Şimdi Ara

Yahudiler neden sevilmez? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
186
Cevap
4
Favori
19.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

Orijinalden alıntı: Hristiyan_Turk

quote:

Orijinalden alıntı: P. Alemdar

Sen hep kitaptan alıntı yapıyorsun birazda ben yapıyım ben seninkileri hep okudum buyur sende oku. Yaratıcı size ne diyor buyur bak.

Hatırlarsanız size kuranda sık sık " de ki " ile başlayan sözlerin bulunduğunu söylemiştim. siz ise ısrarla bunu allahın söylediğini iddia ediyorsunuz. Değerli kardeşim, madem kuran Tanrı Sözü. şu hatalar nerden geliyor ozmn:

kuranda uzeyir oğlu diye birşey geçer. açın tevratı başından sonuna kdr okuyun, böyle birşeye asla rastlamazsınız. yine kuranda İsa'ya şu sorulur " beni ve annemi ilahlar edinin diyen senmiydin? " halbuki açın İncil'i hiçbir yerinde meryeme tapınılması emreden ayet bulamazsınız. yine aynı kuranda İsa'nın annesi imrankızı ve harunun kız kardeşi meryem olrk geçer. habuki kuranın anlattığı bu meryem, İsa'nın gerçek annesinden yaklaşık 1200 yıl önce yaşamış başka bir meryemdir.

Eski Ahit ( Mö 1500 )
    " İmran'nın çocukları: Harun, Musa, Meryem " ( 1.Tarihler 6:3 )

" Harun'un kızkardeşi Peygamber Meryem.." ( Mısırdan Çıkış 15:20 ) bkzhttp://www.answering-islam.org/turkce/kuranikerim/meryem.html

kuran ( ilk derlemesi Ms 630'larda başlayıp ancak 4. aşamada son şeklini almıştır. Bu konuda ömerin şu sözü " kuranın çoğu yok olup gitmiştir " sözü ile osmanın şu sözü " allahın sözüne söz kattı demeyeceklerini bilseydim recm ayetini kurana YAZARDIM " sözleri delil olarak gösterilebilir.)
    Bunların yanında Yaratıcı sözü olarak iddia edilen kuranın şu bölümlerinde de ciddi çelişkiler bulunur:

" Bir de meleklerin, kafirlerin canlarını alırken yüzlerine ve arkalarına vura vura: «Tadın bakalım yangın azabını!» dediklerini görmeliydin!İşte bu, sizin kendi ellerinizle meydana getirdiğiniz bir sonuçtur. Hiç şüphesiz Allah, kullarına hiçbir şekilde zalim biri değildir." ( kuran enfal 50-51 )

Bu bölümlerde konuşan Yaratıcı ise şu bölümde konuşan kim?

" Kâfirler, kendilerine mühlet vermemizin, şahısları için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz onlara bu mühleti, ancak günahlarını artırsınlar diye veriyoruz. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır." ( kuran ali imran 178 )

Farkı görebiliyormusunuz? enfalde konuşan Yaratıcı, ben kullarıma zalim değilim, başınıza gazabım gelmişse bu sizin suçunuzdur derken aynı Yaratıcı İmran 178'de günahlarını arttırmaları için kafirlere mühlet vermekte. Yani enfal'de kullarına zalim olmayan Allah, imran'a gelince zalimin allahı oluyor.. gibi birçok uyuşmazlık hatalar bulunur kuranda. haman'lar vs.

tabiki size sıkıntı vermek amacında değilim polat. inanın bunları yazmaktan artık sıkıldım. istiyorum ki Kendi inancım üzerinden sizlerle sohbet edeyim.

Bunun neresinde hata var anlıyamadım ki?

Sen mesela hala batıl olan dini savunup Allah katında bir kafir olarak günahını artırıyorsun.Ve hak din olan İslam'ı karalamaya devam ediyorsun. Kuran'ı Kerim'deki ayetleri karalayım derken yaptığın eylemin Kuran-ı Kerim'deki karşılığınıda bulmuşsun bak gene iyisin.

Sen bana söle bakalım Hz.İsa'yı Tanrı olarak mı görüyorsunuz yoksa Tanrı'nın çocuğu olarak mı?

Ve sana gene bir soru kaç tane İncil var piyasada en son trend hangisi ben takip edemedim.Sizin birde Vatikan'ın kabul etmediği işinize gelmeyen Barbanas İncil'ine ne diyorsun?

Şimdi Kuran-i Kerim'e değiştirilmediğini nerden biliyorsun demişsin.Ben bakıyorum Dünyada Kuran-i Kerim tek 3-5 tane versiyonu yok.İncil Tevrat'a bakıyorum durum belli.

Hala Hz.İsa'ya Tanrının oğlumu diyorsunuz yıl olmuş 2016 ? Hz.İsa babasız olarak dünyaya geldi.Bu bir mucizeydi Allah isterse bakire bir kadını cima yapmasa da hamile kalabileceğini gösterdi.O durumda insanlar mucizeyi görüp imana gelceklerine yarabbi sen ne büyüksün nelere kadirsin diyeceğine naptılar gittiler Allah cc töbe haşa oğul isnat ettiler.Noldu imtihanı kaybettiler.Halbuki gökleri yerleri görmediğimiz alemleri ve bu zamana kadarki yaşayan ve yaşayacak olan bütün insanları yaratan Allah sizin düşüncenize göre nasıl yarattığı bir insandan oğul edinebilir?

Yani burdan nereye geleceğim yaratıcınız sizden ne istedi bir olan Allah'a inanın üçlemeler yapmayın tek bir dine tek bir kitaba inanın batıla düşmeyin dağa taşa güneşe yıldıza tapmayın onları ben yarattım.Bana insani vasıflar vermeyin eş çocuk edinme gibi çünkü sesin verdiğin insani vasıflarıda yaratan Allah.

Ama sen hala 10 tane versiyonu olan İncil'i , yaratıcıya insani vasıflar yükleyen İncil'i hatta Hz.İsa'yı Tanrı kabul eden İncil'i bize hak din diye yedirmeye çalışıyorsun pes pes pes başkada bişey demiyorum.

Merhaba kaan.. aslında ortada bizim tarafımızdan bir karalama yoktu. sanırım acele ettiniz. ama aklınızda olsun, kuranı eleştirerek konuyu Kutsal Kitaba getirmeye çalışmıyoruz.

" Kimseyi kötülemesinler. Kavgacı değil, uysal olsunlar. Herkese her zaman yumuşak davransınlar." ( İncil - Titus 3:2 )

İsa Mesih'in kimliği hakkında ( Oğul mu değil mi vs ) yöneltmiş olduğunuz soruya benzer bir başka soruyu ve yorumumuzu gönderiyorum:

Soru: Rab İsa Mesih nedir? Tanrı mı, oğlu mu yoksa peygamber mi? Ayrıca Haçın üzerinde öldüğü söylenen Rab (Rab öldürülebilir mi?) eğer bugün idam edilseydi elektrikli sandalyede ölecekti. O zaman sizin kutsalınız haç değil, sandalye olmayacak mıydı? Daha onlarca mantıksızlık var, saymak istemiyorum şimdi. Eminim kendi içinizde realize edeceksiniz, bir şekilde sarsılan inancınızı tekrar kurtarmanız gerekiyor sonuçta. Dininizi özgürce yaşayabilirsiniz ama misyonerlik bu ülkede yasaktır. Bunu yapmak suçtur ve fiilen suç işliyorsunuz. Biz ülkenize gelip kırmızı ışıkta inatla geçmeye kalkıp trafiği çalışamaz hale getirsem, siz ne yapardınız?

==========

Cevap: İsa Mesih geldiği yer itibariyle ( Öz ) Tanrı'dır. Tanrısal Söz beden alınca Oğul ve Peygamber olmuştur. diyoruz ya, bunu en güzel açıklayan teslistir.

Görünmez Öz - Baba
    Görünen Söz - Oğul
    Yardımcı Ruh - Kutsal Ruh

Anlaşılmayı kolaylaştıracak bir örnek kullanalım:
    Ahmet beyin aynı çocuğu için baba, karısı için koca ve memurları için müdür olması gibidir. Üç ayrı kişilik ama Tek bir kişi.

İncil'de haç üzerindeki ölüm konusunda eleştirilerinize cevap veren ayetler bulunur:
    " Mesih, Tanrı özüne sahip olduğu halde, Tanrı'ya eşitliği sımsıkı sarılacak bir hak saymadı. Ama kul özünü alıp insan benzeyişinde doğarak ululuğunu bir yana bıraktı.İnsan biçimine bürünmüş olarak ölüme, çarmıh üzerinde ölüme bile boyun eğip kendini alçalttı. " ( incil - filipililer 2: 6/8 )

varsayım yorumlarınızı kendinize saklamalısınız. genelde verilen cevapların mantıklı olduğunu görenler bu elektrikli sandalye örneğini kullanırlar..
    neden somut , yaşanmış bir örnek varken hayal gücünüzle geliyorsunuz? haç diyorsunuz, buyrun önünüzde. neden tövbe etmiyorsunuz da kendi iyi işlerinize güveniyorsunuz. İncil derki

" günahın bedeli ölümdür.Tanrı'nın armağanı ise Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla sağlanan sonsuz yaşamdır "

eğer imanınızda aynen incilde anlatıldığı şekilde İsa Mesih yoksa kaçınılmaz sona kendinizi hazırlamalısınız..

=========

Kaç İncil var demişsiniz. Bu soru sık sorulan sorular arasında yer alır.

İncil 27 bölümden oluşur. ilk 4 bölümün adı " Matta , Markos , Luka ve Yuhanna "dır. İncil'i açıp baktığınızda ilk 4 bölümü bu şekilde görürsünüz. bahsedilen diğer kitaplar ise gnostiklerce yazılmış kitaplar olarak geçer. nedenini bu kitapların kendisi açıklar. birinde İsa Mesih açık şekilde küfreder vs . bir başkasında " kadın erkek olmazsa cennete giremez " vs.. ötekilerinde ise İsa'nın " ben mesih değilim " dediği yazar vs.
    Herşeye rağmen bu kitapların yine de teste sokulduğu gerçeği vardır. Karbon testi bu kitapların hangi şartlarda ne zaman yazıldığını açıklar.. Bkzhttp://www.study-islam.org/turkce/carmih-ve-hilal/10-kutsal-kitap-hakkinda-bir-savunma

=======

Barnabas inciline sığınan.. sanırım bu dünyada yalnız siz kaldınız. Araştırmacı Yazar sayın Ahmet Musaoğlu şöyle der;

" Barnaba İncili İDDİASI İSLAM'A SALDIRIDIR.." devam ediyor;

Nedir bu ‘Barnaba İncili?’.. Müslümanlar açısından ‘konumu’ nedir!!.. Barnabas İncili için; “Katolik Kilisesi/Vatikan tarafından yasaklanan İncillerden birisi” deniliyor..http://www.ahmetmusaoglu.org/diger_konular/17/Barnaba-Incili..-Islam---a-saldiridir.html

Kaan ilginçtir bu barnabas kitabında Mesih olarak tanıtılan isim muhammeddir. İsa ise " ben mesih değilim " der. Bilmiyorum çok mu ileri gittim ?

Esenlikle

Yahudiler neden sevilmez?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

quote:

Sen hep kitaptan alıntı yapıyorsun birazda ben yapıyım ben seninkileri hep okudum buyur sende oku. Yaratıcı size ne diyor buyur bak.

Hatırlarsanız size kuranda sık sık " de ki " ile başlayan sözlerin bulunduğunu söylemiştim. siz ise ısrarla bunu allahın söylediğini iddia ediyorsunuz. Değerli kardeşim, madem kuran Tanrı Sözü. şu hatalar nerden geliyor ozmn:

kuranda uzeyir oğlu diye birşey geçer. açın tevratı başından sonuna kdr okuyun, böyle birşeye asla rastlamazsınız. yine kuranda İsa'ya şu sorulur " beni ve annemi ilahlar edinin diyen senmiydin? " halbuki açın İncil'i hiçbir yerinde meryeme tapınılması emreden ayet bulamazsınız. yine aynı kuranda İsa'nın annesi imrankızı ve harunun kız kardeşi meryem olrk geçer. habuki kuranın anlattığı bu meryem, İsa'nın gerçek annesinden yaklaşık 1200 yıl önce yaşamış başka bir meryemdir.

Eski Ahit ( Mö 1500 )
    " İmran'nın çocukları: Harun, Musa, Meryem " ( 1.Tarihler 6:3 )

" Harun'un kızkardeşi Peygamber Meryem.." ( Mısırdan Çıkış 15:20 ) bkzhttp://www.answering-islam.org/turkce/kuranikerim/meryem.html

kuran ( ilk derlemesi Ms 630'larda başlayıp ancak 4. aşamada son şeklini almıştır. Bu konuda ömerin şu sözü " kuranın çoğu yok olup gitmiştir " sözü ile osmanın şu sözü " allahın sözüne söz kattı demeyeceklerini bilseydim recm ayetini kurana YAZARDIM " sözleri delil olarak gösterilebilir.)
    Bunların yanında Yaratıcı sözü olarak iddia edilen kuranın şu bölümlerinde de ciddi çelişkiler bulunur:

" Bir de meleklerin, kafirlerin canlarını alırken yüzlerine ve arkalarına vura vura: «Tadın bakalım yangın azabını!» dediklerini görmeliydin!İşte bu, sizin kendi ellerinizle meydana getirdiğiniz bir sonuçtur. Hiç şüphesiz Allah, kullarına hiçbir şekilde zalim biri değildir." ( kuran enfal 50-51 )

Bu bölümlerde konuşan Yaratıcı ise şu bölümde konuşan kim?

" Kâfirler, kendilerine mühlet vermemizin, şahısları için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz onlara bu mühleti, ancak günahlarını artırsınlar diye veriyoruz. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır." ( kuran ali imran 178 )

Farkı görebiliyormusunuz? enfalde konuşan Yaratıcı, ben kullarıma zalim değilim, başınıza gazabım gelmişse bu sizin suçunuzdur derken aynı Yaratıcı İmran 178'de günahlarını arttırmaları için kafirlere mühlet vermekte. Yani enfal'de kullarına zalim olmayan Allah, imran'a gelince zalimin allahı oluyor.. gibi birçok uyuşmazlık hatalar bulunur kuranda. haman'lar vs.

tabiki size sıkıntı vermek amacında değilim polat. inanın bunları yazmaktan artık sıkıldım. istiyorum ki Kendi inancım üzerinden sizlerle sohbet edeyim.

