Şimdi Ara

Yagmurda cıkmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu akşam 7 sularında arabayla bir yerden bir yere gitmem gerekıyor...

Ama acemi oldugum ıcın (3 aydır araba kullanıyorum) yagmurlu havada hiç tecrubem yok...

Aslında gidecegım yer eve cok uzak değil yaklaşık 10 dakika ama cesaret edemıyorum...

Sizce ne yapıyım trafıge cıkmalımıyım?

• trafiğe cıkmassan öğrenemezsinki.

takip mesafesini uzat. aynalarını kontrol et. su birikintilerine hızlı girme yeter. sileceklerin sürekli çalışır durumda olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: küber_ez

trafiğe cıkmassan öğrenemezsinki.

takip mesafesini uzat. aynalarını kontrol et. su birikintilerine hızlı girme yeter. sileceklerin sürekli çalışır durumda olsun.

Katılıyorum, kullanmadan alışamazsın.. arkadaşın dediklerini uygulamalısın, dikkatli olduktan sonra problem olmaz.
  • 3 gün çalıştım ve trafikteyim ufak tefek çizikler oluo dar sokaklarda ama alıştım allah şükür.sen 3 aydır trafikteyim diosun kararlı ol dikkat et alış biyerden başlamak gerek kaçarak olmaz yavaş git tabii ben sağdan sağdan gidiyorumkazasız belasız alışırız umarım hepimiz.nazar değmez
  • Panik yapma, rahat ol, ani frenlerden kaçın , yavas sür ,öndekine fazla yaklaşma bu kadar işte
  • Rahat ol kuru yolda araba kullanmadan tek farkı daha yavaş, daha sakin, silecekleri çalıştır, FARLARINI (KISALARI) YAK, ani fren yapma, özellikle heyecanlanma. Kullanmazsan öğrenemezsin, açıkcası yağmurlu havada araba kullanmak benim için daha zevkli hee unutmadan çok yüksek seste olmadan bir müzik bile açmanı tavsiye ederim.... kolay gelsin.....halledersin......
  • tşk arkadaşlar dedidginiz gibi kaçarak olmaz bu iş :)

bu akşam araba bende:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araba ne? Anti-patinaj yoksa, düsük hizlari normalin bir üst vitesinde git (yokus asagi hariç). Ani pedal hareketlerinden özellikle kaçin, yoksa direksiyon hakimiyetini kaybedebilirsin.
  • Herşey dikkatte biter. Ben de araba kullanmaya Ocak ayında başlamıştım. İlk gerçek trafiğe çıktığım gün yağmur, üçüncü gün ise kar yağıyordu. Takip mesafesi önemli. Yağış şiddetli olursa kısa far haricinde sis farlarını da yakabilirsin.
  • eğer kendine fazla güvenmiyorsan ve tek kişiysen arabayla gitme derim.çünkü şaşırıp fren yerine gaza basanları çok gördüm ben.ama illa da arabayla gidicem diyorsan yavaş git ve takip mesafesi bırak.ve yola çıkacak yayalara çok dikkat et.
  • 1 - Silecekler devamlı yağmurun şiddetine göre çalışır durumda olsun..

2 - Önündeki arabaya fazla yaklaşma, takip mesafesini koru.

3 - Ani frenlerden kaçın, aracı fazla hızlı kullanma. ABS Fren sistemi varsa, yağmurlu havada çok faydasını görürsün..

4 - Kısa farlarını yak, varsa sis farlarınıda yak..

5 - Biraz cesaret

Yavaş yavaş alışırsın fazla korkma, sağdan sağdan..
  • gittiğin yerden mesaj at..yerine vardın mı bilelim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

gittiğin yerden mesaj at..yerine vardın mı bilelim...

+1903
    süperdi
  • Arkadaşların söylediği tüm taktikleri uygulamanın yanısıra en önemlisi kendine güvenmendir.. Rahat ol ve kendini iyi hissetmen için bu havada araba kullanan duygusal bayanları düşün
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

gittiğin yerden mesaj at..yerine vardın mı bilelim...

Hakikatten sağlam espri.

Arkadaşlar zaten gerekenleri yazmış. Yeter onlar.
  • Valla moralini bozmak gibi olmasın ama demin e5'ten geldim çarpışan oto pisti gibi. Avcılar Sonkar E5'in tam önünde sol şeritte giderken önümde akan trafik durdu. Ben de durdum işte. Baktım arkadan yardıra yardıra bi Renault Kangoo geliyo. Dedim kesin çarpacak bıraktım freni adam bam güm çarptı. İndim baktım arabada çizik yok ben de şaşırdım bayağı, neyse yağmur da vardı kurtulduk uğraşmaktan falan.
  • jeyjey84 arkadaş kangoo kullanmıyordu değil mi???

haber de gelmedi daha....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 13 Haziran 2006; 20:48:43 >
  • jeyjey84'ü görenler insanlık namına haber versin

• ehliyeti aldıgım gunun aksamı uzun yola Bartına gıtmıstım.ilk uzun yolumdu ama yuzmun akıyla cıktım.onceden az cok mahalle arasında kullanıyordum ama ılk uzun yol tecrubemdı.tabı 3 yıl once
  • haberlere baktım karakoldanda haber çıkmadı biyere taklımıştır gelir merak etmeyin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.