< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yağ bakım km'sinin geçilmesi (2. sayfa)
-
-
İlk olarak eklediğiniz 500ml yağ hiç bir şeyi tazelemez.
İkinci olarak yağ değişimi 1600 km değil 2000 km bile geçseniz hiç bir şey olmaz. Rahat olun
Vaktiyle unutuldugu için 45 bin km hiç yağ değişmeyen qasqai gördüm. Yillarcada arkadaşim bindi, hiç bir şey de olmadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hiçbir şey olmaz rahat olun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ilk bakımını bugün yaptırdım kaldı 5 bakımlık yağ, bildiğim 10 sene raf ömrü var fakat üzerinde 4 yıl içinde kullanılması öneriliyor, yılda 2 bakıma falan giriyorum maks 2 3 seneye biter diye tahmin ediyorum
-
İyi akşamlar arkadaşlar bugün sanayiden OPAR FİLTRE SETİ ve OPAR ÖN FREN BALATASI satın aldım pazarlıkla 500tl para ödedim, yağı da 270tlye almıştım, 770, 100 tl de usta arkadaşımıza verdik 870 tlye fren balatası dahil halletim. Yetkili servis sadece fren balatasına 750 tl para istemişti. artık bizde mecbur sanayi bakımlı oluyoruz
-
Orjinal ürünlerde genel olarak tolerans 3 bin km'dir. Yani 10 bin km olan bakım 13 bin km'ye kadar aşılabileceği ön görülerek bu kalitede üretilir. Tabi toleransın toleransı olmaz, 13 bin km de yaptırdım tekrar 13 bin koyayım bir sonraki 16 bin km de yapılsın mantığı olmaz, 13 bin km ise bir sonraki bakım 20 bin km veya yine tolerans ile 23 bin km ye kadar olabilir anlamındadır.
-
Qashqai motoru neydi merak ettim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
100tl işçilik bedava. Sanayiye girip selam vermek 300 den başlıyor bu aralar...
-
maalesef öyle.. dost işi oldu biraz, zaten sanayi dükkanı değil kendisi mekanikçi arada eşe dosta bakım yapıyor öyle bizi de kırmadı gayet memnun kaldım baya detaylı yaptık.
-
1.6 benzinli düz motordu
Hiç bir şey olmaz.. hele ki klasik mpi atmosferik araca.
İş yerinde çalışan bir hanım arkadaş Megane 3 1.6 cvt'ye 50bin boyunca km sıfırken konulmuş yağ ile binmiş.. kendisi demişti hiç haberim yok bu işlerden, ben gaza basıp gidiyorum diye. duyunca şoklar geçirmiştik, çıkan filtrenin fotosu bile vardı..
O araba hala kullanılıyordu en son, tüplü müplü 200binlerde. hiç bir sorunu da yoktu. bu yapılanın onaylanacak tarafı yok safi cahillik tabiki ama orjinal sentetik yağ-yağ filtresi kullanımında yağ ömürleri artık çok ciddi uzun.. tospağa gibi 10km ortalama hız istanbul trafiğinde dip dibe gitmiyorsanız veya rahmetli ken block gibi gezmiyorsanız 20bin km'ye kadar problem olmuyor.
Avrupada bazı markalarda yağ değişim periyotları 30binleri buldu.
Demem o ki yağ seviyeniz tamsa ve kaliteli yağ filtreniz varsa 2-3bin kilometrenin hesabını yapmaya gerek yok..
-
Son 2 bakımı yağ bayisinde yaptırdım işçilik almıyorlar sadece yağ ve filtrelerin parasını ödüyorum. Yağda bilinen tüm markalar mevcut filtre de mann, mahle ve filtron kullanıyorlar hem yağda hem filtre de orijinal mi derdim olmuyor. Son bakımı 1000 km/2ay geciktirdim sağlık problemlerinden dolayı usta, yağlarda tolerans değeri olduğunu bir problem olmayacağını söyledi. Özel servisler min. 250₺ işçilik istiyor, ben 4,5 litre Shell Hx7 10-40 yağ, mahle yağ filtresi için 420₺ ödedim 15 gün önce.
Km bakımları her araç için tölerans 1000-2000km' arasıdır. Mercedes'te abimin tanıdığı vardı. Bakıma O'na götürüyordum. Dedim bakımı geldi izmir'e gitmem lazım ama dedim? 1.500km yapabilirsin sıkıntı yok, garanti filan devre dışı kalmaz demişti.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X