Şimdi Ara

Yahudiler neden sevilmez? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
4
Favori
19.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: P. Alemdar

İnciller ise birtakım Hristiyan önderlerin kaleminden çıkan eşsiz mitolojik eserlerdir kanaatimce. İçinde ruhuma dokanan birşey göremedim, çoğunda mana daha net değil.

kuranın nasıl kitap haline getirildiğini bilmiyorsunuz sanırım. diyoruz ya, Tanrı'nın kimliğini tanımlarken çok sığ çok klişe sözler kullanıyorsunuz. allahın kuranı koruduğunu iddia ediyorsunuz. Eğer Tanrı insanlara Musa ve Davut gibi peygamberlerin kitaplarını tahrif etmeleri için izin veriyorsa, sizin güvendiğiniz kitabın da aynı saygısızlığa uğramadığını nereden biliyorsunuz?
    kuranı koruyan allah neden kurandan önceki kendisine ait kitapları korumadı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hristiyan_Turk

quote:

İnciller ise birtakım Hristiyan önderlerin kaleminden çıkan eşsiz mitolojik eserlerdir kanaatimce. İçinde ruhuma dokanan birşey göremedim, çoğunda mana daha net değil.

kuranın nasıl kitap haline getirildiğini bilmiyorsunuz sanırım. diyoruz ya, Tanrı'nın kimliğini tanımlarken çok sığ çok klişe sözler kullanıyorsunuz. allahın kuranı koruduğunu iddia ediyorsunuz. Eğer Tanrı insanlara Musa ve Davut gibi peygamberlerin kitaplarını tahrif etmeleri için izin veriyorsa, sizin güvendiğiniz kitabın da aynı saygısızlığa uğramadığını nereden biliyorsunuz?
    kuranı koruyan allah neden kurandan önceki kendisine ait kitapları korumadı?

Kitap ehli kardeşlerimizin genel eleştirilerinden birtanesi. Tanrı ilk gönderdiği kitapları korumaya söz vermedi insanlar imtihan edildi ve 3 kuruşluk dünya menfaati için Tanrının sözlerini utanmadan değiştirdiler ve imtihanı kaybettiler. Oysa son gönderdiği kitabı koruyacağını taahhüt etti ve gördüğün üzere korudu, şuan dünyada tek bir Kuran var. Arabın elindekide aynı Türkün elindekide aynı Afganın elindekide aynı mesela, Allaha Hamdolsun. Zira son din, başka bir din göndermedi.

Oysa aynı şeyi sizin incilleriniz için diyemiyoruz maalesef.

Edit: Halife Osman efendimiziden, Kuranı tek bir kitap haline getirdiği için Allah ondan razı olsun. Zannediyorum bunu kastediyorsun.

Polat bu yorumu gerçekten de cevap olarak kabul edebileceğimizi düşünüyor musun? Tanrı'nın Sözleri, kendisinin ONURUDUR. Kendi sözlerinde insanları imtihan etmek gibi bir niyetinin olmadığını, günah işleyen insanlara sağladığı çeşitli yasalarda görmekteyiz. Tanrı, kendi sözlerini YARATILIŞLA başlatıp dünyanın sonuna ilişki bilgilerin geçtiği VAHİY ile bitirmiştir.

" “Bu sözlerimi aklınızda ve yüreğinizde tutun. Bir belirti olarak ellerinize bağlayın, alın sargısı olarak takın. " ( Yasanın Tekrarı 11:18 )

" Ben RAB'bim, değişmem.." ( Malaki 3:6 )

" Her nimet, her mükemmel armağan yukarıdan, kendisinde değişkenlik ya da döneklik gölgesi olmayan Işıklar Babası’ndan gelir." ( Yakup 1:17 )

" Tanrı insan değil ki, yalan söylesin; insan soyundan değil ki, düşüncesini değiştirsin. O söyler de yapmaz mı? Söz verir de yerine getirmez mi? " ( Çölde Sayım 23:19 )

" Kutsal tapınağına doğru eğilir, Adına şükrederim, Sevgin, sadakatin için. Çünkü adını ve sözünü her şeyden üstün tuttun." ( Zebur - Mezmurlar 138:2 )

Sevgili Polat, Tanrı sözünü değiştirmeye çalışan sadece şeytandır. Bkz Yaratılış 3:1..

" RAB Tanrı'nın yarattığı yabanıl hayvanların en kurnazı yılandı. Yılan kadına, “Tanrı gerçekten, ‘Bahçedeki ağaçların hiçbirinin meyvesini yemeyin’ dedi mi?” diye sordu.
    Kadın, “Bahçedeki ağaçların meyvelerinden yiyebiliriz” diye yanıtladı, “Ama Tanrı, ‘Bahçenin ortasındaki ağacın meyvesini yemeyin, ona dokunmayın; yoksa ÖLÜRSÜNÜZ’ dedi.”
    Yılan, “Kesinlikle ÖLMEZSİNİZ” dedi,,"

Başta şeytan havvayı şüpheye düşürmek istedi. sonra Tanrı Sözünde oynama yaptı. akabinde insan şeytana uydu ve Tanrı ile olan yakın ilişkileri bozularak O'ndan ayrıldı.Buna Ruhsal Kopuş deniyor.
    Demek ki Tanrı Sözünün değiştirildiğini iddia etmek şeytanın arzusunu yerine getirmek demektir.