Bunun neresinde hata var anlıyamadım ki?

Sen mesela hala batıl olan dini savunup Allah katında bir kafir olarak günahını artırıyorsun.Ve hak din olan İslam'ı karalamaya devam ediyorsun. Kuran'ı Kerim'deki ayetleri karalayım derken yaptığın eylemin Kuran-ı Kerim'deki karşılığınıda bulmuşsun bak gene iyisin.

Sen bana söle bakalım Hz.İsa'yı Tanrı olarak mı görüyorsunuz yoksa Tanrı'nın çocuğu olarak mı?

Ve sana gene bir soru kaç tane İncil var piyasada en son trend hangisi ben takip edemedim.Sizin birde Vatikan'ın kabul etmediği işinize gelmeyen Barbanas İncil'ine ne diyorsun?

Şimdi Kuran-i Kerim'e değiştirilmediğini nerden biliyorsun demişsin.Ben bakıyorum Dünyada Kuran-i Kerim tek 3-5 tane versiyonu yok.İncil Tevrat'a bakıyorum durum belli.

Hala Hz.İsa'ya Tanrının oğlumu diyorsunuz yıl olmuş 2016 ? Hz.İsa babasız olarak dünyaya geldi.Bu bir mucizeydi Allah isterse bakire bir kadını cima yapmasa da hamile kalabileceğini gösterdi.O durumda insanlar mucizeyi görüp imana gelceklerine yarabbi sen ne büyüksün nelere kadirsin diyeceğine naptılar gittiler Allah cc töbe haşa oğul isnat ettiler.Noldu imtihanı kaybettiler.Halbuki gökleri yerleri görmediğimiz alemleri ve bu zamana kadarki yaşayan ve yaşayacak olan bütün insanları yaratan Allah sizin düşüncenize göre nasıl yarattığı bir insandan oğul edinebilir?

Yani burdan nereye geleceğim yaratıcınız sizden ne istedi bir olan Allah'a inanın üçlemeler yapmayın tek bir dine tek bir kitaba inanın batıla düşmeyin dağa taşa güneşe yıldıza tapmayın onları ben yarattım.Bana insani vasıflar vermeyin eş çocuk edinme gibi çünkü sesin verdiğin insani vasıflarıda yaratan Allah.

Ama sen hala 10 tane versiyonu olan İncil'i , yaratıcıya insani vasıflar yükleyen İncil'i hatta Hz.İsa'yı Tanrı kabul eden İncil'i bize hak din diye yedirmeye çalışıyorsun pes pes pes başkada bişey demiyorum.

Merhaba kaan.. aslında ortada bizim tarafımızdan bir karalama yoktu. sanırım acele ettiniz. ama aklınızda olsun, kuranı eleştirerek konuyu Kutsal Kitaba getirmeye çalışmıyoruz.

" Kimseyi kötülemesinler. Kavgacı değil, uysal olsunlar. Herkese her zaman yumuşak davransınlar." ( İncil - Titus 3:2 )

İsa Mesih'in kimliği hakkında ( Oğul mu değil mi vs ) yöneltmiş olduğunuz soruya benzer bir başka soruyu ve yorumumuzu gönderiyorum:

Soru: Rab İsa Mesih nedir? Tanrı mı, oğlu mu yoksa peygamber mi? Ayrıca Haçın üzerinde öldüğü söylenen Rab (Rab öldürülebilir mi?) eğer bugün idam edilseydi elektrikli sandalyede ölecekti. O zaman sizin kutsalınız haç değil, sandalye olmayacak mıydı? Daha onlarca mantıksızlık var, saymak istemiyorum şimdi. Eminim kendi içinizde realize edeceksiniz, bir şekilde sarsılan inancınızı tekrar kurtarmanız gerekiyor sonuçta. Dininizi özgürce yaşayabilirsiniz ama misyonerlik bu ülkede yasaktır. Bunu yapmak suçtur ve fiilen suç işliyorsunuz. Biz ülkenize gelip kırmızı ışıkta inatla geçmeye kalkıp trafiği çalışamaz hale getirsem, siz ne yapardınız?

==========

Cevap: İsa Mesih geldiği yer itibariyle ( Öz ) Tanrı'dır. Tanrısal Söz beden alınca Oğul ve Peygamber olmuştur. diyoruz ya, bunu en güzel açıklayan teslistir.

Görünmez Öz - Baba
    Görünen Söz - Oğul
    Yardımcı Ruh - Kutsal Ruh

Anlaşılmayı kolaylaştıracak bir örnek kullanalım:
    Ahmet beyin aynı çocuğu için baba, karısı için koca ve memurları için müdür olması gibidir. Üç ayrı kişilik ama Tek bir kişi.

İncil'de haç üzerindeki ölüm konusunda eleştirilerinize cevap veren ayetler bulunur:
    " Mesih, Tanrı özüne sahip olduğu halde, Tanrı'ya eşitliği sımsıkı sarılacak bir hak saymadı. Ama kul özünü alıp insan benzeyişinde doğarak ululuğunu bir yana bıraktı.İnsan biçimine bürünmüş olarak ölüme, çarmıh üzerinde ölüme bile boyun eğip kendini alçalttı. " ( incil - filipililer 2: 6/8 )

varsayım yorumlarınızı kendinize saklamalısınız. genelde verilen cevapların mantıklı olduğunu görenler bu elektrikli sandalye örneğini kullanırlar..
    neden somut , yaşanmış bir örnek varken hayal gücünüzle geliyorsunuz? haç diyorsunuz, buyrun önünüzde. neden tövbe etmiyorsunuz da kendi iyi işlerinize güveniyorsunuz. İncil derki

" günahın bedeli ölümdür.Tanrı'nın armağanı ise Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla sağlanan sonsuz yaşamdır "

eğer imanınızda aynen incilde anlatıldığı şekilde İsa Mesih yoksa kaçınılmaz sona kendinizi hazırlamalısınız..

=========

Kaç İncil var demişsiniz. Bu soru sık sorulan sorular arasında yer alır.

İncil 27 bölümden oluşur. ilk 4 bölümün adı " Matta , Markos , Luka ve Yuhanna "dır. İncil'i açıp baktığınızda ilk 4 bölümü bu şekilde görürsünüz. bahsedilen diğer kitaplar ise gnostiklerce yazılmış kitaplar olarak geçer. nedenini bu kitapların kendisi açıklar. birinde İsa Mesih açık şekilde küfreder vs . bir başkasında " kadın erkek olmazsa cennete giremez " vs.. ötekilerinde ise İsa'nın " ben mesih değilim " dediği yazar vs.
    Herşeye rağmen bu kitapların yine de teste sokulduğu gerçeği vardır. Karbon testi bu kitapların hangi şartlarda ne zaman yazıldığını açıklar.. Bkzhttp://www.study-islam.org/turkce/carmih-ve-hilal/10-kutsal-kitap-hakkinda-bir-savunma

=======

Barnabas inciline sığınan.. sanırım bu dünyada yalnız siz kaldınız. Araştırmacı Yazar sayın Ahmet Musaoğlu şöyle der;

" Barnaba İncili İDDİASI İSLAM'A SALDIRIDIR.." devam ediyor;

Nedir bu ‘Barnaba İncili?’.. Müslümanlar açısından ‘konumu’ nedir!!.. Barnabas İncili için; “Katolik Kilisesi/Vatikan tarafından yasaklanan İncillerden birisi” deniliyor..http://www.ahmetmusaoglu.org/diger_konular/17/Barnaba-Incili..-Islam---a-saldiridir.html

Kaan ilginçtir bu barnabas kitabında Mesih olarak tanıtılan isim muhammeddir. İsa ise " ben mesih değilim " der. Bilmiyorum çok mu ileri gittim ?

Esenlikle

Alıntıları Göster
    İsa Mesih kimdir? malum arkadaşımız şöyle yazmış: Hiristiyan dostum beynini yalancı papazlara satma. Sen hur fkirle, hur vicdan ile kitabını anlamaya çalış, hakkı ara haktan korkma

====

Yorum: İsa Mesih bugün tüm dünya dinlerinde ki buna islamda dahildir, farklı kimliklerde tanınan/tanıtılan kişidir. herbir din O'nu olduğundan farklı şekillerde alıp takipçilerine anlatır. kimi başmelek mikail der, kimi güçlü önder , bazıları ise kul ve peygamber, yani hz isa olarak verir. Halbuki O'nu gerçekten anlatan Kitap İncil'dir. İncil'in ilk 4 bölümü O'nu, yaptıklarını ve sözlerini aktarır. İncil'i okuyanlar bilirler, İsa Mesih sürekli olarak okuyuculara sorular sorar ve bunların en can alıcı olanı da " Halk kim olduğumu söylüyor , ya siz? Sizce Ben kimim? " dediğini okuyoruz. İsa konuşuyor, mesela bir yerde " günahkar olduğumu bana kim ispatlayabilir ? " diyor. Başka yerde kendisi için Tanrının Oğluyum dediğinde verilen tepki karşısında şunu söylediğini okuyoruz " Baba beni kendine ayırıp dünyaya gönderdi. Öyleyse ‘Tanrı’nın Oğlu’yum’ dediğim için bana nasıl ‘Küfrediyorsun’ dersiniz? " ..diye gidiyor.
    Özetlemek gerekirse İncil İsa Mesih'in gerçekte kim olduğunu Eski Ahit ile birlikte hem kendisi hemde kendisinden önceki peygamberler aracılığıyla tanıtıyor arkadaşlar. O'nu arıyorsanız oralara şuralara bakmanıza gerek yok çünkü bir ölüyü değil, ölümü yenip bedeniyle birlikte Göğe yükseleni arıyoruz. Rabbin Sözü şöyle der; " ARAYIN, bulacaksınız " ama kötü niyetli kişilere de " Beni arayacaksınız ama bulamayacaksınız " da der. Bu söz tüm inkarcılar için geçerlidir.
    İşte Hristiyanlık budur. dünyadaki bütün dinler yüze , Rab ise yüreğe bakar. Yüreği temiz olanlara Rab, kendi adının yüceliğiyle " Şimdiye kadar Benim adımla bişey dilemediniz, DİLEYİN , alacaksınız " demiştir.Bunu sadece adına iman edenler için söylemiştir.Siz de Tanrı'nın , Oğlu İsa Mesih aracılığıyla sağladığı kurtuluşa erişmek istermisiniz? isterseniz işe O'nu tanımakla başlayabilirsiniz. Bunun içinwww.kutsalkitap.org veyawww.incil.info sitelerinden Rabbin size olan Sevgisini Bağlılığını kendi sözleriyle okuyabilirsiniz.. sanal veya real.. yardıma ihtiyacınız olduğunda lütfen yazın. Lutuf ve Esenlikle.. Amin

• quote:

Orijinalden alıntı: Navigasyonel

İncil'in değiştirilmesinde yahudi faktörü var.
    İslam dinine bile nifak sokup Şiiliğin ortaya çıkmasında büyük oranda yahudi parmağı var.

Hal böyleyken yahudileri kim neden sevsin?

Alıntıları Göster
    Dünya üzerinde çok az Yahudi vardır ve sevilmeme sebepleri genelde egoları aslında haksız da sayılmazlar onlara göre dünya da bulunan en önemli kişi o soydan gelenler ve başka birisinin yahudi olabilme ihtimali olmadığı için doğar doğmaz bir egoları oluyor ve genel olarak çok zengin oldukları için bu da üstüne ekleniyor insanların sevmeme sebebi onları her şeyden ayıran egoları ve kıskançlık.

Fakat ticari dünya da tüm ortaklarımızın Yahudi ahlakında olmasını isterdim sıfır dalavere yapıyorlar her şey net ve adil...

• quote:

Orijinalden alıntı: be46

Merhaba,

Öncelikle sizin kabul etmediginiz fakat bizim yani tüm Müslümanların kabul ettiği İncil ve diğer önceki tüm kutsal kitapların değiştirildiği hususundan yola çıkarak, kitabınızdaki "Son peygamber Yahya'dır." hükmüne bu kadar sıkı sıkıya bağlanmanız bence insanın din değiştirmesinin doğal bir zorluğu olarak geliyor.

İkincisi ise farkettiyseniz değiştirilmiş Incil'de dahi bazı ibadetler İslam ile bağdaşıyor ve çok benziyor. Hatta bizdeki birçok ibadetin sizde de olduğu fakat bunların kutsal kitabınızı değiştirmek suretiyle kolaylaştırılmış ve yokedilmis olduğuna inanıyorum.Mesela benim bildigim sizin dininizde de kurban kesmek mevcut fakat bunu uygulayan ne kadar Hristiyan kaldı? Neredeyse hiç diye tahmin ediyorum. Sevdiğim ve sürekli görüştüğüm Brezilyalı bir dostum var. O dininizde bizdeki gibi kurban kesmenin olduğunu fakat kimsenin bunu yapmadığını söyledi. Açıkçası istemeden de olsa hatta açık açık dininizin bozulduğunu kendisi de kabul ediyor fakat o da sizin gibi din değiştirmeye, hak dinini kabule pek yanaşmıyor. Açıkçası değiştirilmiş kutsal kitabınızda yumuşatılan hüküm ve ödevlerin kolaylığı bunda etkili oluyor olabilir.

Savunduğunuz tüm insanlarin günahlarını ve hatalarını Hz.Isa'nın katlandığı ve bunun için acı çektiği görüşünde ise; bizim dinimizde hiç kimsenin hiç kimsenin günahına katlanmayacağı şeklinde hüküm mevcut. Değişen İncil çok yumuşatılarak günahlarınızın bedelini dahi peygamberinizin ödediği ortaya atılmış. Son dinin kendi dinleri olmadığı ve bir sonraki peygamberin ise Araplardan geleceği sindirilemeyip Hz.Muhammed sav.'i yalanlar nitelikte beyanlar kaleme alınmış.

Sonuç olarak bizim inancımıza göre kitabınız kesin ve net bir şekilde değiştirilmiş ve yeni ve son olan hak dini Islamiyet ortaya çıkmış.

Bu durumla pararlel dünya üzerinde 4 tane farklı Incil bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin görüşünüze gore hak dini olmayan İslam'ın tutarlı bir şekilde tek bir kitabı varken, savunduğunuz ve inandığınız Hıristiyanlık için 4 ayrı kitabın bulunması ve ödev, sevap ve günah kavramlarina ilişkin hükümlerin oldukça hafif olması aklınızı kurcalamıyor mu?

