Şimdi Ara

Yağ çubuğunda yağla birlikte (balçık halinde alçı gibi..) çamur görülünce ne yapılır,rektifiye ist? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şimdi iş para olunca ben fazla ileriye gitmek istemem çünkü bu durmlar çok değişkendir.Ancak işçilik için conta değiştirmeye göre bayağı bir fark olacaktır .bunu kabaca önceki işin 2 katı olarak alabilir üsütüne parça fiyatlarını koyarsam optimum maliyet çıkacaktır.Ancak mutlaka parçaları kendin almalısın elli tane hokkabazlıkğı var bu işlerin gözünün önünde fufaya getirirler adamı bu yüğzden başında durarak gerekn parçaları sayayiden kendin alabilirsin.Hatta yedek parçacılara motor indirecem yedek parça listesi kdv dahil fiyatı derseniz en dogrusunu bulursunuz.
  • TEŞEKKÜRLER vezir komutanım .. şayet öyle bi şey yapmaya karar verdiğimde sizin dediğiniz gibi davranayım tamam ..
  • BASİCER,
    BU ARADA BENDE DE ŞÖYLE BİR HİS UYANDI...
    SEN BU ARABAYI "TAMİRCİLİĞİ ÖĞRENMEK İÇİN ALMIŞSIN"...
    MAAŞALLAH HER YAPILANI NOKTASINA VİRGÜLÜNE KADAR HATIRLAYIP YAZMIŞSIN. HİKAYE GİBİ. BİRKAÇ AY SONRA, SENİN ARABAYI "FULL MODİFİ
    YELİ OLARAK" YOLLARDA GÖREBİLİRİZ GİBİ BİR HİSSE DAHA KAPILDIM...
    ARABANI GÜLE GÜLE KULLAN...
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverci

BASİCER,
    BU ARADA BENDE DE ŞÖYLE BİR HİS UYANDI...
    SEN BU ARABAYI "TAMİRCİLİĞİ ÖĞRENMEK İÇİN ALMIŞSIN"...
    MAAŞALLAH HER YAPILANI NOKTASINA VİRGÜLÜNE KADAR HATIRLAYIP YAZMIŞSIN. HİKAYE GİBİ. BİRKAÇ AY SONRA, SENİN ARABAYI "FULL MODİFİ
    YELİ OLARAK" YOLLARDA GÖREBİLİRİZ GİBİ BİR HİSSE DAHA KAPILDIM...
    ARABANI GÜLE GÜLE KULLAN...

Rovercim kumandanım motor uzmanım
    haklısınız galiba biraz öyle olmuş .. harfi harfine .. zoruma giden konularda sırtlan gibi sonuna kadar takip ediyorum ,bu benim huyum . Artı olaraktan ; küçüklüğümden bu yana araba sistemine karşı alakam oldu, özellikle motor sistemi beni her zaman cezbetti .. örneğin parçacıların vitrinlerinde gördüğüm motor kesitleri pistonlar biyeller gördüğüm zaman mest olur orda bakar bakar bakar yine bakardım kemal sunal ın dönerci dükkanı önündeki vaziyetleri olurdu bende.. hatta zaman zaman milli kütüphaneye gidip motor konusunda kitaplar okur resimlere bakar çizimler yapardım.. makina mühendisi olacak adammışım bakma sen kumandanım rovercim motor uzmanım .. kader muhasebeci olmaya iteledi beni .
    yuuutube rahmetli olmadan hemen önce idi yaa daha geçen hafta idi öyle güzel öyle harika görüntüler seyrettim ki mirim pirim sorma japonyada adamlar var yaa kaya şeklindeki metali, CNC veya benzeri bir robota veriyorlar ki hiç insan eli değmiyor çok hijyenik bir ortamda aradan geçen az bi zamanda V8 motoru çıkıyor karşına .. video gösterimini izleyeee izleyee izleyeeee uçtum adeta uçtum ... adamlar dans ettiriyorlar abi teknoloji dansıı. ööyle bizim gibi bezle çaputla ,sen çok yedin biraz da biz yiyelimlerle şunla bunla uğraşmıyorlar ki yapıyor adamlar helaal olsun diyorum başka bi şey demiyorum.. konu dallanıp budaklanıyor her zamanki gibi uzatıyorum öhhö öham ..
    evet abi ,ben de , sizde ermişlik falan mı var diye düşünmeye başladım şindi ..:) Vezir abim bi şey söylüyor tam 12 den, sen bi şey söylüuyosun tutturuyosun .. vala benim aklımdan da geçti ,bikaç gün önce komşu abiyle çay içerken konuştuk.. abi imkanım olsun bu aracın yerine bi tane japon arabası alırım , Şahinin de ciğerini dalağını böbreklerini yavaaaş yavaş otopsi yaparım abi ben demiştim hehe .. Zaman ve zemin yeterli olsa şu an bile yaparım cesaretim var daa zaman zemin yetersiz .. hayırlısı .. kolay gelsin .. bu kadar boş laf yeter meşgul etmiyeyim daha fazla . Teşekkürler alakanız için ..