Polat şeytanın senin aracılığınla Tanrı'nın değişmez sözlerine saldırdığı olasılığı hiç aklına gelmiyor mu?

• Tanrı, kendi sözlerini insanlara yem olarak atmaz
  • Tanrı, kendi sözlerini koruyacak güçtedir.

" Ot kurur, çiçek solar,

ama Tanrımız’ın sözü sonsuza dek durur.” ( Yeşaya 40:8 )

Aşağıda belirtilen elektronik posta, dünyanın dört farklı yerinden gelen parçalardan seçilmiştir ve dünya üzerinde yaşayan bir milyardan fazla kişinin düşüncelerini ifade eder:

Subject: Email Feedback

Tanrısal tüm Kutsal Yazılar’a inanırız, ama orijinal olanlarına.

İçlerinde yer alan sözcüklerin değişmiş olduğu bir eski antlaşmaya ve yeni antlaşmaya sahip olduğunuzu unutmayın. Kutsal Kuran’da yer alan sözler yıllardır aynı kalmışlardır.

Sizin Kutsal Kitap’ınız, yeniden yazılmış, eklemeler yapılmış, ve sizin hastalıklı inancınızla uyum sağlaması için en başından beri yeniden düzenlenmiş, tahrif edilmiş bir metindir.

Ben, Kutsal Kitap’ın yüzlerce hatta binlerce yıl önce tahrif edildiğine inanıyorum ve Yeni Antlaşma’nın tamamının olmasa bile büyük bir bölümünün Pavlus adlı sahte bir peygamber tarafından yaratılan tamamen değersiz bir metin olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, Kutsal Kitap’tan yaptığınız alıntılar benim için zaman kaybı ve /veya inciten sözlerden başka bir şey ifade etmiyor.

Bu iddialar geçerli midirler? Sınırsız Tanrı, sınırlı insana, uzun zaman önce peygamberlerine açıklamış olduğu Yazılara hile karıştırması ve bu Yazıları tahrif etmesi için izin vermiş midir?..http://www.study-islam.org/turkce/ogom/3-degistirildi-mi-yoksa-korundu-mu
     Yahudiler neden sevilmez?

• quote:

Sen hep kitaptan alıntı yapıyorsun birazda ben yapıyım ben seninkileri hep okudum buyur sende oku. Yaratıcı size ne diyor buyur bak.

Hatırlarsanız size kuranda sık sık " de ki " ile başlayan sözlerin bulunduğunu söylemiştim. siz ise ısrarla bunu allahın söylediğini iddia ediyorsunuz. Değerli kardeşim, madem kuran Tanrı Sözü. şu hatalar nerden geliyor ozmn:

kuranda uzeyir oğlu diye birşey geçer. açın tevratı başından sonuna kdr okuyun, böyle birşeye asla rastlamazsınız. yine kuranda İsa'ya şu sorulur " beni ve annemi ilahlar edinin diyen senmiydin? " halbuki açın İncil'i hiçbir yerinde meryeme tapınılması emreden ayet bulamazsınız. yine aynı kuranda İsa'nın annesi imrankızı ve harunun kız kardeşi meryem olrk geçer. habuki kuranın anlattığı bu meryem, İsa'nın gerçek annesinden yaklaşık 1200 yıl önce yaşamış başka bir meryemdir.

Eski Ahit ( Mö 1500 )
    " İmran'nın çocukları: Harun, Musa, Meryem " ( 1.Tarihler 6:3 )

" Harun'un kızkardeşi Peygamber Meryem.." ( Mısırdan Çıkış 15:20 ) bkzhttp://www.answering-islam.org/turkce/kuranikerim/meryem.html

kuran ( ilk derlemesi Ms 630'larda başlayıp ancak 4. aşamada son şeklini almıştır. Bu konuda ömerin şu sözü " kuranın çoğu yok olup gitmiştir " sözü ile osmanın şu sözü " allahın sözüne söz kattı demeyeceklerini bilseydim recm ayetini kurana YAZARDIM " sözleri delil olarak gösterilebilir.)
    Bunların yanında Yaratıcı sözü olarak iddia edilen kuranın şu bölümlerinde de ciddi çelişkiler bulunur:

" Bir de meleklerin, kafirlerin canlarını alırken yüzlerine ve arkalarına vura vura: «Tadın bakalım yangın azabını!» dediklerini görmeliydin!İşte bu, sizin kendi ellerinizle meydana getirdiğiniz bir sonuçtur. Hiç şüphesiz Allah, kullarına hiçbir şekilde zalim biri değildir." ( kuran enfal 50-51 )

Bu bölümlerde konuşan Yaratıcı ise şu bölümde konuşan kim?

" Kâfirler, kendilerine mühlet vermemizin, şahısları için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz onlara bu mühleti, ancak günahlarını artırsınlar diye veriyoruz. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır." ( kuran ali imran 178 )

Farkı görebiliyormusunuz? enfalde konuşan Yaratıcı, ben kullarıma zalim değilim, başınıza gazabım gelmişse bu sizin suçunuzdur derken aynı Yaratıcı İmran 178'de günahlarını arttırmaları için kafirlere mühlet vermekte. Yani enfal'de kullarına zalim olmayan Allah, imran'a gelince zalimin allahı oluyor.. gibi birçok uyuşmazlık hatalar bulunur kuranda. haman'lar vs.

tabiki size sıkıntı vermek amacında değilim polat. inanın bunları yazmaktan artık sıkıldım. istiyorum ki Kendi inancım üzerinden sizlerle sohbet edeyim.