Tüm bu durumlar dahilinde ve sizin inancınıza göre Hıristiyanlığın tek ve tutarlı bir kitaba sahip olması; Islam'ın ise birden fazla tutarsız kaynağa sahip olması gerekmez mi?

Bir Musevi'yi daha sonra ise bir Hristiyan'ı dininden döndürmek zordur bilirim, ki zaten bunu bildiğimden böyle bir amacım da yok.

Merhaba..
    Bizde ilk ve son peygamber öğretişi aslında yoktur. Bu terimleri sadece müslüman arkadaşlarla sohbetlerimiz sırasında kullanırız. nedenini bilirsiniz, ilkler sonlar dinlerinde olan bişeydir..

===

İncil hakkında yorum yaparken birkere Tanrı'nın değişmez Sözü olduğu görüşümüze saygı duymanız gerekir. " DEĞİŞTİRİLMİŞ İNCİL'DE DAHİ.." ifadeniz hem kabul edilemez hemde aslına bakarsanız bunun üzerinde hiç durulmaz sevgili be46.
    Hep söylüyoruz, BİR ANAHTAR SADECE AİT OLDUĞU KİLİDİ AÇAR. buna karşın müslüman arkadaşlar malesef kendi dini tezlerini , ait olmadıkları Hristiyanlık üzerinde denemektedirler. sizin gibi.
    Değerli be46, Hristiyanlık kilit ise anahtarı İSA MESİH'tir. bu anahtara sahip olmayıp Hristiyanlığın kapısına dayanan da, bağışlayın lütfen, ya hayduttur yada hırsız.

Diyorsunuz ki birçok ibadet islam ile bağdaşıyor. hayır be46 hiçbir ibadet islam ile bağdaşmaz.Daha doğrusu Hristiyanlıkta sevap olayı yoktur. oysa islam bu sevap getiren ibadetleri terazinin diğer kefesindeki günah kitabını hafifletmek için kullanır. sevap kitabının iyi işlerle ağır olmasını sağlamak.. böylece günah hafifleyecek vs. Hristiyanlıkta yapılan ibadetlerin hepsi Tanrı'ya Teşekkür ibadetidir. Yukarda dediğimiz gibi, dinler sevaplar üzerinden insanı alır Tanrıya ulaştırır. Hristiyanlık ise Tanrı,nın İsa Mesih aracılığıyla günahlı insanı ziyaret ettiğini anlatır.

Yine demişsiniz ki " benim bildiğim kadarıyla.."
    Anlatalım, Hristiyanlıkta kurban kesme dönemi hiçbir zaman olmamıştır. ancak Mesih'ten önceki dönemde Tanrı'nın kurban olarak bazı hayvanların kesilmesi gerektiğini bildirdiğini okuyoruz Eski Ahit'te ( Kutsal Yasa ). Yeni Ahit ise şöyle der;

" Kutsal Yasa’da gelecek iyi şeylerin aslı yoktur, sadece gölgesi vardır. Bu nedenle Yasa, her yıl sürekli aynı kurbanları sunarak Tanrı’ya yaklaşanları asla yetkinliğe erdiremez." ( İncil - İbraniler 10:1..)

" Nitekim Kutsal Yasa uyarınca hemen her şey kanla temiz kılınır, kan dökülmeden bağışlama olmaz." ( İncil - İbraniler 9:22 )

" Tanrı’nın bu isteği uyarınca, İsa Mesih’in bedeninin ilk ve son kez sunulmasıyla kutsal kılındık." ( İncil - İbraniler 10:10 )

" Tanrı Mesih’i, kanıyla günahları bağışlatan ve imanla benimsenen kurban olarak sundu." ( İncil - Romalılar 3:25 )

=====

" İshak, “Ateşle odun burada, ama yakmalık sunu kuzusu nerede?” diye sordu.
    İbrahim, “Oğlum, yakmalık sunu için kuzuyu Tanrı kendisi sağlayacak” dedi." ( Eski Ahit - Yaratılış 22:7..)

" Yahya ertesi gün İsa’nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: “İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu! " ( İncil - Yuhanna 1:29 )

Değerli kardeşim dostunuza bu ayetleri atarsanız sevinirim.

======

dininizdeki öğretiş sadece " dininizi ve sizi " ilgilendirir. Tanrı'nın sağladığı bu kurtuluş yolu inancımızda ESASTIR / TEMELDİR. hiçbir din, ki buna islamda dahildir, İncil'in sağladığı bu kurtuluşu sağlayamaz. Çünkü bunu insan değil, Tanrı'nın kendisi sağlamıştır ve Tanrı, ancak kendi sağladığına iman edenlerin suçlarını saymaz. YAHVE YİRE ( RAB sağlar )

Sonuç olarak dinler insanı köleleştirir. o haram bu helal yok işte abdest al namaz kıl vs vs.. Hristiyanlık ise insana İNSAN OLDUĞUNU , onları ÖZGÜR KILARAK açıklar. kimileri sevaplarına güvenir, Hristiyanlar ise Tanrı'ya.

Değerli kardeşim daha açık söylemek gerekirse insanların inançlarını eleştirerek onları savunmaya sevketmeyi değil, diyaloğa davet ediyoruz. Diyoruz ki " okuyun "
    sonra gelin okuduğunuz İncil'i birlikte değerlendirelim.. Gerçek kurtuluşu hangi kitap sağlıyor? Hangisi sizin özgürlüğünüzü elinizden alıyor, Hangisi sizi özgür kılıyor? Mesele bu.

Hep söylüyoruz, dinler insanı iyi işler sevaplar üzerinden Yaratıcıya ulaştırır. Oysa Hristiyanlık bunu reddeder. Çünkü Kutsal Kitab'ın tamamında Tanrı'nın günahlı insanı ziyaret edeceği ve adına iman eden herkesi Sonsuz yaşama kavuşturacağı anlatılır.
    Eski Ahit insana günahı, Yeni Ahit, yani İncil ise günahın esaretinde yaşayan insanı özgür kılmayı müjdeler. işte bu hadiseye " iyi haber " denir. O yüzden bizim için değilde kendiniz için vaktiniz olduğunda İncil okumanızı tavsiye ediyoruz. yardım almak isterseniz buralardayız.
    Rab sizi ve ailenizi dilediğinizce bereketlesin
    ( Amin )

• quote:

Güzel bir yere değindin haklısın, işte bizde aynı şekilde Hz Muhammede yalancı dendiğinde ve hatta daha ileriye gidip başka başka imalar söz konusu olduğunda, bunu hakaret olarak kabul ediyoruz. Bunu birdaha hiçbirimiz yapmayalım burda anlaşalım.

Ozaman seninle sadece Hristiyanlığı konuşalım forumda denk geldikçe.

Ozaman ben yeni oluşturduğumuz formata binaen bir soru sormak istiyorum müsaadenizle.

Katoliklik, Protestanlık ve Ortodoksluğun kaynağı nedir? Hangisi gerçek Hristiyanlıktır?

Tarihi süreçte Papa'nın Ortodoksları ve Protestanları kafir ilan ettiğini görüyoruz, ve Katolikliklerin birkaç kez Ortodokslara Haçlı seferi düzenlediğini ve İstanbulu işgal ederek Ortodoksları katlettiğini ve kadınlara tecavüz ettiğini görüyoruz. Bunun sebebi nedir?

Daha öncede sordum cevap vermediniz. Papalık nedir? Yetkisi nedir? Papa sizin için ne ifade ediyor? Yani sizinn için Papalık nedir? Ve siz kimsiniz? Protestan ortodoks katolik yada vabaşka birşey. Kimsiniz?

Haklısın .. Hatrıma Efeslilerde geçen bir ayeti getirdin

" Çünkü savaşımız insanlara karşı değil, yönetimlere, hükümranlıklara, bu karanlık dünyanın güçlerine, kötülüğün göksel yerlerdeki ruhsal ordularına karşıdır." ( İncil - Efesliler 6:12 )

===

Hristiyanlığın ilk yıllarında mezhep diye brşy yoktu. nezaman ki biri çıkıp kendisini papa ilan etti, ozmn ilk 2 mezhep oluştu. papayı kabul edenler katolik, etmeyenler ortodoks mezhebini oluşturdular. daha sonra katolik ve ortodoks mezhep geleneklerinin Kutsal Kitaptan saptığı görüşünü savunan Martin Luther " Kelam'a Dönüş " hareketini başlatarak protestan mezhebinin oluşmasını sağladı. bu 3 mezhepte hem Tanrının, hem de teslis inancının kimliği aynıdır. Temelde bir değişiklik, farklılık bulunmaz. o yüzden bu 3 mezhep 3 odalı bir evin TEK ÇATISI altında yaşayan Hristiyandır.

===

papanın veya haçlı seferlerinin tarihine, Kutsal Kitap ile ilişkisine daha önce bakmıştık. kimin kimi öldürdüğüne yada kimin kime tecavüz ettiğine değil, Kutsal Kitaba bakmamız gerekir. İncil bu konuda şöyle der;

" Herkes kendi arzularıyla sürüklenip aldanarak ayartılır. Sonra arzu gebe kalır ve günah doğurur. Günah olgunlaşınca da ölüm getirir." ( Yakup 1:14..)

===

papalık düzeni katolik kiliselerin yönetim biçimidir. Katoliklerin lideri papadır. Ortodokların ki patrik. protestanların ise Kutsal Kitap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hristiyan_Turk -- 7 Şubat 2016; 23:32:37 >

• quote:

quote:

Merhaba,

Öncelikle sizin kabul etmediginiz fakat bizim yani tüm Müslümanların kabul ettiği İncil ve diğer önceki tüm kutsal kitapların değiştirildiği hususundan yola çıkarak, kitabınızdaki "Son peygamber Yahya'dır." hükmüne bu kadar sıkı sıkıya bağlanmanız bence insanın din değiştirmesinin doğal bir zorluğu olarak geliyor.

İkincisi ise farkettiyseniz değiştirilmiş Incil'de dahi bazı ibadetler İslam ile bağdaşıyor ve çok benziyor. Hatta bizdeki birçok ibadetin sizde de olduğu fakat bunların kutsal kitabınızı değiştirmek suretiyle kolaylaştırılmış ve yokedilmis olduğuna inanıyorum.Mesela benim bildigim sizin dininizde de kurban kesmek mevcut fakat bunu uygulayan ne kadar Hristiyan kaldı? Neredeyse hiç diye tahmin ediyorum. Sevdiğim ve sürekli görüştüğüm Brezilyalı bir dostum var. O dininizde bizdeki gibi kurban kesmenin olduğunu fakat kimsenin bunu yapmadığını söyledi. Açıkçası istemeden de olsa hatta açık açık dininizin bozulduğunu kendisi de kabul ediyor fakat o da sizin gibi din değiştirmeye, hak dinini kabule pek yanaşmıyor. Açıkçası değiştirilmiş kutsal kitabınızda yumuşatılan hüküm ve ödevlerin kolaylığı bunda etkili oluyor olabilir.

Savunduğunuz tüm insanlarin günahlarını ve hatalarını Hz.Isa'nın katlandığı ve bunun için acı çektiği görüşünde ise; bizim dinimizde hiç kimsenin hiç kimsenin günahına katlanmayacağı şeklinde hüküm mevcut. Değişen İncil çok yumuşatılarak günahlarınızın bedelini dahi peygamberinizin ödediği ortaya atılmış. Son dinin kendi dinleri olmadığı ve bir sonraki peygamberin ise Araplardan geleceği sindirilemeyip Hz.Muhammed sav.'i yalanlar nitelikte beyanlar kaleme alınmış.

Sonuç olarak bizim inancımıza göre kitabınız kesin ve net bir şekilde değiştirilmiş ve yeni ve son olan hak dini Islamiyet ortaya çıkmış.

Bu durumla pararlel dünya üzerinde 4 tane farklı Incil bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin görüşünüze gore hak dini olmayan İslam'ın tutarlı bir şekilde tek bir kitabı varken, savunduğunuz ve inandığınız Hıristiyanlık için 4 ayrı kitabın bulunması ve ödev, sevap ve günah kavramlarina ilişkin hükümlerin oldukça hafif olması aklınızı kurcalamıyor mu?

Tüm bu durumlar dahilinde ve sizin inancınıza göre Hıristiyanlığın tek ve tutarlı bir kitaba sahip olması; Islam'ın ise birden fazla tutarsız kaynağa sahip olması gerekmez mi?

Bir Musevi'yi daha sonra ise bir Hristiyan'ı dininden döndürmek zordur bilirim, ki zaten bunu bildiğimden böyle bir amacım da yok.

Merhaba..
    Bizde ilk ve son peygamber öğretişi aslında yoktur. Bu terimleri sadece müslüman arkadaşlarla sohbetlerimiz sırasında kullanırız. nedenini bilirsiniz, ilkler sonlar dinlerinde olan bişeydir..

===

İncil hakkında yorum yaparken birkere Tanrı'nın değişmez Sözü olduğu görüşümüze saygı duymanız gerekir. " DEĞİŞTİRİLMİŞ İNCİL'DE DAHİ.." ifadeniz hem kabul edilemez hemde aslına bakarsanız bunun üzerinde hiç durulmaz sevgili be46.
    Hep söylüyoruz, BİR ANAHTAR SADECE AİT OLDUĞU KİLİDİ AÇAR. buna karşın müslüman arkadaşlar malesef kendi dini tezlerini , ait olmadıkları Hristiyanlık üzerinde denemektedirler. sizin gibi.
    Değerli be46, Hristiyanlık kilit ise anahtarı İSA MESİH'tir. bu anahtara sahip olmayıp Hristiyanlığın kapısına dayanan da, bağışlayın lütfen, ya hayduttur yada hırsız.

Diyorsunuz ki birçok ibadet islam ile bağdaşıyor. hayır be46 hiçbir ibadet islam ile bağdaşmaz.Daha doğrusu Hristiyanlıkta sevap olayı yoktur. oysa islam bu sevap getiren ibadetleri terazinin diğer kefesindeki günah kitabını hafifletmek için kullanır. sevap kitabının iyi işlerle ağır olmasını sağlamak.. böylece günah hafifleyecek vs. Hristiyanlıkta yapılan ibadetlerin hepsi Tanrı'ya Teşekkür ibadetidir. Yukarda dediğimiz gibi, dinler sevaplar üzerinden insanı alır Tanrıya ulaştırır. Hristiyanlık ise Tanrı,nın İsa Mesih aracılığıyla günahlı insanı ziyaret ettiğini anlatır.

