Şimdi Ara

YABANCILAR YATIRIMIN ÜÇTE BİRİNİ GÖTÜRDÜLER. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jaybob

quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

quote:

Orijinalden alıntı: jaybob

Yabancılar son 22 yılda toplam 17.2 milyar dolar doğrudan yatırım yaparken yurt dışına 5.8 milyar dolar kar transferi gerçekleştirdi.

Yabancı Sermaye Türkiye'ye katkıdan çok zarar getirdiği bu rakamlarla ile net bir eşkilde ortada iken neden kısıtlamalara gidilmiyor yada Türkiye'nin çıkarı gözetilmeden hareket ediliyor?

Ne yapmamızı önerirsiniz ?
    Bize Türkiyenin yaptığı yanlışları ve aslında ne yapması gerektiğini yazarsanız sayenizde doğruları öğrenmiş oluruz.

Bu soruyu devletin bakanına, milletvekiline, uzmanına değil de bana sorduğunuz için teşekkürler.

Birçok arkadaşın bu konuya önyargılı yaklaşmasının ve algılayamamasının nedeni şu: Yabancı sermayeye karşı bunlar.

Hayır yabancı sermayeye karşı olmak değildir, bu yabancı sermyanenin kontrolüne ve denetiminin ciddiyetle yapılmasının daha doğru olduğunu dile getirmektir bu rakamlar.
    Yabancı Sermaye Defolsun demek değildir bu. Açarak yazayım bazı arkadaşlar net algılayabilsin olayı.

''EEEE ne var yani? ne yapacaktık? ne olmuş? iyisini biliyorsan sen yap'' gibi çok iktisadi terimler ile yaklaşıldığından belli olan birçok arkadaşın bu konular hakkında kısıtlı.

O yüzden anlıyorum tedirginliğinizin ve önyargılı olmanızın nedenini.

Çözüm önerisi sorarak beni fena sıkıştırdınız. Öyle mi sanıyorsunuz?

Çok basit bir iki öneri karalayalım.

AB ve IMF batı ülkelerinde tarıma destek olmaktadır. Türkiye'de ise bunun tam tersi üretimin önüne kesilmektedir.
    Haksız rekabet ortamında Türk Çiftçisi zarar görmektedir.

ÇÖZÜM

Tüm ticari anlaşmalar ve uluslararası kanunlar tekrar ülke çıkarları gözetilerek revize edilmelidir.

Bu konuda Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen bile Gümrük Birliği'nin, Türkiye'nin yararına olacak şekilde revize edilmesi gerektiğini açıklamıştır.

Yabancı sermaye girişinde de Türkiye'de sıkıntıların olduğunu anlatan Bakan Tüzmen, yüksek teknolojinin ihracat içindeki payının artması gerektiğini bildirdi.

Şimdi hükümet yanlısı olduğunu tahmin ettiğim chakra arkadaşımız hükümetin kendi bakanın bile Gümrük Birliği ve Yabancı Sermaye hakkındaki konuşmasını takip etmişmidir, diye sorma gereği duymayacağım, eğer burada yazmaktan vakit bulup, ekonomiyi ve devletin bakanlarını dinlemiş olsaydı zaten haberi olurdu.

Gümrük birliği revize edilmesi gerekir. Neymiş çözüm? hadi ezberleyelim, Gümrük birliği revize edilmesi gerekiryormuuuuş

Öncelikle amacım kimseyi sıkıştırmak değil bunu bilesin.Sadece kiminle bilgi ve görüş alış verişinde bulunacağımı bilmek isterim.
    Yabancıların para kazanmasını istemiyorsak yerli malı kullanırız olur biter.
    Ama yerli malı kullanmamak için bahanemiz hazır.Kaliteli bilmem nemi üretiyoruzki yerli malı kullanayım deyip işin içinden sıyrılıyoruz hemen.
    Çiftçilerden hiç bahsetmeyin.Devletin ne kadar suçu varsa çiftçilerin ondan 2 kat fazla suçu var.
    Senede 3 kez ürün alabileceği tarlayı 1 sefer ekip atadan,dededen kalma yöntemlerle geçinmek ister bizim çiftçimiz.
    Biz özeleştiri yapıp gerçekleri görmeyi reddettiğimiz müddetçe başarısız olmaya kendimizi rahatlatmak için daima suçu atabileceğimiz hükümet,yönetim aramaya mahkumuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: chakra
    lehrer35; ev ödevi yapacak çağları geçtim, merak ediyorsan araştırır bulursun. Ben miktar bazında değil fikir bazında yazıyorum, konuya yaklaşımı belirtiyorum.

