Bosch mu ? :) sadece zorda kalirsam kullanirim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yağ filtresi Mann mı orijinal mi? (2. sayfa)
-
-
Piyasada çok fazla sahte ürün var, aldığınız yer önemli. 2013 citroen c4 sahibi olarak Mann hava ve yağ filtresi aldım. Filtron polen filtresi aldım. Filtron mann üretimi olsa da polen filtresinde mann dan çok daha iyi.
-
no name olmadığı sürece bence sıkıntı yok.
-
filtron alın geçin bence, mann'ın alt firması, bir çok piyasa malına göre de oldukça kaliteli
-
Bosch Filtre konusun da, beş para etmez. Sakın aldanmayın, MANN dan şaşmayın.
-
Bana da bu doğru geliyor. Son 2 filtreyi Mann almıştım, bundan sonrakilerde orijinal tercih edeceğim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ben teknikerim. İşyerinde ve önceki isyerlerimde farklı makinalar kullandım. Parça ayarladım. Takdım, denedim, söktüm. Çok mekanikle uğraştım.
Orijinal makinaya yan sanayi parçalarda taktık.
Orijinal parçayı da taktık.
Orjinalinden daha iyi denilen marka parçalarda taktık.
Yan sanayi parçalar iş görsün hesabıdır. Bütçe elvermediği için takılır. Orjinal parçayı maliyet konusunda çoğunlukla aşar. Çünkü ya çabuk bozulur ya da ona bağlı diğer orijinal parçaları bozar.
Orjinal parça, ağırlık, tonaj, yapı, kalibre, mekanik, işlev olarak en iyisidir. Çünkü en üst kalite değildir belki ama o makine ona göre ARGE yapılmıştır. Senelerce ona göre o makine üretilmiştir. Ona göre hatalar yapılıp, iyileştirme yapılmıştır. Yapması gerekeni yapar. Ömrü dolması gereken sürede dolar.
Orijinalden daha kaliteli parça ise, çoğu zaman makinenin diğer aksamlarını bozar. Bakın kesin bozar demiyorum. Bu ihtimali oluşturur. Orjinalinden on kat dayanıklı parça alıp taktık. Ağırlığı farklı olduğu için diğer ona bağlantılı olan önemli parçaları bozdu mesela. Örnek bu tabiki.
Her zaman azıda fazlası da zarar bana göre. İstenilen neyse o takılmalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Katılıyorum. Motor gibi pahalı ve önemli bir parçada, bu kadar değişken ve bilinmezin söz konusu olduğu bir alanda risk almaya gerek yok. Üreticinin ürününü tercih etmek daha doğru.
Aynen hocam mesela ford kullanıcıları kesinlikle otosan marka yerli filtreleri kullanmalı 😂 kaliteli ürünlere alışmasın araçlar.
Gördüğüm en saçma mesajlarda ilk sıralara oynar :)
filtre üreticisinin ben çok iyi bi filtre yapacağım gerekirse akış düşsün önemli değil filan dediğini mi kafanızda kurguladınız ne yaptınız?
araç üreticisi hangi şartları istiyorsa üretici ona göre üretir. Akış fazla veya az olmaz. Örnek veriyorum filtrede aynı filtrenin parca kodunun son harfi farklı bile olsa farklı basınç oluyor. burda filtreyi kaliteli yapan kısım kmler sonrasında aynı şartları ne kadar sağladığı. aracım ford. Ford europa etiketli yağ ve hava filtresi 15bin km sonra patatese dönerken ( büzüşüyor) mann filters nasıl taktıysam öylece çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 13 Haziran 2022; 3:24:28 >
Kardeşim sen olayı tamamen yanlış anlamışsın. Sen bildiğin gibi takıl.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben yanlış anladıysam gidin türkçe öğrenin.
"Çok detaylı ve pahalı filtre ters etkide yapabilir. Orijinal zaten görevini yapacaktır. Daha kalitelisi akışkanlığı, geçiş durumunu eksi yönde de etkileyebilir."
-
Mann filtre piyasanın kralıdır.
PSA için üretim yapıyorlar mı bilmiyorum.
PSA nin Orjinal filtresi Mann değilse farklı bir marka ise Mann orijinalden daha kaliteli. Bilginiz olsun.
Bu mantığa göre motor yağını da başka marka almayınız, üretici ne koyduysa onu koyunuz.
Hatta hiç değiştirmeyin motor orijinale alışmıştır.
otoyedek market sitesine bi bak istersen ben hep oradan alıyorum . iddiayı falan geç. herkes üflüyor bişey . mann ın sahteleri geziyor piyasada deniyordu bir ara . hepsi de işini rahat görür arada fark yok.
-
orijinal kodunun manndaki alternatif kodunu nasıl anladınız hocam? mesala benim aracım hyundai accent era 2010 dizel 110 hp mesala orijinal kodu : 263202A002 bunun bosch alternatifi nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exommas -- 14 Haziran 2022; 0:45:10 > -
Opel insignia aracım için hava-yağ-polen filtrelerini mann alıp periyodik bakımını kendim yapacağım. Çok araştırdım ben de,mann markası konusunda bir çok arkadaş ile hem fikirim.
Hocam bu olaya oil filter Cross Reference adı veriliyor yani alternatifler.Ben aşağıdaki siteyi kullanıyorum,örneğin sizin filtreyi Hyundai 263202A002 olarak arattırdım.
www.oilfilter-crossreference.comOil filter cross referencehttps://www.oilfilter-crossreference.com/convert/HYUNDAI/263202A002
Çok teşekkür ederim hocam bu arada attığım kod zaten Boschun koduymuş sonradan fark ettim bu arada hyundailerde sonlardaki A B G ibareleri genelde bosch marka parçalar oluyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X