Şimdi Ara

Yabancı liseden mezun olup Türkiye'de üniversite okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bölüm seçerken böyle bir konu olup olmadığına baktım fakat bulamadım. Eğer yanlış bölümse şimdiden kusura bakmayın. Öncelikle tek bir sorum var. Lise son sınıfım ve geçen sene Kanada ile ilgili olan bir projenin İngilizce mülakatlarına girdim ve mülakatları geçtim. Projeye göre bu sene Türkiye'de liseden mezun olduktan sonra Kanada'da İngilizce olarak tekrardan Lise 4 okuyacağım ve o lisenin de diplomasını alacağım. O liseden aldığım diploma beni Türkiye'de sınavsız olarak herhangi bir üniversiteye sokabilir mi? (Bu arada 3 arkadaşız, bir arkadaş Türk vatandaşı, ben Avusturya-Türkiye çifte vatandaşım, diğer arkadaş da Kıbrıs'tan Avrupa vatandaşlığı var.) Demek istediğim sadece yabancı lise diploması Türkiye'de okumak için yeterli mi yoksa Yabancı ülkede en az 3 sene ya da onun gibi bir yürürlülük var mı?

• Sınava girmen gerekiyor YGS-LYS sanırım.Ama avusturya vatandaşlığın varmış SAT'tan da girebilirsin sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markus Schulz -- 23 Ekim 2013; 23:21:08 >
  • Lisenin tamamini(lise1-lise son) yurtdisinda okumus(KKTC haric) olan TC vatandaslari(dogumla TC vatandasi olanlar) Universitelere OSYS siz kabul olabilir.(Gerci bazi uniler yalniz lise diplomasiyla aliyor.Cogu ya yos yapiyor yada SAT sinav sonucuna gore aliyor diye biliyorum.)Bu durumda olmayan TC vatandasi icin tek yol malumunuz OSYS(YGS-Lys).Veya TC vatandasligindan cikip basvurabilirsin.Ve cifte vatandas arkadaslarin eger 1) Dogumuyla yabanci olup(Yani TC disinda dogup) sonradan TC almislarsa basvurabilirler.Yok eger 2)dogumla TC vatandasi olup sonrada baska ulke vatandasliginida almis cifte vatandas olmuslarsa lisenin tamamini KKTC haric bir yabanci ulkede bitirmeleri gerekir.Resmi kaynakhttp://yok.gov.tr/documents/10279/58373/yurtdisindan_ogrenci_kabulune_il_esas.pdf/e3ded5b2-c26e-46ed-9f05-6b74f302f5e2

• Merhaba bende almanyada kalıyorum ve seneye türkiyede okumayı düşünüyorum ve o kadar çok araştırdimki artık. Şimdi tc vatandaşı isen seneye yeni bir kanun çıkıyor tç vatandaşı olanlar sınavsız başvuru yapabilyiyor ama bazı üniversiteler sınavsızda alıyor mesela istanbul kültür üniversitesi eğer soruların olursa yazabilirsin :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler cevaplarınız için. Sanırım ben her ne kadar Türk vatandaşlığımı sonradan almış olsam da liseyi Türkiye'de bitirdiğim için YGS-LYS ye girmek zorundayım. Kazandığım puanla bir üniversite seçip o üniversiteyi dondurup öyle gidebilirim Kanada'ya. Kanada'da da okumamın tek faydası İngilizce olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.