• quote:

Ayrıca Türk olup olmadığından emin değilim. Ben bir müddet Hrıstiyanların yaşadığı bir ülkede yaşadım fakat yinede dinimden dönmedim. Seni ise Türkiyede yaşayan sonradan Hrıstiyan olan biri olarak düşünmek istiyorum emin değilim. Sen şimdi Tanrının yolunda olduğunu ve ona yaklaştığını düşünüyorsun değilmii? Azizim sana kötü bir haberim var.

"De ki: Size en çok ziyana uğrayanları haber verelim mi? Onlar dünya hayatında iyi işler yaptıklarını sandıkları halde, çabaları boşa giden kimselerdir. İşte onlar, Rablerinin âyetlerini ve Ona kavuşmayı[dirilmeyi, hesabı, ceza ve mükâfatı]inkâr eden, bu yüzden amelleri boşa giden kimselerdir. Onlar için, kıyamet günü, hiç bir terazi tutmayız. [İyilikleri ile kötülüklerini ölçmeyiz çünkü amelleri boşa gitmiştir, tartıya girecek makbul şeyleri kalmamıştır.]) [Kehf 103, 104, 105]"

İyi akşamlar ve iyi forumlar.

Size daha öncede söylemiştik. iyi işlerimizle değil , Tanrı'nın sağlamış olduğu fidye ile kurtuluşa eriştik. iyi işlerimizi de kurtuluşumuzu kutlayarak Tanrı'yı hoşnut etmek için yaparız. sevap kazanmak için değil. Biliyorsunuz İncil günahın bedeli ölüm der.Yani kan dökülmeksizin günah affı olmayacağını bildirir. Hristiyanlıkta zaten budur. Günaha karşı yapılan operasyonun ZAFERLE SONUÇLANMASIDIR. Ezelden beri varolan tasarının yerine getirildiği din değil, Tanrı ile direk ilişki içerisinde olduğumuz inançtır.

Türklük veya bir başka ırkın ülkenin vatandaşlığı konusunda İncil " Yeniden Doğmayı " öğretir. Bu Doğuş, Tanrı'da doğmaktır.

" Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi. Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı'dan doğdular." ( İncil - Yuhanna 1:12 )

şahsen ırkların üstünlüğüne değil, Ruhta Tanrı'nın Ev Halkına bakmaktayım. O ev halkında tüm dünya uluslarından farklı dil,kültür ve renklerden insanlar bulunur. Tanrı gözünde de türk ermeni fransız yoktur, biliriz ki İNSAN vardır

• Eğer inançlarına bakarsanız şunu görüceksiniz:

Bizim ırkımız herkesten üstün, diğer ırklar ancak bize köle olabilor vb.

İşte bu nedenle sevilmezler. Ancak bi video vardı bir kameraman ve sunucu iasraile gitmişti kameraya bakmayı bırakın etrafa kaçıştılar. Aslında böyle korkak bir millet.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısa ve net çünkü dünyevilik için herşeyi yapabilecekleri için.onlar bu dünyaya talip biz ise öteki dünyaya talibiz
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Dünyada iki tip insan vardır
    İyiler Ve Kötüler
    Geri kalan sıfatların pekte bir önemi yok bence
  • Hristiyan_Turk kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Öncelikle sizin kabul etmediginiz fakat bizim yani tüm Müslümanların kabul ettiği İncil ve diğer önceki tüm kutsal kitapların değiştirildiği hususundan yola çıkarak, kitabınızdaki "Son peygamber Yahya'dır." hükmüne bu kadar sıkı sıkıya bağlanmanız bence insanın din değiştirmesinin doğal bir zorluğu olarak geliyor.

İkincisi ise farkettiyseniz değiştirilmiş Incil'de dahi bazı ibadetler İslam ile bağdaşıyor ve çok benziyor. Hatta bizdeki birçok ibadetin sizde de olduğu fakat bunların kutsal kitabınızı değiştirmek suretiyle kolaylaştırılmış ve yokedilmis olduğuna inanıyorum.Mesela benim bildigim sizin dininizde de kurban kesmek mevcut fakat bunu uygulayan ne kadar Hristiyan kaldı? Neredeyse hiç diye tahmin ediyorum. Sevdiğim ve sürekli görüştüğüm Brezilyalı bir dostum var. O dininizde bizdeki gibi kurban kesmenin olduğunu fakat kimsenin bunu yapmadığını söyledi. Açıkçası istemeden de olsa hatta açık açık dininizin bozulduğunu kendisi de kabul ediyor fakat o da sizin gibi din değiştirmeye, hak dinini kabule pek yanaşmıyor. Açıkçası değiştirilmiş kutsal kitabınızda yumuşatılan hüküm ve ödevlerin kolaylığı bunda etkili oluyor olabilir.

Savunduğunuz tüm insanlarin günahlarını ve hatalarını Hz.Isa'nın katlandığı ve bunun için acı çektiği görüşünde ise; bizim dinimizde hiç kimsenin hiç kimsenin günahına katlanmayacağı şeklinde hüküm mevcut. Değişen İncil çok yumuşatılarak günahlarınızın bedelini dahi peygamberinizin ödediği ortaya atılmış. Son dinin kendi dinleri olmadığı ve bir sonraki peygamberin ise Araplardan geleceği sindirilemeyip Hz.Muhammed sav.'i yalanlar nitelikte beyanlar kaleme alınmış.