Anlatalım, Hristiyanlıkta kurban kesme dönemi hiçbir zaman olmamıştır. ancak Mesih'ten önceki dönemde Tanrı'nın kurban olarak bazı hayvanların kesilmesi gerektiğini bildirdiğini okuyoruz Eski Ahit'te ( Kutsal Yasa ). Yeni Ahit ise şöyle der;

" Kutsal Yasa’da gelecek iyi şeylerin aslı yoktur, sadece gölgesi vardır. Bu nedenle Yasa, her yıl sürekli aynı kurbanları sunarak Tanrı’ya yaklaşanları asla yetkinliğe erdiremez." ( İncil - İbraniler 10:1..)

" Nitekim Kutsal Yasa uyarınca hemen her şey kanla temiz kılınır, kan dökülmeden bağışlama olmaz." ( İncil - İbraniler 9:22 )

" Tanrı’nın bu isteği uyarınca, İsa Mesih’in bedeninin ilk ve son kez sunulmasıyla kutsal kılındık." ( İncil - İbraniler 10:10 )

" Tanrı Mesih’i, kanıyla günahları bağışlatan ve imanla benimsenen kurban olarak sundu." ( İncil - Romalılar 3:25 )

=====

İbrahim, “Oğlum, yakmalık sunu için kuzuyu Tanrı kendisi sağlayacak” dedi." ( Eski Ahit - Yaratılış 22:7..)

" Yahya ertesi gün İsa’nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: “İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu! " ( İncil - Yuhanna 1:29 )

======

dininizdeki öğretiş sadece " dininizi ve sizi " ilgilendirir. Tanrı'nın sağladığı bu kurtuluş yolu inancımızda ESASTIR / TEMELDİR. hiçbir din, ki buna islamda dahildir, İncil'in sağladığı bu kurtuluşu sağlayamaz. Çünkü bunu insan değil, Tanrı'nın kendisi sağlamıştır ve Tanrı, ancak kendi sağladığına iman edenlerin suçlarını saymaz. YAHVE YİRE ( RAB sağlar )

Sonuç olarak dinler insanı köleleştirir. o haram bu helal yok işte abdest al namaz kıl vs vs.. Hristiyanlık ise insana İNSAN OLDUĞUNU , onları ÖZGÜR KILARAK açıklar. kimileri sevaplarına güvenir, Hristiyanlar ise Tanrı'ya.

Değerli kardeşim daha açık söylemek gerekirse insanların inançlarını eleştirerek onları savunmaya sevketmeyi değil, diyaloğa davet ediyoruz. Diyoruz ki " okuyun "
    sonra gelin okuduğunuz İncil'i birlikte değerlendirelim.. Gerçek kurtuluşu hangi kitap sağlıyor? Hangisi sizin özgürlüğünüzü elinizden alıyor, Hangisi sizi özgür kılıyor? Mesele bu.

Hep söylüyoruz, dinler insanı iyi işler sevaplar üzerinden Yaratıcıya ulaştırır. Oysa Hristiyanlık bunu reddeder. Çünkü Kutsal Kitab'ın tamamında Tanrı'nın günahlı insanı ziyaret edeceği ve adına iman eden herkesi Sonsuz yaşama kavuşturacağı anlatılır.
    Eski Ahit insana günahı, Yeni Ahit, yani İncil ise günahın esaretinde yaşayan insanı özgür kılmayı müjdeler. işte bu hadiseye " iyi haber " denir. O yüzden bizim için değilde kendiniz için vaktiniz olduğunda İncil okumanızı tavsiye ediyoruz. yardım almak isterseniz buralardayız.
    ( Amin )

Peki Sayın Hristiyan_Turk,

Anladığım kadarıyla sizin dininizde inanan her insanın günahkarda olsa sırf inandığı için hiçbir cezaya tabi olmayacağı hakim, günahlarınızın bedelini bizim de kendisine inandığımız Hz.İsa'nın çekeceğini söylüyorsunuz; dahası bizim sevaplarımıza, sizin ise Allah'a yani sizin tabirinizle Tanrı'ya güvendiğinizi söylüyorsunuz. Peki sizin dininize göre bu dünyadaki kötünün yaptıkları yanına kar mı kalacak? Nerede bu adalet? Dininiz kötüyle iyiyi nasıl ayırıyor, adaleti nasıl sağlıyor? Bu sınırsız özgürlük ve inanan her insanın affı hatta günahlarınızın bedelini peygamberinizin ödemesi işte bizim değiştirilip hafifletildi görüşümüze bir delil gibi duruyor. Açıkçası, dininiz söylemleriniz üzerine değiştirenler tarafından oldukça hafif müeyyidelendirilmiş duruyor.

Dinler bir arada yaşayan insanların hareketlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini düzenlemek üzere vardır ve bu vicdan azabı, cehennemde yanma korkusu, azap görme korkusu gibi müeyyideler ile bağlanmıştır. Dediğim gibi söylemlerinize göre dininiz değiştirilmek suretiyle çok hafif müeyyidelendirilmiş bir din.

Elbette sizin dininizde sizin için kutsaldır, saygı duyuyorum fakat açık söyleyeyim kendi dinimi bilir ve tanırım fakat sizin dininiz hakkında duyduklarım dışında pek fazla bir bilgim yok. Sorularımda sizin yazdıklarınıza binayendir.

Duzenleme: Anlam karmaşası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2F240332 -- 8 Şubat 2016; 4:11:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Navigasyonel

İncil'in değiştirilmesinde yahudi faktörü var.
    İslam dinine bile nifak sokup Şiiliğin ortaya çıkmasında büyük oranda yahudi parmağı var.

Hal böyleyken yahudileri kim neden sevsin?

Alıntıları Göster
    ALAYI FİTNECİ DE ONDAN. BARIŞ İŞLERİNE GELMİYOR. İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYORLAR EKONOMİK ÇIKAR SAĞLAMAK İÇİN.

• quote:

"papalık düzeni katolik kiliselerin yönetim biçimidir. Katoliklerin lideri papadır. Ortodokların ki patrik. protestanların ise Kutsal Kitap"

Bu yazdıklarına göre her mezhebin kendi farklı bir lideri var. Birinde papa diğerinde patrik hatta diğerinde bir kitap (!).

Ayrıca;

Madem tek cati altindalar, donemin Papası neden Martin Lutheri kafir ilan etti? Luther neden Osmanlı Viyana kapılarına dayanasıya kadar Osmanlı ile işbirliğii yaptı? Yani dini lideri papa varken neden osmanlı halifesiyle isbirliği yaptı Luther?

Katoliklerin lideri Papamı Hristiyanlığı yanlış anladı, yoksa Protestan ekolunun kurucusu Luther beymi yanlış anladı? Zira Papa, Lutheri kafir ilan etti bunu biliyorsun.

Kac kez sorduysam hangi mezhepten oldugunu ve papa hakkındaki düşüncelerini beyan etmedin. Bu seni ilgilendirmez de baride sürekli tekrar etmeyeyim.

Buyrun Hristiyanlık hakkında konuşalım.

liderler ve yetkileri farklı olabilir ancak ellerindeki Kitap Kutsal ve aynıdır sevgili polat. Bu mezhepler ( protestan hariç ) Kutsal Kitabı eksiltmezler,olduğu gibi kabul ederler. sadece geleneksel yaşarlar Hristiyanlığı.

===

kafir ilan etme söz konusu değil , kiliseden uzaklaştırma söz konusu. afaroz deniyor. Buna göre kilise kurallarına aykırı görüş bildirenlerin ilişkisi kesilir. yalnız afaroz geçicidir. kişi tövbe ederse tekrar kiliseye kabul edilebilir.

Luther peygamber değil polat. istersen onu siyasi olarak yargıla, Hristiyan olarak değil.

===

Katolikler özellikle İncil'in Matta bölümünde geçen bazı ayetleri yanlış yorumlarlar. Katolik kilisesinin kurucusu bilirsiniz, Petrus'tur.
    onlar şu ayetle papalığı savunurlar:

" Ben de sana şunu söyleyeyim, sen Petrus’sun ve ben kilisemi bu kayanın üzerine kuracağım.." ( Matta 16:18 )

Dediğimiz gibi temel öğretişler her mezhepte aynıdır. son çağda ise her mezhebin üyeleri , birbirlerini kardeş olarak görürler.
    ===

Gelenek üzerinden Hristiyan olanlara saygım sonsuzdur polat. onları hiçbir şekilde hiçbir platformda eleştirmem.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba..

===

=====

======

( Amin )

Anladığım kadarıyla sizin dininizde inanan her insanın günahkarda olsa sırf inandığı için hiçbir cezaya tabi olmayacağı hakim, günahlarınızın bedelini bizim de kendisine inandığımız Hz.İsa'nın çekeceğini söylüyorsunuz; dahası bizim sevaplarımıza, sizin ise Allah'a yani sizin tabirinizle Tanrı'ya güvendiğinizi söylüyorsunuz. Peki sizin dininize göre bu dünyadaki kötünün yaptıkları yanına kar mı kalacak? Nerede bu adalet? Dininiz kötüyle iyiyi nasıl ayırıyor, adaleti nasıl sağlıyor? Bu sınırsız özgürlük ve inanan her insanın affı hatta günahlarınızın bedelini peygamberinizin ödemesi işte bizim değiştirilip hafifletildi görüşümüze bir delil gibi duruyor. Açıkçası, dininiz söylemleriniz üzerine oldukça hafif müeyyidelendirilmiş duruyor.

Dinler bir arada yaşayan insanların hareketlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini düzenlemek üzere vardır ve bu vicdan azabı, cehennemde yanma korkusu, azap görme korkusu gibi müeyyideler ile bağlanmıştır. Dediğim gibi söylemlerinize göre dininiz çok hafif müeyyidelendirilmiş bir din.

Elbette sizin dininizde sizin için kutsaldır, saygı duyuyorum fakat açık söyleyeyim kendi dinimi bilir ve tanırım fakat sizin dininiz hakkında duyduklarım dışında pek fazla bir bilgim yok. Sorularımda sizin yazdıklarınıza binayendir.

ilk sorunuz Tanrı'nın adaleti üzerineydi. İncil şöyle der;

" Bana, ‘Ya Rab, ya Rab!’ diye seslenen herkes Göklerin Egemenliği’ne girmeyecek. Ancak göklerdeki Babam’ın isteğini yerine getiren girecektir. " ( matta 7:21 )

Günah konusuna gelince;

" Öyleyse ne diyelim? Lütuf çoğalsın diye günah işlemeye devam mı edelim? Kesinlikle hayır! Günah karşısında ölmüş olan bizler artık nasıl günah içinde yaşarız? " ( Romalılar 6:1..)

peki günah işledik diyelim. ne yapmalıyız?

" Ama O ışıkta olduğu gibi biz de ışıkta yürürsek, birbirimizle paydaşlığımız olur ve Oğlu İsa’nın kanı bizi her günahtan arındırır. Günahımız yok dersek, kendimizi aldatırız, içimizde gerçek olmaz. Ama günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır. Günah işlemedik dersek, O’nu yalancı durumuna düşürmüş oluruz; O’nun sözü içimizde olmaz." ( 1.Yuhanna 1:7..)

===

Değerli kardeşim bir insan bir dine inanıyorsa bilki Tanrı'nın hem varlığından hemde O'nun Yargısından haberdardır. ancak bahsettiğimiz bu dinler insanların omuzlarına olabildiğince ağır yükler bırakır. insanları resmen cehennem sopasıyla korkutarak imana zorlar. Peki günahlar? onlar nolcak?
    sevgili be46 şuan ölürseniz ( Rab ömrünüzü bereketlesin ) nereye gideceğinizi biliyor musunuz? Bu bilgiyi size dininiz veriyor mu? bize şu 2 seçenekten birini işaretleyin;

1- %100 cennete alınırım,
    2- %100 cehenneme atılırım

====

Hristiyanlığı basit bir inanç olarak görüyorsunuz. Yanılıyorsunuz;

" Benim yüzümden insanlar size sövüp zulmettikleri, yalan yere size karşı her türlü kötü sözü söyledikleri zaman ne mutlu size! Sevinin, sevinçle coşun!.." ( matta 5:11..)

" Kim karısını boşarsa ona boşanma belgesi versin’ denmiştir. Ama ben size diyorum ki, karısını fuhuş dışında bir nedenle boşayan onu zinaya itmiş olur. Boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur." ( matta 5:31..)

" Göze göz, dişe diş’ dendiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, kötüye karşı direnmeyin. Sağ yanağınıza bir tokat atana öbür yanağınızı da çevirin. Size karşı davacı olup mintanınızı almak isteyene abanızı da verin. Sizi bin adım yol yürümeye zorlayanla iki bin adım yürüyün. Sizden bir şey dileyene verin, sizden ödünç isteyeni geri çevirmeyin.” ( matta 5:38..)

" Komşunu seveceksin, düşmanından nefret edeceksin’ dendiğini duydunuz. 44 Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.." ( matta 5:43 )

" Bu nedenle, birisine sadaka verirken bunu borazan çaldırarak ilan etmeyin. İkiyüzlüler, insanların övgüsünü kazanmak için havralarda ve sokaklarda böyle yaparlar. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır. Siz sadaka verirken, sol eliniz sağ elinizin ne yaptığını bilmesin. Öyle ki, verdiğiniz sadaka gizli kalsın. Gizlice yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.” ( matta 6:2..)

" Başkalarının suçlarını bağışlarsanız, göksel Babanız da sizin suçlarınızı bağışlar. Ama siz başkalarının suçlarını bağışlamazsanız, Babanız da sizin suçlarınızı bağışlamaz.” ( matta 6:14..)

" Başkasını yargılamayın ki, siz de yargılanmayasınız. Çünkü nasıl yargılarsanız öyle yargılanacaksınız. Hangi ölçekle verirseniz, aynı ölçekle alacaksınız." ( matta 7:1..)