Yani ben söylüyorum işim bitiyor diyorsunuz. Yased te aynısını yapıyor. Şu kadar yatırımcı geldi, bu kadar yatırım yaptı diye bir sürü grafik çiziyor, tablolar hazırlıyorlar. Hani nerede deyince tık yok.

Söylemekle olsaydı dedem balkanları mahvetmişti. Bence en büyük yalanlardan biri bu sözde yatırımlarda yapılıyor. Yatırım yaptık, Hani nerede, dağa kaçtı...
  • YASED bakın ne demiş;

"...2010 yılında da elektrik dagıtım ve üretim tesisleri, dogal gaz dagıtım sirketleri,
    karayolları, seker fabrikaları, Halkbank, Milli Piyango ile İDO özellestirmeleri UDY
    girislerine kaynak olabilir......"

UDY nin anlamı doğrudan yatırımmış.vay vay vay!...
    Karayolları satılır,sonra sıra kaldırımlara gelir sonra kapımızı çalarlar!
    Açacakmısınız kapınızı!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

Ne yapılması lazım ? Yabancı sermayeye yasak mı getirilsin ? Günümüz dünyasında artık engelleyici değil tam tersine davranmak gerekiyor. Yabancılar da burada yatırım yapacak, bizler de diğer ülkelerde yapabileceğiz (zaten yapıyoruz da).

ne yapıyoruz ?
    amerika'da ingiltere'de fransa'da ne yapıyoruz söyler misin ?

''yasak'' mı getirilsin demişsiniz.evet bence yasak getirilmesi gerek.istanbulun en güzel yerinden bi tanesi olan,metrobüs ve otobüs hatlarının en fazla oldugu merkezi bi yere elin amerikalısı gelip residans yapamaz arkadaş.yaptırmam.

devlet olarak kendim yaparım satarım.yabancı 10 veririp 1000 alıyosa ve devlet bu duruma göz yumuyorsa bunun adı ticaret degil peşkeştir...

Yaptırmam diyorsunuz ama şakır şakır yapılıyor ve yapılacak da. Yani sizin yaptırmam demenizle, slogan yazmanızla olmuyor bu işler.
    İngiltere, Fransa gibi ülkelerde Türk vatandaşlarının yatırımı yok mu zannediyorsunuz ? Belki bir gün biz de onların ekonomik büyüklüğüne kavuşursak oralarda sizin arzuladığınız çoklukta yatırımımız olur. Dünya bahsettiğiniz bir kaç ülkeden ibaret değil. Bugün Romanya, Ukrayna, Bulgaristan, Rusya vs. bir sürü ülkeye gidin ve ana caddlerdeki tabelalara bir bakın. Aşina şeyler göreceksiniz. Hem marka temsilciliği, hem de orada yapılan kalıcı yatırımlar olarak düşünemeyeceğiniz kadar Türk vatandaşı orada para kazanıyor. Biz dışarıda kazanırkan iyi ama başkaları burada kazanırsa kötü. Ülkeye sermaye girişi oluyor, olsun diye tüm ülkeler bir yerini yırtıyor, sizler halen kökünde bile kurumuş olan komunist düşünce tarzı ile sınırlara duvar örelim aman yabancı ülkeye gelip yatırım yapmasın diyorsunuz. Çok şükür karar mekanizmalarının başındaki kişiler sizin zihniyetinizde değil.

sadece gülüyorum verdiginiz örneklere.ben bebek-levent-tarabya diyorum siz kasımpaşa-güngören diyosunuz.bakış açınıza hayranım.
    ben yabancı yatırım yapmasın demiyorum.ilkleri hep yabancıların atmasına karşıyım.o residansları alışveriş merkezlerini pekala türk iş adamları da yapabilir.yaptılarda.
    o zaman neden elin yabancısı gelip yapacak.benim halkımın üzerinden para kazanacak.ee öyle olmazsa bürokrasi nasıl işler.oylar nasıl gelir di mi?

son olarak istanbulun 4 bir tarafını saran yabancı kaynaklı residansları ve avm'leri içinize sindiriyosunuz ya.helal olsun gercekten!