Sonuç olarak bizim inancımıza göre kitabınız kesin ve net bir şekilde değiştirilmiş ve yeni ve son olan hak dini Islamiyet ortaya çıkmış.

Bu durumla pararlel dünya üzerinde 4 tane farklı Incil bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin görüşünüze gore hak dini olmayan İslam'ın tutarlı bir şekilde tek bir kitabı varken, savunduğunuz ve inandığınız Hıristiyanlık için 4 ayrı kitabın bulunması ve ödev, sevap ve günah kavramlarina ilişkin hükümlerin oldukça hafif olması aklınızı kurcalamıyor mu?

Tüm bu durumlar dahilinde ve sizin inancınıza göre Hıristiyanlığın tek ve tutarlı bir kitaba sahip olması; Islam'ın ise birden fazla tutarsız kaynağa sahip olması gerekmez mi?

Bir Musevi'yi daha sonra ise bir Hristiyan'ı dininden döndürmek zordur bilirim, ki zaten bunu bildiğimden böyle bir amacım da yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu hort sanirsam

Cevap verecek olursak sevilirler birey olarak ancak yahudi olduklarindan pek cok kisi bihaberdardir belki sebebi bu

Yoksa yengeyi sevmeyen mi var aramizda ben mi bilmiyorum

Veya Scarlett ile Natalie bacimiz

Edit: Geri kalan 2 resmi eklemedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 7 Şubat 2016; 4:50:28 >

• benim bir derdim yok.

ermenilerle de derdim yok.

ruslarla da derdim yok. yunanla da yok.

herşey karışık kamil. herşey siyasi.
  • Konuda fırsatçı bir misyoner belirmiş, gül gül öldük.
  • Yahudiler yeryuzundeki en yobaz kitaba sahipler.
    Kadinlara ve diger irklara duyulan saygi sifirdir. Bu yuzden kimse onlari sevmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LETHARIN -- 7 Şubat 2016; 12:10:43 >
  • Hristiyan_Turk kullanıcısına yanıt
    ''Hz. İsa dedi; “Ama size gerçeği söylüyorum, benim gitmem sizin için yararlıdır. Çünkü gitmezsem, Faraklit gelmez... Ama gidersem onu size gönderirim.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 7)

6. Hz. İsa dedi; “...Ama Faraklit gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır. Ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 13)

7. Hz. İsa dedi; “...O Faraklit beni yüceltecek, çünkü benimkinden alacak ve size bildirecek.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 14)

İncil’in yukarıdaki ifadelerinde Hz. İsa (as) tarafından gelmesi müjdelenen ve “Faraklit” olarak geçen kelimenin aslı; Süryanice’de “Münhamenna“ Yunanca’da “Piriklitos”tur. Bu kelimenin birebir Arapça karşılığı ise “Ahmed”dir.

İncil ayetlerinde Grekçe Priklitos yani “Ahmed” ifadesi bazı kaynaklarda “Briklitüs” olarak geçmektedir. “Ahmed”, Efendimiz (asm)’in bir ismi olduğu gibi, Kur’ân-ı Kerim’de de, O’nun İncil’de“Ahmed” olarak geçtiği açıkça ifade edilmektedir. (bk. Saff, 61/6)

Hem az önce bahsedilen bütün vasıflar sadece Efendimiz (asm)’da mevcuttur. O halde İncil’de gelmesi beklenen ve kendisi müjdelenen kişi, Hz. Muhammed (asv)’dır.

Ayrıca “Faraklit” kelimesi, İncil tefsirlerinde “hak ve batılı birbirinden ayıracak hakperest zat” olarak izah edilmiştir ki, Hz. İsa (a.s)’dan sonra gelecek insanları hakka sevk edecek zatın ismidir. Acaba Hz. Muhammed (asv)’dan daha fazla bu vazifeyi yapmış başka birisi alemde gösterilebilir mi?

8. Hz. İsa dedi; “Size gerçeği söylüyorum; benim gidişim size faydalıdır. Zira ben gitmezsem, tesellici size gelmez.”(Yuhanna Bab 16, ayet 7)

Acaba, şu âleme gelen ve insanlara hakiki teselli veren Hz. Muhammed (asm)’dan başka kim vardır. Evet, O’dur, fani insanları ölümün ebedi idamından kurtarıp hakiki teselli veren.

9. Hz. İsa dedi; “Artık sizinle konuşmayacağım: Çünkü bu dünyanın reisi geliyor ve bende onun hiçbir şeyi yoktur.”(Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 30)

10. Hz. İsa dedi;“... ve O geldiği zaman günah, salâh ve hüküm için dünyayı ilzâm edecektir.”(Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 8)

Acaba Hz. İsa (a.s)’dan sonra, dünyanın reisi olacak ve hak ve batılı ayırıp, Hz. İsa (as)’ın yerinde insanları irşad edecek, Hz. Muhammed (asv)’dan başka kim gelmiştir? Ve Ondan başka “Alemin reisi” olma unvanına kim layıktır? Hem Hz. Davud (as)’dan sonra, Hz. Muhammed (asv)’dan başka hangi nebi gelmiş ki, doğudan batıya kadar dinini neşretmiş ve memleketleri cizyeye bağlamış ve padişahları kendine secde eder gibi itaat altına almış ve her gün insanlığın beşte biri kendisine dua ve salavat okur olsun? Bunları yapmış tek kişi olarak Hz. Muhammed (asv)’dan başka kim gösterilebilir? Demek, İncil’de, Hz. İsa (a.s)’dan sonra geleceği belirtilen “Alemin reisi” tabiri ile kastedilen; Hz. Muhammed (asv)’dır. Hem “fahr-i alem” yani “alemin kendisiyle övündüğü” unvanı, Efendimiz (asm)’in en meşhur unvanıdır.''
    Alıntıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hristiyan_Turk

quote:

Sen hep kitaptan alıntı yapıyorsun birazda ben yapıyım ben seninkileri hep okudum buyur sende oku. Yaratıcı size ne diyor buyur bak.

