomatikman sadece kaliteli yabancilar ülkeye gelmis olur.

Ben 30 yasini gecmis vasat bir yabanci oyuncunun, sadece günübirlik basari ugruna altyapi oyuncularinin önüne gecmesini istemiyorum. Hicbir kulüpte scouting denen bir kavram yokken, yabanci sinirini serbest birakmak ancak menejerlerin ceplerini doldurmaya yaradi. Baska bir sey degil.

X2

Eline saglik hocam. Muthis ozetlemissin. her kelimesine katiliyorum.

• gurkan19 kullanıcısına yanıt
    Mesele kimin oynayip kimin oynamadigi degil. Yabanci kurali kaldirildiktan sonra Türk futbolunda bir gelisme olup olmamasi. Hangi futbolcu yabanci kurali ile kendini gelistiriyor? Hangi takim altyapidan oyuncu cikariyor?

Ben ne oldugunu söyleyeyim:

Kulüpler günü kurtarmak adina vasat ama iyi-kötü mac tecrübesi olan yabanci oyunculari astronomik paralar vererek kadrolarina dolduruyor. Isini bitirince bedavaya yolluyor ve yenisini aliyor. Gelismeye acik Türk oyuncuya sira bile gelmiyor. Ne tecrübe kazanabiliyor, ne de kendini gösterebiliyor.

Hicbir kulübün genc ve potansiyelli bir yabanci oyuncuya yatirim yaptigi yok. Türk futbolundan milyonlarca dolar her sene buharlasiyor. Ne kulüpler kar ediyor, ne de milli takima oyuncu yetisiyor. Onca vergi affina ragmen istisnasiz bütün kulüpler borc bataginda.

Madem yabanci siniri olmayacak, o zaman öyle bir kural getirirsin ki her kulüp ayagini denk alip harcama yapar. Getir bakalim UEFA FFP kriterleri gibi bir kriter. Kulüpler mecburen scouting yapmaya baslayacak. 5 yabanci alacagina 1 tane kaliteli yabanci alacak. Beceremeyen de altyapidan oyuncu cikarmaya bakacak. Türkiye'de kural olmadan yürüyen bir tane is söyle. Yok. Kurallarla adam olan bir milletiz.

Ben de yabanci kurali kalktiginda umutluydum. Kulüplerin transfer politikalarini görünce tamamen fikrim degisti. Gitgide yerli veya yabanci hicbir oyuncunun kendini gelistiremeyecegi bir lig haline geliyoriuz. ELP, La Liga olacagimiza Katar olma yolunda gidiyoruz.

• Gs ve Fb zor günler geçiriyor, Beşiktaş alıp başını gitmesin diye yapılacak bir düzenlemedir. Eğer böyle bir kural gelirse Türkiye'de futbol bitmiş demektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine yerli diye boktan futbolculara milyonlar dökülecek gerçi fb ve gs hala dökme peşinde ama yine de kulüplerin eli yabancı kısıtı olmaması nedeniyle daha rahat çünkü yerli oyuncuyu ucuza alamazsa fransa da italya da almanya da ispanya da oyuncu çok gider alırsın burada alacağın yerliden ne kadar kalitesiz olabilir hatta taktiksel olarak yerli oyunculardan daha iyi seviyede oluyorlar ama biri çıkıyo diyo ki yabancı oyuncu sınırlanmalı neden çünkü yerli oyuncular rekabet edemiyor o kişi ve onun emrindekiler tff ye aktarıyo tff başkanı diyo ki yabancı kuralı sayesinde oyuncularımız avrupaya gitti kulüplerimiz daha başarılı ama yabancı sınırlanmalı diyerek milletin aklıyla dalga geçiyo sonra da futbola siyaset karışmasın diyo
  • Ülkedeki kafa yapısı değişmeden yabancı oyuncuyu ha azaltmışsın ha yükseltmişsin farketmez, bir arpa boyu yol katedemeyiz.
  • quote:

Bu sınırın faydası için şuan oynanan milli maça bakabilirsin. Yabancı sınırı 6 olsa Emre Çolak, Galatasaray'ın yedek kulübesinde otuyordu. Şimdi takımlar genç potansiyelli oyuncuları daha rahat şekilde avrupaya gönderebiliyor çünkü yerine olmuş yabancı almak daha cazip.

Biz zamanında Tarık çamdal gibi adamlara milyonlar vermek zorunda kaldık. Şimdi düzgün bir yönetim bu futbolcuları bu paralara almaz, daha doğrusu anadolu kulüpleri satamaz. Çünkü yerine yabancı alternatifler daha ucuza bulunabilir. Futbolcular da bulunmaz hint kumaşı olmayacağından yüksek maaş isteyemez.

Yabancı oyuncu alternatiflik yaratır. Sınır varken yeri garanti olduğundan kendini geliştirmeyen Türk futbolcu şimdi gelişmek zorunda. Yetenekli oyuncu her türlü oynar ama yeteneksizse sırf yerli diye oynamaz. Bu zamana kadar sınır vardı, yerlilerin önü açıktı. Kaç yıldız yetiştirildi?

• quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

quote:

Bu sınırın faydası için şuan oynanan milli maça bakabilirsin. Yabancı sınırı 6 olsa Emre Çolak, Galatasaray'ın yedek kulübesinde otuyordu. Şimdi takımlar genç potansiyelli oyuncuları daha rahat şekilde avrupaya gönderebiliyor çünkü yerine olmuş yabancı almak daha cazip.

