Şimdi Ara

arabada uyuma deneyımını nıhayet yaptım ıyı degılmıs (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracı uzun süre rölantide çalıştırmak zararlı diye biliyorum ki siz sabaha kadar çalıştırmaktan bahsediyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xallez kullanıcısına yanıt
    kesinlikle zararlı oldugunu ben de biliyorum ama zorda kaldık dışarısı 30-35 derece cam açsan bile sıcak üflüyor nasıl yatacaksınız ki klimasız? camları da güvenlik nedeniyle tam açamayacağımızı farzediyorum

Rolantide iken egsoz gazının sıkıntı olabileceğini yazmış birkaç forum kullanıcısı olabilir doğrudur
    Sanırım uyumamak en iyisi bu şartlarda uyumamak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

kesinlikle zararlı oldugunu ben de biliyorum ama zorda kaldık dışarısı 30-35 derece cam açsan bile sıcak üflüyor nasıl yatacaksınız ki klimasız? camları da güvenlik nedeniyle tam açamayacağımızı farzediyorum

Rolantide iken egsoz gazının sıkıntı olabileceğini yazmış birkaç forum kullanıcısı olabilir doğrudur
    Sanırım uyumamak en iyisi bu şartlarda uyumamak
    İlla uyunacaksa bence aracı çalıştırmak yerine, 2 tane usb vantilatör alıp bunları powerbank ile çalıştırmak iş görebilir. Araç içerisinde hiç denemedim ama kamp yaparken bu yöntemi hep kullanırım ve gayet rahat terlemeden bir gece geçiririm.

• Araç saatlerce rölantide çalışır ona bir şey olmaz. Klima sebebiyle az da olsa yük de var. Sonuçta her gün yapmayacaksınız bunu bir seferden bir şey olmaz.
    Egzoz gazı kapalı yerdeyseniz sıkıntı olur, rüzgarı arkadan alıyorsanız sıkıntı olabilir ki sağlıklı olan rüzgarı karşıdan almaktır.
    Sağlıklı bir motora bir kaç saat rölantide çalıştığı için bir şey olmaz.
  • Bende H-100 panelvan var atıyorum arkaya sünger yatağı evden farkı yok gerile gerile döne döne uyuyorum

• Bu arabada uyuma olayı koltuklar rahat olursa sürekli olmaz mı ?
    Yani bazen düşünüyorum evde sıkılırsam arabayla gezer sonra bir yere çeker uyurum. Yaşam alanım gibi olur. Böyle birşey olabilir mi ? Araba alırsam sırf bu yüzden alabilirim.

• 4 sene önce yaz gecesi dağ yolunda arıza yapmıştı araç. Mazda 323 Hb, şu farları inip kalkanlardan. Koltuğu yatırıp uyudum. Sabah baş ağrısına uyandım. Güneş çarptı, uyandığımda başıma elleyemiyordum sıcaktan. Arka camı geniş oluyor bu araçların hb olduğundan dolayı güneşi gördüm herhalde. Bidaha da yatmam arabada.
  • ferrari091 kullanıcısına yanıt
    eski aracımda b8 passatta konfor tüketicileri diye sekme var orda klima ne kadar yaktigini gösteriyordu orda da asagi yukarı yarim litre max yakar saatte. dusuk ayarda çeyrek litre falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrari091 -- 18 Ağustos 2019; 2:12:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arabada rahat edemediysen bu üründen al. arabada rahat et.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

benim merak ettigim asil su:

Diyelim ki araba rahatca yatabilecegimiz bir alan mevcut (mesela sw bir arac)
    gece boyunca motoru calisir vaziyette olsa ve klima en. dusuk gucte calissa gece boyunca ne kadar lpg ne kadar mazot yer?
    Yıllar önce merak edip okumuştum, burası merakını giderecektir.

www.sekizsilindir.com/2016/08/rolanti-nedir-motor-rolantide-ne-kadar.html/amp

• bu konuda sanırım en iyi araçlardan biri Q7 dir, arka koltukları komple yatırınca düz bir zemin oluyor ve çift kişilik yatak kıvamını alıyor araba resmen 2 yastık attınmı tamamdır bazı aracların koltukları tam yatmıyor bıraz kalkık duruyor duz zemın olmuyor ama Q7 o konuda gayet iyi
  • iş yapmak için yatırmak şart değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Engin Cann

Yolculuk nasıldı hocam merak ettim.