Hatırlarsanız size kuranda sık sık " de ki " ile başlayan sözlerin bulunduğunu söylemiştim. siz ise ısrarla bunu allahın söylediğini iddia ediyorsunuz. Değerli kardeşim, madem kuran Tanrı Sözü. şu hatalar nerden geliyor ozmn:

kuranda uzeyir oğlu diye birşey geçer. açın tevratı başından sonuna kdr okuyun, böyle birşeye asla rastlamazsınız. yine kuranda İsa'ya şu sorulur " beni ve annemi ilahlar edinin diyen senmiydin? " halbuki açın İncil'i hiçbir yerinde meryeme tapınılması emreden ayet bulamazsınız. yine aynı kuranda İsa'nın annesi imrankızı ve harunun kız kardeşi meryem olrk geçer. habuki kuranın anlattığı bu meryem, İsa'nın gerçek annesinden yaklaşık 1200 yıl önce yaşamış başka bir meryemdir.

Eski Ahit ( Mö 1500 )
    " İmran'nın çocukları: Harun, Musa, Meryem " ( 1.Tarihler 6:3 )

" Harun'un kızkardeşi Peygamber Meryem.." ( Mısırdan Çıkış 15:20 ) bkzhttp://www.answering-islam.org/turkce/kuranikerim/meryem.html

kuran ( ilk derlemesi Ms 630'larda başlayıp ancak 4. aşamada son şeklini almıştır. Bu konuda ömerin şu sözü " kuranın çoğu yok olup gitmiştir " sözü ile osmanın şu sözü " allahın sözüne söz kattı demeyeceklerini bilseydim recm ayetini kurana YAZARDIM " sözleri delil olarak gösterilebilir.)
    Bunların yanında Yaratıcı sözü olarak iddia edilen kuranın şu bölümlerinde de ciddi çelişkiler bulunur:

" Bir de meleklerin, kafirlerin canlarını alırken yüzlerine ve arkalarına vura vura: «Tadın bakalım yangın azabını!» dediklerini görmeliydin!İşte bu, sizin kendi ellerinizle meydana getirdiğiniz bir sonuçtur. Hiç şüphesiz Allah, kullarına hiçbir şekilde zalim biri değildir." ( kuran enfal 50-51 )

Bu bölümlerde konuşan Yaratıcı ise şu bölümde konuşan kim?

" Kâfirler, kendilerine mühlet vermemizin, şahısları için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz onlara bu mühleti, ancak günahlarını artırsınlar diye veriyoruz. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır." ( kuran ali imran 178 )

Farkı görebiliyormusunuz? enfalde konuşan Yaratıcı, ben kullarıma zalim değilim, başınıza gazabım gelmişse bu sizin suçunuzdur derken aynı Yaratıcı İmran 178'de günahlarını arttırmaları için kafirlere mühlet vermekte. Yani enfal'de kullarına zalim olmayan Allah, imran'a gelince zalimin allahı oluyor.. gibi birçok uyuşmazlık hatalar bulunur kuranda. haman'lar vs.

tabiki size sıkıntı vermek amacında değilim polat. inanın bunları yazmaktan artık sıkıldım. istiyorum ki Kendi inancım üzerinden sizlerle sohbet edeyim.

Bunun neresinde hata var anlıyamadım ki?

Sen mesela hala batıl olan dini savunup Allah katında bir kafir olarak günahını artırıyorsun.Ve hak din olan İslam'ı karalamaya devam ediyorsun. Kuran'ı Kerim'deki ayetleri karalayım derken yaptığın eylemin Kuran-ı Kerim'deki karşılığınıda bulmuşsun bak gene iyisin.

Sen bana söle bakalım Hz.İsa'yı Tanrı olarak mı görüyorsunuz yoksa Tanrı'nın çocuğu olarak mı?

Ve sana gene bir soru kaç tane İncil var piyasada en son trend hangisi ben takip edemedim.Sizin birde Vatikan'ın kabul etmediği işinize gelmeyen Barbanas İncil'ine ne diyorsun?

Şimdi Kuran-i Kerim'e değiştirilmediğini nerden biliyorsun demişsin.Ben bakıyorum Dünyada Kuran-i Kerim tek 3-5 tane versiyonu yok.İncil Tevrat'a bakıyorum durum belli.

Hala Hz.İsa'ya Tanrının oğlumu diyorsunuz yıl olmuş 2016 ? Hz.İsa babasız olarak dünyaya geldi.Bu bir mucizeydi Allah isterse bakire bir kadını cima yapmasa da hamile kalabileceğini gösterdi.O durumda insanlar mucizeyi görüp imana gelceklerine yarabbi sen ne büyüksün nelere kadirsin diyeceğine naptılar gittiler Allah cc töbe haşa oğul isnat ettiler.Noldu imtihanı kaybettiler.Halbuki gökleri yerleri görmediğimiz alemleri ve bu zamana kadarki yaşayan ve yaşayacak olan bütün insanları yaratan Allah sizin düşüncenize göre nasıl yarattığı bir insandan oğul edinebilir?