• Sorununun giderilmesine masrafının az olmasına sevindim.Tekrar güle güle kullan arabanı.
  • saooool Ottomanım Osmanlım 24 üm yüzbaşım teşküring.
  • Besicer bütün yazılarınızı böyyyük bir merakla ve zevkle okuduktan sonra bende hariçten gazel okumaya karar verdim...Bak sen bu işi yuttun sayılır..Yakında Konya sanayi sitelerindeki motor ustalarına ders vermeye başlarsın...Bu tamirat seni kaç ay idare eder bilemem ancak eger günün birinde motor yaptıracak olursan BU YAZILARI BÜYÜK YAZIYORUM. 50 YAŞINDA BİR USTAYA GİT. GÖZÜ DOYMUŞ OLUR, TECRÜBESİ FAZLA OLUR, İYİ USTA OLARAK ETRAFINDA NAMI YÜRÜMÜŞ OLUR...Yada ondan bir b.. olmaz . Adam degil hıyar, ona sakın gitme.....Diye adı kötüye çıkmış olur. YANILMA PAYIN AZ OLUR. SADECE İŞÇİLİK KONUŞ. PAZARLIK YAP....MOTOR SÖKÜLSÜN, PARÇA LİSTESİNİ SANA YAZSIN TAMAM..GERİSİ SANA KALMIŞ....Parça dahil pazarlık yapma...Saygılarımla.... tecrübe konuşuyor...iyi anla....

• quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Besicer bütün yazılarınızı böyyyük bir merakla ve zevkle okuduktan sonra bende hariçten gazel okumaya karar verdim...Bak sen bu işi yuttun sayılır..Yakında Konya sanayi sitelerindeki motor ustalarına ders vermeye başlarsın...Bu tamirat seni kaç ay idare eder bilemem ancak eger günün birinde motor yaptıracak olursan BU YAZILARI BÜYÜK YAZIYORUM. 50 YAŞINDA BİR USTAYA GİT. GÖZÜ DOYMUŞ OLUR, TECRÜBESİ FAZLA OLUR, İYİ USTA OLARAK ETRAFINDA NAMI YÜRÜMÜŞ OLUR...Yada ondan bir b.. olmaz . Adam degil hıyar, ona sakın gitme.....Diye adı kötüye çıkmış olur. YANILMA PAYIN AZ OLUR. SADECE İŞÇİLİK KONUŞ. PAZARLIK YAP....MOTOR SÖKÜLSÜN, PARÇA LİSTESİNİ SANA YAZSIN TAMAM..GERİSİ SANA KALMIŞ....Parça dahil pazarlık yapma...Saygılarımla.... tecrübe konuşuyor...iyi anla....

SAool Taşkafam binbaşım ,tecrübeli abim. Ustaya gerek kalmadı , yapılacak motor işi varsa getir yapiim Tamirci dükkan açılışına gelmedin ama neyyseh.. dermişim. Şaka şaka ..henüz dükkan açmadım ama belli mi olur , bi gün muhasebecilikten ğına gelir de , sırf motor üzerine bi işletme kurarsam kendim de şaşmıyacağım artık. 7.Nisan.2008 olduk makine güzel çalışıyor be , çok şükür. çekişi iyi yakıtı fena değil,radyatörü ne zaman açsam baksam suyun bi milim bile eksilmediğini görmeye alışkın değildim, kendimi buna alıştırıyorum şu aralar.. Yağ çubuğu desem haakeza öyle.. Bi kaç aydır direksiyondaki titreme yüzünden daha bu gün sabah lastikleri değiştirdim. Petlas marka 4 adet 240 ytl. Kdv dahil, faturamı da aldım. 12 taksit , ayda 20 ytl. Direksiyondaki titreme araçtaki çalkantı da gitti , yağ gibi akıyor şimdi araç ,, Sıra geldi 4 vites şanzımanı 5 vites , mümkünse 6 vites yapmaya ..
    Motoru yenileme konusunda , Vezir beyle aynı konuda mülahazamız olmuştu, yani parça ile işçiliğe ayrı pazarlık konusunda hemfikiriz , tavsiyeniz için teşekkürler.

• Vay be 2 yıl önce neler gelmiş başıma zaman ne çabuk geçiyor .. (:
    halen aynı araca biniyorum , başlangıçtaki haliyle şimdiki hali arasında küçük bir fark var , şehiriçi 20 , şehirdışı 15 kuruş yakıyor ... önceleri 30 - 35 kuruş idi :)
  • konuyu baştan sona okudum. Güzel bir bilgi alışverişi ve yardımlaşma örneği.

Aracınıza sorunsuz bir şekilde günlünüzce binmeniz dileğiyle.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.