• Tabi ki kazanacak. Yabancı sermaye kazanmaya değil de hobi olsun diye mi gelecek buraya
    Olaya sadece yabancı sermaye buraya gelip neden para kazanıyor diye bakarsanız elbette karşı çıkmakta haklı olursunuz. Yabancı sermaye için ülkemizde ve bir sürü ülkede neden yabancı sermayeyi teşvik kanunları çıkarılır, ne faydası vardır diye bir araştırırsanız, sadece para kazandıklarını değil de, ülkeye para girişini, yatırımları, istihdamı, dolaylı dolaysız vergileri düşünürseniz olayı başka yönlerini de keşfedebilirsiniz.
    Benim düşüncem yabancı sermayenin daha fazla gelmesi, daha fazla teşvik edilmesi yönünde. Elbette farklı düşünenler olacaktır.
    Şunu da son olarak ifade edeyim. Kendi firmamızda çalışmıyor olsam, ücretli olarak başka bir yerde çalışma durumum olsa mutlaka kurumlaşmış yabancı orjinli bir firmada çalışmak isterdim.

• İngiltereye gidin koskoca Picadilly Square meydanında devasal SANYO -TDK reklamları görürsünüz ışıl ışıl gündüz bile zor bakarsınız gözünüzü alır o ışıklar..İngiltere salak ülke canım nerden bilecek ekonomiyi ne işi var koskoca japon firması SANYO nun İngilterede haşaaa!!! ..

YABANCILAR YATIRIMIN ÜÇTE BİRİNİ GÖTÜRDÜLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soho

İngiltereye gidin koskoca Picadilly Square meydanında devasal SANYO -TDK reklamları görürsünüz ışıl ışıl gündüz bile zor bakarsınız gözünüzü alır o ışıklar..İngiltere salak ülke canım nerden bilecek ekonomiyi ne işi var koskoca japon firması SANYO nun İngilterede haşaaa!!! ..

YABANCILAR YATIRIMIN ÜÇTE BİRİNİ GÖTÜRDÜLER.

böyle bişeye kimsenin karşı çıktıgı yok sanırım.olayın siz neresindesiniz anlamış degilim.

• İngilteredeki sanyo reklamı konu ile alakalı değil.
    Başkası yapıyor diye birşey yapılır mı.Birşeyi doğru görüyorsan yaparsın.
    Özelleştirme denen olayın birde maliyeti var.Milyarlarca dolar buna gitmiş.
    Birde üstüne bunu ekleyin.
    İşin birde sosyal boyutu var.Bunları alacak olan sermaye karşısında nasıl bir çalışan ister;
    sendikası olmayan,yasal güvenceleri yok edilmiş,"aman üç kuruş versinde sokakta kalmayayım..." diyen çalışanlar ister.
    Bunu gerçekleştirmek içinde o ülkenin yöneticileri ile elele vermesi gerekir.Yöneticilerde kendi çıkarları
    için buna göz yumarlar."ben ülkemi pazarlamakla görevliyim "derler.ilk bakışta sanki olumlu bir sözmüş gibi gelir bu
    pazarlama lafı.ama sonuç ne olur,görüyorsunuz.bunları gerçekleştirme yolunda yöneticiler çalışanları
    işsiz kalmakla tehdit ederler.

• Yapılan özelleştirmeler 44 milyar dolar.Merkez bankasının 2002 döviz rezevi 18 milyar dolar, günümüzde de 70 milyar dolardan fazla.

70-18=52 Milyar Dolar. Özelleştirme harici 8 milyar dolar eklemenin yanında IMF'ye olan borcun 3/2 ni ödediler.
    Boş sloganlar ile olmadı bunlar.

Sn. chakra, hükümet zaten devrilecek ve proletary iktidar olacak! Devrim mahkemelerinde yargılanmak mı istiyorsunuz ?

http://data.economicresearchforum.org/tr/series/5646?type=index&other=-1&start=01.2002&end=01.2003&title=Uluslararas%C4%B1+Rezervler%0AMerkez+Bankasi+Brut+Doviz+Rezervleri

• Bu resim nasıl konu ile alakasız? REsim sizi baya bi sarsmış anlaşılan..O resim ekonomik bakımdan zengin bir ülkedeki "yabancı sermayenin olduğunu" gösteren en net delildir..