Yani burdan nereye geleceğim yaratıcınız sizden ne istedi bir olan Allah'a inanın üçlemeler yapmayın tek bir dine tek bir kitaba inanın batıla düşmeyin dağa taşa güneşe yıldıza tapmayın onları ben yarattım.Bana insani vasıflar vermeyin eş çocuk edinme gibi çünkü sesin verdiğin insani vasıflarıda yaratan Allah.

Ama sen hala 10 tane versiyonu olan İncil'i , yaratıcıya insani vasıflar yükleyen İncil'i hatta Hz.İsa'yı Tanrı kabul eden İncil'i bize hak din diye yedirmeye çalışıyorsun pes pes pes başkada bişey demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 7 Şubat 2016; 13:51:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

''Hz. İsa dedi; “Ama size gerçeği söylüyorum, benim gitmem sizin için yararlıdır. Çünkü gitmezsem, Faraklit gelmez... Ama gidersem onu size gönderirim.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 7)

6. Hz. İsa dedi; “...Ama Faraklit gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır. Ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 13)

7. Hz. İsa dedi; “...O Faraklit beni yüceltecek, çünkü benimkinden alacak ve size bildirecek.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 14)

İncil’in yukarıdaki ifadelerinde Hz. İsa (as) tarafından gelmesi müjdelenen ve “Faraklit” olarak geçen kelimenin aslı; Süryanice’de “Münhamenna“ Yunanca’da “Piriklitos”tur. Bu kelimenin birebir Arapça karşılığı ise “Ahmed”dir.

İncil ayetlerinde Grekçe Priklitos yani “Ahmed” ifadesi bazı kaynaklarda “Briklitüs” olarak geçmektedir. “Ahmed”, Efendimiz (asm)’in bir ismi olduğu gibi, Kur’ân-ı Kerim’de de, O’nun İncil’de“Ahmed” olarak geçtiği açıkça ifade edilmektedir. (bk. Saff, 61/6)

Hem az önce bahsedilen bütün vasıflar sadece Efendimiz (asm)’da mevcuttur. O halde İncil’de gelmesi beklenen ve kendisi müjdelenen kişi, Hz. Muhammed (asv)’dır.

Ayrıca “Faraklit” kelimesi, İncil tefsirlerinde “hak ve batılı birbirinden ayıracak hakperest zat” olarak izah edilmiştir ki, Hz. İsa (a.s)’dan sonra gelecek insanları hakka sevk edecek zatın ismidir. Acaba Hz. Muhammed (asv)’dan daha fazla bu vazifeyi yapmış başka birisi alemde gösterilebilir mi?

8. Hz. İsa dedi; “Size gerçeği söylüyorum; benim gidişim size faydalıdır. Zira ben gitmezsem, tesellici size gelmez.”(Yuhanna Bab 16, ayet 7)

Acaba, şu âleme gelen ve insanlara hakiki teselli veren Hz. Muhammed (asm)’dan başka kim vardır. Evet, O’dur, fani insanları ölümün ebedi idamından kurtarıp hakiki teselli veren.

9. Hz. İsa dedi; “Artık sizinle konuşmayacağım: Çünkü bu dünyanın reisi geliyor ve bende onun hiçbir şeyi yoktur.”(Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 30)

10. Hz. İsa dedi;“... ve O geldiği zaman günah, salâh ve hüküm için dünyayı ilzâm edecektir.”(Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 8)

Acaba Hz. İsa (a.s)’dan sonra, dünyanın reisi olacak ve hak ve batılı ayırıp, Hz. İsa (as)’ın yerinde insanları irşad edecek, Hz. Muhammed (asv)’dan başka kim gelmiştir? Ve Ondan başka “Alemin reisi” olma unvanına kim layıktır? Hem Hz. Davud (as)’dan sonra, Hz. Muhammed (asv)’dan başka hangi nebi gelmiş ki, doğudan batıya kadar dinini neşretmiş ve memleketleri cizyeye bağlamış ve padişahları kendine secde eder gibi itaat altına almış ve her gün insanlığın beşte biri kendisine dua ve salavat okur olsun? Bunları yapmış tek kişi olarak Hz. Muhammed (asv)’dan başka kim gösterilebilir? Demek, İncil’de, Hz. İsa (a.s)’dan sonra geleceği belirtilen “Alemin reisi” tabiri ile kastedilen; Hz. Muhammed (asv)’dır. Hem “fahr-i alem” yani “alemin kendisiyle övündüğü” unvanı, Efendimiz (asm)’in en meşhur unvanıdır.''
    Alıntıdır.

