Şimdi Ara

Yağ Değişimi İçin Arabayı Krikoyla Yükseltip Tekerin Altına Kaldırım Kilit Taşı Koymak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Belediyenin atık merkezi var, alternatif olarak sanayideki dükkanlar veya benzinlikler alabiliyor bazen. Bugüne kadar ne antifirizimi ne yağımı çöpe veya doğaya atmadım.

Diğer arkadaşlara cok teşekkür ederim, benimde en cok aklıma yatan kütük oldu bulabilirsem almaya çalışıcam, malesef kendi bahçem yok, demirden rampa kaynatmakta biraz hesap kitap istiyor yapana ve kaynağa da güvenmek soru işareti doğuruyor. Gene farklı pratik fikri olan varsa dinlemek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 15 Mayıs 2021; 23:38:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • modifix06 kullanıcısına yanıt
    https://m.tr.aliexpress.com/i/1005001564957125.html
    Bu linkteki tarz bir ürün işinizi görür bence.
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt
    Görür hocam ama malesef Türkiye de yok bu tarz bir ürün. Aliexpresste sırf kargosu 5 bin liraya yakın tutuyor.

Youtube da güzel bir kendin yap videosu buldum;

https://www.youtube.com/watch?v=5BBxv8ojhYk&feature=youtu.be

Tavsiye edeceğiniz ağaç türü var mı acaba hepsi taşır mı? Büyük ihtimal bauhause tarzı bir yerden kestireceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 16 Mayıs 2021; 8:24:7 >
    Kargoya dikkat etmemişim ürün gayet güzel gelmişti gözüme. Çam ağacı sağlam verniklediniz mi bir de suyla çürüme yapmasını engellersiniz fakat ağır olduğu için taşımak saklamak problem olabilir.
    AliExpresste gördüğüm profillerden yapılmış rampayıda yaptırabilirsiniz bir kaynakçıya.

https://ae01.alicdn.com/kf/H132b6cba57344da98b8519cf5949509d0.jpg_640x640Q90.jpg
  • Ben de lastikleri rotasyon yapacam.
    Elimde 2 kriko var dusunuyorum nasil etsem. 4 teker de havada olmali.

Sizinki basit aslinda. Uygun saglam bi kutuk isinizi gorur.

Ben de yagi kendim degistiririm. Aracin altina girmesen kolumu uzatinca yetisiyorum.
    Yine de alta kütük atiyorum.

Tapayi sökünce kutugu de krikoyu da aliyorum ki araba duz dursun kartelde yag kalmasin.

• korayesque kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz şekilde saatlik çalışan liftler var da astarı yüzünden pahalıya gelir.

Bulunduğunuz yerde yağ-filtre değişimini kaça yapıyorlar?

• ne krikoya ne de taşa vs sonuna kadar güvenin.

kendi arabamı krikodan dizime düşürdüm. araç krikodaydı, bir anda kriko attı, son anda dizimi çektim.

ayağımı kıracaktı, morlukla zor kurtuldum.

yoksa ben de senin gibi hevesliyim bu işlere

• Geçen bakım yaptım servisten orjinal ürün aldım ustaya değişim için 200 lira verdim temizleme spreyine kadar aldım parçayı benden almadığın için normalde yapmam ama bu seferlik yaptım demişti 35 lira iyiymiş lifti versin 100 liraya kendim değiştiririm maksat zevkini almak araçla uğraşmak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Ustam keşke parçaları sizden alsaydım ordan da geçirirdiniz deseydiniz. 10dklık işlem için 200 lira nedir ya?

O zaman aksu madeni yağlar tam sizlik bir yer, bekleyen araçta yok ise rahat rahat yaparsınız, aletlerini de kullandırıyolar. sanayide yapılmayan antifiriz,akü ve fren sıvı testi de yapıyolar. Fren sıvısının durumu kötü ise vakumlu sıvı değişim cihazı ile değişim yaptırma imkanınızda var. Sanayiden 2 gömlek daha üstün bi yer.

https://www.youtube.com/watch?v=QzugDkP_gf8&feature=youtu.be

Video bana ait aracı nasıl kaldırdığımı görebilirsiniz.3 yıldir kullanıyorum videodaki bordür taşlarını.

Taştan tedirgin olurum derseniz örnek videolarınızda ki gibi beşon [5'e 10 ölçülerinden alır ismini] diye tabir edilen tahtalardan marangozlara cüzi bir miktara yaptırıp kullanabilirsiniz.

Stand ile birlikte kriko alırsanız en az 3 tonluk alın +45 cm kaldırma mesafesi oluyor 2 tonluklar her zeminde kurtarmıyor kaldırma mesafesi standleri koyabilmek için tecrübe ile sabit.

Stand ve kriko başları için ince plastik takoz alabilirsiniz hem çizmez hem 2-3 cm daha fazla kaldırma payı verir. 2-3 cm diyip geçmeyin elinize alet edavat alınca bazen 1 cm kurtarmadığı için iş yapamaz oluyor insan.

Doğru stand ve kriko yerleri için aracınızın ismini yazarak yabancı kaynaklara bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nacker kullanıcısına yanıt

Marşpiyelin oradaki bölgeler neden sıkıntılı? Serviste oralardan kaldırılıyor mesela.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.