" Ama beni dinleyen sizlere şunu söylüyorum: Düşmanlarınızı sevin, sizden nefret edenlere iyilik yapın, size lanet edenler için iyilik dileyin, size hakaret edenler için dua edin.." ( luka 6:27 )

..diye gidiyor.Bu inançta Tanrı insanlara şunu öğretir;

" Nitekim şöyle yazılmıştır: “Kutsal olun, çünkü ben kutsalım.” ( 1.Petrus 1:16 )

=========================
    " Biliyorsunuz ki, atalarınızdan kalma boş yaşayışınızdan altın ya da gümüş gibi geçici şeylerle değil, kusursuz ve lekesiz kuzuyu andıran Mesih’in değerli kanının fidyesiyle kurtuldunuz." ( 1.Petrus 1:18..)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba..

===

=====

======

( Amin )

Anladığım kadarıyla sizin dininizde inanan her insanın günahkarda olsa sırf inandığı için hiçbir cezaya tabi olmayacağı hakim, günahlarınızın bedelini bizim de kendisine inandığımız Hz.İsa'nın çekeceğini söylüyorsunuz; dahası bizim sevaplarımıza, sizin ise Allah'a yani sizin tabirinizle Tanrı'ya güvendiğinizi söylüyorsunuz. Peki sizin dininize göre bu dünyadaki kötünün yaptıkları yanına kar mı kalacak? Nerede bu adalet? Dininiz kötüyle iyiyi nasıl ayırıyor, adaleti nasıl sağlıyor? Bu sınırsız özgürlük ve inanan her insanın affı hatta günahlarınızın bedelini peygamberinizin ödemesi işte bizim değiştirilip hafifletildi görüşümüze bir delil gibi duruyor. Açıkçası, dininiz söylemleriniz üzerine oldukça hafif müeyyidelendirilmiş duruyor.

Dinler bir arada yaşayan insanların hareketlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini düzenlemek üzere vardır ve bu vicdan azabı, cehennemde yanma korkusu, azap görme korkusu gibi müeyyideler ile bağlanmıştır. Dediğim gibi söylemlerinize göre dininiz çok hafif müeyyidelendirilmiş bir din.

ilk sorunuz Tanrı'nın adaleti üzerineydi. İncil şöyle der;

" Bana, ‘Ya Rab, ya Rab!’ diye seslenen herkes Göklerin Egemenliği’ne girmeyecek. Ancak göklerdeki Babam’ın isteğini yerine getiren girecektir. " ( matta 7:21 )

Günah konusuna gelince;

" Öyleyse ne diyelim? Lütuf çoğalsın diye günah işlemeye devam mı edelim? Kesinlikle hayır! Günah karşısında ölmüş olan bizler artık nasıl günah içinde yaşarız? " ( Romalılar 6:1..)

peki günah işledik diyelim. ne yapmalıyız?

" Ama O ışıkta olduğu gibi biz de ışıkta yürürsek, birbirimizle paydaşlığımız olur ve Oğlu İsa’nın kanı bizi her günahtan arındırır. Günahımız yok dersek, kendimizi aldatırız, içimizde gerçek olmaz. Ama günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır. Günah işlemedik dersek, O’nu yalancı durumuna düşürmüş oluruz; O’nun sözü içimizde olmaz." ( 1.Yuhanna 1:7..)

===

Değerli kardeşim bir insan bir dine inanıyorsa bilki Tanrı'nın hem varlığından hemde O'nun Yargısından haberdardır. ancak bahsettiğimiz bu dinler insanların omuzlarına olabildiğince ağır yükler bırakır. insanları resmen cehennem sopasıyla korkutarak imana zorlar. Peki günahlar? onlar nolcak?
    sevgili be46 şuan ölürseniz ( Rab ömrünüzü bereketlesin ) nereye gideceğinizi biliyor musunuz? Bu bilgiyi size dininiz veriyor mu? bize şu 2 seçenekten birini işaretleyin;

1- %100 cennete alınırım,
    2- %100 cehenneme atılırım

====

Hristiyanlığı basit bir inanç olarak görüyorsunuz. Yanılıyorsunuz;

" Benim yüzümden insanlar size sövüp zulmettikleri, yalan yere size karşı her türlü kötü sözü söyledikleri zaman ne mutlu size! Sevinin, sevinçle coşun!.." ( matta 5:11..)

" Kim karısını boşarsa ona boşanma belgesi versin’ denmiştir. Ama ben size diyorum ki, karısını fuhuş dışında bir nedenle boşayan onu zinaya itmiş olur. Boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur." ( matta 5:31..)

" Göze göz, dişe diş’ dendiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, kötüye karşı direnmeyin. Sağ yanağınıza bir tokat atana öbür yanağınızı da çevirin. Size karşı davacı olup mintanınızı almak isteyene abanızı da verin. Sizi bin adım yol yürümeye zorlayanla iki bin adım yürüyün. Sizden bir şey dileyene verin, sizden ödünç isteyeni geri çevirmeyin.” ( matta 5:38..)

" Komşunu seveceksin, düşmanından nefret edeceksin’ dendiğini duydunuz. 44 Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.." ( matta 5:43 )

" Bu nedenle, birisine sadaka verirken bunu borazan çaldırarak ilan etmeyin. İkiyüzlüler, insanların övgüsünü kazanmak için havralarda ve sokaklarda böyle yaparlar. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır. Siz sadaka verirken, sol eliniz sağ elinizin ne yaptığını bilmesin. Öyle ki, verdiğiniz sadaka gizli kalsın. Gizlice yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.” ( matta 6:2..)

" Başkalarının suçlarını bağışlarsanız, göksel Babanız da sizin suçlarınızı bağışlar. Ama siz başkalarının suçlarını bağışlamazsanız, Babanız da sizin suçlarınızı bağışlamaz.” ( matta 6:14..)

" Başkasını yargılamayın ki, siz de yargılanmayasınız. Çünkü nasıl yargılarsanız öyle yargılanacaksınız. Hangi ölçekle verirseniz, aynı ölçekle alacaksınız." ( matta 7:1..)

" Ama beni dinleyen sizlere şunu söylüyorum: Düşmanlarınızı sevin, sizden nefret edenlere iyilik yapın, size lanet edenler için iyilik dileyin, size hakaret edenler için dua edin.." ( luka 6:27 )

..diye gidiyor.Bu inançta Tanrı insanlara şunu öğretir;

" Nitekim şöyle yazılmıştır: “Kutsal olun, çünkü ben kutsalım.” ( 1.Petrus 1:16 )

=========================
    " Biliyorsunuz ki, atalarınızdan kalma boş yaşayışınızdan altın ya da gümüş gibi geçici şeylerle değil, kusursuz ve lekesiz kuzuyu andıran Mesih’in değerli kanının fidyesiyle kurtuldunuz." ( 1.Petrus 1:18..)

Alıntıları Göster
    be 46;

Eyvah günah işledim niçin böyle oldu , tekrar cehennemlik mi oldum ?https://www.youtube.com/watch?v=uWuEt79lLJw

http://www.tanribilimhazinesi.com/content/pdf/hht_03.pdf

• quote:

Eleştiremezsin zira ayrılığa düştüğünüz hususlar gündemde olsun istemezsin diye düşünüyorum.

Luther, Hristiyanlığın baş düşmanı olan Osmanlı ile işbirliği yapmıştır. Peygamber değildir fakat dini bir mezhebin kurucusudur. Papa onu hakli olarak afaroz etti. Zira Lutherin Hristiyanlığa karşı çıktığını bende görebiliyorum. Bu durumda Hristiyanlığın baş düşmanı bir devletle işbirliği yapan birisini hain olarak görüyorum ve kurduğu mezhebin Hristiyanlığın ruhunu yansıtmadığını ve bu yüzden Papa tarafından sürekli eleştirildiğini düşünüyorum. Sen ise Papa hakkında yorumda bulunmuyorsun ve hangi mezhebi benimsediğini ifade etmiyorsun. Benim çok Protestan arkadaşım oldu ve Papa hakkında neler düşündüklerini tahmin edebiliyorsundur, yani buraya dediklerini yazarsam küçük çocuklara kötü örnek oluruz ve sınırsız ban yiyebilirim, zira tanıdığım birçok Protestan sayın Papayı +18 ifadelerle tanımlıyordu. Oysa benim gözümde Katolikler gerçek Hrıstiyanlardır ve Papa tüm Hrıstiyanların lideridir. Bu durumda sizler yaramaz asi çocuk oluyorsunuz Papaya karşı gelerek.

polat yanılmada rekora koşuyorsunuz.. yorumunuz tamamiyle yersel. Lutherin gerçekte kim olduğunu bile bilmiyorsunuz. o aslında türk düşmanı olarak bilinir.hatta bir eserinde şöyle der " osmanlılarla yapılacak savaş için hem vergi verin hemde çocuklarınızı gönderin "

a) (Tanrının kırbacı (dayak değneği) olarak Türkler;
    Tanrı Türkleri, Hıristiyanlar' a ceza versin, ,onları yola getirsin diye
    gönderdi. Bunun için onlara karşı savaşmak mümkün değildir, buna
    boyun eğip, sabretmek gerek. Fakat Tanrı ilerde, onların (Hıristiyanların)
    çektikleri cezayı kafi görecek ve Türkleri geri çekecektir. Türklerin hiçbir
    zaman bütün Avrupa'yı ele geçirecekleri düşünülmemiştir.

http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/37/769/9752.pdf

===

onun afaroz yemesinin nedeni ;
    papalığın yanılmazlık ilkesini, meryem için tanrı doğuran denmesini, günahkar doğmayı - bebek vaftizini , Kutsal Ruh'un kimden çıktığını, günahların para karşılığı belgeyle bağışlanmasını, cennetten arsa satmaları vs vs bunlara itiraz eden tezini 35 madde ile ilan etmesi kiliseden uzaklaştırılmasına neden oldu

Konuşuyorsak Hristiyanlığı konuşalım, Hristiyan olanları değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hristiyan_Turk -- 8 Şubat 2016; 15:40:29 >

• Konu biraz teolojik olacak ama fikrimi es geçmeyin:

Allah en çok yardımı kendine en az şirk koşan zümreye yapar. Şu anda dünya yüzeyinde Allaha en az şirk koşan zümre Yahudilerdir.

• quote:

quote:

Eleştiremezsin zira ayrılığa düştüğünüz hususlar gündemde olsun istemezsin diye düşünüyorum.

Luther, Hristiyanlığın baş düşmanı olan Osmanlı ile işbirliği yapmıştır. Peygamber değildir fakat dini bir mezhebin kurucusudur. Papa onu hakli olarak afaroz etti. Zira Lutherin Hristiyanlığa karşı çıktığını bende görebiliyorum. Bu durumda Hristiyanlığın baş düşmanı bir devletle işbirliği yapan birisini hain olarak görüyorum ve kurduğu mezhebin Hristiyanlığın ruhunu yansıtmadığını ve bu yüzden Papa tarafından sürekli eleştirildiğini düşünüyorum. Sen ise Papa hakkında yorumda bulunmuyorsun ve hangi mezhebi benimsediğini ifade etmiyorsun. Benim çok Protestan arkadaşım oldu ve Papa hakkında neler düşündüklerini tahmin edebiliyorsundur, yani buraya dediklerini yazarsam küçük çocuklara kötü örnek oluruz ve sınırsız ban yiyebilirim, zira tanıdığım birçok Protestan sayın Papayı +18 ifadelerle tanımlıyordu. Oysa benim gözümde Katolikler gerçek Hrıstiyanlardır ve Papa tüm Hrıstiyanların lideridir. Bu durumda sizler yaramaz asi çocuk oluyorsunuz Papaya karşı gelerek.

polat yanılmada rekora koşuyorsunuz.. yorumunuz tamamiyle yersel. Lutherin gerçekte kim olduğunu bile bilmiyorsunuz. o aslında türk düşmanı olarak bilinir.hatta bir eserinde şöyle der " osmanlılarla yapılacak savaş için hem vergi verin hemde çocuklarınızı gönderin "

a) (Tanrının kırbacı (dayak değneği) olarak Türkler;
    Tanrı Türkleri, Hıristiyanlar' a ceza versin, ,onları yola getirsin diye
    gönderdi. Bunun için onlara karşı savaşmak mümkün değildir, buna
    boyun eğip, sabretmek gerek. Fakat Tanrı ilerde, onların (Hıristiyanların)
    çektikleri cezayı kafi görecek ve Türkleri geri çekecektir. Türklerin hiçbir
    zaman bütün Avrupa'yı ele geçirecekleri düşünülmemiştir.

http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/37/769/9752.pdf

===

onun afaroz yemesinin nedeni ;
    papalığın yanılmazlık ilkesini, meryem için tanrı doğuran denmesini, günahkar doğmayı - bebek vaftizini , Kutsal Ruh'un kimden çıktığını, günahların para karşılığı belgeyle bağışlanmasını, cennetten arsa satmaları vs vs bunlara itiraz eden tezini 35 madde ile ilan etmesi kiliseden uzaklaştırılmasına neden oldu

Konuşuyorsak Hristiyanlığı konuşalım, Hristiyan olanları değil

Alıntıları Göster
    .. Luther'in dostları, bilhassa bazı protestan Prensler ve Dükler, Lutherin
    ilk fikirlerini beğenmezler, Türkler'e karşı durulmazsa, onlar AImanya'ya
    girerek, Hükümranlıklarını ve dolayısiyle rahatlarını yık abilirler.
    Luthe.r bu dostlarını kaybetmemek için, fikrini değiştirir ve savaş
    taraflısı olur.

c) Papa'nın yaptığının aksini yapmak, daima ona karşı olmak
    Papa'nın gizlice Türkler'le anlaştığına dair rivayetler gelir. Daima
    Papa'ya karşı olan Luther, derhal fikir değiştirir, bu defa da onun aksine,
    Türkler'le savaşmaya karar verİr.