İncil'de Parakletos ile ilgili bölümler
    Yu 14:15 Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz.
    Yu 14:16-17 Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir “Yardımcı”, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.
    Yu 14:18 Sizi öksüz bırakmayacağım, size geri döneceğim.
    Yu 14:19 Az sonra dünya artık beni görmeyecek, ama siz beni göreceksiniz. Ben yaşadığım için siz de yaşayacaksınız. 20O gün anlayacaksınız ki, ben Babamdayım, siz bendesiniz, ben de sizdeyim.
    Yu 14:21 Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Babam da sevecektir. Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.»
    Yu 14:22 Yahuda - İskariyot değil - O'na, «Rab, nasıl olur da kendini dünyaya göstermeyip bize göstereceksin?» diye sordu.
    Yu 14:23 İsa ona şu karşılığı verdi: «Beni seven sözüme uyar, Babam da onu sever. Biz de ona gelir, onunla birlikte yaşarız.
    Yu 14:24 Beni sevmeyen, sözlerime uymaz. İşittiğiniz söz benim değil, beni gönderen Baba'nındır.
    Yu 14:25 Ben daha aranızdayken size bunları söyledim.
    Yu 14:26 Ama Baba'nın benim adımla göndereceği “Yardımcı”, Kutsal Ruh, size her şeyi öğretecek, bütün söylediklerimi size hatırlatacak.
    Yu 14:27 Size esenlik bırakıyorum, size kendi esenliğimi veriyorum. Ben size dünyanın verdiği gibi vermiyorum. Yüreğiniz sıkılmasın ve korkmasın.
    Yu 14:28 (…) Artık sizinle uzun uzun konuşmayacağım. Çünkü bu dünyanın egemeni geliyor. Onun benim üzerimde hiçbir yetkisi yoktur. Ama dünyanın, Baba'yı sevdiğimi ve Baba'nın bana buyurduğu her şeyi yerine getirdiğimi anlamasını istiyorum. Haydi kalkın, buradan gidelim.
    Hristiyanlar ise Paraklit olayını bu ayetlerle açıklamış.Zaten bir müslümanın değiştiğini söylediği bir kitaptan kaynak vermesi komiğime gitti.

• 1-çünkü yahudi oldukları için (normalde suç konusunda birinin suçlu olduğu söyleniyorsa ispat edilmesi gerekir, ispat edilmezse masum kabul edilir. yahudi konusunda tam tersine işliyor zihnim. gelip masumluğunu bana ispat etmelidir sevmem için)
    2-ticarette para kazanmak için her hileyi yaptıklarını duyuyorum, ne kadar doğrudur bilemiyorum.
    3- inançlarında yaptıkları (işlerine geldiği şekilde) değişiklikler ve tahrifatlar ne kadar karaktersiz olduklarını anlatıyor zaten, öyle bir karaktersiz insanı neden sevelim? (burada bahsedilen değişikliği yapanlar hahamlar olarak geçiyor tarihte, fakat dinine bu kadar bağlı bir millet olarak tüm inanç meselesini 3-5 adamın tekeline vermeyip müdahale etmiş olmaları gerekiyor. etmemişlerse halk tabanı kendileri de istemişler demekki diye düşünüyorum)
    Sonuç olarak: gördüğüm kadarıyla kendi aralarında da çok ayrılık ve sert siyasi kavgalar yaşıyorlar fakat dışarıya karşı birlik olup karaktersizliklerini görmezden gelebiliyorlar.

• quote:

Yahu hemen sinirlendin sende demediğini bırakmamışsın Tanrı'ya hakaret etmişsin bide hala Tanrı diyorsun.

Neyse sustum ben peki senin inancını konuşalım. Söz yarın gelecem sohbet odasına.

sinirlenme değil değerli kardeşim.. sitemdir bu : ) Kutsal Kitap üzerine " insan eli deydi, tahrif oldu , o geldi bu geldi şu geldi kafasına göre ekledi çıkardı yazdı vs " diyorsunuz. Bakın bir insana " seni seviyorum " dediğinizde çok hoşuna gider. " senden nefret ediyorum " dediğinizde ise çok üzülür.işte bizim üzüntümüzde böyledir çnkü Kutsal Kitabı suçlayarak değerli kardeşim yüzümüze karşı " sizden nefret ediyoruz " demiş oluyorsunuz. Aslında siz bizim aracılığımızla Tanrı'nın kendisinden nefret etmiş oluyorsunuz polat. İsa şöyle der;

" “Dünya sizden nefret ederse, sizden önce benden nefret etmiş olduğunu bilin. Dünyadan olsaydınız, dünya kendisine ait olanı severdi. Ne var ki, dünyanın değilsiniz; ben sizi dünyadan seçtim. Bunun için dünya sizden nefret ediyor. Size söylediğim sözü hatırlayın: ‘Köle efendisinden üstün değildir.’ Bana zulmettilerse, size de zulmedecekler. Benim sözüme uydularsa, sizinkine de uyacaklar. Bütün bunları size benim adımdan ötürü yapacaklar. Çünkü beni göndereni tanımıyorlar.." ( İncil - Yuhanna 15:18..)

Şunu demek istiyorum, şu dünyada Kutsal Kitap kadar başka hiçbir kitap eleştirilmemiştir. Hristiyanlık öyle ilginç inançtır ki, inanın birbirleriyle düşman olan musevi ve müslümanları DOST yapar. bu 2 dinin savunucuları açarlar ağızlarını söylenirlerde söylenirler. biri İsa'nın Mesihliğini kabul etmez, diğeri Hristiyan Temel Öğretileri geçersizdir der vs vs. buna karşın bir Hristiyan zulme uğrayınca Tanrı'dan onları bağışlaması için yürekten istekte bulunur. der ki " Baba onları bağışla çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar." Çarmıhtaki söz.
    O yüzden değerli Polat öfkelenmek bizim için uygun fakat öfkenin günaha dönüşmemesi karşılığında.

