Şimdi Ara

YABANCI MALLARI BOYKOT VAKTI ÜYE OLMAK İÇİN İÇERİ! ''3'' ÜYE !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet herkez elinden geldiğince türk malı kullanmaya çalışsın tamam %100 demiyorum ama eskiden 5/3 se yabancı mal alma oranınız şimdi 5/1 indirin lütfen bunu yapın sizi daha çok bu konudaki istatistiklerle bilgilendiricem güncel konulara yer vericem ve güncelliycem.(Yeterli ilgi görürse ki görüceginden eminim)

Bu savaşı ABD, İngiltere ve İsrail dışında kimse istemedi. Güçler dengesine bakıldığında buna zaten savaş bile denmez. Dünyanın dört bir yanında savaş karşıtı, ABD karşıtı protesto eylemleri ve boykot kampanyaları yürütülüyor. Bir ülkeye karşı yürütülebilecek en etkili protestonun o ülkenin ürünlerini tüketmemek olduğunu düşünüyorum. Uluslararası ilişkilerde ekonominin etkisini, IMF-Türkiye, Türkiye-Rusya ilişkilerinde tüm çıplaklığıyla gördük. ABD ve Rusya bağlantılı ticaret yapan çevreler daha çok kazansın diye ya da bu çevreler ülke ekonomisine zarar vermesin diye verilen tavizler ortada.
    Birleşmiş Milletler'i takmayanları, bilinçli bir tüketim kampanyası ile Türkiye'deki, İslam ülkelerindeki, tüm dünyadaki milyonlar dize getirebilir. Çünkü, uzmanların da ifade ettiği gibi bu savaşın nedeni ekonomik. Hiçbir müteşebbis 1 alacağım diyek, 10 kaybedeceği bir işe girmez. Belki böylece, ekonomistlerin dikkat çektiği ithalattaki tehlikeli artışa da 'dur' demiş oluruz. Zira, ihracatımız 2002 yılında yüzde 12'lik artışla yüzde 35.1 olurken, ithalatımız yüzde 22.8'lik yükselişle 50.8 milyar doları buldu.

Önümüzde güzel bir örnek var. Almanya'da Amerikan mallarını boykot etme kararı alan savaş karşıtları, bu hareketi, internet yoluyla yaygınlaştırılıyor. Milyonlar sokaklarda bağırıp çağırırken, Almanya'daki savaş karşıtları farklı bir politika izlemeye ve Amerikan mallarını tüketmeyerek ABD'yi protesto etmeye başladı. Amerikan malları boykot ediliyor. CocaCola, Marlboro, Amerikan viskileri satılmıyor. Berlin'deki bir restoran, bundan böyle Coca-Cola yerine, Mekke Kola'yı müşterilerine sunuyor.

Dünyada ve Türkiye'de boykot kampanyası çığ gibi büyüyor. Yusuf El-Kardavi, Ezher şeyhleri başta olmak üzere Asya ve Ortadoğu'daki tanınmış tüm İslam alimleri, ABD, İngiliz ve İsrail mallarının ve para brimlerinin boykot edilmesi yönünde fetva verdiler. Türkiye, bu tür bir boykot için o kadar uygun bir ülke ki, her teraf alternatif ürünlerle, üstelik Türkler tarafından üretilen mallarla dolu. Cola'nın, Mc Donald'sların, Nike'ın, Adidas'ın, Lewi's'ın, Tommy Hilfiger'ın vs.. hepsinin yerini alabilecek kalitede ürünlerimiz var. İşte bu nokta da esnaf ve sanatkârlarımız rolü ortaya çıkıyor. Raflarımızı, vitrinlerimizi, buzdolaplarımızı, masum insanların kanından beslenen ülkelerin ürünleriyle değil, alternatif ürünlerle donatarak, tüketicilerin boykotuna destek olabiliriz.

YAZI ALINTIDIR...

ÜYELER
    1.djozgun
    2.sinanoglu.net
    3.GSoldier
    4.
    ...

KONUYU EN GÜZEL HALA GETİRİCEM ŞİMDİLİK BÖYLE SİZE RESİMLER VE DAHA DETAYLI BİLGİLER SUNUCAM SADECE ÜYE OLMANIZI İSTİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABRE -- 3 Mart 2008; 22:27:19 >

• Şuan 200 kisi online bu bölümde ancak konu hiç ilgi görmüyor arkadaşlar ne oluyoruz? ve şuan konuda bulunan benden başka kimse yok!
  • off..

eğer yabancı malları boykot etmek istiyorsan önce bilgisayarına veda etmek zorundasın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: imPsYcHo

off..

eğer yabancı malları boykot etmek istiyorsan önce bilgisayarına veda etmek zorundasın..

