Şimdi Ara

Yağ filtresi Mann mı orijinal mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
9.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mann sakın koyma bende yağ lambası yaktırdı. Yağ basıncı aşırı düşürüyor.

Orjinalden şaşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 18 Eylül 2022; 1:44:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vw yağ filtresini yetkili servisten alıyorum , kutudan Mahlenin vw için ürettiği filtre çıkıyor,

• tefennili kullanıcısına yanıt

Yanlış bir bakış açısı. Filtron tamamen ayrı bir markaydı, Mann tarafından sonradan satın alındı. Ayrıca oem üreticidir, fabrikadan çıkan araçların üzerinde filtron yapımı filtreler görebilirsiniz. Fabrika çıkışı araçların üzerinde karmoran, barum gördünüz mü hiç?

Mann ile aynı kalitededir demiyorum ancak verdiğiniz örnek yanlış.

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Aracınıza uyumlu filtreyi katalogdan bakıp kontrol ettiniz mi? Eğer ürün sahte değilse uyumsuz filtre takmışsınızdır muhtemelen.

Filtreyi hangi satıcıdan aldınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 19 Eylül 2022; 14:19:23 >
  • "Michellin ile alt markası Kormoran, Continental ile alt markası Barum, ELF ile alt markası Motrio aynı kalite de olduğunu düşünüyorsanız, Mann ile Filtron da aynı kalitedir."

Ben bunu söylüyorum, siz ise yanlış bir bakış açısı deyip şunu söylüyorsunuz

"Mann ile aynı kalitededir demiyorum ancak verdiğiniz örnek yanlış." Yani siz ne anlatmaya çalışıyorsunuz ben onu anlamadım??? FİLTRON Polonyalı bir üretici, MANN tarafından satın alındı, aynı şekilde MANN Filtrenin daha ucuz olarak sattığı bir ürün. Kötü demiyorum kesinlikle ama, MANN kalitesinde değil, ben de bunu söylüyorum???

• tefennili kullanıcısına yanıt

Bu alt markalar ile Filtron'un aynı segmentte olmadığını söylüyorum. Çünkü Filtron Mann'ın ucuz fiyatlı 2. sınıf filtresi olarak geçmiyor, ya da alt markası olarak geçmiyor. Yani Filtron; Mann, Purflux, Ufi, Bosch vb. markalar ile kıyaslanmalı. Bunların alt marka üretimleriyle değil. Söylediğiniz diğer markalar alt marka ya da 2. kalite ucuz ürünler diye geçiyor, büyük üreticilerle eş değer değil. Umarım anlatabilmişimdir. Bugün Continental'i Michellin satın alsa, siz sırf bu yüzden Continental'i Michellin'in bir alt kalite markası olarak mı göreceksiniz?

Yani siz Elf vs Motrio örneği yerine Mann vs Bosch örneği verseydiniz o zaman doğru olurdu. Öbür türlü Filtron'u; Kormoran, Barum seviyesine indirdiniz çünkü.

Filtron'u Mann satın aldı evet ancak Mann'ın ucuz ürünlü bir alt markası değil, kendi bünyesinde ayrı bir marka. Bazı noktalarda Mann'dan daha ileri olduğu konular var. Polen filtrelerinde kullanıcılar Mann'dan daha iyi olduğunu söylüyorlar mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 19 Eylül 2022; 15:7:17 >

• En iyi filtre orjinal filtredir. Yetkili servisten temin edersin. Mannmış filanmış bunları geçin , her motorun hava akışı ve yağ basınç değerleri farkldır. Yanlış geçirgenlik filtre takarsan yakıt tüketimi artar hemde yağ basıncı aşırı düşer. Ben mann takmıştım eğer sahte değilse 1500 km sonra yağ ışığı yakmıştı.

Tdi motorda Mannı söküp filtron taktım yağ lambası söndü.

;Filtre eline alınca kaliteli görünüyor olabilir ama spefikasyonları karşılıyor mu belirsiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 19 Eylül 2022; 15:23:43 >
  • somet 16 kullanıcısına yanıt

Piyasada orjinal kutu gibi kahverengi gözüküp üstünde mahle yazan sahte filtre çok. Sanayiye gitmiştim abi vw tdi motor orjinali var dedi önüme koydu. Kahverengi kutudan çıkardı üstünde mahle yazıyordu. Filtreyi düz zemine koydum pisa kulesi gibi yamuk duruyor. Yanlarında silikonlar taşmış parça parça dökülüyor.

O filtreyi taksaydım ve O silikonlar kopup yağ kanallarına kaçıp tıkasa motorda çözülemeyen sorunlar baş gösterir. Adama dedim sahte filtre bu , yok sana fatura keseyim diye ayak yapıyor.

Yetkili servis dışında orinal parça sanayide bulmak çok zor.

Filtrenin kutusu şuna benziyordu.

Yağ filtresi Mann mı orijinal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 19 Eylül 2022; 15:29:15 >

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Hocam zaten bu şartnameler üretici tarafından filtre üreticileriyle paylaşılır, filtre üreticileri de ona göre üretir. Size denk gelen Mann filtre çok yüksek ihtimalle sahte. Orjinal dediğiniz filtreyi de Mann dapıyor, Ufi yapıyor, Purflux yapıyor vs.. Yani VW gidip fabrikada kendisi üretmiyor. Benim aracımın orjinal filtresini Purflux üretiyor mesela. Ancak ben filtre konusunda bu işte başı çeken dünya devi Mann'dan yana kullanıyorum seçimimi. Bir sorun da yaşamadım henüz.

Mann'ı yetkili distribütörlerinden almalısınız, çok fazla sahtesi var artık her ürünün. Filtremarketim sitesi bu konuda güvenilir bir site mesela. Kaymazlar oto olarak geçiyor, mann'ın sitesinde yetkili bayii olarak gözüküyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 19 Eylül 2022; 15:45:22 >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

benimki tsi karton filtre değil metal olandan, geçen yıl doğuş otodan aldığım yağ filtresi Mahle nin vw için ürettiği ürün çıktı, dışardan yağ filtresi kesinlikle almam,

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.