Şimdi Ara

yağmurda tüketim %20 kadar artar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • That's a mileage drop of 14.5% in the wet. The calculation is for a Prius at 65 mph at 37F.

Toyota Prius ile denemişler. %14.5 kdar daha az kilometre yapmış yağmurlu havada.
  • klima güzel tespit,evet buğu nedeniyle klima genelde devredeydi,diğer arkadaşların yorumlarına paralel bilgilere ulaşıyorum,
    biraz dış kaynaklı literatür araştırdım,% 5 ila %25 e kadar fazla tüketimlerden bahsediliyor,
    özellikle yerde biriken suyun direnci ve tekerlerin suyu tahliye etmeye çalışırkenki kayıp,
    nem,
    nem ve yağıs nedeniyle oluşan hava direncinin tüketimi artırdığından bahsedilmiş.

fakat soğuk havayı yorumlayamıyorum dostlar.
    kışın soğuk havada çözünmüş oksijen daha çok olacağından yanma reaksiyonu daha verimli olur,bunun tüketime biraz olumlu yansıması gerekmez mi?
    ben geçmişte kendi enerjisini üreten şirketlerde çalıştım,adanada mesela,sıvı yakıtlı bir kojenarasyonun kışınki güç üretimini hayatta yazın alamazsınız!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssmeyil

klima güzel tespit,evet buğu nedeniyle klima genelde devredeydi,diğer arkadaşların yorumlarına paralel bilgilere ulaşıyorum,
    biraz dış kaynaklı literatür araştırdım,% 5 ila %25 e kadar fazla tüketimlerden bahsediliyor,
    özellikle yerde biriken suyun direnci ve tekerlerin suyu tahliye etmeye çalışırkenki kayıp,
    nem,
    nem ve yağıs nedeniyle oluşan hava direncinin tüketimi artırdığından bahsedilmiş.

fakat soğuk havayı yorumlayamıyorum dostlar.
    kışın soğuk havada çözünmüş oksijen daha çok olacağından yanma reaksiyonu daha verimli olur,bunun tüketime biraz olumlu yansıması gerekmez mi?
    ben geçmişte kendi enerjisini üreten şirketlerde çalıştım,adanada mesela,sıvı yakıtlı bir kojenarasyonun kışınki güç üretimini hayatta yazın alamazsınız!!!

Ayni mantık kisin araçlarımizin performansını asla yazın alamayız ancak yeni nesil oksijen sensörlü araçlarımiz ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı ile çıkışır yani yazın birim hacime düşen oksijen azaldığı için ecu motora giden karışımı ayarlar yakıtı daha azar azar gönderir. Yazın az tüketmemizin bir sebebide budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.