İngilteredeki ve özellikle ekonomik anlamda dünyanın gelişmiş ülkelerinde bulunan yabancı sermayeler bu tartışmaların tartışılıyor olmasını bile imkansız kılar..ve SON NOKTAYI koyar..

İsterseniz bugün dünyada ekonomik alanda kendisiniden korkulan ülke olan Çin' e bakalım, istermisiniz ?

Çin`de yabancı sermaye yükseldi

Çin'e giren doğrudan yabancı sermaye oranı, Eylül ayında yaklaşık beşte bir oranında artış gösterdi.

AA

Çin Ticaret Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında, ülkeye giren doğrudan yabancı sermaye oranı, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 19 oranında artarak, 7,9 milyar dolara çıktı.
    http://bigpara.ekolay.net/M3/haber_detay.asp?id=681376

Ben özelleiştirmeden bahsetmiyorum, özelleiştirmeyi iyi yaparsanız ülkeye faydalıdır..T.C Hükümetlerinin yaptığı "yanlış" özelleştirmlerden "özelleştirme yanlıştır" sonucuna ulaşılamaz..

• Avrupa Birliğinde yabancı yatırımcılar için geçerli olan kurallar ile bizim gibi ülkelerdeki kuralların birbirine benzerliği bile yok. 2003 yılında çıkartılan yabancı yatırımcılar kanunu tam bir müstemleke kanunu. Yabancı ülkemizde istediği her tür hakka sahip iken bizimkiler kısıtlı haklara sahiptir. Bu hak kısıtlamaları belirli sayıda işçi istihdamı zorunluluğunu da içerir, o ülkede kazandığı paranın önemli bir bölümünü o ülkede bırakma zorunluluğunu da içerir. Ve asıl önemlisi izinler sürelidir.

Karşılıklılık ilkesinin aleyhimize olduğu gerçeği bir yana esasen yabancı yatırım olgusunun kendisi bir sömürgeleştirme oyunu. Senin dünya üretiminde etin ne budun ne? Dünya ile rekabet edebilecek kaç tane şirketin var? Bu oyuna girişmek 11 kişilik oturmuş bir takıma karşı çerden çöpten toplama 5 oyuncu ile maça çıkmak gibi bir şey bu yabancı yatırım hikayesi. Yabancılar gelip, henüz üretim olmayan bir sektörde sıfırdan yeni fabrika kurmadılar. Var olanların hemen tümü yabancıların eline geçti. Bunlar yabancıların olunca yararlandıkları bir sürü muafiyet nedeniyle eskisi gibi vergi de vermez oldular. En başta devlet önemli bir vergi kaybına uğradı, uğruyor.

Yasaya Avrupa ülkelerinde olmayan öyle maddeler konulmuş ki adam üretmiyorum paydos dese devletin elinde bunu önleyecek hiç bir yaptırım bırakılmamış. Bunları yeniden devletleştirmenin önü bile kesilmiş. Adam ülkede kaos yaratmak için üretimi durdurarak bunu bize karşı savaş silahı olarak bile kullanabilir. Boşuna akepeye sınrısız destek vermiyorlar. Başka hiç bir T.C. hükümeti bu kadar aleyhimize olan yasal düzenlemeler yapmazdı.

Başka ülkelerdeki uygulamaları örnek verenler eminim bunların hiç birini bilmiyorlardır. Ezberletilen sloganları haykırır dururlar.

• " Ben özelleiştirmeden bahsetmiyorum, özelleiştirmeyi iyi yaparsanız ülkeye faydalıdır..T.C Hükümetlerinin yaptığı "yanlış" özelleştirmlerden "özelleştirme yanlıştır" sonucuna ulaşılamaz.. "

Soho ile aynı fikirde olmak kesinlikle aklımın ucundan geçmez, ama sonuçta onunla aynı fikirdeyim bu konuda!
    Bugünkü Özelleştirme Yasaları yerine, Özelleştirmelerin diğer ülkeler başarılı örnekleri örnek alınarak düzenlenecek yeni bir yasa ile yürütülmesi daha uygun olur sanıyorum. Birde lütfen Avrupa bu konularda hiç suçlanmasın, suçlanması gereken bu ülkenin yeteneksiz bürokrasisi ve siyasetçileridir!
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

Ne yapılması lazım ? Yabancı sermayeye yasak mı getirilsin ? Günümüz dünyasında artık engelleyici değil tam tersine davranmak gerekiyor. Yabancılar da burada yatırım yapacak, bizler de diğer ülkelerde yapabileceğiz (zaten yapıyoruz da).

ne yapıyoruz ?
    amerika'da ingiltere'de fransa'da ne yapıyoruz söyler misin ?