Martin Luther, I5ITde Wittenberg'de Sehlosskirehe'ye 95 maddelik
    bir Bildiri (These) astı. Bu Bildiri'de Katolik Kilise ve Papa'ya çatılmaktadır.
    Muhtemelen 34. madde de ise, Türklere karşı savaşmaya izin
    verilmez, bunun günah olduğu belirtilir, çünkü Türkler, Tanri tarafından
    gönderilmiş varlıldardır. Luther bu durumu kesin olarak açıklamıstır.
    Bu Bildiri karsısında Papa bir kararname yayınlar. Burada Luther'in kilise duvarına astığı 95
    maddeden 20 kadari tenkit edilir. Bunlar arasında, Türkler'e karşi sava-
    şılmaz tezi de vardir vs vs

( Bu konu üzerinde zamanında etraflıca araştırma yapmıştım. ilk bulgular yecüc ve mecüc'ün büyük ihtimalle Türkler olduğunu gösteriyordu. bunun Kutsal Kitaptaki karşılığı Gog ve Magog'tur. Türklerin atası Yafet ve onun çocuklarının birinin adı da magog olduğuna göre... baya bir benzerlik sözkonusuydu. Sonra deccal olayına girdim. türklerden ve müslümanlardan çıkacağı söyleniyordu.. orda kaldım )

• Hristiyan_Turk kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba,

"%100 cennete veya %100 cehenneme gideceğiniz belli mi?" diye bir soru sormuşsunuz. Bunu bizim dinimizce Yaratan Allah bilir ve hükmü o karar kılar. Baktığınızda bugün en basit bir mahkemede de durum bundan pek farklı değildir.

Oldukça hafifletilip, yumusatildigini savunduğumuz Hıristiyanlığın bu hafif müeyyideleri kesinlikle insanlık adına cazip durabilir fakat bence hiç inandırıcı değil, bunu söylememden rahatsız oluyorsunuz o yüzden kusura bakmayın fakat her Müslüman için Hıristiyanlık artık geçerliliğini yitirmiş,tedavülden kalkmış bir dindir. Bunun aksini iddia etmek Müslümanlık'a aykırı olacaktır.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Insan eli değdiğine inandığımız dininiz çok hafif mueyyideler ile donatılmış. Günah kavramı ortadan kaldırılmış, tamamen özgürlükler dahilinde kişiye sınırsız özgürlük ve bağışlama ile adeta keyfine gore yaşa, günah sevap bunlara takılma zaten herkes affolunacak der gibi bir hal ortaya çıkmış. Günahlarınızın bedeli dahi Hz.Isa'ya ödetilmis. Benim inancıma göre bunu daha önce de dile getirmiştim, kimse kimsenin günahı ile mükellef değildir.

"(53/NECM-38: Hiçbir günahkâr, başkasının günah yükünü yüklenmez.)"

Her şeyin üstüne birde haşa Allah'a çocuk edindi muamelesi yapıp, Hz.Isa'nin ve sizlerin onun oğlu olduğunu ileri sürmüşsünüz.

Şunu da söyleyeyim ben asla dininizi küçümsemiyorum, Hristiyanlik ve Hz.Isa'yı biliyorsunuz ki bizde kabul ederiz fakat sizinki gibi degil. Biz geçerliliğini yitirdiğini artık hak dini olmadığını biliriz. Ayrıca budiste de Museviye de veya bir başka dine de saygı duyarım ki dinimizde bunu emreder. Kuran'da ehli kitap sahipleriyle alışveriş etmek hatta kadınlarıyla evlenmek dahi haram kılınmamıştır.

Sizin de Islam'ın hic küçümsenmeyecek bir din olduğunu bilmenizi isterim. Nitekim Hıristiyanlığı kucuk gördüğümü düşünüp aşağısında yazdıklarınızın bir çoğu bazıları kitabımızda geçer bazıları geçmez fakat çoğu bizde de hakim olan düşüncelerdir. Zaten dinler bize göre birbirinin devamıdır, bozulup insanlar sapıtınca Allah yerine yeni bir elçi ile yeni bir din yollar.

Şunu unutmayın, sizin dininiz belki aslında da Müslümanlık kadar ağır müeyyidelere sahip bir din değildi bunu bilemeyiz fakat Allah bu sapkın halka Islamiyetteki bu ağır müeyyideleri uygun görmüş olabilir.

Ayrıca şunları da ekleyeyim:

"Varlığım Kudret Elinde Olan Allah'a Yemin Ederim ki, Bu Ümmetten Yahudi Olsun Hıristiyan Olsun, Kim Benim Peygamberliğimi Duyar da Benim Getirdiğime İman Etmeden Ölürse, Mutlaka Cehennemliklerden Olur." (Müslim)

"Nefislerini ne kötü şeye değişip sattılar! Allah'ın, kullarından dilediğine lütfundan (kitap) indirmesine hased ederek Allah'ın indirdiğini inkâr ettiler ve bu sebeple gazap üstüne gazaba uğradılar.

Küfredenlere kahredici bir azap vardır." (Bakara: 90)

"'Sayılı birkaç gün dışında cehennem ateşi bize dokunmaz.' derler." (Bakara: 80 - Âl-i imran: 24)

"'Biz nasıl olsa bağışlanacağız.' diyorlar." (A'raf: 169)

"'Biz Allah'ın oğulları ve sevgilileriyiz.' (derler.)" (Mâide: 18)

"Allah'ın nûrunu ağızlarıyla (üfleyip) söndürmek isterler." (Tevbe: 32)

Hadis-i şerif:"Benim ismim Kur'an'da Muhammed, İncil'de Ahmed, Tevrat'ta Ühîd'dir."

"İnsanlar arasında Meryem oğlu İsa'ya dünyada ve ahirette en yakın olan benim. Bütün peygamberler kardeştir, bir babanın ayrı kadınlardan doğmuş evlatları gibidir. Dinleri birdir." (Buhari. Tecrid-i sarih: 1403)

"Allah çocuk edindi dediler. Hâşâ! O yücedir. Göklerde ve yerde olanların hepsi O'nundur. Hepsi O'na boyun eğmişlerdir." (Bakara: 116)

"Elinizde O'nun çocuk edindiğine dair hiçbir delil yoktur. Allah hakkında bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz?" (Yunus: 68)

"O hiçbir çocuk edinmemiştir. Mülkünde hiçbir ortağı yoktur. Her şeyi yaratmış, ona bir düzen vermiş, mukadderatını tayin etmiştir." (Furkan: 2)

"Yahudiler: 'Üzeyir Allah'ın oğludur.' dediler." (Tevbe: 30)

"Hıristiyanlar da: 'Mesih (İsa) Allah'ın oğludur' dediler." (Tevbe: 30)

"Allah onları kahretsin! Nasıl da uyduruyorlar?" (Tevbe: 30)

"Rahman çocuk edindi dediler." (Meryem: 88)

"Andolsun ki siz, pek çirkin bir şey ortaya attınız." (Meryem: 89)

"Onlar o Rahman olan Allah'a çocuk iddia ettiler diye, bu sözden dolayı neredeyse gökler parçalanacak, yer yarılacak, dağlar dağılıp çökecekti." (Meryem: 90-91)

"Halbuki Rahman olan Allah'a çocuk isnat etmek aslâ yakışmaz." (Meryem: 92)

"Allah'a ve peygamberlerine inanın. (Allah) üçtür demeyin." (Nisâ: 171)

"Sizin için hayırlı olmak üzere bundan vazgeçin. Şüphesiz ki Allah ancak bir tek ilâhtır. O, çocuk sahibi olmaktan münezzehtir. Göklerde ve yerde olanların hepsi O'nundur. Vekil olarak Allah yeter." (Nisâ: 171)

Bırak onları! Kendilerine vaad edilen günlerine kavuşuncaya kadar dalsınlar, oynayıp dursunlar." (Zuhruf: 81-82-83)

İşte Incil'in değiştirilmesine binayen ayet:
    "Onlardan bir grup, okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler. Halbuki okudukları kitaptan değildir. Söyledikleri Allah katından olmadığı halde 'Bu Allah katındandır.' derler. Onlar bile bile Allah'a iftirâ ediyorlar." (Âl-i imran: 78)

"Şimdi siz (ey müminler) bunların size inanmalarını mı umuyorsunuz? Oysa bunlardan bir grup vardır ki, Allah'ın sözünü işitirler de düşünüp akıl erdirdikten sonra bile bile onu değiştirirlerdi." (Bakara: 75)

"Kendilerine kitap verdiklerimiz (Peygamber'i), kendi oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Kendilerini hüsrana uğratanlara gelince, onlar iman etmezler." (En'am: 20)

"Varlığım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, bu ümmetten yahudi olsun hıristiyan olsun, kim benim Peygamberliğimi duyar da benim getirdiğime iman etmeden ölürse, mutlaka cehennemliklerden olur." (Müslim)

Matta İncilinde İsâ Aleyhisselâm'ın şu beyanı yer almaktadır:

"O ki, benden sonra gelecek, benden evvel yaratılmıştır. Ben onun papuçlarının bağını çözme hizmetine bile lâyık değilim."

"Bugün sizin dininizi kemâle erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslâm'ı beğendim." buyuruyor. (Mâide: 3)

Bu ayetleri okuyup, doğru yolu bulmanız temennisiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2F240332 -- 8 Şubat 2016; 6:16:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hristiyan_Turk kullanıcısına yanıt
    Bizim ortak bir düşüncede olmamız imkansız.Çünkü farklı dinlere inanıyoruz.Leküm diniküm veliyye din.

Ama benim soruma gene açık cevap vermiyorsun.

Şimdi biz Müslümanlar olarak Allah birdir Allah cc şekil biçim insani vasıflar isnat edilemez.Peygamberler bizim gibi insanlardır fakat seçilmiş insanlar ve vahiy alırlar.Ama nihayetinde bizim gibi insandır.Biz Müslümanlar olarak Peygamber Efendimiz (s.a.v) yolundan giderek sünnetini tatbik ederek Kuran-i Kerim ve hadislerdeki yasaklara ve yapmamız gerekenleri yapmaya çalışarak ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi sadece Allah cc için yaparak yaşarız.Ölünce eğer imanlı ölebilirsek ahirette Allah cc murad ederse Cennete girmeye hak kazanırız yaptığımız amellerde Cennetteki yerimizi belirler.

Şimdi bizim itikadımız bu zaten doğrusuda bu.Şimdi sorduğum soruya örnek vermeden ve Hristiyanlık inançlarını anlatmadan lafı dolandırmadan açık ve net cevap verirsen sevinirim;

1.Bize göre peygamber olan ve doğumuda Allah cc bir mucizesi olan Hz.İsa'yı Hristiyanlar nasıl biliyorlar?

2. Tanrı mı yoksa Tanrı'nın oğlu mu? Mezhepleriniz farklı olabilir sen ne olarak görüyorsun mesela?

3.Yani elini açıp dua ederken nasıl dua ediyorsun?

4.Aynı benim yazdığım gibi sizin itikadınız nedir bir Hristiyan olarak?

Şimdi barnabas incilinde herkes kendi işine geleni alıyor.Bende teslis inancını reddettiğini Hz.İsa'dan sonra yeni bir peygamber geleceğini sölemeside senin hoşuna gitmez değil mi.Ama her incil gibi bazı kısımları tahrib edilmiş.Ama İncillerin arasında böle uçurumlar olması seninde aklını hiç kurcalamadı mı?Bir taraf teslis inancı kabul ediyor bir taraf etmiyor nasıl iş bu?

Açık konuşmak gerekirse ben normalde sana yazmazdım.Fakat Kuran-i Kerim'i karalamaya başlayınca yazmak zorunda kaldım.Bir ateist bunları yazsa aldırmazdım inan ki adam hiç birşeye inanmıyor kabul etmiyor zaten. Ama sen bir Hristiyan olarak Kuran-ı Kerim'i eleştirmen mümkün değil daha tek bir tane ortak İnciliniz bile yok.Yani bir şeyi eleştirirken daha iyi durumda olmak lazım ki laf söyleyesin beğenmeyesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 8 Şubat 2016; 8:35:23 >

• Beraber iş yapılacak en iyi ırktır paranızı gününde zamanında önünüze koyarlar disiplinler en azından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

''Hz. İsa dedi; “Ama size gerçeği söylüyorum, benim gitmem sizin için yararlıdır. Çünkü gitmezsem, Faraklit gelmez... Ama gidersem onu size gönderirim.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 7)

6. Hz. İsa dedi; “...Ama Faraklit gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır. Ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 13)

7. Hz. İsa dedi; “...O Faraklit beni yüceltecek, çünkü benimkinden alacak ve size bildirecek.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 14)

İncil’in yukarıdaki ifadelerinde Hz. İsa (as) tarafından gelmesi müjdelenen ve “Faraklit” olarak geçen kelimenin aslı; Süryanice’de “Münhamenna“ Yunanca’da “Piriklitos”tur. Bu kelimenin birebir Arapça karşılığı ise “Ahmed”dir.

İncil ayetlerinde Grekçe Priklitos yani “Ahmed” ifadesi bazı kaynaklarda “Briklitüs” olarak geçmektedir. “Ahmed”, Efendimiz (asm)’in bir ismi olduğu gibi, Kur’ân-ı Kerim’de de, O’nun İncil’de“Ahmed” olarak geçtiği açıkça ifade edilmektedir. (bk. Saff, 61/6)

Hem az önce bahsedilen bütün vasıflar sadece Efendimiz (asm)’da mevcuttur. O halde İncil’de gelmesi beklenen ve kendisi müjdelenen kişi, Hz. Muhammed (asv)’dır.

Ayrıca “Faraklit” kelimesi, İncil tefsirlerinde “hak ve batılı birbirinden ayıracak hakperest zat” olarak izah edilmiştir ki, Hz. İsa (a.s)’dan sonra gelecek insanları hakka sevk edecek zatın ismidir. Acaba Hz. Muhammed (asv)’dan daha fazla bu vazifeyi yapmış başka birisi alemde gösterilebilir mi?

8. Hz. İsa dedi; “Size gerçeği söylüyorum; benim gidişim size faydalıdır. Zira ben gitmezsem, tesellici size gelmez.”(Yuhanna Bab 16, ayet 7)

Acaba, şu âleme gelen ve insanlara hakiki teselli veren Hz. Muhammed (asm)’dan başka kim vardır. Evet, O’dur, fani insanları ölümün ebedi idamından kurtarıp hakiki teselli veren.