" Öfkelenin, ama günah işlemeyin. Öfkenizin üzerine güneş batmasın." ( İncil - Efesliler 4:26 )

" Sevgi sabırlıdır, sevgi şefkatlidir. Sevgi kıskanmaz, övünmez, böbürlenmez. Sevgi kaba davranmaz, kendi çıkarını aramaz, kolay kolay öfkelenmez, kötülüğün hesabını tutmaz. Sevgi haksızlığa sevinmez, gerçek olanla sevinir. Sevgi her şeye katlanır, her şeye inanır, her şeyi umut eder, her şeye dayanır. Sevgi asla son bulmaz.." ( İncil - 1.Korintliler 13:4..)

" Sevgili kardeşlerim, birbirimizi sevelim. Çünkü sevgi Tanrı’dandır. Seven herkes Tanrı’dan doğmuştur ve Tanrı’yı tanır. Sevmeyen kişi Tanrı’yı tanımaz. Çünkü Tanrı sevgidir." ( İncil - 1.Yuhanna 4:7..)

" Çağrımız yalana ya da kirli bir amaca dayanmıyor; bunun hileli bir yönü de yoktur.Tersine, Tanrı tarafından Müjde'yi emanet almaya layık görüldüğümüz için, insanları değil, yüreklerimizi sınayan Tanrı'yı hoşnut edecek biçimde konuşuyoruz. Bildiğiniz gibi, hiçbir zaman pohpohlayıcı sözlerle ya da açgözlülüğü örten bir maskeyle gelmedik. Tanrı buna tanıktır. İnsanlardan –ne sizden ne başkalarından– gelecek övgünün peşinde de değildik. Mesih'in elçileri olarak size ağırlığımızı hissettirebilirdik. Ama çocuklarını bağrına basan bir anne gibi size şefkatle davrandık. Sizlere öylesine gönülden bağlanmıştık ki, sizinle yalnız Tanrı'nın Müjdesi'ni değil, kendi canlarımızı da paylaşmaya razıydık. Çünkü sizi o denli çok sevdik! " ( İncil - 1.Selanikliler 2:3..)

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Alıntıdır.

Merhaba.. bahsettiğiniz faraklit İncil'in Yuhanna bölümü 14:16 ve 17. ayetlerde geçer.Aslında birçok yerde geçer de müslüman arkadaşların ilgili yerlerdeki esnekliği fırsat bilip kasıtlı şekilde bu ayetleri seçtiklerini düşünüyoruz.. Bu kelimenin grekçe orjinali " parakletos " tur. anlamı yardımcı, avutucu teselli edici , öğretmen vb

Aslında iddia edilen bu kelimenin geçtiği ayetler gelişi güzel okunduğunda dahi bir insandan bahsetmediği açıkça görülür.Beraber bakalım..

" Ben de Baba'dan dileyeceğim. O sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhu'nu verecek."

16.ayet aynen bu şekildedir. ayette " yardımcı " olarak geçen kelime müslüman arkadaşlarca faraklit, yani muhammed / ahmet şeklinde yorumlanmaktadır.gerçeğin ruhunu insan olarak görselleştirmeye çalışırlar ancak hemen sonrasındaki ayet onları düşünmeye sevkeder. şöyle ki;
    " Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır."

Biliyorsunuz muhammed insandı. görüldü ve ona dokunuldu.bazıları tarafından kabul dahi edildi. nadir görülen hastalıktan öldü. ama ayetler bu yardımcının görünmez ruh olacağını söylüyor. Demek ki ortada bir hile var. bilirsiniz ahmed deedatlar , doktor zakirler , edip yükseller , can taslamanlar ve şahsen tanıdığımız diğer insanlar. Bu insanlar Kutsal Kitabın sadece Yeni Ahit kısmına değil, Eski Ahit kısmına da muhammedi sıkıştırmayı denediler. kimi ezgiler ezgisi 5:16'yı kullandı, bazıları yasa tekrarı 18:18 , 33:1/3 , az kısmı da hagay 2:9'du sanırım, buralarda geçen bazı kelimeleri hem okunuşta hemde yazılışta değiştirerek inandıkları kişinin aslında Kutsal Kitabın tamamında geçtiğini iddia ettiler. herbirine video yada yorumlarının altına cevaplarımızı atarak karşılık verdik ancak çok az kısmı geri bildirimde bulundu.

Bu konuyla ilgili imanlı kardeşlerimiz de birçok video hazırladılar. Metin şeklinde cevaplar dahi verildi ( ör. islamacevap.net ) onları da iletiyoruz. size de paylaşalım isterseniz..

Video 1- Christentum -Kutsal Kitap'ta Muhammed 1. Kısım
    https://www.youtube.com/watch?v=sx3Zj6hfu78

Video 2- Christentum -Kutsal Kitap'ta Muhammed 2. Kısım
    https://www.youtube.com/watch?v=Mk78PfTVbLQ

ilintili birbaşka videohttps://www.youtube.com/watch?v=qB_6aaRrjFU

İsa Mesih diyor ki: " Kutsal Yazılar'ı araştırıyorsunuz. Çünkü bunlar aracılığıyla sonsuz yaşama sahip olduğunuzu sanıyorsunuz. Bana tanıklık eden de bu yazılardır! Öyleyken siz, yaşama kavuşmak için bana gelmek istemiyorsunuz."
    ( İncil - Yuhanna 5:39.. )

vaktiniz olduğunda bu veya Hristiyanlığı ilgilendiren diğer konuları da konuşabiliriz. Lütuf ve Esenlikle.. ailenize sevgiler

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.