Şimdi Ara

Yağ ölçer baskül aldım ama? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
49.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SauronxTR

spor salonuna yazılırken o dediğin baskülde ölçüm yaptılar bana

yaş 19
    boy: 1.76
    kilo :113.5
    yağ: 35.5
    Kas: 71

spor salonundaki diğer kişilerin kas oranına baktım 55-65 arası 70 ve üzeri olan 30 kişiden 4-5 kişiler... şuan 105 kiloyum gene ölçüme gideceğim.

anlatmak istediğim tartı doğru ölçüm yapıyor fakat sen sanırım biyerde yanlış yaptın %15 filan cıklması lazımdı

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

Bu baskülün mantığını fiziki anlamda anlatabilecek varmı?

Baskül üzerine üst üste konulmuş iki cisim bırakıldığını düşünün. Bu alet iki cismin kilolarının nasıl ayırt edebilir ki? Alt tarafı basınca duyarlı sıradan bir alet değil mi?

Hocam tekrar h.g konu dışına
     Yağ ölçer baskül aldım ama?

baskülde sağ ve sol ayak için elektrik akımı veren yerler var mesela sağdan elektrik akımı verıyor sola gelene kadar yağ kas bilgisi filan gelıyor ama onu baskül gelen akıma göre anlıyor nasıl anlıyorsa

nasıl tartıldın çıplak ayakla mı ? Belki spor salonundaki daha gelişmiş birşeydir.Bugün de tartılıyorum yağ oranı %23 diyor hay Allah çoğu kişi diyor boyu giriyosun onla bi ilgisi yok bence halkı kandırıyoar elektrik akımı vs. gibi şeylerle boyu 1.80 yapıyorum yağ oranı hemen %12 lere düşüyor.Hani elektrik akımı bi boyu sahte girdik yağ oranımız düştü.Bu tartıya yağ ölçüyo diye pahalı fiyat biçen üreticiye param haram olsun tartı kısmına bişe demiyorum ben yağ ölçüyo diye diğer aletin 2 katı para verdim bileydik ölçmeyeninden alırdık

• O tür aletler para tuzağı. Senin ağırlığını tartıyor ve sende şu kadar et, kemik, yağ var derken de yüzdelik hesap yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

O tür aletler para tuzağı. Senin ağırlığını tartıyor ve sende şu kadar et, kemik, yağ var derken de yüzdelik hesap yapıyor.

dedim ya palavra patates çuvalını koysam boyunu 1.80 yazsam eminim %5 yağ bulacak boyunu 1.40 yapsam yağ %20 lere çıkar yine yok direnç veriyo yok bişe veriyo sallamasyon gibime geliyor en azından benim alet yapmıyor bunu yapsa mantıklı bişe bulurdu.Zaten 2 tane saat piliyle çalışıyo ufacık bu bana direnç yollasa anında biter
    Ama tartının tek faydası oldu eski ibreli tartı 1.5 kilo eksik tartıyomuş onu öğrenmiş oldum.Ama aklımda şu soru kalmadı değil acaba ya yeni tartı 1.5 kg fazla tartıyosa eskiden dumbellarım vardı dursa onlarla denerdim neyse annem yeni bir deterjan aldı mı 10kiloluk onla denerim

• Kesin bir bilgim yok mantık yürütüyorum, şimdi örnek veriyorum bir ayaktan elektrik akımını verdi, öbür ayaktan aldı, geçen sürede de işte en basidinden dedi ki bu adam 1.70 boyunda, elektrik akımının yağ'daki ortalama hızı şu,su'daki şu,kas'da ki şu vs vs, bu adamın bu boya, kiloya ve akımın geliş hızına göre ortalama yağ, su oranı şudur. Sonra aynı kişi 1.70 değil de 1.80 boy giriyor, makine yine akım gönderiyor ama bu sefer formülde boy kısmına 1.70 değil 1.80 giriyor ve diyor ki bu akım yağ'dan su'dan şu kadar hızda geçmiştir, bir de bu adamın boyuda şu kadar olduğuna göre ortalama yağ oranı budur. Biraz karışık anlattım sanırım ama sonuçta boy kısaldıkça yağ oranı artması normal çünkü %20 yağ oranı, 1 metre boyda x sürede geliyorsa, x sürede y kadar yağ, 2 metrede gelir