9. Hz. İsa dedi; “Artık sizinle konuşmayacağım: Çünkü bu dünyanın reisi geliyor ve bende onun hiçbir şeyi yoktur.”(Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 30)

10. Hz. İsa dedi;“... ve O geldiği zaman günah, salâh ve hüküm için dünyayı ilzâm edecektir.”(Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 8)

Acaba Hz. İsa (a.s)’dan sonra, dünyanın reisi olacak ve hak ve batılı ayırıp, Hz. İsa (as)’ın yerinde insanları irşad edecek, Hz. Muhammed (asv)’dan başka kim gelmiştir? Ve Ondan başka “Alemin reisi” olma unvanına kim layıktır? Hem Hz. Davud (as)’dan sonra, Hz. Muhammed (asv)’dan başka hangi nebi gelmiş ki, doğudan batıya kadar dinini neşretmiş ve memleketleri cizyeye bağlamış ve padişahları kendine secde eder gibi itaat altına almış ve her gün insanlığın beşte biri kendisine dua ve salavat okur olsun? Bunları yapmış tek kişi olarak Hz. Muhammed (asv)’dan başka kim gösterilebilir? Demek, İncil’de, Hz. İsa (a.s)’dan sonra geleceği belirtilen “Alemin reisi” tabiri ile kastedilen; Hz. Muhammed (asv)’dır. Hem “fahr-i alem” yani “alemin kendisiyle övündüğü” unvanı, Efendimiz (asm)’in en meşhur unvanıdır.''
    Alıntıdır.

Merhaba.. bahsettiğiniz faraklit İncil'in Yuhanna bölümü 14:16 ve 17. ayetlerde geçer.Aslında birçok yerde geçer de müslüman arkadaşların ilgili yerlerdeki esnekliği fırsat bilip kasıtlı şekilde bu ayetleri seçtiklerini düşünüyoruz.. Bu kelimenin grekçe orjinali " parakletos " tur. anlamı yardımcı, avutucu teselli edici , öğretmen vb

Aslında iddia edilen bu kelimenin geçtiği ayetler gelişi güzel okunduğunda dahi bir insandan bahsetmediği açıkça görülür.Beraber bakalım..

" Ben de Baba'dan dileyeceğim. O sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhu'nu verecek."

16.ayet aynen bu şekildedir. ayette " yardımcı " olarak geçen kelime müslüman arkadaşlarca faraklit, yani muhammed / ahmet şeklinde yorumlanmaktadır.gerçeğin ruhunu insan olarak görselleştirmeye çalışırlar ancak hemen sonrasındaki ayet onları düşünmeye sevkeder. şöyle ki;
    " Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır."

Biliyorsunuz muhammed insandı. görüldü ve ona dokunuldu.bazıları tarafından kabul dahi edildi. nadir görülen hastalıktan öldü. ama ayetler bu yardımcının görünmez ruh olacağını söylüyor. Demek ki ortada bir hile var. bilirsiniz ahmed deedatlar , doktor zakirler , edip yükseller , can taslamanlar ve şahsen tanıdığımız diğer insanlar. Bu insanlar Kutsal Kitabın sadece Yeni Ahit kısmına değil, Eski Ahit kısmına da muhammedi sıkıştırmayı denediler. kimi ezgiler ezgisi 5:16'yı kullandı, bazıları yasa tekrarı 18:18 , 33:1/3 , az kısmı da hagay 2:9'du sanırım, buralarda geçen bazı kelimeleri hem okunuşta hemde yazılışta değiştirerek inandıkları kişinin aslında Kutsal Kitabın tamamında geçtiğini iddia ettiler. herbirine video yada yorumlarının altına cevaplarımızı atarak karşılık verdik ancak çok az kısmı geri bildirimde bulundu.

Bu konuyla ilgili imanlı kardeşlerimiz de birçok video hazırladılar. Metin şeklinde cevaplar dahi verildi ( ör. islamacevap.net ) onları da iletiyoruz. size de paylaşalım isterseniz..

Video 1- Christentum -Kutsal Kitap'ta Muhammed 1. Kısım
    https://www.youtube.com/watch?v=sx3Zj6hfu78

Video 2- Christentum -Kutsal Kitap'ta Muhammed 2. Kısım
    https://www.youtube.com/watch?v=Mk78PfTVbLQ

ilintili birbaşka videohttps://www.youtube.com/watch?v=qB_6aaRrjFU

İsa Mesih diyor ki: " Kutsal Yazılar'ı araştırıyorsunuz. Çünkü bunlar aracılığıyla sonsuz yaşama sahip olduğunuzu sanıyorsunuz. Bana tanıklık eden de bu yazılardır! Öyleyken siz, yaşama kavuşmak için bana gelmek istemiyorsunuz."
    ( İncil - Yuhanna 5:39.. )

vaktiniz olduğunda bu veya Hristiyanlığı ilgilendiren diğer konuları da konuşabiliriz. Lütuf ve Esenlikle.. ailenize sevgiler

“Mesih: ‘Ben, benim ve sizin Rabb’inize gidiyorum. Ta ki size Tevil’i getirecek olan Faraklit’i göndersin’ dedi.”

“Eğer beni seviyorsanız, emirlerimi tutarsınız. Ben Rabb’e yalvaracağım ve O size başka bir tesellici, hakikat ruhunu (Faraklit) verecektir; tâ ki daima sizinle beraber olsun.”

“Faraklit, öyle bir Ruhu’l-Kudüs’tür ki, Rabb O’nu benim ismimle (yani peygamber olarak) gönderecektir. O size her şeyi öğretecek ve benim size söylediklerimi de tekrar hatırlatacaktır.”

“O, kendi arzusuna göre konuşmaz. Onun konuşması, (Allah tarafından) kendisine vahiy edilen bir vahiyden başka bir şey değildir.”

İncilde geçen bu ayetleri inkar mı edeceksin ?

Yunanca Parakletos kelimesi en basit anlamıyla "Yardımcı" demektir. Yine Yunanca bir kelime olan Periklutos ise "övülmüş" (İngilizce: praised one) anlamına gelmektedir. İslam Peygamberi Muhammed (asv)'in isimlerinden biri olan Ahmed de "övülmüş" anlamına gelmektedir. Bu nedenle bazı İslam alimlerince Parakletos sözcüğünün Periklutos ile aynı sözcüktür ve Ahmed ile anlam olarak örtüşmektedir.

sorularlaislamiyet.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 8 Şubat 2016; 13:19:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Marciano

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

''Hz. İsa dedi; “Ama size gerçeği söylüyorum, benim gitmem sizin için yararlıdır. Çünkü gitmezsem, Faraklit gelmez... Ama gidersem onu size gönderirim.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 7)

6. Hz. İsa dedi; “...Ama Faraklit gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır. Ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 13)

7. Hz. İsa dedi; “...O Faraklit beni yüceltecek, çünkü benimkinden alacak ve size bildirecek.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 14)

İncil’in yukarıdaki ifadelerinde Hz. İsa (as) tarafından gelmesi müjdelenen ve “Faraklit” olarak geçen kelimenin aslı; Süryanice’de “Münhamenna“ Yunanca’da “Piriklitos”tur. Bu kelimenin birebir Arapça karşılığı ise “Ahmed”dir.

İncil ayetlerinde Grekçe Priklitos yani “Ahmed” ifadesi bazı kaynaklarda “Briklitüs” olarak geçmektedir. “Ahmed”, Efendimiz (asm)’in bir ismi olduğu gibi, Kur’ân-ı Kerim’de de, O’nun İncil’de“Ahmed” olarak geçtiği açıkça ifade edilmektedir. (bk. Saff, 61/6)

Hem az önce bahsedilen bütün vasıflar sadece Efendimiz (asm)’da mevcuttur. O halde İncil’de gelmesi beklenen ve kendisi müjdelenen kişi, Hz. Muhammed (asv)’dır.

Ayrıca “Faraklit” kelimesi, İncil tefsirlerinde “hak ve batılı birbirinden ayıracak hakperest zat” olarak izah edilmiştir ki, Hz. İsa (a.s)’dan sonra gelecek insanları hakka sevk edecek zatın ismidir. Acaba Hz. Muhammed (asv)’dan daha fazla bu vazifeyi yapmış başka birisi alemde gösterilebilir mi?

8. Hz. İsa dedi; “Size gerçeği söylüyorum; benim gidişim size faydalıdır. Zira ben gitmezsem, tesellici size gelmez.”(Yuhanna Bab 16, ayet 7)

Acaba, şu âleme gelen ve insanlara hakiki teselli veren Hz. Muhammed (asm)’dan başka kim vardır. Evet, O’dur, fani insanları ölümün ebedi idamından kurtarıp hakiki teselli veren.

9. Hz. İsa dedi; “Artık sizinle konuşmayacağım: Çünkü bu dünyanın reisi geliyor ve bende onun hiçbir şeyi yoktur.”(Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 30)

10. Hz. İsa dedi;“... ve O geldiği zaman günah, salâh ve hüküm için dünyayı ilzâm edecektir.”(Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 8)

Acaba Hz. İsa (a.s)’dan sonra, dünyanın reisi olacak ve hak ve batılı ayırıp, Hz. İsa (as)’ın yerinde insanları irşad edecek, Hz. Muhammed (asv)’dan başka kim gelmiştir? Ve Ondan başka “Alemin reisi” olma unvanına kim layıktır? Hem Hz. Davud (as)’dan sonra, Hz. Muhammed (asv)’dan başka hangi nebi gelmiş ki, doğudan batıya kadar dinini neşretmiş ve memleketleri cizyeye bağlamış ve padişahları kendine secde eder gibi itaat altına almış ve her gün insanlığın beşte biri kendisine dua ve salavat okur olsun? Bunları yapmış tek kişi olarak Hz. Muhammed (asv)’dan başka kim gösterilebilir? Demek, İncil’de, Hz. İsa (a.s)’dan sonra geleceği belirtilen “Alemin reisi” tabiri ile kastedilen; Hz. Muhammed (asv)’dır. Hem “fahr-i alem” yani “alemin kendisiyle övündüğü” unvanı, Efendimiz (asm)’in en meşhur unvanıdır.''
    Alıntıdır.

İncil'de Parakletos ile ilgili bölümler
    Yu 14:15 Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz.
    Yu 14:16-17 Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir “Yardımcı”, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.
    Yu 14:18 Sizi öksüz bırakmayacağım, size geri döneceğim.
    Yu 14:19 Az sonra dünya artık beni görmeyecek, ama siz beni göreceksiniz. Ben yaşadığım için siz de yaşayacaksınız. 20O gün anlayacaksınız ki, ben Babamdayım, siz bendesiniz, ben de sizdeyim.
    Yu 14:21 Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Babam da sevecektir. Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.»
    Yu 14:22 Yahuda - İskariyot değil - O'na, «Rab, nasıl olur da kendini dünyaya göstermeyip bize göstereceksin?» diye sordu.
    Yu 14:23 İsa ona şu karşılığı verdi: «Beni seven sözüme uyar, Babam da onu sever. Biz de ona gelir, onunla birlikte yaşarız.
    Yu 14:24 Beni sevmeyen, sözlerime uymaz. İşittiğiniz söz benim değil, beni gönderen Baba'nındır.
    Yu 14:25 Ben daha aranızdayken size bunları söyledim.
    Yu 14:26 Ama Baba'nın benim adımla göndereceği “Yardımcı”, Kutsal Ruh, size her şeyi öğretecek, bütün söylediklerimi size hatırlatacak.
    Yu 14:27 Size esenlik bırakıyorum, size kendi esenliğimi veriyorum. Ben size dünyanın verdiği gibi vermiyorum. Yüreğiniz sıkılmasın ve korkmasın.
    Yu 14:28 (…) Artık sizinle uzun uzun konuşmayacağım. Çünkü bu dünyanın egemeni geliyor. Onun benim üzerimde hiçbir yetkisi yoktur. Ama dünyanın, Baba'yı sevdiğimi ve Baba'nın bana buyurduğu her şeyi yerine getirdiğimi anlamasını istiyorum. Haydi kalkın, buradan gidelim.
    Hristiyanlar ise Paraklit olayını bu ayetlerle açıklamış.Zaten bir müslümanın değiştiğini söylediği bir kitaptan kaynak vermesi komiğime gitti.

4 tane farklı türevi çıkan bir kitab'a değişmedimi diyecektik :)

''Yu 14:16-17 Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir “Yardımcı”, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.''

Baba kelimesi yazarların uydurmasıdır, Allah'u Teála insan vasıflarından münezzehtir. Yardımcı kelimesi arapçada Ahmed'in anlamlarındandır. Ahmed'de Muhammedin isimlerindendir. sorularlaislamiyet.com

Yu 14:18 Sizi öksüz bırakmayacağım, size geri döneceğim.

Evet Hz.İsa tekrar dünyaya inecek, bu Kur'an'da geçmektedir zaten.

Diğer yazdıklarının söylediklerimle bi alakası yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEK ADAM

Yahudiler birsey attilar ortaya sonra hristiyanlar bunu degistirdi yeni din oldular en sonda muslumanlar varolan metinleri degistirdi onlarda ayri bir din oldular. Hepsinin koku aynidir sumer mitolojisidir. Simdi ise senin tanrin dogru benim tanrim dogru diye tartisiyorlar cidden gulunc bir durum.

Sen konuyu nerenle okuyosun ?
  • quote:

Tekrar merhaba,

"%100 cennete veya %100 cehenneme gideceğiniz belli mi?" diye bir soru sormuşsunuz. Bunu bizim dinimizce Yaratan Allah bilir ve hükmü o karar kılar. Baktığınızda bugün en basit bir mahkemede de durum bundan pek farklı değildir.

Oldukça hafifletilip, yumusatildigini savunduğumuz Hıristiyanlığın bu hafif müeyyideleri kesinlikle insanlık adına cazip durabilir fakat bence hiç inandırıcı değil, bunu söylememden rahatsız oluyorsunuz o yüzden kusura bakmayın fakat her Müslüman için Hıristiyanlık artık geçerliliğini yitirmiş,tedavülden kalkmış bir dindir. Bunun aksini iddia etmek Müslümanlık'a aykırı olacaktır.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Insan eli değdiğine inandığımız dininiz çok hafif mueyyideler ile donatılmış. Günah kavramı ortadan kaldırılmış, tamamen özgürlükler dahilinde kişiye sınırsız özgürlük ve bağışlama ile adeta keyfine gore yaşa, günah sevap bunlara takılma zaten herkes affolunacak der gibi bir hal ortaya çıkmış. Günahlarınızın bedeli dahi Hz.Isa'ya ödetilmis. Benim inancıma göre bunu daha önce de dile getirmiştim, kimse kimsenin günahı ile mükellef değildir.

"(53/NECM-38: Hiçbir günahkâr, başkasının günah yükünü yüklenmez.)"

Her şeyin üstüne birde haşa Allah'a çocuk edindi muamelesi yapıp, Hz.Isa'nin ve sizlerin onun oğlu olduğunu ileri sürmüşsünüz.

