Şimdi Ara

arabada uyuma deneyımını nıhayet yaptım ıyı degılmıs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konular acıyordumya sımdı ıse gerceklestırdım..ıyı degılmıs
    arabanın park oldugu yer sessız olması lazım,gelen gıden oldumu gece boyu uyutmuyorlar..bunun dısında sıvrısınek gırebılıyor bende en az 6 adet gordum

camın bırını 1 parmak araladım,buna ragmen 20 derecelık havada bıle oksıjen azalıp terlemısım rısklı olay

aracın koltuk modelı onemlı cunku saga sola don ayagını cek uzat koltuga ve modele gore bır sekıl alıyorsun,bazen ayagın kolun havada kalıyor

daha cok uyumak ıcın degılde dınlenmene haraketsız kalıp kasların dınlenmesını saglıyorsun uykuya dalmak zor oluyor

5 saat yatıp 1 saat ya uyudum ya uyumadım

• Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Crazy Goat demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

benim merak ettigim asil su:

Diyelim ki araba rahatca yatabilecegimiz bir alan mevcut (mesela sw bir arac)
    gece boyunca motoru calisir vaziyette olsa ve klima en. dusuk gucte calissa gece boyunca ne kadar lpg ne kadar mazot yer?
    Gecede 20-30 lira civarı yakarda, ters bir rüzgarla karbonmonoksit zehirlenmesiyle topu atabilirsin.
  • Koltukta rahat edemeyip koltukları yatırıp bagaja sığıştığım olmuştur..bagaj daha rahat oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim merak ettigim asil su:

gece boyunca motoru calisir vaziyette olsa ve klima en. dusuk gucte calissa gece boyunca ne kadar lpg ne kadar mazot yer?

bazi arabalarda durunca saatte ne kadar yaktığını gösteriyor. Dizellerde tahminimce 0.5 litre/ saat, benzinde ise 0.8 litre/saat. LPG de nasil olur bilmiyorum ama lpg benzinden fazla yakıyorsa kullanımda belki de durunca da fazla yakıyorsa asagi yukari 1 litre/saat yakabilir. Tabii bu benim tahminim net bir şey değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Hocam

Güzel bir deneyim. Ben şişme araba yatağı ile denemek istiyorum. Ve gayet umutluyum.
  • Benim ön koltuklar öne doğru yatıyor, sürücü koltuğu direksiyondan dolayı tam yatmasa da yolcu koltuğunu sonuna kadar geri çekince tamamen yatıyor. Ara bölmeye de bavulu tıkıştırıp üstüne kamp matını atıp uyku tulumu ile uyumuşluğum çoktur arabada.

O zaman fena bir uyku olmuyor. Yalnız ben hep kış zamanları uyudum. Ondan dolayı havasız kalma, bunalma v.b sorunlar olmadı.
  • ferrari091 kullanıcısına yanıt
    biliyorum hocam dediginizi ancak rolantide klima ne kadar yakabilir onu merak ediyorum aslinda denemek lazim ama yol bilgisayarlari her zaman dogruyu gostermiyor ne yazikki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arabada uyuncak sekılde dızayn etselerya artık mıllet otellere para dokemıyor yada yer yok

araba dedıgın koltugu yatırıp ayak uzatılıp uyunur

arac calısırken uyunmaz fan acıyor hemde yan tarafta uyuyan varsa yada bınadakıler gelır kovar

şişme yatak aracın ıcını doldursada ayakları uzatcak kadar arka koltuk mesafesı uzun degıl

eskı araclarda arka koltuk 2 mete olabılır

forumda boyu 1.50 cm olanlar varsa onlar ayagını uzatarak arka koltukta uyuyabılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydınayhan -- 18 Ağustos 2019; 0:27:48 >
  • Bir iki hafta kadar önce İzmir - Hakkari arasında arabayı götürürken yaptım bu olayı, evet çok konforlu olmuyor ama zorunluluk halinde insan zaten konfor aramıyor. Arka koltuğun tekini yatırıp bagajla birleştirip tek kişilik yatak yapmıştım, o şartlarda muazzam bir yataktı, soğuktan hasta olma tehlikem olmasaydı

• ısteseler yapılır

on ıkı koltugun modelı yatısa uygun duz olup gerı yatcak hale gelebılır,ayak destegıde takılır
    yanı on arka koltuk toplam 2 metreye 1 metre yatak halıne getırılebılır
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    aslında hocam lpg li araçlar o kadar ses çıkartmıyor bence farkedilmez
    aslında motordan bagımzıs bir havalandırma sistemi takılabilirse araca bence gayet uyunabilir keza sw araçların arka koltuk ve bagaj ile birlikte çok rahat bir şekilde yatma imkanı sunuyor
    Evet en büyük sıkıntı havalandırma,pencereyi açsan ben çok derin uyurum soysalar uyanamam o derece,açmasan havasız kalıyorsun dert
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay H

Bir iki hafta kadar önce İzmir - Hakkari arasında arabayı götürürken yaptım bu olayı, evet çok konforlu olmuyor ama zorunluluk halinde insan zaten konfor aramıyor. Arka koltuğun tekini yatırıp bagajla birleştirip tek kişilik yatak yapmıştım, o şartlarda muazzam bir yataktı, soğuktan hasta olma tehlikem olmasaydı
    Yolculuk nasıldı hocam merak ettim.
    Saatte 0.4 litre ile 0.8 arasında değişir dizel-benzin-lpg'ye göre. Mesela benim araba klima açık 8 saat çalışsa toplamda 5.5 litre benzin falan yakıyor.
  • on cam 1 parmak bosluk yetmıyor arka camda 1 parmak bosluk eh ıdare edıyor
    asıl hava camı yarıya kadar acınca ıyı oluyor
    bıde yagmur olur lodos eser toz toprak gelırse o kötü oluyor ınsanı bogarda
  • quote:

Gecede 20-30 lira civarı yakarda, ters bir rüzgarla karbonmonoksit zehirlenmesiyle topu atabilirsin.

• ben normal oturur pozisyonda uyumuştum 1 kere. çok yorulduğum için uyuyakalmışım ama kalktığımda baya bi yorgundum, resmen sabaha kadar dövmüşler gibi.

• Fosil yakıtlı araçlarla o iş olmaz hem zehirlenme tehlikesi var hem de motor aşırı zarar görür . Anca elektrikli ve geniş ( Tesla model x gibi ) araçlar ile arka koltuklar tamamen yatırılarak uyuyorlar YouTube dan bakabilirsiniz

• bır parkın bank ında uyumak daha rahattır galıba
  • quote:

Klima açık yatmayın,
    Rüzgarsız bi durumda egzoz gazını klima içeriye çekebilir, felaketle sonuçlanabilir.

Bazen ışıklarda beklerken öndeki aracın egzoz kokusunu farketmişsinizdir Filtrenin gazları tutmayacağını burdan anlayabilirsiniz.
    Terleyin ya da üşüyün mühim değil lakin hayatta kalın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sancar10

Alıntıları Göster
    bu olayın açıklaması nedir ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.