Biz zamanında Tarık çamdal gibi adamlara milyonlar vermek zorunda kaldık. Şimdi düzgün bir yönetim bu futbolcuları bu paralara almaz, daha doğrusu anadolu kulüpleri satamaz. Çünkü yerine yabancı alternatifler daha ucuza bulunabilir. Futbolcular da bulunmaz hint kumaşı olmayacağından yüksek maaş isteyemez.

Yabancı oyuncu alternatiflik yaratır. Sınır varken yeri garanti olduğundan kendini geliştirmeyen Türk futbolcu şimdi gelişmek zorunda. Yetenekli oyuncu her türlü oynar ama yeteneksizse sırf yerli diye oynamaz. Bu zamana kadar sınır vardı, yerlilerin önü açıktı. Kaç yıldız yetiştirildi?

Tam tersi yabanci siniri 6 olsa Emre simdi Galatasaray'da ilk 11 oynuyor olurdu. Yerine alinan Josue daha mi iyi futbolcu? Ben tam olarak bundan bahsediyorum zaten. Genc oyuncularin yerine kalitesiz yabancilar tercih ediliyor. Avrupaya gitmek isteyen futbolcuyu zaten Türkiye'de tutabilen bir kulüp yok. Cogu oyuncu yabanci siniri varken gittiler yurt disina. Kulübün göndermesinden cok talibi var mi futbolcunun ona bakiyor bu is.

Yabanci siniri olmasaydi Galatasaray altyapisindan Okan, Emre, Suat, Bülent, Tugay vs. gibi yildizlar kolay kolay cikmazdi. En büyük basarilar bu sinir varken geldi. Oyuncular mac oynayarak gelisiyor. Hickimse yetenekli diye bir anda süper futbolcu olmuyor.

- Bir sekilde altyapidan cikan oyuncularin kadroya girmesini saglayacak bir sistem getirilmesi lazim. Bu sistemde altyapiya yatirim yapmanin bir anlami kalmiyor. Bu sistem yabanci siniri olmak zorunda degil.

- Kulüplerin harcamalarina bir sinir getirilmesi gerekiyor. Kulüplerin hepsi batmis durumda. Zarar etmeyen kulüp yok. Buna ragmen hala 5'er 10'ar oyuncu transfer ediyorlar. Birakin bu yabancilarin yerine Türkler oynasin. Ne kaybederiz? Ligin kalitesi daha ne kadar düsebilir ki?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

quote:

Tam tersi yabanci siniri 6 olsa Emre simdi Galatasaray'da ilk 11 oynuyor olurdu. Yerine alinan Josue daha mi iyi futbolcu? Ben tam olarak bundan bahsediyorum zaten. Genc oyuncularin yerine kalitesiz yabancilar tercih ediliyor. Avrupaya gitmek isteyen futbolcuyu zaten Türkiye'de tutabilen bir kulüp yok. Cogu oyuncu yabanci siniri varken gittiler yurt disina. Kulübün göndermesinden cok talibi var mi futbolcunun ona bakiyor bu is.

Yabanci siniri olmasaydi Galatasaray altyapisindan Okan, Emre, Suat, Bülent, Tugay vs. gibi yildizlar kolay kolay cikmazdi. En büyük basarilar bu sinir varken geldi. Oyuncular mac oynayarak gelisiyor. Hickimse yetenekli diye bir anda süper futbolcu olmuyor.

- Bir sekilde altyapidan cikan oyuncularin kadroya girmesini saglayacak bir sistem getirilmesi lazim. Bu sistemde altyapiya yatirim yapmanin bir anlami kalmiyor. Bu sistem yabanci siniri olmak zorunda degil.

- Kulüplerin harcamalarina bir sinir getirilmesi gerekiyor. Kulüplerin hepsi batmis durumda. Zarar etmeyen kulüp yok. Buna ragmen hala 5'er 10'ar oyuncu transfer ediyorlar. Birakin bu yabancilarin yerine Türkler oynasin. Ne kaybederiz? Ligin kalitesi daha ne kadar düsebilir ki?

Emre kaç senedir a takımdaydı hiç gelişti mi? Bak şimdi ispanyaya gidip forma garanti olmayınca nasıl fark etti? Yerine josuenin alınması tamamen bizim yönetimin beceriksizliği. Aile şirketi olarak yönetilmese daha iyi oyuncular oynardı. Mesele Dembele'yi veto eden onlar. Şimdi adama 50 milyon diyorlar. Ayrıca gitmek isteyen futbolcuya sen 3milyon verirken avrupa 500bin verirse kalırlar.

Galatasaray'ın altın jenerasyonu 100 yılda bir gelir. Onlardan sonra kim çıkmış bu sınır sayesinde? Sınır varken her sene 3-5 yıldız genç çıkıyormuş gibi konuşmak doğru olmaz. Tam tersine çok yetenekli olarak gösterilen ama a takıma çıktıktan sonra ilerleme kaydetmeyip yok olup giden onlarca futbolcu oldu.

Ekonomik olarak kalkınma ve başarı için ucuz kaliteli oyuncular lazım. Sınır olursa böyle bir Türk bulabilir misin? Tarık gibi az birşey kendini gösteren oyunculara milyonlar vererek ekonomiler düzelmez ki. Birkaç yüz bin euroya yabancı genç ve yetenekli bir oyuncu alabilirsin ama yerli alamazsın. Yani takımlar ya aşırı paralar harcayıp ligdeki 3-5 iyi yerli oyuncu için kapışacaklar yada altyapıdan çıkanları ilk 11e koyup başarı arayacaklar.

Oyuncular oynayınca gelişiyorlar diye takımın yarısını altyapıdan mı kuralım? Bunu yapmak için barcelona gibi oturmuş bir sisteme ihtiyaç var. Aksi takdirde o gençleri hazır olmadıkları seviyede harcarsın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.