''yasak'' mı getirilsin demişsiniz.evet bence yasak getirilmesi gerek.istanbulun en güzel yerinden bi tanesi olan,metrobüs ve otobüs hatlarının en fazla oldugu merkezi bi yere elin amerikalısı gelip residans yapamaz arkadaş.yaptırmam.

devlet olarak kendim yaparım satarım.yabancı 10 veririp 1000 alıyosa ve devlet bu duruma göz yumuyorsa bunun adı ticaret degil peşkeştir...

aslında peşkeş türkiyede birçok alanda var ama yabancılara yapılınca halkın dikkatini çekiyor.
    mesela özel halk otobüsleri...istanbulda bir hat ortalama 600-700 milyar aylık kazancı 20-30 milyar arası.bir de kadir topbaşın açıklaması var henüz yeni, belediyenin ulaşıma yatırım yapacak bütçesi yokmuş, sorunu hafifletmek için 2000 yeni özel halk otobüsü alınacakmış.
    ülkede birilerine haksız rant sağlamak yerine o rantı devlete yönlendirecek yöneticiler olsa emin olun kimse işsiz kalmaz.

konuyla ilgili de dış ticaret açığı rakamlarını görüp de hala gümrük birliğini savunmak, son 5 yılda yabancıların aldığı yerlerin "tamamında" şirketlerin işlevsizleştirip arsalarının satıldığını görüp de hala yabancı sermayeyi savunmak siyasi bağnazlıktır veya en iyi ihtimalle gaflettir.kaldı ki işin garibi türkiyeden rus, alman, ingiliz arsa ev alabiliyor.fakat bir azeri alamıyor garip değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

Avrupa Birliğinde yabancı yatırımcılar için geçerli olan kurallar ile bizim gibi ülkelerdeki kuralların birbirine benzerliği bile yok. 2003 yılında çıkartılan yabancı yatırımcılar kanunu tam bir müstemleke kanunu. Yabancı ülkemizde istediği her tür hakka sahip iken bizimkiler kısıtlı haklara sahiptir. Bu hak kısıtlamaları belirli sayıda işçi istihdamı zorunluluğunu da içerir, o ülkede kazandığı paranın önemli bir bölümünü o ülkede bırakma zorunluluğunu da içerir. Ve asıl önemlisi izinler sürelidir.

Karşılıklılık ilkesinin aleyhimize olduğu gerçeği bir yana esasen yabancı yatırım olgusunun kendisi bir sömürgeleştirme oyunu. Senin dünya üretiminde etin ne budun ne? Dünya ile rekabet edebilecek kaç tane şirketin var? Bu oyuna girişmek 11 kişilik oturmuş bir takıma karşı çerden çöpten toplama 5 oyuncu ile maça çıkmak gibi bir şey bu yabancı yatırım hikayesi. Yabancılar gelip, henüz üretim olmayan bir sektörde sıfırdan yeni fabrika kurmadılar. Var olanların hemen tümü yabancıların eline geçti. Bunlar yabancıların olunca yararlandıkları bir sürü muafiyet nedeniyle eskisi gibi vergi de vermez oldular. En başta devlet önemli bir vergi kaybına uğradı, uğruyor.

Yasaya Avrupa ülkelerinde olmayan öyle maddeler konulmuş ki adam üretmiyorum paydos dese devletin elinde bunu önleyecek hiç bir yaptırım bırakılmamış. Bunları yeniden devletleştirmenin önü bile kesilmiş. Adam ülkede kaos yaratmak için üretimi durdurarak bunu bize karşı savaş silahı olarak bile kullanabilir. Boşuna akepeye sınrısız destek vermiyorlar. Başka hiç bir T.C. hükümeti bu kadar aleyhimize olan yasal düzenlemeler yapmazdı.