Alıntıları Göster
    Kayseri'ye kadar Nevşehir - Kayseri yolu hariç yollar çok güzel, Nevşehir - Kayseri arasında yol mıcır olarak yapılmış en berbat yerdi zira arabanın camına sağlam taşlar geldi beş on defa şükür bir şey olmadı ama kaputta ezikler oluşmuştu yer yer. O yolu kullanacak arkadaşlar olursa dikkat etsinler mesafeyi olabildiğince açık tutsunlar diğer arabalarla.

Kayseri Malatya arası aşırı virajlı hafif dağ yolu olan bir yol var en sevmediğim ikinci yoldur orası, ilki de Van-Hakkari arasında bulunan 32 viraj denen yol ve sonrası. Tatvan'a kadar iyi kötü bir şekilde gidiliyor ancak Tatvan dan sonra genellikle tek şerit mıcırlı yol ve dağın tepesine kadar viraj ve birçok noktada karşıdan gelen araba geniş mi dönüyor bilmiyorsunuz Allaha emanet yol.

Yaklaşık 1900-2000 kmlik yolu tek başıma gittim, iki günde varacak şekilde planımı yaptım, arabaya dediğim gibi bagajın yarısına eşyalarımı yerleştirirken diğer yarısına boydan boya güzel bir yatak yaptım ki hayatımı kurtarmıştır belki de, başka türlü o kadar güzel dinlenip yola devam edemezdim. Yan yolcu koltuğuna a101 de satılan dolaplardan almıştım onu yerleştirdim içini de su, nescafe, burn tarzı şeylerle doldurdum. Kendimi fazla yormamak adına 300-400 km de bir dinlenme tesisinde durup arabanın arkasında yarım saat uyuyarak akşam 10 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam kayseri çıkışında dinlenme tesisinde uyuyana kadar devam ettim. Ertesi gün de 5 gibi koyuldum yola.

Tek kişi yola çıkılmaz edilmez dendi çok fazla ama tek kişinin keyfi de bambaşka, tek sıkıntı insan bir yerden sonra psikolojik olarak çok yoruluyor yol bitmiyor diye, sohbet edecek birilerini arıyor. Onun dışında tek kişilik yolculuk keyiftir

Bu arada Tatvan - Yüksekova arasında Van Gölünün kıyısında durulabilecek çok güzel yerler var, eğer gezmeyi seven arkadaşlar varsa tavsiye ederim, muazzam güzellikte bir yer.

• Bay H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Çok güzel anlatım benim yola çıkasım geldi Uzun yol yapmayı çok seviyorum ben de. Tek başıma hiç yapmadım daha ama bir gün mutlaka deneyeceğim. Güzel müziklerle , yanınıza aldığınız güzel yiyecek içeceklerle her yol biter bence
  • Ben en işlek yerde yaptım o işi sabaha kadar açık mekanların karşısına çektim aracı bence kesinlikle böyle yapılmalı ıssız yerde boğazını keserler mazallah, araç d sınıfı olursa rahat edersin sıcak olayı çok doğru sabaha doğru serinliyor yanlız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin Cann

Çok teşekkürler hocam. Çok güzel anlatım benim yola çıkasım geldi Uzun yol yapmayı çok seviyorum ben de. Tek başıma hiç yapmadım daha ama bir gün mutlaka deneyeceğim. Güzel müziklerle , yanınıza aldığınız güzel yiyecek içeceklerle her yol biter bence
    Bi ara tuzla b.çekmece arası çalışıyordum yanlız lık gerçekten kötü insanın psikolojisi bozuluyor trafikte

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konuda en başarılı araç Honda Jazz'dır.

Bir arkadaşımın 2002-2008 arası üretilen kasası ile buzdolabı taşıdığına şahit oldum.

Videoyu izleyin zaten anlarsınız.
    YOUCARyoutube
    Honda Fit (2015) Seating Configurations
    https://www.youtube.com/watch?v=Y5oSP4h1Utc

• Engin Cann kullanıcısına yanıt
    İnşallah güzel bir rotada yol alırken bilmediğiniz dağların zirvesinden doğan veya batan güneşi izleme keyfini yaşarsınız

• Bu tarz arabalarda rahat uyunur (örnek fotoğraflar 508 sw)

arabada uyuma deneyımını nıhayet yaptım ıyı degılmıs
    arabada uyuma deneyımını nıhayet yaptım ıyı degılmıs

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay H

İnşallah güzel bir rotada yol alırken bilmediğiniz dağların zirvesinden doğan veya batan güneşi izleme keyfini yaşarsınız
    Hocam cuma günü tattım bunu. Sivastan Ankaraya gelirken Yozgatta güneşin batışına denk geldim. Hem de çok fazla ağaç vardı manzara muhteşemdi. Bir kaç tane video da çektim Güneş doğarken sürme fırsatım henüz olmadı bakalım elbet bir gün

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.