Şimdi Ara

Yabancı Sınırı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanctus,Espiritus!

Yabancı sınırının kalkmaması Fener'in bir ihtimal şampiyon olma ihtimalini,imkansızdan belkiye çıkarır.

aklı sıra laf sokuyor troll.Senin kadar provakatör adam görmedim forumda yöneticilerde senin gibilere peşkeş çekip es geçiyor.Sizin forumu bırak dünyada yaşamanız hata.Başkalarını sinir etmekten başka bir işe yaradığınız yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

quote:

Yabancı sınırının kalkmaması Fener'in bir ihtimal şampiyon olma ihtimalini,imkansızdan belkiye çıkarır.

aklı sıra laf sokuyor troll.Senin kadar provakatör adam görmedim forumda yöneticilerde senin gibilere peşkeş çekip es geçiyor.Sizin forumu bırak dünyada yaşamanız hata.Başkalarını sinir etmekten başka bir işe yaradığınız yok

Aklı sıra laf sokmaktan kastın ne?
    Burası forum değil mi fikir de mi belirtemeyeceğiz.Yabancı sınırı kalksa Galatasaray tüm planlarına uygun,kolarov + nani'yi alacaktı.Resmen bir şampiyonlar ligi takımı olacaktı.Tüm oyuncuları tecrübeli,klas,iyi oyuncular olacaktı ama şu an bu sınır yüzünden mecburen bir yerleri eksik çıkmak zorunda kalacak maçlara.
    Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü,yeni yeni oyuncuları,takıma alışma süreci,sene içinde açıklanacak yargıtay kararları falan şampiyonluktan uzaklaşacağı çok netti.
    Şimdi bu yabancı sınırı Galatasaray'ın önünü çok kötü şekilde kesti.Fenerbahçe'nin şampiyon olma ihtimali doğdu.
    Hoşunuza gitmeyen hiçbirşeyi söylemeyelim o zaman?

• Yabanci kurali suanki haliyle kötü fakat 23 yaş alti gibi kurallar getirilirse mantıklı olur ve yabancilarada statü koyulmali 28 yaş üstüne milli takim şartı gibi şeyler işte bunları biz düşünüyoruz fakat gerekli yerler düşünmüyor suanki kural sadece ligde parlayan topcularin piyasa yapmasina yarar o yuzden 3 4 m futbolcuya 7 8 isterler sende gider sözleşmesi biten Erman'i alirsin yasida ileri olduğu icin burada anlatmak istediğim farkli futbolcu kotulemek degil.

• Yanlış hesap CAS'tan döner diye bir atasözümüz var, bu iş seneye devam etmez, güya milli futbolu düzeltmek için böyle bir uygulamaya gidildi ama saçma sapan bişey, eminim bu kuralı getiren adam bile bunun işe yaramayacağını biliyor, kesinlikle yabancı sınırına yeniden ayar verilmesi gerekiyor...
  • quote:

quote:

quote:

Burası forum değil mi fikir de mi belirtemeyeceğiz.Yabancı sınırı kalksa Galatasaray tüm planlarına uygun,kolarov + nani'yi alacaktı.Resmen bir şampiyonlar ligi takımı olacaktı.Tüm oyuncuları tecrübeli,klas,iyi oyuncular olacaktı ama şu an bu sınır yüzünden mecburen bir yerleri eksik çıkmak zorunda kalacak maçlara.
    Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü,yeni yeni oyuncuları,takıma alışma süreci,sene içinde açıklanacak yargıtay kararları falan şampiyonluktan uzaklaşacağı çok netti.
    Şimdi bu yabancı sınırı Galatasaray'ın önünü çok kötü şekilde kesti.Fenerbahçe'nin şampiyon olma ihtimali doğdu.

Naniyle Kolarov Gs den haber bekliyordu zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

doğru düzgün söyle o zaman trollük yaparak provake ederek değil.Bak en son attığın mesaj düzgün seviyeli bir tartışma yapılabilecek bir mesaj.Hoşumuza gitmeyen şeyleri söyleme demedim ben.Orda öyle bir anlatmışsınki görende seni yabancılarınla münihe kafa tutan biri sanacak bizide amatör kulüp sanacak.Hele bir cardozo&emenikeden biri gelsin ileriki günlerde konuşuruz