tmm o halde sonsuza kadar bagımlı kaldık hiç uğraşmaya degmez ! Biraz düşün kafanı çalıştır. Yazımı oku ! 5/3 se 5/1 indirmeye calısın dedim sen çikolayatı veya kolayı hattaa sigarayı içiyorsan tabi yabancımı almak zorundasın ?!!!?!'^!?! soruyorum sana?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABRE -- 3 Mart 2008; 22:08:55 >
  • Aslında bilgisayara veda etmek konusunda haklısın ama ben arkadaşı destekliyorum örneğin cocacola nın gelirleri direk israile gidiyor ve filistinli kardeslerimize mermi olarak dönüyor ben varmı kardesim ekle beni...
  • amannn.3 dk olmuş isyan ediyor kimse gelmiyo diye..he üye olunca her şey hallolacak.hay Allahım yaa..
  • Alacağım ürünün benzeri, kaliteli bir yerli ürün varsa hep almışımdır. Bence bunu ilke edinmek büyük vatanseverliktir. Özellikle kaliteden ödün vermeyen yerli markalara tutkunum. Hele Türkçe adlarla var olmaya çalışanlara ayrı bir sevgim var. Yok demeyin böyle markalar sayıları az olsa bile varlar. Fransız ve İtalyan mallarına özel bir gıcığım var zaten, eğer yabancı mal alacaksam özellikle uzakdoğu mallarına bakarım. Çinliler hariç tabi. Herkes gibi Japonlar favorimdir. Amerikan mallarına ise ne kadar istemesekte bir yerden bulaşıyoruz. Özellikle bilgisayar sektöründe ise fason mal yaptırmaktan öteye geçemediğimizden ne alsak yine yabancılara gidiyor hemde en tatlı kazanç bu sektörde. Şöyle en hızlısından bir işlemci yapsa yerli bir üretici Türklerin hangisinin gözü Amd, İntel görür! Öyle değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekle hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

amannn.3 dk olmuş isyan ediyor kimse gelmiyo diye..he üye olunca her şey hallolacak.hay Allahım yaa..

Konuya kac kişi girmiş bakarmısın? Ya sizi anlamıyorum gerçekten tmm kardeşim kapatıyorum konuyu istediginiz bu zaten zaten ilgisiz kişiler var senin gibi neyi savunuyorsun ? Sizin gibi sürekli tüketici halk olduktan sonra bu konu biraz zor tutar zaten

Alınması gerekenler alınsın lafım herkeze değil...!
  • Bi katkıda bulunamayacağım malesef , üzgünüm .
  • biz yabancı malları boykot etsek nolcak hükümet herşeyi yabancıya satıo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 3 Mart 2008; 22:25:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rajeesh

biz yabancı malları boykot edioz hükümet herşeyi yabancıya satıo

Hangi bakıma kullandıgına göre degişir tabi ama bu iyi bişey tabi toprak satımları var ama bunu HÜKÜMET YAPMIYOR! Kİ yapamazda!!!!
  • Katılmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nyorai

Katılmıyorum.

Ayrıca konuyu upladıgın için teşekkür ediyorum

Evet seni sol tarafa alalım...
  • bilgisayara veda et,tv ye veda et, uydu alıcıya veda et, hopörlörlere veda yani tüm elektrikli aletlere veda et...doğalgazın vanasını kapat,ve bi yerlerden linyit kömür bulmaya çalış... ocağa veda et, kömürlü mangala geçiş yap...elbiselerinin yarısı çinden geliyor,onları da linyit yaktığın sobaya at..şofbeni sök at...lambaları kapa (elektriğin çoğu doğalgazdan üretiliyor, doğalgazdan irandan geliyor ya ondan)...kısaca kendini fotosenteze alıştırmaya bak
  • Dünyada artık sınırlar hızla siliniyor. Şu anda yıllardır yerli bildigimiz bir sürü firmanın yabancı ortakları var ve bu ortaklıklar sürekli artıyor. Ayrıca yabancı malı niye boykot edeyim ki, ben sadece malın kalitesine ve fiyatına bakarım, orjinine bakmam. Zaten aldığım ürün yerliyse o ürün yabancı mallarla aynı fiyata aynı kaliteyi sunabilmiş demektir.

Kısacası kullanılan yerli malın artması için yerli üreticinin de yabancı mallar gibi kaliteli ve uygun fiyatlı olması lazım, bu iş boykotla olmaz, çok kısıtlı kalır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

bilgisayara veda et,tv ye veda et, uydu alıcıya veda et, hopörlörlere veda yani tüm elektrikli aletlere veda et...doğalgazın vanasını kapat,ve bi yerlerden linyit kömür bulmaya çalış... ocağa veda et, kömürlü mangala geçiş yap...elbiselerinin yarısı çinden geliyor,onları da linyit yaktığın sobaya at..şofbeni sök at...lambaları kapa (elektriğin çoğu doğalgazdan üretiliyor, doğalgazdan irandan geliyor ya ondan)...kısaca kendini fotosenteze alıştırmaya bak

İran hangi masuma kurşun sıkmış ? zaten asıl hedef israil ve amerika ve ben herşeyi atın demiyorum azaltın diyorum

sana o saydıklarının hepsinin yerli markalarını verirdimde senle uraşmıycagım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABRE -- 3 Mart 2008; 22:51:59 >

• doğalgazın yerlisini ver de hep beraber coşalım ....hiçbir elektronik bizim değil..ne patenti ne de içeriği...kalkıp vestel dersin yerli olarak biz de hep beraber güleriz
  • Katılan katılır katılmayan katılmaz bu dalga geçilecek bi konu değil daha dün filistinde kimin kanı döküldü kimsenin niye sesi çıkmıyo sizin gibiler yüzünden
  • yabancı malı boykot ediyoruz tmm nası üye oluyoruz üye olunca ne yapıyoruz farketmez üye olmak istiyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.