1M %20 10SN
    2M %X 10SN

En basit haliyle oran orantı yukarıdaki gibi :D Vay arkadaş hangi tartı markası daha kaliteli diye bakarken nerelere geldim :D

• hortttt,
    faydalı olabilirmiş bu konu.

ayaktan elektrik almak da iyi degil bence de
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Nereden nereye hocam, valla bu tartı alma zamanında 102 kiloydum hocam yağ ölçer, zart ölçer, zurt ölçer arıyordum filan sonra başlarım dedim gittim yerli firma Homend'ın normal konuşan tartısını aldım. Şimdi 74 kiloyum, tartımdan da memnunum :D Hiç bir yerden de elektrik almadım çok şükür :))
  • Evet, yazının başlığında bir hata yok, yanlış görmediniz. Ama en baştan başlayalım… Öncelikle P90X’te, tartı ile obsesif olup hergün tartılmayı tavsiye etmiyoruz. P90X mükemmel bir Vücut Transformasyon programı ve artık şüpheniz olmasın ki, gerçekten 90 günün sonunda vücudunuzu inanılmaz bir şekilde transforme edip değiştirecektir. Ama bu yaparken tartı ve kilogramlar sizin tek ölçü biriminiz olmamalı.

90 günlük bir maratonun sonuçları yerine, hergün tartılıp tartıdaki rakama göre hareket eden biri, moralize ya da demoralize olmalarla birlikte, programı yarım bırakmaya çok daha yatkındır. Kendinize yaratacağınız bu handikap yetmezmiş gibi, tartı obsesyonunu bir adım öteye götürenlerin gözdesi, Yağ Oranı Ölçer tartılardır. Önce bu tartılar nasıl çalışır kısaca açıklayalım.

Vücuttaki yağ ve su oranını hesaplayabilen (ya da bunu iddia eden) tartılar BİA yani Biyoelektrik İmpedans Analizi yöntemini kullanır. BİA yöntemi kısaca, vücuttaki direnç akımını ölçme yöntemidir. Bu yönteme göre tartıya çıktığımızda çıplak ayakla bastığımız metal yüzeyden bize küçük bir akım (50kHz frekansa sahip 800mA’lik bir akım) verilir ve diğer ayağımızdan bu akım geri çekilerek iki ayağımız arasındaki direnç ölçülür. Bu yöntem vücudumuzdaki yağsız doku kitlesi ve yağın elektriksel geçirgenlik farkına dayalı bir analiz yapar.

Şimdi herşey teoride güzel ama bazı noktaları hatırlatmak gerekir. Bu tip tartılarda ölçümden en az 4-5 saat öncesinde hiçbir şey yememiş ve içmemiş olmanız, daha da önemlisi testten 12 saat öncesinde hiçbir egzersiz yapmamış olmanız gerektiği söylenir. Biz ise P90X’te vücudu uzun süreler aç bırakmamanızı ve tabii ki tartılacağım diye egzersiz yapmamanızı değil, egzersizinizi yapmanızı teşvik ediyoruz.

Sonuç olarak bu sofistike tartılar, vücut yağ oranınızı doğru da ölçebilir ama büyük bir ihtimalle yanılabilir de. Tıpkı pili bitmiş bir saatin bile günde iki kez doğru zamanı gösterdiği gibi! Çünkü bu tip tartıları kullanarak, 6-pack’leri ayna gibi karşısında olanların %25 yağ oranı çıktı diye üzüldüğünü de gördük, obezite sınırlarında birinin yağ oranını %10 çıkarıp kendini teselli ettiğini de… Ama eğer kendi adınıza gerçekten doğru bir şey yapmak istiyorsanız bu tip yanlışlara düşmek yerine, P90X’inizin bir başında bir de sonunda, herhangi bir sağlık kuruluşunda, Caliper denilen alet yardımıyla “gerçek” yağ oranınızı ölçtürebilir ve sonuçları buna göre değerlendirebilirsiniz.

• Hadi hort o zaman kullanıp memnun olan var mı Marka model tavsiye edecek tecrübesi olanlar buraya lütfen 🙏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.