Başka ülkelerdeki uygulamaları örnek verenler eminim bunların hiç birini bilmiyorlardır. Ezberletilen sloganları haykırır dururlar.

Bana Türkiyede mevcut faaliyet gösteren yabancı sermayeye ait (özelleştirme yolu ile Türkiyeye gelmiş şirketlerden bahsetmiyorum) şirketlerin 1 tane zararını yazabilirmisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

" Ben özelleiştirmeden bahsetmiyorum, özelleiştirmeyi iyi yaparsanız ülkeye faydalıdır..T.C Hükümetlerinin yaptığı "yanlış" özelleştirmlerden "özelleştirme yanlıştır" sonucuna ulaşılamaz.. "

Soho ile aynı fikirde olmak kesinlikle aklımın ucundan geçmez, ama sonuçta onunla aynı fikirdeyim bu konuda!

Bugünkü Özelleştirme Yasaları yerine, Özelleştirmelerin diğer ülkeler başarılı örnekleri örnek alınarak düzenlenecek yeni bir yasa ile yürütülmesi daha uygun olur sanıyorum. Birde lütfen Avrupa bu konularda hiç suçlanmasın, suçlanması gereken bu ülkenin yeteneksiz bürokrasisi ve siyasetçileridir!

bütün dünya insanları bütün konularda aynı görüşte olsalar bu dünya inan tahammül edilemeyecek kadar sıkıcı olurdu emin ol..

• quote:

Bana Türkiyede mevcut faaliyet gösteren yabancı sermayeye ait (özelleştirme yolu ile Türkiyeye gelmiş şirketlerden bahsetmiyorum) şirketlerin 1 tane zararını yazabilirmisin?

Lojistik ve petrol sektörleri dışında yatırım yapan yabancı bilmiyorum ben. Varsa bildikleriniz siz yazın da öğrenelim. Yabancı yatırım hep özelleştirme ile geldi ülkeye. Bunun zararlarının farkında olduğunuz belli ki özelleştirilen sektörler dışında soruyorsunuz. Başka alanlarda yatırım yapan yabancı yok. Para piyasalarına giren parayı bile yabancı yatırım diye yutturuyorlar. Türkiyeye üretim için gelen, fabrika kurup istihdam sağlayan yabancı yok. Hep karlı şirketleri hem de değerinin çok altında aldılar. Burada çalışan sayısını azalttılar. Hem karlı şirketlerimiz gitti hem istihdam düştü. Böyle özelleştirme de olmaz, yatırım da...

• quote:

quote:

Lojistik ve petrol sektörleri dışında yatırım yapan yabancı bilmiyorum ben. Varsa bildikleriniz siz yazın da öğrenelim. Yabancı yatırım hep özelleştirme ile geldi ülkeye. Bunun zararlarının farkında olduğunuz belli ki özelleştirilen sektörler dışında soruyorsunuz. Başka alanlarda yatırım yapan yabancı yok. Para piyasalarına giren parayı bile yabancı yatırım diye yutturuyorlar. Türkiyeye üretim için gelen, fabrika kurup istihdam sağlayan yabancı yok. Hep karlı şirketleri hem de değerinin çok altında aldılar. Burada çalışan sayısını azalttılar. Hem karlı şirketlerimiz gitti hem istihdam düştü. Böyle özelleştirme de olmaz, yatırım da...

Farkında iseniz özelleştirme dışında yabancı sermayenin bir tane bile zararını söyleyemediniz..
    Yapmayın allaşkına lojistik ve petrol şirketleri dışında otomotiv sektörü, gıda sektörü, turizm sektörü, inşaat sektörü vs.den ben size n tane yabancı sermaye sayarım..

• quote:

quote:

quote:

Farkında iseniz özelleştirme dışında yabancı sermayenin bir tane bile zararını söyleyemediniz..
    Yapmayın allaşkına lojistik ve petrol şirketleri dışında otomotiv sektörü, gıda sektörü, turizm sektörü, inşaat sektörü vs.den ben size n tane yabancı sermaye sayarım..

Burada konuşulan özelleştirme adı ile millete yutturulan olaydır.Yoksa yabancı şirketlerin Türkiyedeki faaliyetleri değildir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.