• Konu dışına taşmadan fikirlerimizi paylaşalım,ben fenerbahçe klubününde seneye yabancı sınırını destekleyeceğini düşünüyorum.Elindeki stoch,krasic gibi bonservisine iyi para verdiği adamları bedava göndermek işlerine gelmez.
  • yıllardır yabancı sınırı var ama değişen birşey yok.yerli futbolcu yetişmiyor son zamanlarda.son 5-6 senede üst düzey yerli kim çıktı desek
    1-arda
    2-salih
    3-gökhan gönül deyip kalıyoruz.belki 1- 2 tane daha eklenebilir.75 milyon nüfusu olup futbolla yatıp kalkan bir ülkede böyle olmamalı.

demek ki kısıtlama işe yaramıyor,başka birşeyler yapmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: antares07

yıllardır yabancı sınırı var ama değişen birşey yok.yerli futbolcu yetişmiyor son zamanlarda.son 5-6 senede üst düzey yerli kim çıktı desek
    1-arda
    2-salih
    3-gökhan gönül deyip kalıyoruz.belki 1- 2 tane daha eklenebilir.75 milyon nüfusu olup futbolla yatıp kalkan bir ülkede böyle olmamalı.

Salih henüz üst düzey topçu değil,daha 1-2 senesi var,orda semih ve alper olmalıydı.
  • Ben 6'ya da razıyım yeter ki şu 6+0+4 olayı kalksın seneye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Edizovic

quote:

Orijinalden alıntı: antares07

yıllardır yabancı sınırı var ama değişen birşey yok.yerli futbolcu yetişmiyor son zamanlarda.son 5-6 senede üst düzey yerli kim çıktı desek
    1-arda
    2-salih

Salih henüz üst düzey topçu değil,daha 1-2 senesi var,orda semih ve alper olmalıydı.

isimler o kadar önemli değil.ahmet mehmet.
    önemli olan sorunun nedenini bulabilmek.altyapının ıslah edilmesi gerekiyor.ayrıca kulüplerin gerçek anlamda profesyonelleşmesi lazım.

• bu sınır olayı saçma ama bana göre sınır olmasada türk oyuncular piyasadan silinebilir benim önerim 6+sınırsız yabancı şeklinde...oda şurdan mantıklı bizim oyuncularımız yabancı ülkelerde oynayan oyuncular değil türk ligindede oynamazlarsa mili takım batar ama tabi temele inilip altyapı geliştirmesi uzun vadede problemi çözer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric13

quote:

quote:

quote:

Naniyle Kolarov Gs den haber bekliyordu zaten

Fatih Terim'in son basın toplantısını izlesen anlardın bekliyor mu beklemiyor mu

@PLAYEREG

her dediğimizi açık açık yazmak zorunda mıyız,böyle eleştirince eleştirmemiş mi oluyoruz,hemen troll,hemen sinir edici ne demek,düşün bul ne demek istediğimi ben açıklamak zorunda değilim,böyle hakarete gidince açıklamak zorunda kalıyoruz.

• Kesinlikle uygun şekilde kaldırılmalı,ama yol geçen hanınada çevrilmeli.
    Kaliteli yabancı tarzı kriterler getirilerek sınırsız olmalı. Örneğin 23 yaşından büyük yabancıysa atıyorum en az 30 kez kendi milli takımında milli olmalı.
    23 yaşından küçükse genç milli takımlarda veya milli takımında toplamda en az 50 maça çıkmış olmalı gibi.
    +
    Ama bu iş yapılacaksa 2013-2014 sezonunu kapsayamaz şuan karar verilirse. Çünkü o sezonun planlamaları yapılmıştır,şuan değiştirilmesi ve önümüzdeki sezonu etkilemesi haksızlık ve uygunsuz olur.
    Fakat şuan karar verilip 2014-2015 sezonu uygulanacaksa kesinlikle yabancı sınırı kaldırılmalı fakat söylediğim gibi belirli kriterlere göre. Yani gidip ıvır zıvır futbolcuları rahat şekilde getirtememeli takımlar yabancı sınırı yok diye.
    Bunların yanında bazen olur potansiyel beklenen yabancı çoluk çocuk bulursun ve daha milli olamamıştır,bunlarada özel izin kriterleri getirtebilirsin.
    Senelerdir bazı insanlar bu söylediklerimi söyledi,ama genelimiz olsun sınırsız veya olsun 10 tane diye kalıplaştırdı. Sınırsız olsun,kriterler gelsin,Türk oyuncu rekabeti yaşasın yatarak para kazanmaya alışmasın. Bakın bakalım lig kalitesi,mill takım kalitesi,takımlar kalitesi artıyormu artmıyormu...