Şunu da söyleyeyim ben asla dininizi küçümsemiyorum, Hristiyanlik ve Hz.Isa'yı biliyorsunuz ki bizde kabul ederiz fakat sizinki gibi degil. Biz geçerliliğini yitirdiğini artık hak dini olmadığını biliriz. Ayrıca budiste de Museviye de veya bir başka dine de saygı duyarım ki dinimizde bunu emreder. Kuran'da ehli kitap sahipleriyle alışveriş etmek hatta kadınlarıyla evlenmek dahi haram kılınmamıştır.

Sizin de Islam'ın hic küçümsenmeyecek bir din olduğunu bilmenizi isterim. Nitekim Hıristiyanlığı kucuk gördüğümü düşünüp aşağısında yazdıklarınızın bir çoğu bazıları kitabımızda geçer bazıları geçmez fakat çoğu bizde de hakim olan düşüncelerdir. Zaten dinler bize göre birbirinin devamıdır, bozulup insanlar sapıtınca Allah yerine yeni bir elçi ile yeni bir din yollar.

Şunu unutmayın, sizin dininiz belki aslında da Müslümanlık kadar ağır müeyyidelere sahip bir din değildi bunu bilemeyiz fakat Allah bu sapkın halka Islamiyetteki bu ağır müeyyideleri uygun görmüş olabilir.

Ayrıca şunları da ekleyeyim:

"Varlığım Kudret Elinde Olan Allah'a Yemin Ederim ki, Bu Ümmetten Yahudi Olsun Hıristiyan Olsun, Kim Benim Peygamberliğimi Duyar da Benim Getirdiğime İman Etmeden Ölürse, Mutlaka Cehennemliklerden Olur." (Müslim)

"Nefislerini ne kötü şeye değişip sattılar! Allah'ın, kullarından dilediğine lütfundan (kitap) indirmesine hased ederek Allah'ın indirdiğini inkâr ettiler ve bu sebeple gazap üstüne gazaba uğradılar.

Küfredenlere kahredici bir azap vardır." (Bakara: 90)

"'Sayılı birkaç gün dışında cehennem ateşi bize dokunmaz.' derler." (Bakara: 80 - Âl-i imran: 24)

"'Biz nasıl olsa bağışlanacağız.' diyorlar." (A'raf: 169)

"'Biz Allah'ın oğulları ve sevgilileriyiz.' (derler.)" (Mâide: 18)

"Allah'ın nûrunu ağızlarıyla (üfleyip) söndürmek isterler." (Tevbe: 32)

Hadis-i şerif:"Benim ismim Kur'an'da Muhammed, İncil'de Ahmed, Tevrat'ta Ühîd'dir."

"İnsanlar arasında Meryem oğlu İsa'ya dünyada ve ahirette en yakın olan benim. Bütün peygamberler kardeştir, bir babanın ayrı kadınlardan doğmuş evlatları gibidir. Dinleri birdir." (Buhari. Tecrid-i sarih: 1403)

"Allah çocuk edindi dediler. Hâşâ! O yücedir. Göklerde ve yerde olanların hepsi O'nundur. Hepsi O'na boyun eğmişlerdir." (Bakara: 116)

"Elinizde O'nun çocuk edindiğine dair hiçbir delil yoktur. Allah hakkında bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz?" (Yunus: 68)

"O hiçbir çocuk edinmemiştir. Mülkünde hiçbir ortağı yoktur. Her şeyi yaratmış, ona bir düzen vermiş, mukadderatını tayin etmiştir." (Furkan: 2)

"Yahudiler: 'Üzeyir Allah'ın oğludur.' dediler." (Tevbe: 30)

"Hıristiyanlar da: 'Mesih (İsa) Allah'ın oğludur' dediler." (Tevbe: 30)

"Allah onları kahretsin! Nasıl da uyduruyorlar?" (Tevbe: 30)

"Rahman çocuk edindi dediler." (Meryem: 88)

"Andolsun ki siz, pek çirkin bir şey ortaya attınız." (Meryem: 89)

"Onlar o Rahman olan Allah'a çocuk iddia ettiler diye, bu sözden dolayı neredeyse gökler parçalanacak, yer yarılacak, dağlar dağılıp çökecekti." (Meryem: 90-91)

"Halbuki Rahman olan Allah'a çocuk isnat etmek aslâ yakışmaz." (Meryem: 92)

"Allah'a ve peygamberlerine inanın. (Allah) üçtür demeyin." (Nisâ: 171)

"Sizin için hayırlı olmak üzere bundan vazgeçin. Şüphesiz ki Allah ancak bir tek ilâhtır. O, çocuk sahibi olmaktan münezzehtir. Göklerde ve yerde olanların hepsi O'nundur. Vekil olarak Allah yeter." (Nisâ: 171)

Bırak onları! Kendilerine vaad edilen günlerine kavuşuncaya kadar dalsınlar, oynayıp dursunlar." (Zuhruf: 81-82-83)

İşte Incil'in değiştirilmesine binayen ayet:
    "Onlardan bir grup, okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler. Halbuki okudukları kitaptan değildir. Söyledikleri Allah katından olmadığı halde 'Bu Allah katındandır.' derler. Onlar bile bile Allah'a iftirâ ediyorlar." (Âl-i imran: 78)

"Şimdi siz (ey müminler) bunların size inanmalarını mı umuyorsunuz? Oysa bunlardan bir grup vardır ki, Allah'ın sözünü işitirler de düşünüp akıl erdirdikten sonra bile bile onu değiştirirlerdi." (Bakara: 75)

"Kendilerine kitap verdiklerimiz (Peygamber'i), kendi oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Kendilerini hüsrana uğratanlara gelince, onlar iman etmezler." (En'am: 20)

"Varlığım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, bu ümmetten yahudi olsun hıristiyan olsun, kim benim Peygamberliğimi duyar da benim getirdiğime iman etmeden ölürse, mutlaka cehennemliklerden olur." (Müslim)

Matta İncilinde İsâ Aleyhisselâm'ın şu beyanı yer almaktadır:

"O ki, benden sonra gelecek, benden evvel yaratılmıştır. Ben onun papuçlarının bağını çözme hizmetine bile lâyık değilim."

"Bugün sizin dininizi kemâle erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslâm'ı beğendim." buyuruyor. (Mâide: 3)

Bu ayetleri okuyup, doğru yolu bulmanız temennisiyle...

Günaydın..

işte bunu anlatmaya çalışıyoruz sevgili be46, Tanrı'nın bilmediği bşy zaten yok, siz biliyormusunuz? soru bu. Gerçek Yaratıcı bu bilgiyi yarattığı insanlara bildirmiştir demiştir ki " O'na iman eden yargılanmaz " .. ama tabi bu günah işlemenin serbest bırakıldığı anlamına gelmez. " Oğulun sözünü dinlemeyen yaşamı görmeyecektir. Tanrının gazabı böylesinin üzerinde kalır "

Hristiyanlıkta Tanrının insanlardan beklediği tek şey, üzerlerimizde bulunan yetkisine saygı duymak..
    sevgili be46 siz kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz bilmiyorum ama biz kendimizi Tanrının dostları, ev halkından üyeler olarak görüyoruz. öyleki O'na Baba diyebiliyoruz. Bize olan sevgisi, bir babanın çocuklarına olan sevgisi gibidir. Sevgi, iyilikle insanları örgütler. O hiçbir zaman sizin bildiğiniz

" Şüphesiz ki âyetlerimizi inkâr eden kâfirleri biz yarın bir ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı duysunlar diye, kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir." ( kuran 4:56 )

bu sözlerle insanları sadistçe gerçeğe yönlendirmez. O bildiğiniz hurilerle vs erkekleri ayartmaya çalışmaz. böyle bir sapıklık inancımızdaki Tanrının reddidir

===

Hristiyanlığı hala din olarak görüyorsunuz. sanırım okumuyorsunuz mesajlarımızı.

===

Günah konusunda da sanırım bilginiz yok. nerden geldi , nelere sebep oldu vs.. İncil okumalısınız. dinlerin kitapları bu konuda hiç bilgi vermezler. sanırlarki allah insanları kusurlu yarattı )

" Günah bir insan aracılığıyla, ölüm de günah aracılığıyla dünyaya girdi. Böylece ölüm bütün insanlara yayıldı. Çünkü hepsi günah işledi.. İşte, tek bir suçun ( ademin suçu ) bütün insanların mahkûmiyetine yol açtığı gibi, bir doğruluk eylemi de ( İsa Mesih'in doğruluğu ) bütün insanlara yaşam veren aklanmayı sağladı. Çünkü bir adamın sözdinlemezliği yüzünden nasıl birçoğu günahkâr kılındıysa, bir adamın söz dinlemesiyle birçoğu da doğru kılınacaktır." ( İncil - Romalılar 5:12..)

===

diyorsunuz ki hiçbir günahkar başkasının günahlarını yüklenemez. İsa soruyor:

" Hanginiz bana günahlı olduğumu kanıtlayabilir? Gerçeği söylüyorsam, niçin bana iman etmiyorsunuz? Tanrı'dan olan, Tanrı'nın sözlerini dinler. İşte siz Tanrı'dan olmadığınız için dinlemiyorsunuz.” ( İncil - Yuhanna 8:46..)

===

çocuk edindi demişsiniz. çocuk edinme demek evlat edinme demektedir. Oysa İsa Tanrı'dan gelmiştir.

“..Çünkü ben Tanrı'dan çıkıp geldim. Kendiliğimden gelmedim, beni O gönderdi." ( İncil - Yuhanna 8:42 )

çocuk edinme konusunda bir müslümanın aynen şuanki yorumunuza benzer yorum yaptığını okudum / öyle görünüyor ki okumaya da devam edeceğiz.

" isa allahın oğluymuş. dorusu ben allahın gidip meryemi becerdiğine inanmıyorum." ( 24 Ocak 1988 tarihli Milliyet gazetesinde, Sayın Özcan Ercan'ın Semih Bayülken'le yaptığı "Tatil Sohbeti" köşesi )

değerli kardeşim allahın 3 kızından değil, Tanrı'nın Sözünden bahsediyoruz. Size İsa'dan yaklaşık 740 yıl önce gelen bir peygamberliği hatırlatmak isterim:

" Bundan ötürü Rab'bin kendisi size bir belirti verecek: İşte, kız gebe kalıp bir oğul doğuracak; adını İmmanuel koyacak...
    Karanlıkta yürüyen halk
    Büyük bir ışık görecek;
    Ölümün gölgelediği diyarda
    Yaşayanların üzerine ışık parlayacak.
    Çünkü bize bir çocuk doğacak,
    Bize bir oğul verilecek.
    Yönetim onun omuzlarında olacak.
    Onun adı Harika Öğütçü, Güçlü Tanrı,
    Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
    Davut'un tahtı ve ülkesi üzerinde egemenlik sürecek.
    Egemenliğinin ve esenliğinin büyümesi son bulmayacak.
    Egemenliğini adaletle, doğrulukla kuracak
    Ve sonsuza dek sürdürecek.
    Her Şeye Egemen RAB'bin gayreti bunu sağlayacak." ( Yeşaya 7:14 - 9:2..)

inancımızdaki Oğul terimi , kesinlikle sandığınız gibi fiziksel birliktelikten sonra doğan erkek çocuk anlamına GELMEZ. bunu düşünen büyük günah ve sapıklık içerisindedir! Oğul kelimesi bir ünvandır ve Tanrı ile Sözü arasındaki YAKINLIĞI ifade eder. diyoruz ya, Tanrı'nın kimliği konusunda ciddi eğitim almanız gerekiyor. o 1'dir diyorsunuz da o 1'likte neler bulunur, bilmiyorsunuz. sınırsız olanı sadece BİRDİR diyerek sınırlandırıyorsunuz! neyse
    İsa soruyor:

" Baba beni kendine ayırıp dünyaya gönderdi. Öyleyse ‘Tanrı'nın Oğlu'yum’ dediğim için bana nasıl ‘Küfrediyorsun’ dersiniz?" ( İncil - Yuhanna 10:36 )

===

papuç ayetlerini vermişsiniz.. Beraber bakalım..

" Tanrı'nın gönderdiği Yahya adlı bir adam ortaya çıktı. Tanıklık amacıyla, ışığa tanıklık etsin ve herkes onun aracılığıyla iman etsin diye geldi. Kendisi ışık değildi, ama ışığa tanıklık etmeye geldi.. Yahya, “Peygamber Yeşaya'nın dediği gibi, ‘Rab'bin yolunu düzleyin’ diye çölde haykıranın sesiyim ben” dedi. Yahya'ya gönderilen bazı Ferisiler ona, “Sen Mesih, İlyas ya da beklediğimiz peygamber değilsen, niye vaftiz ediyorsun?” diye sordular. Yahya onlara şöyle yanıt verdi: “Ben suyla vaftiz ediyorum, ama aranızda tanımadığınız biri duruyor. Benden sonra gelen O'dur. Ben O'nun çarığının bağını çözmeye bile layık değilim.” Bütün bunlar Şeria Irmağı'nın ötesinde bulunan Beytanya'da, Yahya'nın vaftiz ettiği yerde oldu. Yahya ertesi gün İsa'nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: “İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu! Kendisi için, ‘Benden sonra biri geliyor, O benden üstündür. Çünkü O benden önce vardı’ dediğim kişi işte budur. Ben O'nu tanımıyordum, ama İsrail'in O'nu tanıması için ben suyla vaftiz ederek geldim.” Yahya tanıklığını şöyle sürdürdü: “Ruh'un güvercin gibi gökten indiğini, O'nun üzerinde durduğunu gördüm. Ben O'nu tanımıyordum. Ama suyla vaftiz etmek için beni gönderen, ‘Ruh'un kimin üzerine inip durduğunu görürsen, Kutsal Ruh'la vaftiz eden O'dur’ dedi. Ben de gördüm ve ‘Tanrı'nın Oğlu budur’ diye tanıklık ettim.”
    ( İncil - Yuhanna 1. bölüm tamamını okumak için tıklayınhttp://www.bursakilisesi.com/kutsalkitap/?q=yu%201 )

değerli be46 sizle sohbet ettik, sıra bu yanlış bilgileri size öğretenlere geldi. onlarla tanışmak istiyoruz. davet edin lütfen. esenlikle

( Paltalk - HristiyanTurk Sohbet xx İncil'in Müjdesi xx bu programa da gelebilirler. görüşmek üzere)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hristiyan_Turk -- 8 Şubat 2016; 15:32:06 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.