• Olabilitesi en yüksek ihtimal 6+2+2 ama olur mu çok zor

Biz Fenerbahçe olarak yine 1 e karşı 17 olduğumuz bir durum bu ama 11 yabancımız var

Şimdi bu eğer Türk kökenli futbolcu kazandırmak içinse teoride doğru pratikte yanlış gibi geliyor bana.Yani bir Türk Futbolcunun Batalla,Gekas,Fernandes,Muslera,Drogba,Sneijder,Alves,Sow,Kuyt vb gibi isimlerden öğrenebilecekleri çok ama çok şey var ama mesela ben Dany'nin Semih'in yerine oynamasına Escude'nin Ersan'ın yerine oynamasına karşıyım yani yabancı oyuncu alacaksan iyi bir yabancı alacaksın.Maldonado,Carusca,Edu(Bjk),Josico,İmamoto gibi daha binlerce örnek sayabilirim böyle isimler alınmamalı.Son zamanlarda ki en iyi örnek Burak Yılmaz.Şenol hoca üstünde çok durdu ama Burak bunu başardı.Burağa çok iyi bir forvet demiyorum ama Türk Milli takımının 1 numaralı forvet adayı.2 sezondur gol kralı Şampiyonlar liginde Ronaldo ile gol krallığına oynadı En iyi 20 forvet arasında.

Bu yabancı sınırlaması için en başta alt yapının iyi olması lazım.Tff bunu 1 yıl önce duyurdu ama kulüpler bunu iplemedi resmen.Alper için ne kadar bonservis bedeli ödedik biz.Bunun için sadece 1.lig değil alt liglerinde duyarlı olması lazım.Adanaspor Cenk,Necati Ateş,Murat Şahin AdanaDemirspor Hasan Şaş,Fatih Terim gibi gibi isimler çıkarmıştır zamanında ama en son Ersan alt ligden 4 büyük kulübe transfer oldu.Şimdi Emre gibi birini alt yapıdan çıkartmak yerine Alperlere/Melolara/Hutchisonlara bonservis vermek daha kolay geliyor.Salih Uçan,Recep Niyaz,Muhammed Demirci,Semih Kaya.Hakan Çalhanoğlu bu isimler şu an ki en yetenekli gençler ama Semih Kaya dışında ilk 11 banko giremiyorlar

Yani demek istediğim artık Burdurgücünde Rüştüler,Almanyadan İlhan Mansızlar,Zonguldakspordan Tümerler,Sakaryaspordan Hakan Şükürler,Altınırmaktan Aykut Kocamanlar daha eskiye gidersek Damlacıkspordan Metin Oktaylar,Avcılar Kulübünden Feyyaz Uçarlar çıkmıyor yahut çıkıyor ama fark edip direkt olarak 11'e yerleştiremiyoruz.

En iyi örneği kendi takımımdan vereceğim Benfica-Fenerbahçe maçında Orta Saha'da Selçuk Şahin,Gökhan sakatlandıktan sonra sağ bek olarak Bekir oynadı ve yaptığı hata ile turu verdi adamlara.Ben bu konuda daha iyi alternatif yaratır diye düşünüyorum ama bunun için Futbolcularında özveriyle çalışması gerek.Eskiden kaleciler antremanda gol yediği anda gol yediği için üzülür ve gol attığı arkadaşını (takım arkadaşını) sahada kovalarmış evet hepsi böyle olmayabilir ama yinede yapanlar varmış ama şimdi bu konuda da Batuhan'ı örnek vereceğim fiziği gerçekten muhteşem ama çok gevşekti başaramadı medya da üstüne gitmedi değil bu konuda medyaya da çok iş düşüyor geçen sezon Salih Antalya maçında hata yapıp gol yediğimizde sanki Salih yüzünden yenilmişiz havası verdi ama 2. sezon daha çok forma şansı bulunca övmeye başladılar.

Yahu ne kadar çok şey yazmışım öyle

• önümüzdeki senelerde ne yaparsanız yapın ama bu sene değişsin demek tamamen çıkarcılık yapmak kendinden başkasını yok saymaktır .. açık ve net madem rahatsızsın bu kuraldan sezon başında diyecektin bunları ne değiştide değişsin diyorsunki ? niye daha önce kabul ettiniz bu kural ı o zaman ? demezlermi adama ..
  • Kimse farketti mi? salzburg maçında kadroda volkan-m.topuz-m.topal = 3 türk oyuncunuz vardı.
  • FB kalksın dediğinde GS zıplıyordu şimdi tam tersi böyle iyi hatta sonundaki 4'te kalksa iyi olur. (Ama gönlüm 7+3 gibi hayali bir sistem)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.